BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 31 jan 2014, 15:11

opel je napisao/la:Valjda i onaj ko je rezerva u viceprvaku Evrope treba da ima neki kvalitet, a ne da nam prosječni bundesligaši zabiju dva gola iz tri napada i jednog udarca na gol.
To su vec kompleksniji problemi...nece se sve automatski popraviti kad se vrati Hummels pa ta odbrana na papiru bude izgledala vise nego dobro.
Problem je sto smo u tom periodu igrali sa 15 razlicitih odbrana,sto Friedrich,Bender,Sokratis na toj poziciji nisu mogli prenijeti loptu na protivnicku polovinu pa su se zbog toga Reus,Heno morali vracati na 40-50 metara od gola...tu su se i oni izgubili i pali u formi.Ima tih "sitnica" milion i sve su one dovele do ove krize u igri...sad je na Kloppu da sve to polako ispravlja.
Vec sam pisao jucer da je veceras najvaznije da se pobjedi,nebitno na igru jer ekipi treba jedan pozitivan rezultat koji ce im vratiti samopouzdanje(mjeseci su prosli od zadnje pobjede)...i uz povratak Hummelsa onda treba ocekivati da postepeno dizu formu,kako individualno tako i timski.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 31 jan 2014, 15:44

Odbrana je loša bila i prošle godine, puno lošija nego prethodne dvije, pa kad se govori o pojačanjima, uglavnom se taj problem ne pominje, a i ja sam o tome pisao u smislu da navala dobija utakmice, a odbrana osvaja titule. Večeras će biti skroz teško, protivnik psihički rasterećen.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 31 jan 2014, 16:05

Včrs aBd da i mi pobijedimo! Radujem se povratku Hummelsa i nadam se da će zaigrati od početka, a većina ga medija najavljuje u startnoj postavi!

Nadam se ovom sastavu: Weidi - Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Bender, Sahin - Auba, Miki, Reus - Lewat :!: Možda naš najjači sastav (osim što nema Gunde).

...al' k'o da gledam da će i Kevin zaigrati od početka... :roll:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 31 jan 2014, 17:28

Lokos19 je napisao/la:slika
Lukas Podolski? :mrgreen:

Ajmo nasi veceras 8-)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 31 jan 2014, 17:35

anelbavarac je napisao/la:
Rockefeller je napisao/la:Leitner je drugi najveci talenat u BuLi, odmah poslije Djulijana :!:
Slazem se, Gotze nije ni medju prvih 10.talenata u Svapskoj :lol:
Jeste medju deset, ali nije ispred Leitnera i Draxlera.

1.Julian
2.Leitner
3.Seo
4.Hoffman
5.Ginter
6.ter Stegen
7.Durm
8.Max Meyer
9. Jojić
10.Gotze

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 31 jan 2014, 17:40

koliko je placen Jojic?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 jan 2014, 17:41

:lol:
Majko mila, šta se sve neće ovdje pročitati. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 31 jan 2014, 17:44

Monolog je napisao/la: Majko mila, šta se sve neće ovdje pročitati. :lol:
Ma ne misli on (Arči) to doista. Mali kuronja ga plaho razočarao odabravši najjaču silu trenutno u fudbalskom svijetu.
@Lilium, 2 ili 3 mios, tak' nešto. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 jan 2014, 17:46

Đipalo Junuz kad kaže da Gotze nije među 10 onda nije. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 31 jan 2014, 17:46

Rockefeller je napisao/la:
anelbavarac je napisao/la:
Rockefeller je napisao/la:Leitner je drugi najveci talenat u BuLi, odmah poslije Djulijana :!:
Slazem se, Gotze nije ni medju prvih 10.talenata u Svapskoj :lol:
Jeste medju deset, ali nije ispred Leitnera i Draxlera.

1.Julian
2.Leitner
3.Seo
4.Hoffman
5.Ginter
6.ter Stegen
7.Durm
8.Max Meyer
9. Jojić
10.Gotze
:lol: :lol:

Dragi boze, jel moguce ovo :oops:

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 31 jan 2014, 17:56

geronimo je napisao/la:
Monolog je napisao/la: Majko mila, šta se sve neće ovdje pročitati. :lol:
Ma ne misli on (Arči) to doista. Mali kuronja ga plaho razočarao odabravši najjaču silu trenutno u fudbalskom svijetu.
@Lilium, 2 ili 3 mios, tak' nešto. ;)
Reci im. :mrgreen:

