FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Utakmica protiv Leotara je u Subotu od 15.30 h...
Nadam se da ce ista moci pogledati preko Moje TV i da cemo upisati pobjedu koja bi nam bila od velikog znacaja.
Nadam se da ce ista moci pogledati preko Moje TV i da cemo upisati pobjedu koja bi nam bila od velikog znacaja.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Al' zato moze 5.000 .... virsliArmala je napisao/la: Nek i ovo cujem. Mozda i manjePa samo u zdenku se moze nagurati preko 1000 navijaca

Boli,boliiiiiiiiiiii
pa idi doktoru, šta se ovdje žališ.visokohz je napisao/la:Boli,boliiiiiiiiiiii
DRUG NEBI TI PUNCA
Drago mi je da na temi preovladavaju realni i objektivni komentari.
Nemam ništa ni protiv komentara i mišljenja navijača FKS sve dok su oni na bazi necijeg misljenja, razumijevanja neke konkretne situacije...bez namjere da se vrijedja, laze, omalovazava...
Sinoć sam posao ali bih neke stvari ponovio.
Ovo je scenarij koji sam ja licno priželjkivao, da ne izgubimo a da ispadnemo iz kupa.
Zaista nije realno da u ovakvim uslovima nastavimo takmicenje na dva fronta.Da ne ponavljam probleme koje imamo i koji su nam svima piznati.Pisalo se ovdje o našoj klupi sinoc(Vedran, Baja, Sadikovici, Benjo, Kvesa).
Drago mi je sto danas nema komentara tipa kriv je ovaj ili onaj, treba ici iz Želje ovaj ili onaj, itd.
Po meni, Dino je sinoc perfektno postavio igru, dobro pripremio tim, i da je bilo sta drugacije uradio, zijanili bi utakmicu.Znam da je navijacima vazna pobjeda, posebno u derbiju, ali, imajuci u vidu kompletnu situaciju, trebamo biti zadovoljni.
Zalimo se na propustene šanse, i realno, u tri utakmice sa FKS propustili smo ih previše. Na zalost, ne smatram to pehom, nedosstatkom sreće ili sl. Naprosto je kvalitet presudan.Fulaj
u i najbolji ali ni priblizno cesto kao mi.
Za nastavak prvenstva trebamo biti optimisti.Imamo realne osnove za to.Primarno moramo izboriti evropsko takmičenje a potući se sa svima oko titule.
Ovo oko para za obestecenje za Sehica je haman izvjesno (rok je do 31.03).
Trebamo nastaviti sa podrskom do zadnje minute.
Nemam ništa ni protiv komentara i mišljenja navijača FKS sve dok su oni na bazi necijeg misljenja, razumijevanja neke konkretne situacije...bez namjere da se vrijedja, laze, omalovazava...
Ovo je scenarij koji sam ja licno priželjkivao, da ne izgubimo a da ispadnemo iz kupa.
Zaista nije realno da u ovakvim uslovima nastavimo takmicenje na dva fronta.Da ne ponavljam probleme koje imamo i koji su nam svima piznati.Pisalo se ovdje o našoj klupi sinoc(Vedran, Baja, Sadikovici, Benjo, Kvesa).
Drago mi je sto danas nema komentara tipa kriv je ovaj ili onaj, treba ici iz Želje ovaj ili onaj, itd.
Po meni, Dino je sinoc perfektno postavio igru, dobro pripremio tim, i da je bilo sta drugacije uradio, zijanili bi utakmicu.Znam da je navijacima vazna pobjeda, posebno u derbiju, ali, imajuci u vidu kompletnu situaciju, trebamo biti zadovoljni.
Zalimo se na propustene šanse, i realno, u tri utakmice sa FKS propustili smo ih previše. Na zalost, ne smatram to pehom, nedosstatkom sreće ili sl. Naprosto je kvalitet presudan.Fulaj
Za nastavak prvenstva trebamo biti optimisti.Imamo realne osnove za to.Primarno moramo izboriti evropsko takmičenje a potući se sa svima oko titule.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Nadam se da ce nasi izaci sa informacijom o tome kada dodju pare od Sehica...
Realna je i prodaja Dzeke na ljeto, valjda mu nece produziti ugovor...
A ovima sto se busaju jer su prosli iako su bili losija ekipa realno gledajuci obje utakmice, imali smo vise propustenih prilika (a najavljivali su nekakve deracine, svemirski fudbal i sl.), oni ce svoje dobiti u 29-om kolu...

A ovima sto se busaju jer su prosli iako su bili losija ekipa realno gledajuci obje utakmice, imali smo vise propustenih prilika (a najavljivali su nekakve deracine, svemirski fudbal i sl.), oni ce svoje dobiti u 29-om kolu...

