Postao/la ultrasstyle_tz » 21 okt 2022, 20:38
ma nemamo jacu ekipu nego prosle godine, dovoljno je pogledati jednu utakmicu da se vide svi problemi. po imenima jeste, ali po nacinu igre ni blizu.
prvo nemamo Josipa Balica koji nam je drzao vezni red i mislim da smo 95% bodova osvojili s njim na terenu, kad njega nije bilo, raspad. Balic je bio krucijalan igrac za distribuciju lopte prema naprijed. Covjek nema kluba, ali nije zelio u Slobodu. Mozes mislit kakvi su levati tu i koliko su covjeku zgadili sve da ce radije odmorit 6mjes nego igrati u Slobodi, pa nije Podgrmec ili Baton jbt, tacno da se zapitas sta cu covjeku radili i koliko zgadili sve.
dalje, Osmankovic je dobar defanzivno ali sa loptom u nogama je kriminalan, Devedzic jos gori, Jusa isto nije bog zna sta,Civa propao skroz, Kapetanovic se usere od straha. Mi nemamo igraca u zadnjoj liniji koji ce dobaciti normalnu okruglu loptu, do veznog reda, a onda nemamo mi u veznom koji ce to pomjeriti do Vranjesa i Komezeca. Kako onda da imas igru, kad odbrana moze samo nabit, a ni vezni ne zna sic po loptu.
prosle godine si imao Karisika, istina malo losijeg defanzivno, ali na lopti jaci nego svi oni, i Civa nije bio ovoliko mrtav pa je to nekako islo, Karisik do Balica, Balic do Saida i sta nam bog da.
i treca stvar imao si Mujagica, koji kad god je igrao donosio je taj napad u dubinu, okomitost, utrcavao iza odbrane, jedini iz trka nesto mogao uraditi. Ok on se raspao, ali si morao dovesti taj profil. Sloboda trenutno nema igraca koji trazi prostor, koji se sposoban uciniti nesto na pas iza odbrane, utrcati, rasiriti. Svi traze loptu u noge, a to je prelako braniti. Protivnik izadje, ovaj primi loptu i nema kome dat, niko se ne otvara u dubinu.
ta 3-4 profila igraca bi sad promijenila i ovu ekipu: Balic, stoper kojem lopta u nogama nije strani pojam, bilo kakav pismen lijevi bek i krilo koje napada prostor i dubinu
strasno puno igraca fali protiv TC, i bice bas ****. Ali moraju, ne zanima me kako.
a sto se tice Batona, sami su sebe natjerali da moraju igrati sa najjacim sastavom. Ubili samopouzdanje, zamisli da su ispali, a ocito kakve rezerviste su selektirali da se boje Batona. I to pitanje treba postavit, ko ih dovede? A onda kad se tako zavalis nesreca nikad ne dolazi sama i eto povreda
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!