Madal je napisao/la:slusalica je napisao/la:E jbga sad , ako ne znate sta Sloboda , Tuzla i Tuzlaci predstavljaju- hebite se onda.
Cilj kluba je podizanje sporta, okupljanje radničke omladine, odgoj u sportskom, kulturnom i prosvjetnom duhu.
Boja kluba je crveno-crna sa značkom oblika petokrake zvijezde.
Svaki pošten čovjek može biti član ovog kluba. (ovaj dio smo davno sjebali)
Radnici, čuvajte svoj klub jer pobjeda RSK je pobjeda sviju nas.
Druže, budi sportaš!
Ne pij alkohol, on čovjeka ubija.
Ne puši duhan, on čovjeka truje.
Ne lijegaj kasno to čovjeka iscrpljuje.
Čuvaj se pogrdnih izraza - jer to ne dolici svijesnom radniku, više čitaj - manje kartaj! Slobodno vrijeme sprovodi u brdima i na igralištu - ostavi kafanu i birtiju.
Posveti se kulturnoj i prosvjetno izgradnji uistinu ćeš biti dobar drug, otac i domaćin.
Eto za one koji ne znaju. Ovo je Sloboda. I u PL i u kantonalnoj. I sa bilo kojim igračima, trenerima i upravama. I dok se borimo za opstanak, il' za mjesto prvo!
Odmah prva stavka i FAIL. Podizanje sporta? Mi ga srozavamo iz godine u godinu druze. Kakvo okpljanje omladine, mi se nasih mladinaca odricali ko na traci, a pogotovo ih nismo odgojili kako treba pa su i sami dizali sidro i bjezali iz kluba glavom bez obzira, opet krivicom i samo kluba i sporta u nasem gradu, dakle cucnuli smo u startu.
Dalje, svaki posten covjek moze biti dio kluba? Eto i sam si priznao da smo i to ukenjali, svaka fukara i klosarcina dolazi u klub voditi ga, igrati za njega...
Pobjeda RSK jeste pobjeda sviju nas, ali da mi znamo za bilo koji vid pobjede. Ovako gubimo svi, klub, RSD, grad, navijaci, narastaji...
Ne pij alkohol, ne pusi cigare, ne kartaj? Ovo se radilo jos u bivsoj jugoslaviji, ponajbolji igraci pusili po par kutija dnevno, znaci jos tad nije pila vodu ova ideja Slobode koju ovdje postas bes ikakve potrebe, samo danas je tu sisa bar, modernizovani igraci. Alkohol ne moram ni spominjati ili kladionicu, kocku...
Ne da nasi igraci kasno legnu, nego i sabah docekaju u kafani ili nekoj privatnoj zabavi.
Pogrdni izrazi, kulturna izgradnja, kao i sve gore nabrojano je samo demagogija i komunisticka retorika toga vremena, u biti da se nesto ima na papiru u vidu filozofije i ideje kluba.
Znas to i ti, kao i svi mi ostali, ne trebas ti nama kopirati nekakve tekstove kad svi mi pratimo ovaj klub decenijama unazad, goli smo qurac bili i ostali kroz historiju. Prije je bilo opravdanje da su ipak jaci klubovi od nas, a i politika je igrala ulogu jednim dijelom, dok danas svako selo je bolje i organizovanije od nas, a politika nas handri unutar samih nas, ne trebaju nam drugi da nas hebu.
Cilj nam je postojanje i prezivljavanje, nista manje niti vise, ocito je.
I iskreno se nadam da ovo "idioti" se nije odnosilo na mene, da ti ne moram odgovarati istim tonom.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