FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sviunapad1010
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la sviunapad1010 » 28 jul 2019, 10:06

Beduin je napisao/la:
sviunapad1010 je napisao/la:Bod ko kuća. Nije ovo dobro. U odbrani smo pretanki. Sale i Uzelac ne zna se koji je gori. Kod drugog gola reakcija saleta katastrofa. Stoper nam treba hitno i da igra drugog stopera Ivetic koji je večeras dobio neku ulogu do izlaska Uzelca da se nije sastavio s loptom.
Livancic veceras loš skroz nista nije napravio a isto i Ristić. Maksimovic se u dvije utakmice nije vidio i veceras dao gol ali po meni je skroz tanak i slab te ne ulazi u duel.
Bekric je majstor cim je u igri svasta se dešava. Mujagic isto treba igrati u prvih 11. Svaka čast za Amera Bekica koji se u ove dvije utakmice trudi maksimalno a Almir puno grešaka. Pršeš solidan.
Ne znam sta su pokusali veceras ali nije izgledalo dobro. Nakon ulaska Mujagica i Bekrica smo počeli igrati. Rastoka opet nula bodova loš igrač po meni.
Za vecinu stvari dijelim misljenje, ali je meni veceras Prses bio los, tek je proigrao kad je Perica se vratio na beka, a uz sebe dobio Bekrica.
Po meni je veceras 3 boda izgubio nas trener sa ovim pokusajem Ivetica na zadnjeg veznog i da koristi svoju trku na sredini terena, ali on nije presjekao niti jedan protivnicki napad a trpila je i sredina i odbrana. Prses nije imao s kim igrati i organizovati napad. Bekric mora igrati barem 60-65min.

Almir Bekic steta sto ne igra na krilu, a Ivetic na beku pod pretpostavkom da imamo dobre odbrambene igrace, ali i kao CB je Ivetic odlican uz jednog Ignjatovica ili slicnog.
Nesto me nije impresionirao ni Abid veceras, ne znam zasto, previse trke i onda okret nazad pa prema sredini pokusaj driblinga, treba brze to sve ici.

Cak i Maksimovic mi je veceras daleko bolji, nego proslu tekmu. Stalno je na lopti, trazi je, samo da se jos uigra sa ostatkom ekipe i da se oslobodi te pocne ofanzivnije igrati prema golu.

Fejzic je mozda i bolji golman, samo ne znam kakav je u igri nogom jer se ocito pokusava igrati ta pas igra i cesto vracati golmanu lopta i graditi napad od njega.

Siroki duuugo losiji nije bio i ovakav Siroki nije tesko bilo dobiti.
Posjeta nije losa, Zapad pun, Sjever i dalje ocajan, Fukare malobrojne ali se trude i hvala im i na tome.
Upravo ta nova uloga za Ivetica je bila promašaj. Mislim da bi dobili utakmicu da je od početka igrao na stoperu umjesto Uzelca. Sale i Uzelac su igrači za klupe i to im je puno.
Trebao je početi sa Mujagicem od početka ako vec Bekric nije mogao odigrati cijelu utakmicu.
Uglavnom dobar je bod. Stopera jednog moraju angažovati hitno jer ovo što imamo je za srčanog udara.
Sale je toliki antitalenat da igra 3 života fudbal ne bi naučio. Kad ima loptu protivnici su istog trenutka u prilici.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 28 jul 2019, 10:10

Ja zadovoljan, iskreno steta jer da smo do 85.minute izjednacili i pobijedili bi do kraja...

