Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Ma nema se tu sta neko ***, jednostavno Pandza odlucio da momak nije za najboljih 12 i kraj price. Kobic ima isti tretman kao i on, pa eto ide na EP, sto ce reci da je jedino kvalitet taj na osnovu cega se vrsila selekcija (cudno bi bilo da je drugacije, ali kada smo mi u pitanju, sve nenormalno i nemoralno je normalno i moralno). Da je poveo ovog malog Avdica, pa i nesto da se prigovori covjeku, ali nije i mislim da se trebaju prestati hlupati kojekakve gluposti i pustiti djecu na miru da ovo 'odrade' kako treba.
Mulaomerovicu druze, nema sta da ti bude krivo sto trenutno nisi medju tih 12 najboljih, treniraj da to sljedece godine aBd budes. Ne znam samo koji je Juki, ne odgovara sad i ovaj Savez? Sta on ima potrebu da se u sve mijesa, Boze sacuvaj...
Mulaomerovicu druze, nema sta da ti bude krivo sto trenutno nisi medju tih 12 najboljih, treniraj da to sljedece godine aBd budes. Ne znam samo koji je Juki, ne odgovara sad i ovaj Savez? Sta on ima potrebu da se u sve mijesa, Boze sacuvaj...
Juka nije mnogo pogrijesio..Nama ce sada igrati Centar sa 205cm a ostavljamo momka 214 cm kuci a kada bude imao.217,8 cm bice kasno...Sikiras nije igrao 4,5 mjeseci ozbiljnu kosarku a ide na E.B.
Btw,tako smo gledali Begice,Omice sta ce oni slabi su a gurali neke polovnjake....
Btw,tako smo gledali Begice,Omice sta ce oni slabi su a gurali neke polovnjake....
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Ali neka ceka svoju priliku ako mu se toliko igra za Bosnu i Hercegovinu. Ima li imalo domoljublja u nasem Ibrahimu Mulaomerovicu?lumani je napisao/la:Juka nije mnogo pogrijesio..Nama ce sada igrati Centar sa 205cm a ostavljamo momka 214 cm kuci a kada bude imao.217,8 cm bice kasno...Sikiras nije igrao 4,5 mjeseci ozbiljnu kosarku a ide na E.B.
BosnaE
problem je sto slovenci onda guraju da zaigra i imaju drugačiji tretmannewton_heath_lyr je napisao/la:Ali neka ceka svoju priliku ako mu se toliko igra za Bosnu i Hercegovinu. Ima li imalo domoljublja u nasem Ibrahimu Mulaomerovicu?lumani je napisao/la:Juka nije mnogo pogrijesio..Nama ce sada igrati Centar sa 205cm a ostavljamo momka 214 cm kuci a kada bude imao.217,8 cm bice kasno...Sikiras nije igrao 4,5 mjeseci ozbiljnu kosarku a ide na E.B.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
I ovaj Juka previše *ere, uvijek odgovara na svaku,niti si novinar niti si član saveza, uživaj i igraj pusti ljude nek rade svoj posao. Pandža nas je odveo do zlata i sad mi trebamo da njemu zamjerimo sto nije na spisak 12 stavio Mulaomerovića,jer on ima 214 cm igra u sloveniju i morao je biti tu.Koliko vidim nema ni jednog video prikaza kako igra sem statističkih podataka tako da je to irelevantno za neki naš sud.
FK Sarajevo !
Pandža je pozvao preko 20 igrača na okupljanje. Sama činjenica da je neko pozvan na okupljanje i da se na njega računa u budućnosti odaje utisak profesionalnog odnosa. Sa druge strane, kompletno U18 takmičenje je vanrednog tipa bez mogućnosti brušenja forme, te ako želimo napraviti neki ozbiljan rezultat i odlazimo na EPU18 sa ambicijama, onda u ovako skučenom rasporedu nema mjesta za uigravanje, pripreme i taktiziranje ispočetka. Odabrani su momci koji najbolje mogu tehnički, timski i samostalno odgovoriti na zadatke. Kao što se da primjetiti, većina je onih zlatnih momaka sa pridodanim godinu starijim igračima koji se mogu po hitnom postupku uklopiti u sistem. Pomenuti igrač Mulaomerović bi vjerovatno našao mjesto među 12 da su pripreme trajale mjesec dana sa odigranim turnirom i nekoliko pripremnih utakmica uz adekvatnu adapataciju i uigravanje. Realno, gledao sam ga na treninzima i primjetan je talenat, ali još uvijek ima anomalije osnovnih košarkaških elemenata, pogotovo centarskih na kojim treba raditi naredne 2-3 godine kako bi izrastao u ozbiljnog talentiranog košarkaša. Ubacivati jednog igrača tipa njega u roster od 12 igrača uz ambicije da se dođe do same završnice je neozbiljno u ovom trenutku. Na svim igračima koji nisu u odabranih 12 se računa u budućnosti, a iz godine u godinu od forme, napretka se stanje mjenja. Sutra već u U20 možemo gledati njega u prvoj petorci ako nastavi na svom progresu. Na svim momcima koji nisu prošli u 12 je da rade i rade i čekaju svoju priliku. Trenutno dečko nije na nivou za koji se očekuje i nije u krugu odabranih. Sada je do njega hoće li prihvatiti to kao normalan proces ili će ostati povrijeđenog ega i instant patriotizam potisnuti i odabirom za Sloveniju u budućnosti ili će biti pravi patriota i čekati svoju priliku i iskoristiti je na najbolji mogući način.
Ima se, može se.aleksandar_veliki je napisao/la:Samo da javim da smo od srijede u Turskoj. Bice slika, izvjestaja, video priloga. Samo jos da bude dobrih rezultata.

svaka castaleksandar_veliki je napisao/la:Samo da javim da smo od srijede u Turskoj. Bice slika, izvjestaja, video priloga. Samo jos da bude dobrih rezultata.

