FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

tu i tamo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tu i tamo » 27 mar 2014, 16:11

mi i da smo prosli, bilo bi nam pretesko igrati na 2 fronta, a ko bi se usudio halaliti Ligu radi Kupa, smijesno,
nismo izgubili, cak smo natjerali HZ da lome "svoje" stolice dok nisu vidjeli da je ofsajd... :D , nije neka utjeha ali djaba milioni kad ti u goste dolazi Zeljo :twisted:

realno, bolje igraju od nas i Zrinjski i Siroki i FKS , imaju spremnije ekipe i siru klupu,
sada te tri ekipe ostaju da igraju na 2 fronta i tu se stvari izjednacavaju...
cak nam ide na ruku i to sto Celik igra u Kupu, i sto sada umorni igramo(valjda) u Trebinju...

tako da nam ostaje da pobjedimo na Otoci kako bi definitivno osigurali europu,
a Derbi ce biti za titulu, s tim sto je nama europa primarni cilj, titula je neizvjesna, moze uzeti i Siroki i Zrinjski jer imaju bolji omjer i gol-razliku...vjerovatno ce upravo od njihovog medjusobnog duela vise ovisiti nego od Derbija.

Igraci su ginuli na terenu, svako koliko je mogao, i bez obzira na izgubljene bodove u Ligi i ispadanje iz Kupa, jedva cekam utakmicu protiv Celika, da pruzim podrsku Zelji u borbi za Europu, a kakva je ova sezona, borba za europu ujedno znaci i borba za titulu.
Ja licno nisam zeljan te titule(sto ne znaci da ne bih volio), draze bi mi bilo da se Zeljo finansijski stabilizuje i da se ekipa konsoliduje, da se produze ugovori, da se dovedu adkvatna pojacanja/zamjene i da se nadje sponzor.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 mar 2014, 16:25

Ljudi da vam kazem, eto mi smo prosli zbog tog gola u gostima-moglo je biti i obrnuto. Igracemo sa Zrinjskim i svi smo tu negdje, ali zbog sinocnje utakmice i komentara tipa "razvalili smo ih" nebitno sa koje strane- jos dugo cemo u evropskim natjecanjima nesto ocekivati a bicemo kante za nabijanje i vi i mi. Protiv imalo ozbiljnijih evropskih ekipa ona predaja lopte protivniku u noge na 30-35m od gola u 70% situacija zavrsava gol sansom. Mi smo sinoc vama dali jedno 15-ak takvih a i vi nama a da se iz toga nije izrodila ni jedna poluprilika. Mi smo previse zakljucili na osnovu prijateljskih utamica i one nisu nikakvo mjerilo jer kako drugacije objasniti npr da Hajduk igra 0-0 sa Barcelonom a nakon tri sedmice izgubi od Zadra ili Zapresica, a vas problem je fizicka sprema pa sinoc ni da zaganjaju nasi se nesto dodaju a fali samo mali presing i mi gubimo loptu zbog pogresnog pasa. Eto toliko i do sljedeceg derbija koji ce nadam se ponuditi nesto vise od dodavanja u zadnjoj liniji i propalim pokusajima prenosenja lopte na protivnicku polovinu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Blek_Stena
Kontakt:

Post Postao/la Blek_Stena » 27 mar 2014, 16:31

Najgore sto nam je klupa "tanka". U suprotnom mogli bi odmorit nekoliko igraca sad protiv Leotara. Kad bi uzeli 6 bodova u sljedece 2 utakmice vjerujem da bi se igracima vratio moral i samopouzdanje ...
Bosna i Hercegovina, Željeznicar, Grbavica, Ivica Osim, Sergej Barbarez, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Nenad Marković, Mirza Teletović

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 27 mar 2014, 16:33

Sabinho je napisao/la:Ljudi da vam kazem, eto mi smo prosli zbog tog gola u gostima-moglo je biti i obrnuto. Igracemo sa Zrinjskim i svi smo tu negdje, ali zbog sinocnje utakmice i komentara tipa "razvalili smo ih" nebitno sa koje strane- jos dugo cemo u evropskim natjecanjima nesto ocekivati a bicemo kante za nabijanje i vi i mi. Protiv imalo ozbiljnijih evropskih ekipa ona predaja lopte protivniku u noge na 30-35m od gola u 70% situacija zavrsava gol sansom. Mi smo sinoc vama dali jedno 15-ak takvih a i vi nama a da se iz toga nije izrodila ni jedna poluprilika. Mi smo previse zakljucili na osnovu prijateljskih utamica i one nisu nikakvo mjerilo jer kako drugacije objasniti npr da Hajduk igra 0-0 sa Barcelonom a nakon tri sedmice izgubi od Zadra ili Zapresica, a vas problem je fizicka sprema pa sinoc ni da zaganjaju nasi se nesto dodaju a fali samo mali presing i mi gubimo loptu zbog pogresnog pasa. Eto toliko i do sljedeceg derbija koji ce nadam se ponuditi nesto vise od dodavanja u zadnjoj liniji i propalim pokusajima prenosenja lopte na protivnicku polovinu.
jarane ti pricas "po europski" vidis da ovdje raja prica "po naski".

