FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

AdiFKS
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AdiFKS » 16 nov 2015, 10:34

Hajd Cezar djeluje ok, al ovad drugi mi djeluje ko rekreativac od 40 god.i6-7 kg.viska.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 16 nov 2015, 10:59

KRLE JE BRAT!!!

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 nov 2015, 11:29

Pitar6785 je napisao/la:Stadion sa kapacitetom od 20000 do 25000 kosta od prilike 30m €.

TA, ww, ford,lg, samsung i takvi giganti bi jedva cekali da se takav projekat zove po njihovom imenu. Recimo podpise se ugovor na 15 godina za 5 m €. Iznajmljivanje poslovnog prostora, iznajmljivanje stadiona repki, skretnicarima ako ikad vise izbore evropu. Novi stadion bi privuko dosta drugi manji sponzora, nase utakmice bi bile mnogo vise posjecenije. I sve bi to u roku od 10 godina tanu vratilo bar 20m € ako ne i vise. Plus sto u slucaju da igramo bar u 10 godina jednom grpnu fazu lp sve bi pare sa kamatom vratio.

7 igraca da prodamo po 2 m € to je 14m €. To je pola para.

Ogromne gubitke bi imali u slucaju da igramo u zenici evropske utakmice. 10 k ulaznica repka bi mogla vise prodat ako bi igrali natom nasem stadionu.

Sve je na amidzi. Amidzi 30 m € za stadion kapaciteta 25000 nije nista pickin dim.

Cista racunica 30m € stadion,8 m € kamp, 4 m € stoje nama dao to je 42 m €. A mogo bi nas prodat ko halvu za 60m €.

Amidza nemoj bit picka, sve sam ti izracuno :D
Kako je to brat trol gurnuo u prolazu hahahahahaha oplakah.
Samo Saraj'vo.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 16 nov 2015, 11:43

Evander je napisao/la:Sve nabrojano je puno, puno jeftinija investicija od stadiona.
Sam stadion nema sanse da bi Tanu vratio pare, a samo dva dobro prodata igraca iz akademije, vracaju mu sve ulozeno.
Tan samo na neki sentiment moze dati pare za stadion, ali cisto sumnjam da ce se to desiti.

Sent from my LG-H635 using Tapatalk
Sve sto si rekao je tacno.
Ali opet ako idemo opsirnije bez stadiona i uslova za treniranje nema ni talentovane djece.
Sve jedno drugo veze.
U Cardifu imas akademiju mlade igrace,ali to tamo ga jako puno kosta.
Pa gdje moze osim u BIH da uzmeš zemlju za nekih 800.000 km.Gdje mozeš napraviti kamp za 8 mil km.Gdje ima da placa trenera 1.000 km.Gdje ima vise talenate nego ovdje.
Ovo nabrojano ne moze naci nigdje u svijetu.
Nije Tan ovde usao tek tako,sve ovo nabrojano je za njega sica,a ima teren bivse Juge u blizini gdje talente moze privlaciti za hranu.
Od Dulje,Cimija,Radovca i Krste on ce biti na nuli.

Real87
Kontakt:

Post Postao/la Real87 » 16 nov 2015, 12:21

Trebo bi zaganjati tu licencu da moze igrati utakmice PL u nasem kampu od sljedece sezone i odigrati dole sezonu citavu. A ta sezona ce biti pokazatelj opstini centar i ostalima da ce kosevo propasti i da nece imati nikakvu zaradu ako budu cekali na evropske utakmice ili koncer dine merlina. Kad vide to dat ce oni nama stadion posto zasto, a ako ipak budu glupi da to ne urade idemo na izgradnju novog stadiona. Do izgradnje stadiona mozemo igrati u nasem kampu, jedino eto kad budu evropske utakmice vratimo se na kosevo ili pravac zenica. Ugl nama treba stadion i mi cemo kako tako to rijesiti, a sta ce opstina bez Sarajeva na kosevu? Vise mi njima trebamo nego oni nama!!! Iskoristimo to!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 16 nov 2015, 12:28

