FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

boccaccio
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la boccaccio » 31 mar 2014, 11:25

Ko je rekao da ne treba osuditi javno? Ja to nisam napisao. Osuditi obavjestenjem,demantovati nesto,prozvati javno osobe koje Zeljo smatra neodgovornim u svom pisanju,tuziti itd itd...to je nesto potpuno drugo od onoga o cemu se ja ne slazem.
Zaista necu da se raspravljam ni sa kim,slobodno me opletite,ali ovo obavjestenje je za mene sramotno.Ovako se ne radi.Znam ja gdje mi zivimo i u kakvoj drzavi.Ali ici po principu oko za oko,kroz ovakav nacin zabrane,kojom se javno oglasavamo...ma daj :mrgreen: .Evo nas ko djeca kakva.Kao sad ce ovaj sto pise,prestati da pise iste gadosti,kao do sada je imao pristup klubu,pa ce sada prestati.Bas smo ih sprijecili ovim obavjestenjem.
Ako neko laze,on ce nastaviti da laze,nasi kvazinovinari to rade.Sta mene kosta da ne volim Zelju i da opletem svojim lazima klub u mediju u kojem radim.Ko nam je kriv sto mi pod pojmom demokratija podrazumijevamo da mozemo sta hocemo.Ali postoji sistem protiv takvih,koliko god spor bio.Ovo obavjestenje bi mene natjeralo da samo jos gore stvari pisem.Svakako nemam informacije iz kluba,prodajem clanak,prodajem novinu,pisem sta hocu.
Sad cu pisati jos gore...ma smijesno.Bas smo im rekli :mrgreen:
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 31 mar 2014, 11:54

Nadam se da se ova "eksperiment" sezona više nikad neće ponoviti. Pod ovim mislim na kokuzluk i povrede kao primarni razlog koji nas je "natjerao" da veći dio sezone igramo sa rezervama i rezervama rezervi. Naravno, uzrok je nedostatak "žive" love i nemogućnosti dovođenja iole kvalitetnijih igrača. Činjenica je da 3-4 ekipa imaju kvalitetniji roster od nas i da bi prvenstvo bilo praktično završeno samo da smo imali malo kvalitetniju ekipu - u rangu sa ovih gore 3-4 ekipe.
Nisam htio da pišem na prvu poslije Širokog, ali je zaista ne sječam ko nas je iza rata dobio tri razlike na Grbavici. To je sramota za nas pa kakav god da je bio sastav. Čak ni prije rata se teško mogu sjetiti takve katastrofe osim sa Zvezdom (2:5) krajem 80-tih.
Dakle, slobodno se može reči da se je nakon katastrofe od Širokog i ispadanja u Kupu završio jedan 5-godišnji ciklus naše dominacije u kojem se je osvojilo svašta, ali klub organizacijski je možda i gori nego što je bio, a finansijski je najgore stanje u ovom petogodišnjem periodu. Ovo trenutno što imamo je jedan obični prosjek u svakom pogledu. Ključ svega su stabilne finansije. Klub ako želi da je uopšte konkurentan u slijedećoj sezoni za borbu za bilo kakav trofej mora imati 2-3 miliona budžeta bez obzira prodao se koji igrač ili ne. Prodaja igrača je u našim okolnostima velika lutrija što smo mogli da vidimo. Igrači se povrijeđuju, mladi igrači na koje mi kao računamo i ponosimo nisu ništa specijalno da budemo realni, Adila smo jedva prodali, Svraku nismo, čekanje Džeke da se proda je neozbijno, tržište je zasićeno sradnja žalost igračima itd.
Na kraju, jasno je da se mora naći jak sponzor ili bilo kakav drugi vid stabilnog ulaganja u klub jer ovako više ne ide. Nama za sljedeću sezonu ne treba 3-4 igrača već dijametralno suprotno - nama mogu ostati samo 3-4 igrača za prvu postavu. Ostalo u rezerve, većini se zahvaliti, neki će svakako otići itd. Sa mladićima (koliko god oni nama bili dragi) tipa Zole, Baje, Dade i rekovalescentima tipa Benje ili Kvese ne ćemo daleko dogurati. Nama treba svega i to u svim linijama ako hoćemo da nastavimo sa dominacijom u domaćim natjecanjima. O Evropi je neozbiljo i pričati.
Ne bude li para onda treba biti realan, ne očekivati previše (nažalost to odmah znači par milja na Grbavici u prosjeku), probati se izboriti za Evropu, na svakoj utakmici ginuti 100% jer dobiti Radnik i Slavija sa limitiranom ekipom kakva je naša je teško (a o jačim ekipama da ne govorim), probati se što manje sekirati itd.

