AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jun 2023, 00:20

Osvojili su kup ove sezone ako se ne varam. To je sve što sam negdje uspio pročitati.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 22 jun 2023, 00:33

Hvala na odg @Rom, zna li ko drugi šta i konkretno su uradili sa Toulouse?
Ovima koji spominju Tonalija + pare, plate, te evt. pojačanja, evo i komentar iz neutralnog novinarskog ugla;
https://football-italia.net/editorial-r ... le-united/

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jun 2023, 00:42

Zenga je napisao/la:
22 jun 2023, 00:33
Hvala na odg @Rom, zna li ko drugi šta i konkretno su uradili sa Toulouse?
Ovima koji spominju Tonalija + pare, plate, te evt. pojačanja, evo i komentar iz neutralnog novinarskog ugla;
https://football-italia.net/editorial-r ... le-united/
Zaboravio sam gore iznad napisati. Vratili su ih u prvu ligu lani. I ove sezone osvojili kup. Ali valjda su ti neki algoritmi ili kako već, prognozirali da je ekipa spremna za top 10 u ligi. A oni su završili 13. pa su otpustili neke ljude ovo ljeto već.

Ja veze nemam šta znače ti algoritmi i kako funkcioniše to sve. Ali haman su temelj za sve poteze u klubovima koje vodi ovi klošari iz Amerike.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 22 jun 2023, 02:49

Polufinale Milana je extra doslo da se jos vise para uzme iz kluba :D

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 22 jun 2023, 05:23

OldFashioned je napisao/la:
21 jun 2023, 23:16
ronaldo99 je napisao/la:
21 jun 2023, 20:27
Sta sad Rom kaze jel novi zaokret ili sta je sad

Ode Sandro , realno ko i ne bi otisao za 3 puta vecu platu
Pričamo o djetetu Milana i igraču koji je pristao na smanjenje plate kako bi potpisao.
Počelo je sa legendom kluba, a završit će sa ponovnim krahom što su transferi kao ovaj samo potvrda.
Svak ima svoju cijenu u danasnjemo vremenu, to je tako, eto igrace odose u S Arabiju jer im je oduvijek tamo san bio igrati

Ode Tonali doce drugi, Milan ce biti i prije i poslije Tonalija, Thea , Leao i drugih

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 22 jun 2023, 06:34

Danas odlazi Sandro. Stigla je ponuda za Theo Hernandeza, pretpostavljam da ce otic za 90, i onda vec računaj da će PSG pljunut 150 mil za Leao.
To su sjajne pare, to je odličan novac, ali kako ćeš zamjeniti igrače koje gubiš? Ne mislite valjda da Pioli zna sta radi? Da mi imamo pravu sportsku strukturu u klubu, nebi se bojao. Rekao bi ok, stvorit ćemo nove igrače. Ali prodajom Maldinija i ostavljanjem kretena Piolija samo si nas doveo u situaciju da propadamo. Nema šanse da onaj ćelavi kloc zna prepoznat pravog igrača i stvorit nesto od njega. To je idiot svjetske klase, i ulizica američkim guzicama.

Boli me sto je Maldini otišao, što se otjerala buduća ikona Sandro, i sto imam osjećaj da se ruši cijeli Milan koji je stvorio Maldini. Bojim se da se vraćamo u doba "Costante gluposti" i Emanuelsona i oni propali igrača za koje niko nikad nije čuo. Nismo mi BvB ili Atl Madrid ili Monaco, jer oni svake godine 100% igraju Ch Ligu, mi to jedva uspijemo. Bojim se da nam je ovo zadnja Ch Liga u slijedeći par godina, i da se vraća Milano 2011ti godina.
Daj Bože da se varam

Ciao Paolo, ciao Sandro, Ciao Ibra, Ciao The..

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 22 jun 2023, 07:46

Prebolio sam odlazak Kake, poslije njega mi je sve svejedno.

Igrači dodju i prodju, ali Milan ostaje. Jeste li zaista mislili da niko neće biti prodan i da ce se samo kupovati igrači?