Lakic, svidja mi se sto zna dodat, ne panici al jos uvijek nista konkretno nije odbranio, kod drugog gola nije ta lopta bila bas toliko precinzna kolko sam ja vidio sa tribina.
Nama nije da treba 1 nego nam trebaju 3 stopera,
Salihovic moze tu bit ko neki cetvrti stoper.
Ulezac dal pod pritiskom il ne al nimalo mi se ne svidja. Da se razumijemo, oni ce bit podnosljivi protiv slabijih ekipa, jednostavno Bagaric ih je unistio i isto tako ce bit i sa Ahmetovicem, Kricem, pa i Dilaverom..
Almir Bekic ofanzivno odlican, jednostavno taj prvi korak kad izbaci loptu ja mislim da nema nijedan bek u prvenstvu, tu je najveca mana ti njegovi centarsuti koji su uglavnom katastrofa i tu se cesto ne iskoristi taj visak koji pravi tim pretrcavanjem protivnika.
Beganovic solidan, vidi se napredak kod momka i njega treba trpit.
Vezni red je "zakazao" iz razloga sto su ljudi igrali presing na nase centralne vezne igrace i svaku loptu koju su primili bili su okrenuti ledjima od njihovog gola i nisu im dozvoljavali da se okrenu i organizuju napad.
Prses se stalno morao vracat izmedju nasih stopera da bi nesto organizovao. Mislim da je malo pretjerao sa ovim loptama u prostor (proslo protiv Osijeka i Radnika pa se malo nafuras da ce svaki put proc)
Maksimovic po meni odlican sa svojih 19 godina. Steta za ona dva traljava suta u prvom i u drugom al eto dodje na kraju go kao nagrada gdje je samo na inteligenciju svoju uletio i zabio. Isto tako meni je bar izgledao da taj momak nikad nije prestao trcat od prve do zadnje minute.
Ivetic nas defanzivni univerzalac i puno mi se vise svidio kao stoper al opet ni on tu nece moc nista protiv jacih ekipa i boljih napadaca.
Livancic nista posebno, ima on taj trk al nigdje duela i snage, nije bilo ni malo svjezine, bas mi je umoran djelovao.
Ristic cini mi se solidan igrac, ne neko ko ce pravit razliku al tu je da pokrije tu lijevu stranu i da ulazi u sredinu.
Amer Bekic je mislim nase najvece pojacanje, trka, vracanje, pritisak, stalno opasan po protivnika, uvijek ima covjeka na sebi, pokazao sinoc da mu ne treba puno, vjerujem da ce jos opasniji bit protiv ekipa koje budu protiv nas stojale visoko, nevjerovatno kakav osjecaj ima za ulazak stoperima iza ledja, i onda tu imas Bekrica i Prsesa, pa eto i Ristica i Martelat koji mogu podvalit te lopte.

Mujagic odlican, cini mi se da mu fali malo samo kondicije i da bi mogao pocinjat utakmice. Sinoc velika razlika u odnosu na Ristica u ofanzivi kad je usao, on i Almir Bekic mi se bas svidjaju po toj lijevoj strani. Eh tu je problem sto su obojica defanzivno potanki.
Bekric sinoc povrijedje i vidilo se al isto tako ponovo u par navrata pokazao da je znalac, smekerski igra, kao sto je Zeba bio i sto je Alispahic u par utakmica pokazao. Znaci mozak i iskustvo na sredini. Nadam se da necemo ko i sa Alispahicem imat problem da presjedi pola prvenstva zbog povreda.
Rastoka, nista posebno, nekako mi djeluje ko seljacki igrac. Vjerujem da su tu bili Smajic i Martelat da nebi ni dobio priliku.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 jul 2019, 11:21

Jesu li Fukare opet u svadji sa upravom pa nece da dolaze?Kako god,premalo ih je bilo u ove dvije utakmice.Moralo ih je biti bar 300,Tuzla treca po broju stanovnika,nemoguce da ih nema toliko.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 28 jul 2019, 11:23

Po mani super zalaganje i igra koliko se moglo.Rastoka=patoka,Uzelac i Sale domu labudovo oba,Ristic nista posebno nije pokazao,nadat se da moze puno bolje.Svi ostali sinoć osrednji,Amer Bekić se pokazao kao pravo pojačanje za sada,među najboljim Maksimović zbog trčanja,otvaranja,trazenja lopte,dao je gol .Prso digrao 2 dobre tekme i odmah **** otrese ga lik kod drugog gola kao da ga i nema.Obavezno dovesti stopera ili 2...I da,bas je lijepo vidjeti da u timu nema igrača zvanog igrač manje na terenu a na dresu nema one uklete tom cat reklame kao i na zidu istoka...malo po malo ide se naprijed sto je za pohvalu svaku!trpaj trapaj Slobodo(neka Nalić vidi da se mogu davat golovi smislenom igrom a ne nabjanjem lopte gdje stignes)
DRŽAVA TUZLA!!