Ima još tema o kojima bi se trebalo razgovarati, prije svega tu mislim na Dinu kao trenera, Amarov status, rad uprave kluba, ali o tom nekom drugom prilikom. Uglavnom, treba nam para (i to miliona) pod hitno jer 5-godišnja dominacija je završena i ovako dalje neće ići.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 31 mar 2014, 12:04

Rodom s Mejtasa, nas najveci problem ove sezone su POVREDE i eto opet dobro stojimo. A ozbiljan sponzor, iako je i to relativan pojam, trazi velik publicitet ekipe da bi imao interesa da tu ulozi novac. U prvenstvu gdje nisu rijesena prava na tv-prenosa,a prosjek posjete na domacem stadionu u najboljem slucaju 5000 ne vidim ko ce ulozit, recimo 300000 KM.
Mi bi svi da nista ne ulozimo, a da nam se nesto ipak da.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 31 mar 2014, 12:45

boccaccio je napisao/la:Ko je rekao da ne treba osuditi javno? Ja to nisam napisao. Osuditi obavjestenjem,demantovati nesto,prozvati javno osobe koje Zeljo smatra neodgovornim u svom pisanju,tuziti itd itd...to je nesto potpuno drugo od onoga o cemu se ja ne slazem.
Zaista necu da se raspravljam ni sa kim,slobodno me opletite,ali ovo obavjestenje je za mene sramotno.Ovako se ne radi.Znam ja gdje mi zivimo i u kakvoj drzavi.Ali ici po principu oko za oko,kroz ovakav nacin zabrane,kojom se javno oglasavamo...ma daj :mrgreen: .Evo nas ko djeca kakva.Kao sad ce ovaj sto pise,prestati da pise iste gadosti,kao do sada je imao pristup klubu,pa ce sada prestati.Bas smo ih sprijecili ovim obavjestenjem.
Ako neko laze,on ce nastaviti da laze,nasi kvazinovinari to rade.Sta mene kosta da ne volim Zelju i da opletem svojim lazima klub u mediju u kojem radim.Ko nam je kriv sto mi pod pojmom demokratija podrazumijevamo da mozemo sta hocemo.Ali postoji sistem protiv takvih,koliko god spor bio.Ovo obavjestenje bi mene natjeralo da samo jos gore stvari pisem.Svakako nemam informacije iz kluba,prodajem clanak,prodajem novinu,pisem sta hocu.
Sad cu pisati jos gore...ma smijesno.Bas smo im rekli :mrgreen:
A jarane,sta imas osudjivati gluposti,pa makar tebi bi trebalo biti jasno da se na taj nivo ne treba spustati,takvima okrenes ledja i cao. Jel treba demantovati avazov clanak o cvikama? To sto je sinan sinanovic iskonstruisao kompletnu pricu sjedeci u makijatu? To sto jedino u toj prici sto je istina je da gucci cvike postoje ,a ostalo je sve laz.Od prodaje pa nadalje. Ma jos milon clanaka,bombasticnih,senzacionalnih.
Okrenuti ledja primitivizmu,po onoj staroj pametniji popusta,iako to nije cjenjeno na danasnjem vaktu,a mozda ni pametno,gospodski je.Ne spustati se na nivo primitivaca!
A kako smo sutali za dosadasnje sapunice po medijima,ovo je pomak. Sjetite se samo naslova clanaka,s pocetka ove sezone,oko amara i pitarke samre ili tako nesto,ma nidje veze. Zamisli da sve demantujes,indirektno im punis dzepove klikovima obicne raje na tu glupost
Mislim da ce se ovo svesti na oduzimanje nivinarskih propusnica pojedincima i to je to. I treba im oduzeti,cast izuzetcima,kad se clanci pisu za 50maraka jbt.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 31 mar 2014, 13:06