Liverpool, Atletico su prodavali svoje igrače koje imaju cijenu i radili remont ekipe, da Tonali nije htio ici, ne bi ni otisao i to je cijela istina. Ne pregovaraju klubovi ukoliko ne postoji znak sa igraceve strane.

Opet mi je naravno zao jer mi je i najdrazi igrac i mislio sam da neće ići ih Milana, ali poslije prve vece ponude je prihvatio uslove i ide u jbn Newcastle.

Objektivno gledajuci 80M je i previse za njega i ne bi ti niko nikad ponudio te pare, plus njegovu platu (8+2).

Samo se nadam da neće prodati ove igrace kojima ne bismo mogli pronaći kvalitetnu zamjenu (Maignan, Theo).

Vidjet ćemo do kraja prijelaznog roka sta ce biti, ali ovo mirise na veliki remont ekipe.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 22 jun 2023, 08:50

ronaldo99 je napisao/la:
22 jun 2023, 05:23
ronaldo99 je napisao/la:
21 jun 2023, 20:27
Sta sad Rom kaze jel novi zaokret ili sta je sad

Ode Sandro , realno ko i ne bi otisao za 3 puta vecu platu
Pričamo o djetetu Milana i igraču koji je pristao na smanjenje plate kako bi potpisao.
Počelo je sa legendom kluba, a završit će sa ponovnim krahom što su transferi kao ovaj samo potvrda.
Svak ima svoju cijenu u danasnjemo vremenu, to je tako, eto igrace odose u S Arabiju jer im je oduvijek tamo san bio igrati

Ode Tonali doce drugi, Milan ce biti i prije i poslije Tonalija, Thea , Leao i drugih
Nije to poenta. Imali su naši igrači ponuda i poslje osvojenog scudetta, ali se to odbijalo od strane uprave bez ikakvih detaljnih razgovora, a pojedini igrači nisu htjeli ni da čuju.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 22 jun 2023, 09:07

. . . ove usne i ove ruke nek' me imaju sve što na tebe sećaju . . .
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 22 jun 2023, 09:38

22 jun 2023, 08:50
ronaldo99 je napisao/la:
22 jun 2023, 05:23

Nije to poenta. Imali su naši igrači ponuda i poslje osvojenog scudetta, ali se to odbijalo od strane uprave bez ikakvih detaljnih razgovora, a pojedini igrači nisu htjeli ni da čuju.
Price za malu djecu, da je dosla ponuda za Sandra prije godinu dana od 80mil isto bi ga prodali, a evo kazu da i ta ponuda nije prihvacena vec hoce sa klauzulama do bude 90mil

Fudbal je biznis, italija se ne moze nositi ni sa osrednjim klubom u EPL, pa jel Tielemans pozpisao za A Villu ispred Milana, to ti je dokaz da vise nista drugo nije bitno osim para i koliko ce menager profitirati u tome svemu

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 22 jun 2023, 09:40

Tonalija nemamo sta kriviti, dodju ti i kazu nisi vise potreban, da su htjeli zadrzati ga to bi i uradili...covjek se spakovao i otisao logicno....
Sa druge strane oni su vlasnici kluba, imaju potpune ovlasti raditi sta zele kupovati prodavati itd...oni ce kreirati Milan, mi smo njemi posmatraci, pa vidjet cemo....

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 22 jun 2023, 09:58

Sve ovisi od toga sta ce sa ovim parama uraditi...

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 22 jun 2023, 10:30

Vrhunski posao gledano sa finansijske strane, baš ogroman novac, finansijska injekcija. Sa druge strane gledano Tonali je bio duša ovog MIlana, ali, ko te pita.. Bit je u tome da uprava pokrije deficitrne pozicije sa adekvatnim pojačanjima. Ukoliko se to ne desi onda nema opravdanja.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 jun 2023, 10:33

90 miliona sa bonusima, brutalne pare. Samo glupi englez ovo može ponuditi.

