BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Moj osvrt na nastupe u EL:
Radnik -nije se osramotio protiv ekipe sa 10 puta većim budzetom, solidan nastup.
Sloboda - kaom i radnik dobar nastup protiv 10 puta skupljeg i organizovanijeg kluba, sudija,
Siroki - sramota ne samo ispadanje nego način
Radnik -nije se osramotio protiv ekipe sa 10 puta većim budzetom, solidan nastup.
Sloboda - kaom i radnik dobar nastup protiv 10 puta skupljeg i organizovanijeg kluba, sudija,
Siroki - sramota ne samo ispadanje nego način
Sloboda sljedece sezone nece igrati u Evropi!
-
- Kontakt:
Poražavajući nastup BH predstavnika u Evropi
Bez obzira na šuplje priče tipa "nismo se obrukali" ovo je ipak bolna istina, u rangu smo timova iz Andore, Giblatara isl fudbalskih nedođija.

Bez obzira na šuplje priče tipa "nismo se obrukali" ovo je ipak bolna istina, u rangu smo timova iz Andore, Giblatara isl fudbalskih nedođija.
Kad se sve sabere na kraju, Sloboda i Radnik su solidno odigrali, dok se Siroki totalno obrukao protiv onih Maltezana. Od Radnika i Slobode nije niko ocekivao puno, oba kluba u evropi nakon dugo vremena, nemaju nikakvog iskustva ni pratnje navijaca, tako da su ova 2 manja kluba svoj hljeb posteno zaradili. Siroki je priredio apsolutnu sramotu nasem fudbalu! Zrinjski tesko da moze nesto protiv Legije, ali nadam se da ce bar solidno odigrati, pa ko zna.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
De baci grah za Siroki.. bas me zanimaIngram je napisao/la:Sloboda sljedece sezone nece igrati u Evropi!

- elamalakia
- Kontakt:
Primjetit ces da su ti timovi bjezali 20+ bodova ovom Beitaruslana_krv je napisao/la:Pa pogledaj ko ti brani. Primjetit ces kako su ti timovi proslu sezonu uredno gubili od Beitara.LeTallec je napisao/la:treba pogledati protiv kojih ekipa iz izraela zeljo je primao dosta golova
Heroji su iz ulice, a ne iz nerealnog filma, heroj je Keli, heroj je Đilda!
Heroj je iznad populizma i besmisla, heroj je heroj i kad kamera ne snima!
Heroj je iznad populizma i besmisla, heroj je heroj i kad kamera ne snima!
Šta rekoše neki, ove sezone naši klubovi idu najdalje? 

ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA
Iz Slobode su na onom yt klipu najavili grupne faze, za ostale nisam primjetio da su bilo sta najavljivali...UltraSA je napisao/la:Šta rekoše neki, ove sezone naši klubovi idu najdalje?
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Rezultati ce uvijek ovisiti o sreci, i ne mozes govoriti da su uprave nesposobne, jer evo najbolji primjer smo mi prosle sezone, osvojena titula, dobio se hajmo reci protivnik protiv kojeg se imala neka sansa da se prođe, i doveli se neki igraci, za nasu ligu velika imena i primanja daleko iznad prosjeka, zadrzali se svi igraci dok se igra Evropa, i na kraju nista dobro nismo dobili, lose odigrali obje utakmice, nismo kako treba prisli golu Poljacima i da nismo uspjeli prodati Stojceva i Cimirota, ko zna sa kakvom ekipom bi sad igrali, ne bi sigurno imali opet love da se dovodu Saric, Ahmetovic, Said i ostali. A vjerovatno bi morali Duljevica pustiti skoro dzaba, a rijesiti se i Benkinog ugovora, a jos imas milijardera iza sebe i jake sponzorske ugovore, naravno jake za nase uslove, a u tome je i problem, cesto se moze procitati npr mrtva Zvezda, a ta Zvezda ima od Gasproma vise love nego sto je budzet Sarajeva(najveci budzet u ligi), isto tako mrtvi Partizan, Hajduk, a ti klubovi mogu pokupiti igraca kojeg zele iz nase lige, naravno ako je slobodan i prosetali bi se nasom ligom.pinoglavi je napisao/la: Najveci problem je nesposobnost uprava klubova i manjak ambicije kod nekih. Nije problem ispasti od Kukesija ili Zete, problem je kad se potuces sa Borusijom, onda igras LP i naredne godine ne izboris Europu. Nije ni problem sto se Zeljo obrukao protiv Izraelaca ali je problem sto su prosle godine parirali Standardu i onda nisu izborili Europu. Nije problem ni Sirokom sto je ispao od Maltezana, problrm je sto su 10godina uvijek u Europi bili i nisu napravili nikakav iskorak, nisu ni pokusali. Onda dodje sezona bez Europe, onda rasprodaja igraca pred Europu.