a kad si vec realan evo da i ja budem.

jucerasnja utakmica se mogla gledati u direktnom prijenosu na Areni3 u Srbiji, CG, i MKD....
utakmica je bila toliko dobra da vjerujem da niko nije mogao pregleati cijelo poluvrijeme i to sve govori.
a ko fol neki Derbi, mozda se neko zahebao pa sjeo da pregleda utakmicu, zao mi ga...
lose, stim sto to "lose" treba vas vise da pogadja cisto zbog ulozenog, ali i nas, jer je sto ti kazes,
sta se treba uraditi a bi se odigrala akcija i postigao gol.
Zadnja izmjena: tu i tamo, dana/u 27 mar 2014, 16:35, ukupno mijenjano 1 put.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 27 mar 2014, 16:35

slika

milimetarski ofsajd :lol: :lol:
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 27 mar 2014, 16:37

FCUM je napisao/la:slika

milimetarski ofsajd :lol: :lol:
zar je toliki problem da ovakve stvari postavis tamo u temi derbi ...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 27 mar 2014, 16:41

Tanbabuka je napisao/la:Ispali ste,i boli,kao i svakog normalnog navijaca,al' odnos vasih igraca prema dresu (vasa prvi zamjenjen igrac,skida dres i baca ga pod noge i psuje i suta nogama i klupu i sve) je tragican!
Uposlenici gradskog stadiona Kosevo , zalili su se jutros na velike kolicine fekalija koje ostale nakon sinocnje utakmice , na tribinama gdje su bili smjesteni domaci simpatizeri , popularne Horde Zla . Kako nezvanicno saznajemo , Horde Zla su , pouceni istorijom i visegodisnjom dominacijom najtrofejnig kluba u BiH Zeljeznicarom , te cuvenim zgoditkom Hadisa Zubanovica koji je odlucio prvenstvo u istoriskoj utakmici , SPONTANO poceli da kake u gace nakon pogodka Selimovica u 90 min . Srecom po njih linijski sudija je oznacio ofsajd , pa je pogodak ponisten , ali steta je vec bila ucinjena , to jest narodski receno ; usrali su se od straha ! Kako takodje nezvanicno saznajemo na sljedecem gradskom derbiju , koji ce se igrati na Grbavici , Horde Zla ce umjesto rekvizita nositi "pelene za odrasle " , kako bi sprijecili uneredjivanje stadiona , jer se to po zakonu tretira kao narusavanje javnog reda i mira i vandalizam .
IZVOR ...Sport**** &$ . ba ...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Damba87
Kontakt:

Post Postao/la Damba87 » 27 mar 2014, 16:48

Neandertalac je napisao/la:
Tanbabuka je napisao/la:Ispali ste,i boli,kao i svakog normalnog navijaca,al' odnos vasih igraca prema dresu (vasa prvi zamjenjen igrac,skida dres i baca ga pod noge i psuje i suta nogama i klupu i sve) je tragican!
Uposlenici gradskog stadiona Kosevo , zalili su se jutros na velike kolicine fekalija koje ostale nakon sinocnje utakmice , na tribinama gdje su bili smjesteni domaci simpatizeri , popularne Horde Zla . Kako nezvanicno saznajemo , Horde Zla su , pouceni istorijom i visegodisnjom dominacijom najtrofejnig kluba u BiH Zeljeznicarom , te cuvenim zgoditkom Hadisa Zubanovica koji je odlucio prvenstvo u istoriskoj utakmici , SPONTANO poceli da kake u gace nakon pogodka Selimovica u 90 min . Srecom po njih linijski sudija je oznacio ofsajd , pa je pogodak ponisten , ali steta je vec bila ucinjena , to jest narodski receno ; usrali su se od straha ! Kako takodje nezvanicno saznajemo na sljedecem gradskom derbiju , koji ce se igrati na Grbavici , Horde Zla ce umjesto rekvizita nositi "pelene za odrasle " , kako bi sprijecili uneredjivanje stadiona , jer se to po zakonu tretira kao narusavanje javnog reda i mira i vandalizam .
Grohotom se smijem.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 27 mar 2014, 16:49

sta mi kenjamo ovdje pa ljudi su gospoda... pogotovo na zapadu... http://www.sou.rce.ba/galerije/slike/Ko ... 202014.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

samo tacku izbrisati
Zadnja izmjena: MrRiccoli, dana/u 27 mar 2014, 16:50, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Tanbabuka
Kontakt:

Post Postao/la Tanbabuka » 27 mar 2014, 16:50

Neandertalac je napisao/la:
Ma dobro tako ce vam i biti ,bacati ce vam se dres i gaziti sve dok gledate ko je kad kakno,cije je **** ispalo,dok pokusavate druge "provaliti" itd.Imamo sada para i za pelene ako treba,a imamo i vode da se operemo ;)