Ma sve ovo sto si napisao apsolutno stoji.Zato sam i ljut na nase obavjestenje.Upravo iz svih ovih razloga sto si napisao.
No da sada ne objasnjavam,jer izgleda da bi trebalo malo drugacije objasniti i napomenuti od mene sve ono na sta mislim da bi vjerovatno bio pravilno shvacen,zasto sam ovoliko ljut .Pisao bih sigurno sat i pol,a to znaci da bi bilo mnogo dug tekst.Ne pada mi napamet da to uradim,a imao bih svasta napisati.
Ovim tzv.protuudarom na medije na koje klub cilja,mi smo unaprijed izgubili utakmicu.Nije se igrati sa ovim ,ali nikako.Po meni,amaterski,a dobice se samo jaci kontraefekat.Moje misljenje naravno,ne znaci da sam u pravu.Neko ce ovo svakako podrzati.U stvari vecina hoce.Ja ne.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 31 mar 2014, 13:10

Bravo Bokacco sve si dobro rekao...stvarno k'o da je ovo sastavio petneastegodisnjak...nista ni sa cim shhh
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

jahija

Post Postao/la jahija » 31 mar 2014, 13:22

Mi se sad ako nikad moramo skupit prvo dobit Čelika doma, pa onda Olimpiku otići probat to uzeti kad ih je travnik mlatnuo, iako su ga podcjenili, protiv nas ginu i napale se ko da im je za opstanka, ali možemo mi to apsolvirati ako se naši grači uozbilje, i ako ove dvije utakmice pobjedimo blizu smo prolaska prvi kroz cilj, a to je titula šampiona 3 uzastopce, sramota bi bilo za sve i ligu i nas da sarajevo bude šampion uopšte sa svojom istorijom sa onakvom igrom, a igračima sa basnoslovnim ciframa.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 31 mar 2014, 13:31

dimitrijevic je napisao/la:Bravo Bokacco sve si dobro rekao...stvarno k'o da je ovo sastavio petneastegodisnjak...nista ni sa cim shhh
Apsolutno se slažem .Mene naročito bode u oči onaj dio gdje se govori da će ograničiti mogućnost pristupa igračima i događajima u organizaciji FK Željezničar ????
Ti kvazinovinari koji pišu naručene članke u smeću od novina ili portala vjerovatno ne bi znali nabrojati ni pet Željinih igrača, a kamoli ih prepoznati na ulici.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 31 mar 2014, 13:33

Svidja mi se to sto klub daje do znanja da se neistine pisu o klubu ali brate mili zasto ih ne prozvase javno?? Sta imam ja sad od ovoga da "nekome" (kome covjece) nece dozvoliti da se vrti oko kluba?

Ne mogu a da ne spomenem cinjenicu da savez prica o tome kao se treba smanjiti liga i sad im se pruzi prilika da to urade sasvim legalno a oni Leotaru daju neke daljne rokove i cak im ostavljaju mogucnos da ne odu u Zenicu u zadnjem kolu i to sve legalno po statutu saveza. Sto je jos gorre sad se stvorio presedan sto znaci da ce i drugim klubovima koji se nadju u slicnoj situaciji ovo isto "morati" uraditi.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

jahija

Post Postao/la jahija » 31 mar 2014, 13:41

zeljocity je napisao/la:Svidja mi se to sto klub daje do znanja da se neistine pisu o klubu ali brate mili zasto ih ne prozvase javno?? Sta imam ja sad od ovoga da "nekome" (kome covjece) nece dozvoliti da se vrti oko kluba?