Meni je Tonali bio nezamjenjiv, al' opet ponavljam, igračeva je uvijek zadnja. Ne pristaješ na ponudu i ne šalješ agente na pregovaranje ako ne želiš otići.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 22 jun 2023, 10:39

Ogromne su to pare, 90M i njemu 10M. Zaista ne vrijedi toliko.

Ukoliko pametno odrade sve, mogu kupiti 3-4 kvalitetna igrača koji mogu Milan dovesti na veci nivo, samo se nadam da neće doći Fratessi za 40M i ostale gluposti.

Može se on itekako zamijeniti, da mi je zao to jeste. Ali i Rope sto kaže i sto sam ja govorio, igraceva je zadnja. Dobio je 4x vecu platu i ugovor do svoje 29. godine.

Nadam se da ce dobro iskoristiti ovu zrtvu.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 22 jun 2023, 10:41

Meni nikad nije bilo nijednog igraca zao kad ode, jer na kraju krajeva on potpise ugovor sa novom ekipom. Znaci obostrano. Samo je bitno izvuci maksimum iz tog posla. Sa ovim parama mogu dovesti par pojacanja. Tonali je vezni igrac, tako da je za njega lakse naci zamjenu za razliku od Mikea, Leaoa ili Thea, u smislu da ne moras izvaliti ogromne novce. Tonali out, SMS in recimo. Jos ako dovedu Frattesija, odlican poso.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 22 jun 2023, 10:52

Ne moramo cekati septembar da vidimo zasro je Maldini otisao. Kao sto rece drug Ronaldo bit ce Milana i poslije Tonalija, Thea- a i bilo kojeg igraca.
I prije smo prodavali najvece zvijezde, doduse kad ih potrosimo do kraja. Danas , prodajemo nakon sto ih afirmisemo i pripremimo da budu najbolji. Jelte sve je to biznis. Jedan Bayern donedavno nije bacao100 mil. na pojacanja, danas to ipak rade. I to je biznis
Yebes ga, "kad se karte dijelile" ,nas zapali ljudi sa ovom strategijom poslovanja koja je nadasve dobra i profitabilna za njih. Mi , sipmatizeri i navijaci, smo prosli trening od 10 gdina kanala i lutanja. Sad bar znamo da smo dobri u biznisu, te se trebamo usreciti s time.

PS. Sada ozbiljno, ja bi radije i Seriju D sa ispravnim ljudima , nego ove americke Case Study-e i biznis projekte jer bit ce Milana i bez americkih biznismena.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jun 2023, 11:28

80-90M su ogromne pare. Plus ono što je klub već omogućio 40-50M. To je 130+ miliona za remont ekipe. Jbg fudbal je danas samo biznis i mi to uvijek treba da znamo.

Ako sa ovih 130M dovedu 4-5 pojačanja na pozicije koje su najlošije. S te strane onda im se nema šta reći. Tonali nam je svima drag, ali sa sportske strane najlakše je za njega naći zamjenu. Za zamjenu Leao trebalo bi ti 100M. Za Thea preko 60M itd..

Kamada, Sportiello, Thuram za 0 €. Ostalo potrošiti na tri vezna igrača, i desno krilo. Te nafatati još neke igrače na posudbe. Novca sada ima. Pitanje je samo gdje će da završi.

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 22 jun 2023, 11:50

Hahahaha, kakva promjena razmisljanja forumasa od pljuvanja i razocarenja, do pravdanja za transfer, dobre pare i sl...nevjerovatno...

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 22 jun 2023, 11:52

memaga je napisao/la:
22 jun 2023, 11:50
Hahahaha, kakva promjena razmisljanja od pljuvanja i razocarenja, do pravdanja za transfer, dobre pare i sl...nevjerovatno...
Pa jel' nisu dobre pare? 80M za italijanski klub je golemo. Niko ne pravda transfer. Ali šta se tu sad može? Zamisli da je Milan dobio barem po 30ak miliona za igrače koji su otišli besplatno. Danas možda ne bi do ovoga došlo. Život ide dalje. Sandro će uvijek biti "naš" ali život ne čeka nikoga.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.