Mogu nam 2-3 kluba naredne godine igrati playoff ali sta ti znaci kad je vecina uprava nesposobna da to iskoristi kao zalet da naprave nesto vise. Ne bi me cudilo da nam 2 kluba igraju playoff onda naredne godine jedan od ta 2 ni ne izbori Europu.
Ovako rezultati ovise iskljucivo od srece pri zdrijebu, srece u dvomecu i tako sto se jednom u 5 godina potrefi odlicna generacija pa napravi ozbiljniji rezultat sto se ne iskoristi za vise stepenice.
Velika je kocka rizikovati i traziti neke rezultate u Evropi, za nas je uspjeh i PO EL jednom u 5-6 godina, i iskreno ja sam zadovoljan sa rezultatima Sarajeva u Evropi, naravno bilo je tu katastrofa kao sto su Zeta i Kukesi, ali svi koji su gledali utakmice protiv njih, vidjeli su da smo bili daleko bolji i da jednostavno lopta nije htjela u gol, a primas cirkus golove, a i Zeta i Kukesi su na kraju ispali u PO EL, a pored Sarajeva, jedini nas klub koji je dogurao do PO je Zeljeznicar i to kroz kvalifikacije za LP, i to davno, kad su ispali od New Castlea.
Mnogi moraju shvatiti da mi nismo sila, ne mozes imati budzet 3-4 miliona KM i ocekivati neke rezultate u Evropi.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Ti ako si zadovoljan onda stvarno imaš problem, pa tužna je činjenica da ima klubova koji 10god Europu igraju i onda pred početak sezone poslije tih 10 izlazaka u Europu, cilj je opet isti - izaći u Europu. Ne treba biti cilj izlaziti u Europu pa nekad ispadnes od amatera a nekad te potrefi sreća i dodješ do playoffa i tako sve u krug, nego treba postepeno graditi i napadati više ciljeve što niko dosada nije uradio. Sve dok je takvog mentaliteta nećemo apsolutno ništa napraviti, zalutati će nekad opet neko u playoff a isto tako će ispasti od neke smiješne ekipe i tako se samo vrtiti u krug bez ikakvog iskoraka.
Sarajevo i Željezničar imaju najbolje rezultate u Europi ali to je zbog toga jer su i najkonstantniji u Europi, ali šta im znače ti rezultati ako to nisu iskoristili da odu stepenicu više bilo u organizaciji kluba, stadiona ili pojačavanju igračkog kadra za narednu sezonu. I nije istina da je liga gora nego ikada jer po pitanju napredovanja lige više vrijedi ovaj Željezničar koji je završio 5. u ligi ali stvaraju neku priču, nego Željezničar koji je dominirao ligom i uporedo nabijao višemilionske dugove.
Sarajevo i Željezničar imaju najbolje rezultate u Europi ali to je zbog toga jer su i najkonstantniji u Europi, ali šta im znače ti rezultati ako to nisu iskoristili da odu stepenicu više bilo u organizaciji kluba, stadiona ili pojačavanju igračkog kadra za narednu sezonu. I nije istina da je liga gora nego ikada jer po pitanju napredovanja lige više vrijedi ovaj Željezničar koji je završio 5. u ligi ali stvaraju neku priču, nego Željezničar koji je dominirao ligom i uporedo nabijao višemilionske dugove.
