mislio sam na rock izvodzace...a ne na ostale...

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
nevjernik je napisao/la:jao Ekrema, profesor drzi predavanje![]()
Ne bih se slozio da se Dugme pamti po Bebeku..T-MAC je napisao/la:vidis...i meni je tifa jako drag i smatram ga jednim od najboljih vokala na ovim prostorima,mozda cak i ima najbolje glasovne sposobnosti od svih...Baja_Zvjerka je napisao/la:
Dokazi i onda reci "nisu, niti ce ikada biti".. Ja kazem JESU, zbog prodanih ploča, koncerata, pjevackih velicina.. Meni nema na svijetu drazeg pjevaca od Tife.. Od EKV-a svaki 20 covjek zna pjesmu, a od Bijelog D. svako zna po 5.. U tome je razlika.. A o kvaliteti pjesama necu da pricam, jer je to subjektivna stvar.. Ali najveca rock grupa Jugoslavije je 100% Bijelo Dugme..
ali tifa nije bjelo dugme..bjelo dugme su bebek i brega...kad se prica o dugmetu,vecina ga znaju po bebeku i bregi..a alen i tifa su ostavili trag u drugim grupama...alen je derao u jagodama a tifa u vatrenom poljupcu i u svom bendu..
kod ekv-a je bio problem sto nisu bili na vrijeme shvaceni i sto nisu ni priblizno trajali kao dugme i tome je razlika..cim su indexi krenuli sa rockom dugme se ukljucilo i to im je pomoglo da steknu ogroman broj publike..i radi toga vecina ljudi zna pjesme od dugmeta..a opet brega je gajio taj neki pravac rocka,da svima ugodi...kao sto zele jednom rece,brega je doveo rock na selo...i jos jedan razlog zasto veliki broj populacije zna pjesme od dugmeta..a iole polji poznavala rock muzike ti nece svrstati dugme kao najoblji bend....jer to mjesto je zaduzeno za ekv i azru..![]()
edit:
plus sto je milan bio i ostao bolji tekstopisac od brege
mengrena ne znam ja šta je tomiky_hz je napisao/la:nevjernik je napisao/la:jao Ekrema, profesor drzi predavanje![]()
Kundom![]()
Il kad rece ima onaj monosexualac on hebe i zenu i covjeka i zivotinjua tek kada rece meni je najbolji film na ovome svijetu katanik
pa zato i kazem,zbog cega je dugme toliko popularno na nasim prostorima..a za bebeka kazem,jer je tu najduze bio,kolko znam alen je sa dugmetom izdao 1 a tifa 2 albuma..zato o tome pricam..Baja_Zvjerka je napisao/la:
Ne bih se slozio da se Dugme pamti po Bebeku..
Lazes zlato, Ruzica, Da te bogdo ne volim, Lipe cvatu, i milion drugih su po meni Bijelo Dugme..
Kad bi razgovarali o kvalitetu rocka slozio bih se s tobom, jer i ja inace gotivim pravo i Azru i EKV i Galiju, i Divlje Jagode, Vatreni poljubac (inace Milic V. meni ima drama je*en glas koji mi se pravo svidja - jedna od najdrazih pjesama mi je Srce samo jednom voli) itd. ali o tome ne pricamo.. Najveci su oni koji prodaju najvise albuma, cije se karte za koncert uvijek traze, i po tome se odredjuje status najveceg..
Beatlesi, U2, Queen, mislis da su imali najkvalitetniji rock, ili su tu mozda bolji Gunsi, Deep Purple, itd. ali opet su ovi vece zvijezde 1000 puta..
Eto toliko.. drago mi je sto nisu svi zadrti seljaci i slusaju turbonjake, i sa strane ovamo u autu toniya, toseta, zeljka, itd...
Kakogod, želim mu puno sreće i da nas predstavi u što boljem svjetlu.
A pjesme poput: To mora da je ljubav, Mahir i Alma, Rek'o sam joj, Bomba...?majestic24 je napisao/la:Ja bi poslao Edu Maajku na eurosong jer realno takve pjesme prolaze tamo...ljubav i slicna sranja NE
Neocekujem da bas ide s takvom pjesmom na eurosong. Ma i ovaj ES je postao sranje...pa sjetite se samo Lordija od prije 2-3 godine. Pjesma puna mrznje i zla i na kraju pobjedi. Ona proslogodisnja pjesma mi je takodjer bila bezze. Sad koliko vidim i onaj njihov odbor se ukljucio u bodovanje. Pola bodova daju oni a pola zemlja koja glasa...sad mozemo ocekivati da pobjedjuju "velesile" evropske muzike kao sto su Njemacka,Engleska,Francuska i Holandija.RiNo je napisao/la:A pjesme poput: To mora da je ljubav, Mahir i Alma, Rek'o sam joj, Bomba...?majestic24 je napisao/la:Ja bi poslao Edu Maajku na eurosong jer realno takve pjesme prolaze tamo...ljubav i slicna sranja NE
oplakahMont0 je napisao/la:
Ako je bilo, pardon
Hahahahahaha...jesu ludi majke miMont0 je napisao/la:
Ako je bilo, pardon