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 28 jul 2019, 11:31

DamirT je napisao/la:Jesu li Fukare opet u svadji sa upravom pa nece da dolaze?Kako god,premalo ih je bilo u ove dvije utakmice.Moralo ih je biti bar 300,Tuzla treca po broju stanovnika,nemoguce da ih nema toliko.
Sad sa 20 godina pređu na zapad i penzionišu se. Neka nova furka.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 28 jul 2019, 11:50

Najebat cemo mi sa Salihovicem samo tako. Jucer na klupi od defanzivnih igraca samo Muratovic. Valjda se moze naci kakav slobodan stoper sad, inace nam dzaba igra za gol vise
Jedan grad, jedna ljubav!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 jul 2019, 12:03

Ako ne nadju rjesenje za stopera do meca sa Sarajevom,nek stavi Peru na stopera od pocetka,Salihovic nece moci izdrzat pritisak,sinoc umalo da napravi gresku kod 1:2 za Siroki,kada vraca loptu Peri,igrac iz Sirokog sa brojem 32 da je cent vise pruzio nogu uzeo bi je i izasao bi sam pred Lakica..

Nadat se da ce dobit dozvolu za francuza i da ce Mujagic od prve minute igrati,Bekrica ostavit za drugo poluvrijeme !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 28 jul 2019, 12:03

Gifron je napisao/la:Najebat cemo mi sa Salihovicem samo tako. Jucer na klupi od defanzivnih igraca samo Muratovic. Valjda se moze naci kakav slobodan stoper sad, inace nam dzaba igra za gol vise
Ko god išta zna o fudbalu to vidi. Da su nam ostali Ignjatovic i Adzem mi ne bi gola primili u ove dvije utakmice to garantujem.
Više bi volio da igra Devedžić pa kako god jer od saleta nemas ništa. Stoper jedan minimalno a dva trebaju jer onda dobijaš opciju sa Perom na lijevom beku, a Bekic bi mogao igrati krilo i Mujagic.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 jul 2019, 12:11

Pa kakav je ovaj Petar Dodig? Ako je Uzelac za njega igracina, onda ne znam zasto je uopste doveden i zavrseni mu papiri, da uzima platu bezveze i udaljava Devedzica od minutaze?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 28 jul 2019, 12:42

Raspadamo se. :D

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 28 jul 2019, 12:42

Blago onom ko je izvukao samo negativno iz sinocnje utakmice. Ja vidje cetri hiljade aplauz sinoc poslije utakmice i na 1-2 pri kraju ovacije za borbenost.... Bravo ekipa, to se zove karakter!
075

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 28 jul 2019, 12:45

a sto boga ti Bekric da ne igra 90 minuta

sto se tice Dodiga cekamo menadzere ovdje da napisu zasto ne igra i ko urgira da ne igra. Isti su doveli i uzelca i ovog i jos jednog sto nije ni u zapisniku i jos 3 sto je smajic otjerao.

da su se oni pitali mi bi sad bili zvijezda 09 sa gol razlikom 0-9
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 28 jul 2019, 12:47

A stvarno tuga, samo da smo zadržali Ignjatovica ekstra ekipu bi imali. **** ti sreću našu, najgore je sto solidnog stopera, boljeg od Salihovica, nije problem ni platiti ni naći. Rijetko kad su nam stoperi bili najslabiji dio ekipe kao sada.
A bit će ovo luda sezona, možda i najzanimljivija u dugo godina. Mislim da će svako svakog tuci i da će se mnoge utakmice igrati za go više. Već u prva 2 kola se da naslutiti da bi moglo tako biti.

Ajde makar znamo da ćemo napasti na Koševu, jer se braniti ne znamo :D Mada natrpat će nam makar 2 gola s ovakvom odbranom, samo je pitanje koliko ćemo mi zabiti.