Nad tobom sunce najljepše sja
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Definitivno sa tolikim budzetom nemas sto traziti u Europi. Moze se desiti sreca, los dan protivnika ili nekakva glupost, al'ganjati rezultat nije moguce. Dinamo je 3,4 puta opljackan od sudaca na zadnjoj stepenici, to je bacanje love, nemas renome, sem ako stvoris generaciju mladih igraca kojoj kvalitetno dovedes 5,6 pravih pojacanja. Ova liga je u ku.rcu jer svi nesto ganjaju preko ledja svojih mladih igraca. Vecina klubova dovodi putem kokosara i posrednika jednake igrace ili cak losije od onih iz omladinskog pogona, a iskljucivo ti mladi igraci mogu dati stabilnost klubu.YNWA je napisao/la:Rezultati ce uvijek ovisiti o sreci, i ne mozes govoriti da su uprave nesposobne, jer evo najbolji primjer smo mi prosle sezone, osvojena titula, dobio se hajmo reci protivnik protiv kojeg se imala neka sansa da se prođe, i doveli se neki igraci, za nasu ligu velika imena i primanja daleko iznad prosjeka, zadrzali se svi igraci dok se igra Evropa, i na kraju nista dobro nismo dobili, lose odigrali obje utakmice, nismo kako treba prisli golu Poljacima i da nismo uspjeli prodati Stojceva i Cimirota, ko zna sa kakvom ekipom bi sad igrali, ne bi sigurno imali opet love da se dovodu Saric, Ahmetovic, Said i ostali. A vjerovatno bi morali Duljevica pustiti skoro dzaba, a rijesiti se i Benkinog ugovora, a jos imas milijardera iza sebe i jake sponzorske ugovore, naravno jake za nase uslove, a u tome je i problem, cesto se moze procitati npr mrtva Zvezda, a ta Zvezda ima od Gasproma vise love nego sto je budzet Sarajeva(najveci budzet u ligi), isto tako mrtvi Partizan, Hajduk, a ti klubovi mogu pokupiti igraca kojeg zele iz nase lige, naravno ako je slobodan i prosetali bi se nasom ligom.pinoglavi je napisao/la: Najveci problem je nesposobnost uprava klubova i manjak ambicije kod nekih. Nije problem ispasti od Kukesija ili Zete, problem je kad se potuces sa Borusijom, onda igras LP i naredne godine ne izboris Europu. Nije ni problem sto se Zeljo obrukao protiv Izraelaca ali je problem sto su prosle godine parirali Standardu i onda nisu izborili Europu. Nije problem ni Sirokom sto je ispao od Maltezana, problrm je sto su 10godina uvijek u Europi bili i nisu napravili nikakav iskorak, nisu ni pokusali. Onda dodje sezona bez Europe, onda rasprodaja igraca pred Europu.
Mogu nam 2-3 kluba naredne godine igrati playoff ali sta ti znaci kad je vecina uprava nesposobna da to iskoristi kao zalet da naprave nesto vise. Ne bi me cudilo da nam 2 kluba igraju playoff onda naredne godine jedan od ta 2 ni ne izbori Europu.
Ovako rezultati ovise iskljucivo od srece pri zdrijebu, srece u dvomecu i tako sto se jednom u 5 godina potrefi odlicna generacija pa napravi ozbiljniji rezultat sto se ne iskoristi za vise stepenice.
Velika je kocka rizikovati i traziti neke rezultate u Evropi, za nas je uspjeh i PO EL jednom u 5-6 godina, i iskreno ja sam zadovoljan sa rezultatima Sarajeva u Evropi, naravno bilo je tu katastrofa kao sto su Zeta i Kukesi, ali svi koji su gledali utakmice protiv njih, vidjeli su da smo bili daleko bolji i da jednostavno lopta nije htjela u gol, a primas cirkus golove, a i Zeta i Kukesi su na kraju ispali u PO EL, a pored Sarajeva, jedini nas klub koji je dogurao do PO je Zeljeznicar i to kroz kvalifikacije za LP, i to davno, kad su ispali od New Castlea.
Mnogi moraju shvatiti da mi nismo sila, ne mozes imati budzet 3-4 miliona KM i ocekivati neke rezultate u Evropi.