Da li je najjača sila na svijetu to će morati dokazati uskoro. Ako prodju i ja ću vam to priznati. Pošteno?

ps. ne zamjerite meni previše ja sam u troll modu još par dana dok ne izgubim opkladu i ne odem sa foruma. A nisam čkapi da se vraćam pod drugim nickom.
:mrgreen:

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 31 jan 2014, 19:33

DORTMUND (vs Braunschweig): Weidenfeller; Großkreutz, Papastathopoulos, Hummels, Schmelzer; Bender, Şahin; Aubameyang, Mkhitaryan, Reus; Lewandowski.
Željezničar
Borussia Dortmund

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 31 jan 2014, 19:54

1:4
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 31 jan 2014, 20:19

Nije mi jasno zašto Piszczek ne igra od početka, već prošlu nije igrao. Ja bih počeo s Piszczekom desno i Grosskreutzom lijevo jer Schmelzer je u očajnom stanju i previše curi na njegovoj strani.
Zanimljivo da Schiebera nema ni na klupi već je njegovo mjesto zauzeo mladi 19godišnji Ducksch.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

volksgrenadier
Kontakt:

Post Postao/la volksgrenadier » 31 jan 2014, 20:24

Prle je napisao/la:Nije mi jasno zašto Piszczek ne igra od početka, već prošlu nije igrao. Ja bih počeo s Piszczekom desno i Grosskreutzom lijevo jer Schmelzer je u očajnom stanju i previše curi na njegovoj strani.
Zanimljivo da Schiebera nema ni na klupi već je njegovo mjesto zauzeo mladi 19godišnji Ducksch.
Možda još uvijek osjeća posljedice operacije. Nadam se da će se vratiti u onu formu u kojoj je bio prije operacije, kada su klubovi za njega bili spremni dati velike novce. Ne bih htio da još sada Grosskreutz postane prvi bek.

Ove sezone sve što je moglo u BvB-u otići krivo je otišlo. Nadam se barem uspjehu LP, jer nakon 3 super sezone, za klub poput BvB-a i konstantnog gubljenja glavnih igrača, nije niti čudo da je došla na red jedna problematična sezona.

Ako sad ne pobjede najslabiju momčad lige...

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 31 jan 2014, 20:50

Ovo je isti shit kao i protiv Augsburga...
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

volksgrenadier
Kontakt:

Post Postao/la volksgrenadier » 31 jan 2014, 21:19

Nekako mi sve to nekako klimavo, čudno, nestabilno i nekontrolirano izgleda. BvB nije uvjerljiv, ali opet vodi. Ak se ovakva igra nastavi očekujem nekakvo izjednačenje Braunschweiga. Mislim da su danas igrači BvB-a zbog loših rezultata pod pritiskom i da su danas pa i slijedećih par utakmica važna samo tri gola, otom potom.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 31 jan 2014, 21:22

Igra se pod velikim pritiskom,u grcu...samo uzeti 3 boda,za bolje sutra... :D

Pisczek ne igra zbog Aubameyanga...Klopp rece da mu je Greuskreutz sigurniji jer ne ide previse naprijed.

Malo mi je sumnjiv ponisteni gol Gabonca :?

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 31 jan 2014, 21:30

volksgrenadier je napisao/la: Mislim da su danas igrači BvB-a zbog loših rezultata pod pritiskom i da su danas pa i slijedećih par utakmica važna samo tri gola, otom potom.
3 boda si vjerojatno mislio (umalo ne rekoh anto bitango :lol: ).

Nimalo dobra predstava, dosta nervoze, ispoljenih grešaka, ni za prepoznati onaj stari sjaj. Kod samog gola, prvo neuspjela kontra, onda iz drugog pokušaja je na nešto ličilo, gdje su Reus i Lewa odigrali sjajan dupli pas. Ovaj Mitar/Miki ili kako mu već tepate ima eksplozivnost i mekanu nogu, ali i blokadu u glavi (nedostatak vjere u sebe) koja mu pravi najveći problem. Mats se još traži (nije čudo) i baš me interesuje kako će se slagati sa ovom grčkom (toliko hvaljenom sa vaše strane) sirovinom.
Vom Jäger zum Gejagten

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 31 jan 2014, 22:16

Miki je potpuno indisponiran, sta se desava sa ovim momkom? Vecerasnja igra nije na nivou, ovo je bilo loše. Ova pobjeda je samo rezultat srece, ali nekad srecu i treba imati. Valjda ce se trznuti nakon ovog.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.