Nije mi jasno sto ne zaganjamo stadion Otoka.Opstina NG bi jedva zeljela da ga se kutarise,jer trazi novac za odrzavanje.Ispocetka ga uzeti pod kiriju,a kasnije prodajom igraca,ili od Evrope ga otkupiti.
Meni super opcija sve nesto od opstina trazimo zemlju za gradnju,a na Otoci imamo to sve.
Prodajom Dujevica i Krste rijesili bi taj problem.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 16 nov 2015, 12:36

amypitar je napisao/la:Nije mi jasno sto ne zaganjamo stadion Otoka.Opstina NG bi jedva zeljela da ga se kutarise,jer trazi novac za odrzavanje.Ispocetka ga uzeti pod kiriju,a kasnije prodajom igraca,ili od Evrope ga otkupiti.
Meni super opcija sve nesto od opstina trazimo zemlju za gradnju,a na Otoci imamo to sve.
Prodajom Dujevica i Krste rijesili bi taj problem.
Ukoliko mi pradamo ovu dvojicu igraca, s obzirom da nemamo velikih dugovanja, dobar dio sredstava usmjeriti u pronalasku adekvatnih zamjena za njih, jer odlaskom njih dvojice ili jednog od njih mi bi bili znatno oslabljeni, pogotovo odlaskom Harisa.

Rade nasi ljudi i na rijesavanju pitanja stadiona, polako bice i to.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 nov 2015, 12:39

Ja bih bio sretan da na Butmiru napravimo neko prelazno rijesenje, stadion on 6, 7 hiljada, kao Rijeka sto je napravila.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 nov 2015, 12:42

Real87 je napisao/la:Trebo bi zaganjati tu licencu da moze igrati utakmice PL u nasem kampu od sljedece sezone i odigrati dole sezonu citavu. A ta sezona ce biti pokazatelj opstini centar i ostalima da ce kosevo propasti i da nece imati nikakvu zaradu ako budu cekali na evropske utakmice ili koncer dine merlina. Kad vide to dat ce oni nama stadion posto zasto, a ako ipak budu glupi da to ne urade idemo na izgradnju novog stadiona. Do izgradnje stadiona mozemo igrati u nasem kampu, jedino eto kad budu evropske utakmice vratimo se na kosevo ili pravac zenica. Ugl nama treba stadion i mi cemo kako tako to rijesiti, a sta ce opstina bez Sarajeva na kosevu? Vise mi njima trebamo nego oni nama!!! Iskoristimo to!
Nemoj brate moj biti naivan. Njima FK Sarajevo uopšte ne treba. CSR je javno preduzeće i čak i da sve propada ništa ne znači i u najgorem slučaju onda će to pogurati Općina, Kanton, Federacija, Država... To je kao da kažeš "hajde da se ne vozimo GRASom neka vide da mi njima trebamo a ne oni nama", a stvar je da koliko god da je putnika Kanton će to uvijek održavati na životu zbog uhljeba. Isto tako i CSR.
Samo Saraj'vo.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 16 nov 2015, 12:42

Evander je napisao/la:Ja bih bio sretan da na Butmiru napravimo neko prelazno rijesenje, stadion on 6, 7 hiljada, kao Rijeka sto je napravila.

I onda clanovi imaju prednost pri kupovini ulaznica :)

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 nov 2015, 12:43

Ma generalno, koliko puta mi u ligi imamo potrebu za vise od 7 hiljada gledalaca?

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 16 nov 2015, 12:44

Polusezonu-sezonu ici na Otoku. I dvije sezone ako treba. Uz onu tribinu jos jednu montaznu odraditi preko puta.