Idemo malena 

Jedva cekam ovaj turnir i da vidimo koliko nasi momci mogu. Prije ovoga sam najavljivo medalju jer dolazimo s jakim timom, ali iskreno ja bi bio (pre)zadovoljan i sa plasmanom na Svijetsko prvenstvo! Sa srecom momci!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
http://sport.blic.rs/kosarka/domaca-kos ... ju/veg5tk2
Pored Simanica, tu je i onaj Nikolic iz Italije, ciji dolazak je takodjer bio upitan. Itekako jaka ekipa, a sa njihovom grupom se krizamo. Francuzi, iako oslabljeni, u rosteru imaju jako talentovanog i kvalitetnog pleja Ntilikinu. Vjerovatno jedno od najzvucnijih imena turnira, igrac s ogromnim rasponom ruku.
Zna li neko sa sigurnoscu hoce li za Litvance igrati Sedekerskis? Ja mislim da bi trebao biti tu, a ako je tako onda su Litvanci top 3-4 ekipe sasvim sigurno. Isto tako, cini mi se da ce i Mushidi biti u rosteru Svaba. Turci dolaze najvise oslabljeni od svih ekipa, fale im Yurtseven, Bitim, a mislim da je i Duran upitan.
Najjace ekipe po mom misljenju na prvenstvu su: Litvanci, Srbi, Nijemci, Francuzi i mi. Tu su i uvijek opasni Spanci (bez Erika Vile), kompaktni Hrvati, i moozda Latvijci (s cijim kvalitetom bas i nisam upoznat).
Pored Simanica, tu je i onaj Nikolic iz Italije, ciji dolazak je takodjer bio upitan. Itekako jaka ekipa, a sa njihovom grupom se krizamo. Francuzi, iako oslabljeni, u rosteru imaju jako talentovanog i kvalitetnog pleja Ntilikinu. Vjerovatno jedno od najzvucnijih imena turnira, igrac s ogromnim rasponom ruku.
Zna li neko sa sigurnoscu hoce li za Litvance igrati Sedekerskis? Ja mislim da bi trebao biti tu, a ako je tako onda su Litvanci top 3-4 ekipe sasvim sigurno. Isto tako, cini mi se da ce i Mushidi biti u rosteru Svaba. Turci dolaze najvise oslabljeni od svih ekipa, fale im Yurtseven, Bitim, a mislim da je i Duran upitan.
Najjace ekipe po mom misljenju na prvenstvu su: Litvanci, Srbi, Nijemci, Francuzi i mi. Tu su i uvijek opasni Spanci (bez Erika Vile), kompaktni Hrvati, i moozda Latvijci (s cijim kvalitetom bas i nisam upoznat).
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Bojim se ovog našeg optimizma ,koji nas je uvijek dovodio u stanje razočarenja ,jos ako pobjedimo Tursku huh..
FK Sarajevo !
iskren da budem, osim sto su to djeca i oscilacije su ocekivane, nisam bas optimista da ce otici do kraja, jer nekako mi izgleda da Sikiras i Campara nisu na optimalnom nivou, a Dzanan nece moci sam! Njegos je sam rekao da jos uvijek nije maximalno spreman, a za Sanija ne znam, nisam upucen koliko igra u Spaniji, al po ovim pripremnim, ako je to uopste neko mjerilo, ne djeluje mi dobro, na onom nivou koji je potreban
no ko zna, mozda im je potrebno par tekmi da dodju na svoje, valjda im dobro dodju ove tri prijateljske, te par ovih uvodnih na EP, da dodju na optimalni nivo u zavrsnici, kada ce biti potrebne njihove najbolje igre.. jeste da to nije prioritet u mladjim selekcijama, al eto, lijepo bi bilo jos jednom osvojit EP :mrgreen:
no ko zna, mozda im je potrebno par tekmi da dodju na svoje, valjda im dobro dodju ove tri prijateljske, te par ovih uvodnih na EP, da dodju na optimalni nivo u zavrsnici, kada ce biti potrebne njihove najbolje igre.. jeste da to nije prioritet u mladjim selekcijama, al eto, lijepo bi bilo jos jednom osvojit EP :mrgreen:
Izgleda da ima uzivo prenos veceras u 18.30 

16 i 30 po našem kažuguillermo je napisao/la:Izgleda da ima uzivo prenos veceras u 18.30
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Bgm jestekontinen je napisao/la:16 i 30 po našem kažuguillermo je napisao/la:Izgleda da ima uzivo prenos veceras u 18.30

http://www.tbftv.org/CanliYayin/12002/c ... sna-hersek
link sto radi, to je valjda za prijasnju tekmu bilo
link sto radi, to je valjda za prijasnju tekmu bilo
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Nije valjda da prve dvije utakmice u 12 pocinju u 10 po nasem vremenu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.