Vita est militia
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
a jbg jarane dodjes do play ofa ceka te borusija igras egal sa njom i naravno ljudi na svom stadionu jednom salkeu 4 sloze bayernu 2 borusiji d 3 i da nekom bosanskom klubu ne vise ne da, mislim jbg golman summer kosto ko citav tim sarajeva, a gdje su ostali .. mi mozemo samo uspjet nesto kao albanci nakupljati koficjenat i biti nosioci u predkolima lp i da te sreca pomiluje u play offu i tako mozes u liga evrope uci,realno drugacije ne mozes.. a sad za te koficjente ti treba konstantnih 4 5 titula u nizu sto je naucna fantastika kad je nasa liga u pitanju, jebote ne mozes dobiti sirokog 10 god na pecari, ne mozes uzet zrinjskog isto tako a o manjim sredinama da ti ne pricam, u ovoj ligi ni jedan klub nece nikad imat konstantnost pa ni moje sarajevo tj nece biti dominantno(iako bi volio), evo sad cemo vidjet zvezdu dokle ce dogurati i partizana ulozili su more para ove sezone kao i dinamo, nas je problem samo infrakstruktura i nista vise da imamo terene ko susjedi **** bi nam ko sta mogo ne uzimam u obzir siroki jer imaju odvratan nacin poslovaja(samo katolici mogu tamo igrati) a sad kako su ispali od ovih amatera jer vise nema kvalitetnih slobodnih katolika koji bi igrali za njih a nece ih vise ni naci a vagnerovo je zavrsilo...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Neko spominje budzet Beitara od 30 miliona KM sto je daleko od istine jer isti iznosi tek oko 12 miliona KM. No kada se pogleda Izrael i koliko je to skupa zemlja, taj budzet je veoma mali i Beitar je u Izraelu poznat po losim rezultatima u Evropi te, za razliku od Maccabi Tel-Aviv, Maccabi Haifa i Hapeol Tel-Aviv, ni oni nisu bili sigurno da li ce Beitar proci dalje jer jednostavno nemaju klasu i Evropu igraju uvijek desetkovani te imaju radikalne navijace koji ih dodatno sputavaju te koje osudjuju i ljudi u Izraelu. Beitar ni najmanje nije na nivou ekipa protiv kojih je ispadao Borac ili Zeljeznicar (pogotovo kada pricamo o Ligi Prvaka sto je totalno druga kategorija jer prvaci su skoro uvijek poprilicno iznad drugih ekipa iz te drzave). Sloboda je imala sansu da ih prodje i MORALA je iskoristiti. U tome se ogleda velicina kluba, u mogucnosti da iskoristis svoju sansu. Beitar je, u vrh glave, na nivou Ferencvarosa iz prosle godine i zbog toga sam ljut sto Sloboda nije prosla.
Sto se tice Radnika, nisam imao neka velika ocekivanja prije zrijeba no nakon istog jesam. Znam ja da Radnik nema iskustva, da je to ruku na srce mali klub, no Beroa je jednostavno bila prepreka koja se mogla preskociti (kao i Spartak Trnava prosle godine za Olimpic) i uopste nije jaka i velika ekipa gdje bi to moglo biti opravdanja, a ni Bugarski fudbal nije bauk. No za razliku od Slobode, Radnik nema ogromne ambicije da bude veliki klub u nasim okvirima tako da nisam suvise razocaran rezultatom kao sto nisam ni bio sa Olimpicom prosle godine jer su to jednostavno mali klubovi.
Široki, eh Široki. Razocarenje nad razocarenjima vec duzi niz godina. Toliko puta su bili blizu da naprave veci rezultat ali posustanu na kraju i zbog toga jesu razocarenje. Jednostavno ne mozes toliko puta biti blizu i onda pasti jer to nije odlika velikih jer ce oni barem jednom pokazati da tu prepreku mogu proci sto Siroki nije uradio. No ovo ispadanje od Birkirkare je najveca blamaza od njih, veca od one kada su ispali od St. Patricksa, Olimpije i Neftchia.
A najvise od svega oko cega sam razocaran jeste sto su nasa tri predstavnika, u ukupno preko 540 minuta, zabila samo jedan gol sto je cinjenica za zapitati se i odraditi dobru studiju. Pa kakve su to ekipe, kakav je to fudbal za navijace, kada se igra za gol manje? To je jedino sto ne volim u nasoj ligi, ta neka defanzivna igra, umjesto da se ide u napad. Pa bolje odigrati remi 2-2 nego 0-0. A da ne pricam o transfer politici nakon zavrsene sezone gdje bruka dobrih igraca napusti klubove (suludo jer se moze sacekati da prodje barem dva pretkola LE/LP), a ambicije za dovodjene novih dobrih igraca kako bi se u Evropi doguralo sto dalje skoro pa nepostoji gdje najvise krivim uprave klubova koje nisu dovoljno sposobne i ambiciozne.
Razocaran da ne mogu biti vise razocaran.