Pa neka vidi CSR i grad, kanton i svi, sta znaci kada na Kosevu nema nista sem par evropskih utakmica. Trazit ce onda sami da se vratimo na stadion.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 16 nov 2015, 12:51

Duljevic ostaje u Sarajevu

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 16 nov 2015, 12:54

Zukanovic je napisao/la:Duljevic ostaje u Sarajevu
Do ljeta jel? :)

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 16 nov 2015, 13:02

PitarBordo je napisao/la:
Real87 je napisao/la:Trebo bi zaganjati tu licencu da moze igrati utakmice PL u nasem kampu od sljedece sezone i odigrati dole sezonu citavu. A ta sezona ce biti pokazatelj opstini centar i ostalima da ce kosevo propasti i da nece imati nikakvu zaradu ako budu cekali na evropske utakmice ili koncer dine merlina. Kad vide to dat ce oni nama stadion posto zasto, a ako ipak budu glupi da to ne urade idemo na izgradnju novog stadiona. Do izgradnje stadiona mozemo igrati u nasem kampu, jedino eto kad budu evropske utakmice vratimo se na kosevo ili pravac zenica. Ugl nama treba stadion i mi cemo kako tako to rijesiti, a sta ce opstina bez Sarajeva na kosevu? Vise mi njima trebamo nego oni nama!!! Iskoristimo to!
Nemoj brate moj biti naivan. Njima FK Sarajevo uopšte ne treba. CSR je javno preduzeće i čak i da sve propada ništa ne znači i u najgorem slučaju onda će to pogurati Općina, Kanton, Federacija, Država... To je kao da kažeš "hajde da se ne vozimo GRASom neka vide da mi njima trebamo a ne oni nama", a stvar je da koliko god da je putnika Kanton će to uvijek održavati na životu zbog uhljeba. Isto tako i CSR.

Nije to bas tako.
Odlicno si rekao pa i GRAS je mislio finansira nas Kanton ,ne moze im niko nista.I sta se desi?
Ulijece Centrotrans uzima im linije,Ministarstvo koje stiti javna preduzeca,radi boljih uslova za gradjane pocinje Centrotransu izdavati resenje za nove linije.
Gras pocinje da penzionise radnike,smanjuje topli obrok,plate kasne.
Odlaskom Sarajeva sa Koseva u prvih mah ne bi mozda izazvao probleme za CSR,ali kasnije bi dozivjeli sudbinu Grasa.
Ne mozes cekati Papu i Merlina da otvoris stadion.CSR placa radnike tu su razne masine za odrzavanje,a bez utakmica bili bi visak itd.itd.
Mislim da bi klub trebao praviti neki pritisak na CSR jer bez Sarajeva nece biti ni Koseva,a ni CSR

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 nov 2015, 13:10

amypitar je napisao/la:Nije to bas tako.
Odlicno si rekao pa i GRAS je mislio finansira nas Kanton ,ne moze im niko nista.I sta se desi?
Ulijece Centrotrans uzima im linije,Ministarstvo koje stiti javna preduzeca,radi boljih uslova za gradjane pocinje Centrotransu izdavati resenje za nove linije.
Gras pocinje da penzionise radnike,smanjuje topli obrok,plate kasne.
Odlaskom Sarajeva sa Koseva u prvih mah ne bi mozda izazvao probleme za CSR,ali kasnije bi dozivjeli sudbinu Grasa.
Ne mozes cekati Papu i Merlina da otvoris stadion.CSR placa radnike za odrzavanje,a bez utakmica bili bi visak itd.itd.
Mislim da bi klub trebao praviti neki pritisak na CSR jer bez Sarajeva nece biti ni Koseva,a ni CSR
Pa GRAS i dalje živi i dobija pare od Kantona? Drugi par tena je što je GRAS imao 500 uposlenih viška, nešto što nije CSR-u slučaj jer su striktno stranački kadar.