Ne mogu a da ne spomenem cinjenicu da savez prica o tome kao se treba smanjiti liga i sad im se pruzi prilika da to urade sasvim legalno a oni Leotaru daju neke daljne rokove i cak im ostavljaju mogucnos da ne odu u Zenicu u zadnjem kolu i to sve legalno po statutu saveza. Sto je jos gorre sad se stvorio presedan sto znaci da ce i drugim klubovima koji se nadju u slicnoj situaciji ovo isto "morati" uraditi.
POLITIKA vodi savez i sve ostalo u našoj zajednici jer neće srbi da imamo ligu od 10 klubova i oni to sve i koče tamo zato imamo ovakvu kukuruz ligu skupe dovoljno bodova i onda puštaju ili prodaju kako kome **** to da ima 10 timova đavola bi neko to mogao jer bi bili jaki svi većinom i bili bi sve derbiji šta mene briga ko je i odakle je samo kvalitet i dobre tekme.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 31 mar 2014, 14:22

jahija je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:Svidja mi se to sto klub daje do znanja da se neistine pisu o klubu ali brate mili zasto ih ne prozvase javno?? Sta imam ja sad od ovoga da "nekome" (kome covjece) nece dozvoliti da se vrti oko kluba?

POLITIKA vodi savez i sve ostalo u našoj zajednici jer neće srbi da imamo ligu od 10 klubova i oni to sve i koče tamo zato imamo ovakvu kukuruz ligu skupe dovoljno bodova i onda puštaju ili prodaju kako kome **** to da ima 10 timova đavola bi neko to mogao jer bi bili jaki svi većinom i bili bi sve derbiji šta mene briga ko je i odakle je samo kvalitet i dobre tekme.
Pa vjerovatno ima i toga ali bas ako je tako evo sad je bila jedinstvena prilika da se krene u skracivanje lige. Niko ne kaze da u buducnosti kada finansije budu bolje necemo ako treba ponovo prosirit ligu. Propustena prilika samo tako.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 31 mar 2014, 17:20

interesuje me koji su mediji ili portali dobili zabranu za Grbavicu??? to je za mene ekstra potez! ne moze se pustiti da svako skraba svasta bez sankcija.

a sto se tice smanjenja lige, 100% je istina da ce Borac prvi da glasa za smanjenje lige. 10 ili 12 klubova, nema to veze tako da sve nedoumice i pretpostavke koje imate da okrenete na drugu stranu, ne prema Banjaluci. FSRS vode Gradiska, Bijeljina, Doboj, BL nema skoro nikakvu moc u tom savezu i to je poznato svima koji iole prate desavanja kod nas. zasto je to tako...da vas ne zamaram!?

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 31 mar 2014, 17:41

aleksandar_veliki je napisao/la:A, ko su pojedini mediji. Ne kontam, fakat ne kontam sta je pisac htio da kaze. Reci glasno i jasno ili pak ne smijes jeer su pojedini mozda, kazem mozda, iz neke jake medijske grupacije, pa si nekako ostao nedorecen jer se bojis tih pojedinih. Kao sto bocca rece, amaterski do jaja...
Saopštenje jeste možda nemušto sročeno, ali mislim da je ipak dobro. Ulaziti u medijski rat sa medijima je suludu isto kao što bi bilo suludo da mediji (novinari) igraju utakmicu protiv Želje u veliki ulog.

Mislim da se Klub oglasio, reda radi, ali da će i dalje ustupati "prostor" svim medijskim kućama. Nadati se da će ti mediji, a oni će se sami prepoznati, uvidjeti da su pogriješili. Svako griješi, zar ne. Ukoliko bi se i dalje nastavilo sa neosnovanim blaćenjem Kluba, onda treba zauzeti energičan stav i to obznaniti.