Kad uopšte Sarajevo igra europsku utakmicu? Jel' im prva utakmica dodje par dana nakon susreta s nama?
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 28 jul 2019, 12:48, ukupno mijenjano 1 put.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 28 jul 2019, 12:47

Kako izdominirasmo Sirokog, pas igra vrh.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 jul 2019, 12:56

Madal je napisao/la:A stvarno tuga, samo da smo zadržali Ignjatovica ekstra ekipu bi imali. **** ti sreću našu, najgore je sto solidnog stopera, boljeg od Salihovica, nije problem ni platiti ni naći. Rijetko kad su nam stoperi bili najslabiji dio ekipe kao sada.
A bit će ovo luda sezona, možda i najzanimljivija u dugo godina. Mislim da će svako svakog tuci i da će se mnoge utakmice igrati za go više. Već u prva 2 kola se da naslutiti da bi moglo tako biti.

Ajde makar znamo da ćemo napasti na Koševu, jer se braniti ne znamo :D Mada natrpat će nam makar 2 gola s ovakvom odbranom, samo je pitanje koliko ćemo mi zabiti.

Kad uopšte Sarajevo igra europsku utakmicu? Jel' im prva utakmica dodje par dana nakon susreta s nama?
Prvo igraju sa nama pa onda evropska
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MakabiTuzla
Kontakt:

Post Postao/la MakabiTuzla » 28 jul 2019, 13:04

Ako nas je ss.ba pohvalio, aman, mora biti da imamo kuveta :)
#SamoSloboda #100GodinaOdaniIdeji

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 28 jul 2019, 13:14

Valjda dovedu još dva stopera.

Malo rovim po statistikama, otkad se na transfermarktu unosi statistika za našu ligu (otp. zadnjih 8-10 godina)

Najviše nastupa imaju

1. Efendić 167
2. Salihović 138
3. Krpić & Mehidić 100
5. Ivetić 98
6. Mujkić 96
7. Pršeš 92 (malo me iznenadilo, mislio sam da je manje)
8. Mehmedagić 86
9. Omić 85
10. Ordagić 83

koliko Tare ima nastupa?
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 28 jul 2019, 13:21

MakabiTuzla je napisao/la:Ako nas je ss.ba pohvalio, aman, mora biti da imamo kuveta :)
Ma svim nam hvale igru osim ovih par seratora sa nase teme, sva sreca pa ima ova ignore opcija siri se sve vise.
Smeta ljudima sto se vraca lopta golmanu sto se gradi napad kako treba, a da se nabija rekli **** ovo samo se nabija. :D

Ne pamtim kad smo sa Sirokim odigrali da mi njih nadigramo.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 jul 2019, 13:59

A vala ne mozes samo ni hvaliti. Daleko bolje i stabilnije ekipe od nas pa im se uputi kritika, skkrene paznja na lose kao sto se pohvali i dobro.

Igra je za pohvalu, napokon po mom ukusu pas igra, iako se u jednom periodu sinoc opet pokusalo dugim loptama i nabijanjem, ali se nije imalo druge opcije i nerealno je ocekivati 90 minuta da vezemo igru i ubijamo protivnike pasovima. Neke sitnice se trebaju u hodu korigovati, prva takva je zaboraviti sa onim improviziranjem Ivetica u sredini :) druga stvar, probati naci nekog jakog defanzivca, mada sam skeptican s obzirom da imamo Uzelca, Dodiga, Salihovica, Devedzica i Ivetica.

Prses, Maksimovic i Bekric u sredini je odlicna kombinacija koja funkcionise zasad i nemas je razloga mijenjati. Steta sto nemamo jednog klasicnog DMF, razbijaca koji bi pokrio slabiju odbranu svojim pritiskom na protivnika i presjecanjimam njihovih napada.
Na lijevom krilu imas odlicna rjesenja pa neka trener odlucuje, Ristic ili Abid, mada imamo i Smajica kojeg svaki trener forsira pa vidicemo do kad.
Desno krilo mi je kriticno, Livancic previse mekan i slab u duel igri, ali relativno fino kombinuje sa Beganovicem. Rastoka kesa jos uvijek.
Napad odlican, sigurno ce i Osmanovic docekati svoju priliku, imaju i kup utakmice i nadam se da ce nastaviti tamo gdje je stao sa Olimpicom.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

tuzla075
Kontakt:

Post Postao/la tuzla075 » 28 jul 2019, 14:07

U 18h na Areni BiH snimak utaknice.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.