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 27 mar 2014, 16:58

MrRiccoli je napisao/la:sta mi kenjamo ovdje pa ljudi su gospoda... pogotovo na zapadu... http://www.sou.rce.ba/galerije/slike/Ko ... 202014.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

samo tacku izbrisati
:lol: :lol: :lol: :lol:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 27 mar 2014, 17:25

Kakva tortura sinoc :evil: :evil:
tačno poželim nove proteste što prije :cry: :cry:

habib
Kontakt:

Post Postao/la habib » 27 mar 2014, 17:40

Pustite se vise malenih, okrenimo se leotaru i celiku, 6 bodova je imperativ
habib

al_akhisari
Kontakt:

Post Postao/la al_akhisari » 27 mar 2014, 17:43

...nakon sinoćnje utakmice glava se malo ohladila, emocije smirile; šta reći nakon svega; totalna antipropaganda fudbala od dvije skoro pa amaterske ekipe; pošto ja nemam namjeru i naviku plaho govoriti o drugima, najviše ću kazivati o mom želji; no, prije svega želim čestitati fks na prolazu dalje; čim su prošli, zaslužili su; iskreno, nisam se nešto mnogo ni nadao da će ishod biti drugačiji, prateći želju, sva događanja, igrački kadar i igru koju tim trenutno pruža; bojim se da bilo kakav ishod utrke u prvenstvu, ne bi bio iznenađenje, pa ni taj da budemo prvi ili peti; naravno da želim i svim srcem se nadam da će željo prvi završiti na kraju, ali se od jučer (ne od danas), mnogo toga mora poboljšati i popraviti; koliko je realno to očekivati, je neka druga priča; praćenje ove naše lige postaje svakim danom sve više mazohizam, ali šta ćeš, valjda je to jače od insana; ali, da napretka nema ili je tanak, nažalost je činjenica :(

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 27 mar 2014, 17:59

Utakmica bila i prosla. Ostaje zal za neiskoristenim sansama koje su nas mogle odvesti u polufinale. Ipak, tamo smo mogli naici na Siroki i Zrinjski i realno, tesko da bi osvojili Kup na kraju, samo bi se trosili na dodatnim utakmicama. Naravno da bih volio da smo prosli, ali treba i ovo gledati s pozitivne strane. Idemo dalje, niz bez poraza u Kupu se nastavlja. :mrgreen:

Ostaje liga i njoj se moramo posvetiti do kraja. Izjave o podmladjivanju ekipe definitivno kod mene vise ne piju vodu. Pogleda li se ko nam igra, a ko sjedi na klupi svi ce shvatiti o cemu pricam. Jos 8 kola je do kraja, 4 utakmice kuci, 4 na strani. Leotar i Celik se moraju dobiti. Vise me strah prve utakmice, igraci su fizicki i psihicki potroseni i morat ce u prvih pola sata pokusati odigrati kako treba, dati go i privesti utakmicu kraju. Sumnjam da cemo imati snage da u drugom poluvremenu igramo na nekom visokom nivou, zato prvo poluvrijeme dati sve od sebe.

O drugim utakmicama cemo poslije Trebinja, vjerujem jos uvijek da ova sezona moze zavrsiti pozitivno za nas.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 27 mar 2014, 18:37

Kako ce nam Colic doci abd ,jedva cekam da zaigra,nego jeli ovaj Dedic trenira jos sa nama ili ? Jel neko zna,daj da pricamo malo o pravim stvarima,pustimo se gluposti :)
Zeljeznicar! 1921 !

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 27 mar 2014, 18:40

Format je napisao/la:Kako ce nam Colic doci abd ,jedva cekam da zaigra,nego jeli ovaj Dedic trenira jos sa nama ili ? Jel neko zna,daj da pricamo malo o pravim stvarima,pustimo se gluposti :)
Dedićev certifikat će brzo stići. Možda i do Trebinja.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 27 mar 2014, 18:42

fkzeljeznicarba je napisao/la:
Format je napisao/la:Kako ce nam Colic doci abd ,jedva cekam da zaigra,nego jeli ovaj Dedic trenira jos sa nama ili ? Jel neko zna,daj da pricamo malo o pravim stvarima,pustimo se gluposti :)
Dedićev certifikat će brzo stići. Možda i do Trebinja.

Jeli provjerena informacija drug ?

U kakvom je stanju,kako izgleda ako si pratio treninge,ocel biti od pomoci ? Znas li nesto oko ovih novaca za Sehu ? Hvala :)
Zeljeznicar! 1921 !

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 27 mar 2014, 18:42

kako sam cuo papiri bi se trebali rijesiti do slijedece tekme i za njega i antolovica, s povratkom benje i ako je istina da je dedic fino pojacanje mogli bi dobiti sirinu... sta je sa Bajićem taj momak u ovom drugom dijelu gotovo nikako ne dobiva priliku ...

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 27 mar 2014, 18:45

habib je napisao/la:Pustite se vise malenih, okrenimo se leotaru i celiku, 6 bodova je imperativ
Albanac buraz za koga ti navijas vise :lol:
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP i 3 gosta.