Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

jasmin10
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la jasmin10 » 29 nov 2025, 15:26

Razlika je u tome sto najbolji igrači Dinama završe u ligi petice, a najbolji igrači naše lige ne mogu da igraju u Južnoj Koreji.
HNL je osim Dinama, poluamaterska liga, nasa liga je, osim eventualno Zrinjskog, amaterska liga.

UtdBiH21
Kontakt:

Post Postao/la UtdBiH21 » 29 nov 2025, 16:08

jasmin10 je napisao/la:
29 nov 2025, 15:26
Razlika je u tome sto najbolji igrači Dinama završe u ligi petice, a najbolji igrači naše lige ne mogu da igraju u Južnoj Koreji.
HNL je osim Dinama, poluamaterska liga, nasa liga je, osim eventualno Zrinjskog, amaterska liga.
Pa i kazem da je samo razlika Dinamo koji je ne deset nego 50 svjetlosnih godina iznad svakog tima iz nase lige , ali i oni prodaju danas radi godina uspjesnih transfera ali od zadnjih nrkoliko vecih transfera samo mozda tri igraca uspjela i oni ce sve manje prodavati , Baturina ne moze minute dobit u Italiji a platili ga dvadeset miliona ,onda Benkovic , Sutalo , niko nije napredovao ko sto se mislilo ,Sucic , Olmo I Gvardiol od zadnjih godina da su opravdali novac koji se dao za njih ostali skoro niko , Sucic igro u Zrinjskom niko ga primjetio nije u Dinamu ga vratili radi Jakirovica , nije on preko noci odjednom naucio igrati da ga Inter trazi ali dzaba kad ne znamo mi prepoznati kvalitet i moze sto Sucica igrat u nasoj ligi nijedan nece ostvarit veliki transfer niti zaigrati u reprezentaciji dok se negdje drugo ne dokaze , jbg oni imaju Dinamo na osnovu kojeg svi ostali timovi i igraci u ligi profitiraju i na osnovu kojeg su i izgradili reprezentaciju mi nemamo i to ti je jedina razllika.

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 29 nov 2025, 16:22

A zanemarit ćemo infrastrukturu i omladinske škole?
Iako Dinamo nosi većinu kvalitete te lige, nisu ni ostali tolike talašike. Rijeka isto prodaje igrače u lige 5, "šugavi" Hajduk je konačno pokrenuo omladinsku školu, pa sad redovno izbacuje talente ( primjer Vušković).
Varaždin i S. Belupo mogu dobit bilo kojeg premijerligaša.

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 29 nov 2025, 16:43

UtdBiH21 je napisao/la:
29 nov 2025, 16:08
jasmin10 je napisao/la:
Pa i kazem da je samo razlika Dinamo koji je ne deset nego 50 svjetlosnih godina iznad svakog tima iz nase lige , ali i oni prodaju danas radi godina uspjesnih transfera ali od zadnjih nrkoliko vecih transfera samo mozda tri igraca uspjela i oni ce sve manje prodavati , Baturina ne moze minute dobit u Italiji a platili ga dvadeset miliona ,onda Benkovic , Sutalo , niko nije napredovao ko sto se mislilo ,Sucic , Olmo I Gvardiol od zadnjih godina da su opravdali novac koji se dao za njih ostali skoro niko , Sucic igro u Zrinjskom niko ga primjetio nije u Dinamu ga vratili radi Jakirovica , nije on preko noci odjednom naucio igrati da ga Inter trazi ali dzaba kad ne znamo mi prepoznati kvalitet i moze sto Sucica igrat u nasoj ligi nijedan nece ostvarit veliki transfer niti zaigrati u reprezentaciji dok se negdje drugo ne dokaze , jbg oni imaju Dinamo na osnovu kojeg svi ostali timovi i igraci u ligi profitiraju i na osnovu kojeg su i izgradili reprezentaciju mi nemamo i to ti je jedina razllika.
E jbg, a što ne nabrojiš i igrače poput Vuskovica, Majera, Jakica, Ivanovića, Smolčića, Pripića , Beljo, etc?
Kod njih je razvoj igrača kroz sisteme i akademije generalno jako dobar. Zrinjski i Borac jesu najjači klubovi u našoj ligi, ali realno 3/4 roster im čine Hrvati i Srbi i drugi stranci.

Koji to igrac Sarajeva prekucao u HNLu? Elezi igrac varazdina, bubanja Lokomotive.

I nije tu samo Dinamo faktor. Dinamo je svemirski brod, ali i klubovi ispod njih opet proizvode i prodaju više nego cijela naša liga zajedno. Hajduk može internacionalno biti smiješan, Rijeka ima rezultate ko Zrinjski ili Borac, ali i pored toga i jedni i drugi redovno izbace igrača kojeg neko kupi do 10 miliona.

HNL nije nikakva posebno jaka liga. Osim Dinama niko tamo ne živi od evropskih rezultata. Ali ono gdje su ispred nas za svjetlosne godine jeste razvoj i prodaja igrača.
čak i klubovi koji u Europi ne urade ništa, opet svake godine prodaju po nekoliko mladih za ozbiljan novac.