Mislim da je to suština ovog saopštenja.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 mar 2014, 17:48

aleksandar_veliki je napisao/la:A, ko su pojedini mediji. Ne kontam, fakat ne kontam sta je pisac htio da kaze. Reci glasno i jasno ili pak ne smijes jeer su pojedini mozda, kazem mozda, iz neke jake medijske grupacije, pa si nekako ostao nedorecen jer se bojis tih pojedinih. Kao sto bocca rece, amaterski do jaja...
Jasno je da se misli na "medij" (ali zaista "medij") koji priča o tome kako je neki igrač Želje prod'o skupocjene cvike za cvaju jer se eto nema para. Nisu ni zaslužili da ih neko imenuje, a nema nikakve sumnje da su se prepoznali.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 31 mar 2014, 17:53

DukeOfWellington je napisao/la:
Jasno je da se misli na "medij" (ali zaista "medij") koji priča o tome kako je neki igrač Želje prod'o skupocjene cvike za cvaju jer se eto nema para. Nisu ni zaslužili da ih neko imenuje, a nema nikakve sumnje da su se prepoznali.
Valjda oni sto su prije ovih naocala , ( kako retardiran text , svaka im cast ) , pisali o onoj nekoj dami koja navija za Nanajevo , pa ce zbog nje Amar , bla bla bla ( jos veca retardacija ) ...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 mar 2014, 17:56

Neandertalac je napisao/la:Valjda oni sto su prije ovih naocala , ( kako retardiran text , svaka im cast ) , pisali o onoj nekoj dami koja navija za Nanajevo , pa ce zbog nje Amar , bla bla bla ( jos veca retardacija ) ...
To stoji, ali mislim da je ovo zadnje saopštenje vezano za Ray-Ban skandal.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 31 mar 2014, 17:59

Bojkot :wave:
Ja te volim, volim Željo..

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 31 mar 2014, 18:00

DukeOfWellington je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Valjda oni sto su prije ovih naocala , ( kako retardiran text , svaka im cast ) , pisali o onoj nekoj dami koja navija za Nanajevo , pa ce zbog nje Amar , bla bla bla ( jos veca retardacija ) ...
To stoji, ali mislim da je ovo zadnje saopštenje vezano za Ray-Ban skandal.
Ma ne vjerujem da je samo to , nakupilo se valjda . Ali generalno , nemozes ti novinarima zabraniti da pisu sta god zele , bar u nasoj drzavi . Meni su recimo vise smetale prozivke "Dine" smrada , na pocetku sezone , a na to niko nije reagovao . Da ne psujem preko foruma , al ono sto se kaze ; ja bi mu ***** mater ...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 31 mar 2014, 18:01

vidjece se na sledecem press-u kada se tim, "pojedinim" lupi taraba, ako nista drugo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 mar 2014, 18:02

aleksandar_veliki je napisao/la:Po meni krajnje neprofesionalno, pojedini mediji. Nisu nista bolji od tog pojedinog prema kojem je neki igrac ovog ili onog kluba uradio ovo ili ono. Dosta raje ne cita pojedine medije, pa se s pravom pita koji su to pojedini mediji...Ako me razumijete, siguran sam da su oni koji profesionalno obavljaju svoj posao razocarani saopstenjem jer su za nekog ko ne cita pojedine mozda oni ti pojedini...
Odma' da ti kažem, ja b.i.h ih prozvao isti dan i zabranio im dolazak na press, ali ko mene šta pita.

Dnevno Smeće je ipak medij koji se puno više čuje nego press služba FK Željezničar tako da ne vjerujem da je neko pročitao ovo saopštenje a da ne zna za Ray-Ban skandal.

I konačno, imate i vi pravo da izrazite nezadovoljstvo ovakvim saopštenjem i pozovete taj isti FK Željezničar da imenuje "pojedine medije", puno ste čitaniji od zvaničnog web sitea ovog kluba.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.