Moja poanta je da neće niko moliti FKS da se vrati jer tobože gube nešto jer nema FKS tu. Pogotovo stadion, budimo realni. To "hajmo igrati negdje drugo pa će nas moliti da se vratimo" možete okačiti mačku o rep. CSR ako bude renovirao stadion neće biti zbog FKS nego zbog stvari tipa Bakir - Al Šidi i slično i tu se FKS može samo iz političkih razloga spominjati.

Kao što neko reče - teško za naših života da doživimo da nam voljeni klub igra na normalnom stadionu sa osnovim stvarima koje su potrebne danas domu šampiona jedne države u evropi.
Samo Saraj'vo.

BTX
Kontakt:

Post Postao/la BTX » 16 nov 2015, 13:18

Evander je napisao/la:Ja bih bio sretan da na Butmiru napravimo neko prelazno rijesenje, stadion on 6, 7 hiljada, kao Rijeka sto je napravila.

Moglo bi i manje
Članovi kluba u 1985. godini

Sarajevo 8.372
Velež 5.500
Čelik 2.000
Željezničar 1.892

Članovi kluba u 2015. godini

Sarajevo 7.000
Željezničar 2.500

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 16 nov 2015, 13:20

Ja koliko se sjecam da je CSR vec jednom zbog dugovanja zakljucao Kosevo- Sarajevu.I tad je Sarajevo zaprijetilo da ce utakmice igrati u Vogosci.I tad se digla frka pa je dir.CSR uz sugestiju tadasnjeg nacelnika,mislim da je bio Markovic trazio da se Kosevo odmah otvori za Sarajevo.
Ni CSR nije imun od viska radnilka, samo ne u tolikoj mjeri kao Gras.
CRS je vec dozivio udarac jer su izgubili reprezentaciju, a time i interes za gradnju istog.Odlaskom Sarajeva to bi im bio zestok udarac.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 16 nov 2015, 13:23, ukupno mijenjano 2 puta.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 16 nov 2015, 13:21

@Shooter brate i ja sam igrao FM i uzimao Sarajevo napucavao mu budjet 'mastajuci' o tome da nas je uzeo neki milijarder, i mnogi su mastali no bas da su bili sigurni da ce nas stvarno uzeti milijarder i nisu vjeruj mi, ti ako jesi bio si jedan od rijetkih, a kao drugo za stadion kakav nama treba otprilike ti je dovoljno 30 miliona eura, sto je realno sica za Tana, a opet ne mora cak ni sam, moze biti vise investitora a on da bude jedan od njih, jednostavno ne vjerujem da ako dodje do ozbiljnije price oko stadiona da ce on to prepustiti nekome drugom tj da nece htjeti biti dio te price, jer ipak se radi o njegovom klubu
Pyro is not a crime !

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 16 nov 2015, 13:37

1. Treba odrzavati Kosevo(samo ovo je 10000 mjesecno)
2. Treba ga dovesti u stanje da se moze igrati premijer liga, jer od iduce sezone mozda bude uslov natkrivenost
(laicki za trenutno stanje minimum pola miliona KM)
3. Treba ispuniti uslive za evropu(ovo bi zahtjevalo i rusenje tribina jedne od tribina sto je minimum 10 miliona)

Koncesija ne znaci evo vam stadion pa radite sta hocete sa njega.
Pod koncesijom bi znacilo da trebamo preuzet
-troskove odrzavanja,
-određeni dio radnika CSR-a koji vode brigu oko stadiona,
- obavezu manjeg ulaganja gdje bi moglo uci navedeno pod 2.
A ovo pod 3.bi bilo suludo ako se radi o koncesiji. Ulazes milione u nesto sto nije tvoje, a pri tome ne mozes ti odlucit sta ces praviti nego opet vlasnik. I kad napravis ne mozes to prodati jer nije tvoje ti samo koristis.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, boki86, Google Adsense [Bot], johntravolta123, mosarajvosa83, Oerde, OsmanhodzicBuco, Samozdravlje, sassari i 85 gostiju.