Steta je što kod Sošića nije ispalo kako se nadalo, ali okruženje, intenzitet, treneri i tržište u HNLu pomognu da se neko oblikuje i postane vidljiv.

Naravno da bi i meni bilo draže da naši igrači direktno idu u jače lige ko u Nizozemsku, Belgiju, čak Austriju.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 29 nov 2025, 16:56

Umri više je.bem ti majku kamenjarsku sa 120. profilom na ovom forumu. Imaš li kakav život osim pravljenja foruma na bosanskom forumu da bi glumio da si Bošnjak na njemu mater ti je.bem. Još debilčina pokušava ChatGPT koristiti da ga ne skontamo pošto je nepismen jer nije išao u školu.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

UtdBiH21
Kontakt:

Post Postao/la UtdBiH21 » 29 nov 2025, 17:35

hansbosna je napisao/la:
29 nov 2025, 16:43
UtdBiH21 je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
E jbg, a što ne nabrojiš i igrače poput Vuskovica, Majera, Jakica, Ivanovića, Smolčića, Pripića , Beljo, etc?
Kod njih je razvoj igrača kroz sisteme i akademije generalno jako dobar. Zrinjski i Borac jesu najjači klubovi u našoj ligi, ali realno 3/4 roster im čine Hrvati i Srbi i drugi stranci.

Koji to igrac Sarajeva prekucao u HNLu? Elezi igrac varazdina, bubanja Lokomotive.

I nije tu samo Dinamo faktor. Dinamo je svemirski brod, ali i klubovi ispod njih opet proizvode i prodaju više nego cijela naša liga zajedno. Hajduk može internacionalno biti smiješan, Rijeka ima rezultate ko Zrinjski ili Borac, ali i pored toga i jedni i drugi redovno izbace igrača kojeg neko kupi do 10 miliona.

HNL nije nikakva posebno jaka liga. Osim Dinama niko tamo ne živi od evropskih rezultata. Ali ono gdje su ispred nas za svjetlosne godine jeste razvoj i prodaja igrača.
čak i klubovi koji u Europi ne urade ništa, opet svake godine prodaju po nekoliko mladih za ozbiljan novac.

Steta je što kod Sošića nije ispalo kako se nadalo, ali okruženje, intenzitet, treneri i tržište u HNLu pomognu da se neko oblikuje i postane vidljiv.

Naravno da bi i meni bilo draže da naši igrači direktno idu u jače lige ko u Nizozemsku, Belgiju, čak Austriju.
Dobro ti je reko lik mozes ti sto profila otvoriti i na svakom spustati sve sto ima veze sa Bosnom i Hercegovinom , a uzdizati Srbiju i Hrvatsku i konta ovde nas provocira ,vjeruj mi niko te ne dozivljava :D , kad je Zrinjski dobio Lincolna 5-0 a mogli su im jos 5 golova dati , a tog Lincolna bi svaki tim iz nase lige dobio , i kad sam vidio da je taj isti Lincoln izdominiro Rijeku , tad se sve vidilo da ste amaterska liga mozete vi svoju pricu pricat koliko hocete amateri ste i gotovo :D

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 nov 2025, 17:37

Jedino ko valja u HNL-u je Dinamo. Ostali apsolutno nisu nesto posebno bolji od nasih najjacih ekipa. Mislim, jesu bolji, ali daleko od toga da nasi ne bi imali sansi protiv njih.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 29 nov 2025, 17:38

baboedindzeko09 je napisao/la:
29 nov 2025, 16:56
Umri više je.bem ti majku kamenjarsku sa 120. profilom na ovom forumu. Imaš li kakav život osim pravljenja foruma na bosanskom forumu da bi glumio da si Bošnjak na njemu mater ti je.bem. Još debilčina pokušava ChatGPT koristiti da ga ne skontamo pošto je nepismen jer nije išao u školu.
ChatGPT analiza tvog posta:

– izraženi elementi paranoje (zamišljeni ‘120 profila’, teorije zavjere, opsesija identitetima)
– nekontrolisani bijes (psovke bez povoda, kompulzivno vrijeđanje)
– rasistički i ksenofobni obrasci govora
– znaci duboke nesigurnosti i neurotičnog konflikta sa samim sobom
– projekcija vlastitih kompleksa na druge
– religijska rigidnost prebačena u agresiju

ChatGPT kaže: „Potraži liječenje.“

Jer ovakav ispad više liči na klinički problem nego na forumsku raspravu.

Da ti bude lakše, dao je i konkretne preporuke:

Preporučene terapije:
1. Kognitivno-bihevioralna terapija (KBT) – kad osoba izmišlja neprijatelje i na svakog reaguje kao da mu ugrožava identitet.
2. Terapija kontrole bijesa – posebno za slučajeve gdje se psovke aktiviraju brže nego misao.
3. Psihijatrijska evaluacija – kada mržnja i fanatična netrpeljivost postanu osnovni komunikacijski stil.