Sto se tice Radnika, nisam imao neka velika ocekivanja prije zrijeba no nakon istog jesam. Znam ja da Radnik nema iskustva, da je to ruku na srce mali klub, no Beroa je jednostavno bila prepreka koja se mogla preskociti (kao i Spartak Trnava prosle godine za Olimpic) i uopste nije jaka i velika ekipa gdje bi to moglo biti opravdanja, a ni Bugarski fudbal nije bauk. No za razliku od Slobode, Radnik nema ogromne ambicije da bude veliki klub u nasim okvirima tako da nisam suvise razocaran rezultatom kao sto nisam ni bio sa Olimpicom prosle godine jer su to jednostavno mali klubovi.
Široki, eh Široki. Razocarenje nad razocarenjima vec duzi niz godina. Toliko puta su bili blizu da naprave veci rezultat ali posustanu na kraju i zbog toga jesu razocarenje. Jednostavno ne mozes toliko puta biti blizu i onda pasti jer to nije odlika velikih jer ce oni barem jednom pokazati da tu prepreku mogu proci sto Siroki nije uradio. No ovo ispadanje od Birkirkare je najveca blamaza od njih, veca od one kada su ispali od St. Patricksa, Olimpije i Neftchia.
A najvise od svega oko cega sam razocaran jeste sto su nasa tri predstavnika, u ukupno preko 540 minuta, zabila samo jedan gol sto je cinjenica za zapitati se i odraditi dobru studiju. Pa kakve su to ekipe, kakav je to fudbal za navijace, kada se igra za gol manje? To je jedino sto ne volim u nasoj ligi, ta neka defanzivna igra, umjesto da se ide u napad. Pa bolje odigrati remi 2-2 nego 0-0. A da ne pricam o transfer politici nakon zavrsene sezone gdje bruka dobrih igraca napusti klubove (suludo jer se moze sacekati da prodje barem dva pretkola LE/LP), a ambicije za dovodjene novih dobrih igraca kako bi se u Evropi doguralo sto dalje skoro pa nepostoji gdje najvise krivim uprave klubova koje nisu dovoljno sposobne i ambiciozne.
Razocaran da ne mogu biti vise razocaran.
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Siroki je pobjednik ovog pretkola. Nema vise Muse.
Vita est militia
Široki je kriminalna i fašistična organizacija, nešto kao ovi Izraelski ekstremisti i dobra stvar je što nas takvi ne predstavljaju u evropi.
ako te ne prozivam, onda te gotivim
Kao prvo to nisu nikakvi slastičari i automehaničari, pa igra za njih Vito Plut koji ima 60+ nastupa za Maribor u 1. SNL, Brazilac Emerson koji je igrao za Viitorul u 1. rumunjskoj ligi, još nekoliko igrača sa iskustvom 1. SNL, 1. HNL, Superliga Srbije,.. ništa lošiji tip igrača kakve mi dovodimo. Trener im je Dražen Besek iz Varaždina.Bobadilla je napisao/la:mi nekako uspijemo ispasti od slasticara, automehanicara jer ovi ljudi sa malte i ostalih ne zive iskljucivo od fudbala kao nasi i oni su poluprofesionalci ali dzaba.
Drugo njihova liga se sastoji i od profesionalnih i od poluprofesionalnih klubova, dok se naša sastoji isključivo od profesionalnih, ali samo na papiru.
Profesionalcem se smatra onaj ko živi od nečega a poluprofesionalac onaj koji mora uz to raditi i dodatni posao. Pitam ja tebe mogu li svi igrači u našoj ligi živjeti isključivo od nogometa a i ako mogu misliš li stvarno da igrači Birkirkare trebaju dodatne poslove uz nogometnu plaću?
Liga Malte je po jačini između naše premijer lige i federalne, a to što smo mi ispali od njih samo pokazuje da nam je mjesto u ligi za ostanak dogodne ako se ne pojačamo.
Nije nikakva sramota što smo ispali od njih, jednostavno smo bez Kožulja, Pehara i Ajayija za kurca i ako se ne pojačamo crno nam se piše.
I evo vam popis liga u UEFA-i čiji klubovi nisu isključivo profesionalni.
Poluprofesionalne su: latvijska, estonska, luksemburška, sjevernoirska, velška, malteška i liga farskih otoka.
Amaterske su: gibraltarska, andorina i liga San Marina.
Naša liga je niža profesionalna, što je tik iznad poluprofesionalne.
Naravno da sam zadovoljan, kad vidis koliko se ulaze love u igracki kadar, moras biti zadovoljan.pinoglavi je napisao/la:Ti ako si zadovoljan onda stvarno imaš problem, pa tužna je činjenica da ima klubova koji 10god Europu igraju i onda pred početak sezone poslije tih 10 izlazaka u Europu, cilj je opet isti - izaći u Europu. Ne treba biti cilj izlaziti u Europu pa nekad ispadnes od amatera a nekad te potrefi sreća i dodješ do playoffa i tako sve u krug, nego treba postepeno graditi i napadati više ciljeve što niko dosada nije uradio. Sve dok je takvog mentaliteta nećemo apsolutno ništa napraviti, zalutati će nekad opet neko u playoff a isto tako će ispasti od neke smiješne ekipe i tako se samo vrtiti u krug bez ikakvog iskoraka.
Budzet Slobode nije ni 2 miliona KM, Zeba sigurno nema vise od 70k KM godisnje, a on je najplaceniji igrac Slobode, i sta sad trebas ocekivati, da dođes do grupne faze ili PO EL, pa nije realno. Pa Beitar je u Izraelu nesto sto je Radnik kod nas, i igracki i financijski, pa sigurno imaju igrace koji su 3-4 puta placeniji od Zebe. E sad zamisli kako bi bilo da igras protiv onih najjacih iz Izraela, kojima je cilj doci do grupne faze EL a takvi te cekaju u PO ili trecem pretkolu, i to molis Boga da njih dobijes, da ne bi dobio nekog iz liga 5. I u tome je problem, ne isplati se rizikovati i uloziti veliku lovu u igracki kadar, kad na kraju ovisis o sreci, jer nisi nosioc i mozes naletiti na nekog iz liga 5, jedino da imas srece ko oni Albanci ili Maribor ali i tada mozes naletiti na nekog nenosioca koji je jaci od tebe, ili desi ti se Kukesi ili Zeta, kada si daleko bolji, ali dzaba.
Sarajevo i Liverpool
Ne razumijes uopste sta pisem, nijednom nisam napisao da redovno trebamo tuci nosioce. Ne znam kako mozes biti zadovoljan jer tvoj klub redovno igra Europu, nekad ispadne od smijesnih ekipa, nekad dodje do playoffa, i tako se u krug samo vrti sto je i logicno kad je Sarajevo toliko konstantno u Europi, nekad ima srece, nekad nema. A nekad i bez Europe ostane. To ti je ono klasicno bosansko zivotarenje i sa tim zivotarenjem nijedan klub nece nikada nista ozbiljno u Europi uraditi. Playoff nekog kluba svakih 10 godina uz dozu srece od raznih faktora je maksimum sa takvim stavom, sto ne znaci da nam je liga napredovala kada neki klub dodje do playoffa ili da je liga nazadovala kada se ostvare katastrofalni rezultati.
Nad tobom sunce najljepše sja
Zivotarenje je nasa realnost. Zato sam zadovoljan sa rezultatima.pinoglavi je napisao/la:Ne razumijes uopste sta pisem, nijednom nisam napisao da redovno trebamo tuci nosioce. Ne znam kako mozes biti zadovoljan jer tvoj klub redovno igra Europu, nekad ispadne od smijesnih ekipa, nekad dodje do playoffa, i tako se u krug samo vrti sto je i logicno kad je Sarajevo toliko konstantno u Europi, nekad ima srece, nekad nema. A nekad i bez Europe ostane. To ti je ono klasicno bosansko zivotarenje i sa tim zivotarenjem nijedan klub nece nikada nista ozbiljno u Europi uraditi. Playoff nekog kluba svakih 10 godina uz dozu srece od raznih faktora je maksimum sa takvim stavom, sto ne znaci da nam je liga napredovala kada neki klub dodje do playoffa ili da je liga nazadovala kada se ostvare katastrofalni rezultati.
Sarajevo i Liverpool
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Razumijem da si traumatiziran u ranoj zivotnoj fazi, al'sto te nisu u skolu dali?Maticar je napisao/la:Široki je kriminalna i fašistična organizacija, nešto kao ovi Izraelski ekstremisti i dobra stvar je što nas takvi ne predstavljaju u evropi.
Vita est militia
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.