ChatGPT preporučuje ustanove koje se bave ovakvim slučajevima:

Sarajevo:
– Klinika za Psihijatriju KCUS, Bolnička 25

Zenica:
– Zavod za Mentalno Zdravlje Zenica, Crkvice

Tuzla:
– Klinika za Psihijatriju UKC Tuzla, Kreka

Specijalizovani baš za ovakve kombinacije bijesa, neuroza, identitetskih kriza i opsesivnog traženja neprijatelja.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 29 nov 2025, 17:40

To i dalje ne mijenja činjenicu da si nepismeni kamenjar iz Širokog Brijega sa prebivalištem u Njemačkoj kojem je jedina svrha i zanimacija u životu da pravi profile na sportsport.ba forumu i da se predstavlja na njima kao Bošnjak.

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 29 nov 2025, 17:46

UtdBiH21 je napisao/la:
29 nov 2025, 17:35
hansbosna je napisao/la:
29 nov 2025, 16:43
UtdBiH21 je napisao/la:

Dobro ti je reko lik mozes ti sto profila otvoriti i na svakom spustati sve sto ima veze sa Bosnom i Hercegovinom , a uzdizati Srbiju i Hrvatsku i konta ovde nas provocira ,vjeruj mi niko te ne dozivljava :D , kad je Zrinjski dobio Lincolna 5-0 a mogli su im jos 5 golova dati , a tog Lincolna bi svaki tim iz nase lige dobio , i kad sam vidio da je taj isti Lincoln izdominiro Rijeku , tad se sve vidilo da ste amaterska liga mozete vi svoju pricu pricat koliko hocete amateri ste i gotovo :D
stvarno ne znam odakle ove optužbe. Pišem normalno i iznosim svoje mišljenje, bez ikakvog spuštanja BiH ili dizanja drugih.
Nisam nikoga vrijeđao, niti rekao išta loše o našoj reprezentaciji.

I to što ponekad koristim translator, nisam odrastao u Bosni. To nikome ne bi trebalo biti problem. Vidim i sam kako se ljudi iz dijaspore ovdje često ismijavaju čim napišu nešto drugačije, pa možda zato svi odmah skaču.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 29 nov 2025, 18:25

Zoves li se slucajno Elvis? Znam ja jednog i on koristi chatgpt da pise objave na jednoj nasoj velikoj stranici? :)

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 29 nov 2025, 18:30

Sheyi je napisao/la:
29 nov 2025, 18:25
Zoves li se slucajno Elvis? Znam ja jednog i on koristi chatgpt da pise objave na jednoj nasoj velikoj stranici? :)
Prati mu malo postove i vidjet ces koliko rijeci njemackih ubaci. Vjerovatno nehotice ga prevari tastatura. Dosta cesto koristi i dalmatinske rijeci. Pokusava sve to da zamaskira tako sto provuce tekst kroz Chat GPT ali skonta ga raja na 3. postu.
Medjutim on kao i svi ljubitelji svecenickog prsta u guzi se vraca na mjesto zlocina i konta da je nekome zanimljiv sa svojim analizama

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 29 nov 2025, 19:22

Sheyi je napisao/la:
29 nov 2025, 18:25
majku yebo, jel ovo onaj sto se pojavio prvo kao harise?

ja ga tad hrabrio sto je bosnjo koji je odrastao vani i trudi se pisati na nasem jeziku haha

hansbosna
Kontakt:

Post Postao/la hansbosna » 29 nov 2025, 20:40

Hasić danas presudio utakmicu pogodak za pobjedu protiv Korone, odigrao svih 90 minuta i bio jedan od najboljih na terenu. Nakon povrede izgleda kao da se vraća na formu koju je imao prije povrede :bih: :bow:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 29 nov 2025, 21:05

babino je napisao/la:
29 nov 2025, 19:22
majku yebo, jel ovo onaj sto se pojavio prvo kao harise?

ja ga tad hrabrio sto je bosnjo koji je odrastao vani i trudi se pisati na nasem jeziku haha
Jest. Harise, Karloboss, BOSNAMOJAAAA, Edincapitano, Hansbosna.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 29 nov 2025, 21:29

hansbosna je napisao/la:
29 nov 2025, 20:40
Hasić danas presudio utakmicu pogodak za pobjedu protiv Korone, odigrao svih 90 minuta i bio jedan od najboljih na terenu. Nakon povrede izgleda kao da se vraća na formu koju je imao prije povrede :bih: :bow:
dali sergej zna uopste za njega?

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 29 nov 2025, 22:03

Huseinbasa preselio na klupu....Ruku na srce, nisam vidio u njemu igraca koji bi bio prevaga u nasem veznom redu, mada je sigurno ispred nekih koji dobijaju sansu. Radi se o igracu koji nije komforan sa loptom, ne moze da je zadrzi i da nasoj odbranu predah, niti moze da je povuce prema naprijed.....sve u svemu, nije to to, da ne zamjeri bhfanatic :think:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 29 gostiju.