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Ako je suditi po ovome, niko neće prenositi utakmicu iz Trebinja!
24. kolo (29. i 30. mart 2014): Velež – Rudar Prijedor, Čelik – Vitez (BHT), Borac – Sarajevo (Moja TV)
Ocekujem pobjedu u Trebinju,dosta i 0:1 samo da uzmemo tekmu i da ojacamo psihicki...poslije spremanje za likce(koji ce biti umorniji od nas,imaju sad tesku tekmu s vitezom,onda kup širokom-tu i imaju neke sanse,onda nama dolaze,znaci u 7 dana imaju 3 jake tekme)...Kad bi njih uzeli dolazi nam Obarska koja je nezgodna ekipa,ali trebali bi uzeti i tu tekmu..poslije toga gostovanje na otoci pred 3 milje nasih navijaca(po tradiciji odlicno igramo na otoci)..E sad po meni bi trebali uzeti 12 bodova u 4 tekme,najgori slucaj 10..Ostale bi nam onda 3 tekme gostovanje velezu(lose rezultate kuci imaju pravo),derby(sve je uvjek otvoreno) i gostovanje u Prijedoru(jedva cekaju kraj prvenstva,nadam se da ce obezbjediti opstanak do zadnje tekme ili da ce biti vec drugoligas da nemaju nikakve sanse)...sta reci u te 3tekme mozemo uzeti 5/7/9 bodova..mada je sve otvoreno..
Samo ove prve cetiri tekme sad rjesiti da ufatimo formu i MI NAVIJACI MORAMO BITI UZ KLUB..protiv zenicana treba biti min.6-7 milja a protiv mladosti min.4 milje..
SADA SMO KLUBU NAJPOTREBNIJI!!!
E u engleskoj,tri tima za titulu se bori,razlika po bod..Španska isto tako,Real imao +4 za dva kola -2 za barsom..Znaci to je dio igre(jos oni ulažu i okrenu po sezoni po nekoliko stotina miliona)...nista nije gotova prava borba tek pocinje..
Mi smo u prednosti,nemamo kup a ozlijedjeni ce se vremenom vracati..Zato svi sada zajedno u borbu i inat svima,kada su nas mnogi otpisali!!!
Malo vise optimizma od nasih navijaca treba biti...ja od prvog kola i do danas jos vjerujem u titulu do zadnjeg kola...
Poz za plavu armiju..
24. kolo (29. i 30. mart 2014): Velež – Rudar Prijedor, Čelik – Vitez (BHT), Borac – Sarajevo (Moja TV)
Ocekujem pobjedu u Trebinju,dosta i 0:1 samo da uzmemo tekmu i da ojacamo psihicki...poslije spremanje za likce(koji ce biti umorniji od nas,imaju sad tesku tekmu s vitezom,onda kup širokom-tu i imaju neke sanse,onda nama dolaze,znaci u 7 dana imaju 3 jake tekme)...Kad bi njih uzeli dolazi nam Obarska koja je nezgodna ekipa,ali trebali bi uzeti i tu tekmu..poslije toga gostovanje na otoci pred 3 milje nasih navijaca(po tradiciji odlicno igramo na otoci)..E sad po meni bi trebali uzeti 12 bodova u 4 tekme,najgori slucaj 10..Ostale bi nam onda 3 tekme gostovanje velezu(lose rezultate kuci imaju pravo),derby(sve je uvjek otvoreno) i gostovanje u Prijedoru(jedva cekaju kraj prvenstva,nadam se da ce obezbjediti opstanak do zadnje tekme ili da ce biti vec drugoligas da nemaju nikakve sanse)...sta reci u te 3tekme mozemo uzeti 5/7/9 bodova..mada je sve otvoreno..
Samo ove prve cetiri tekme sad rjesiti da ufatimo formu i MI NAVIJACI MORAMO BITI UZ KLUB..protiv zenicana treba biti min.6-7 milja a protiv mladosti min.4 milje..
SADA SMO KLUBU NAJPOTREBNIJI!!!
E u engleskoj,tri tima za titulu se bori,razlika po bod..Španska isto tako,Real imao +4 za dva kola -2 za barsom..Znaci to je dio igre(jos oni ulažu i okrenu po sezoni po nekoliko stotina miliona)...nista nije gotova prava borba tek pocinje..
Mi smo u prednosti,nemamo kup a ozlijedjeni ce se vremenom vracati..Zato svi sada zajedno u borbu i inat svima,kada su nas mnogi otpisali!!!
Malo vise optimizma od nasih navijaca treba biti...ja od prvog kola i do danas jos vjerujem u titulu do zadnjeg kola...
Poz za plavu armiju..

19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
- IlProfessore
- Kontakt:
Ma vidi, oni su svakako kivni od onih demonstracija i na nama je došlo vrijeme za naplatu, al' upravo će se desiti ovo što si spomenuo, sami sebi skaču u stomak. Sami su krivi za "jogging across alipašino polje".. ganjati raju sa nekoliko marica od ciglana do skenderije i marijin dvora i hvatati onako nasumično momke koji 90% nisu učestvovali u belaju je van svake pameti, a i divljački su udarali s maricama.. i onaj ko je imao pozitivno mišljenje o drotovima i podržavao ih nakon onih demonstracija, sinoć je promjenio mišljenje. Al' Bože moj, realno još niko na kraj nije izašao s murijom i državom nego slijedi standardna bobra protiv represije pa kud koji mili moji. A ko nije spreman na to nek' ostane kući i lupa gluposti po fb i forumima.ennis je napisao/la:Ovakvim stvarima prave sebi medvjedju uslugu,od normalnih navijackih grupa prave huliganske skupine slicne onima u susjedstvu,stvara se kriticna masa koju nece moci kontrolisati,vratice im se kao bumerang,al sta ces to je nase drustvo,uglavnom naletice negdje opet kao na protestima,samo laganoIlProfessore je napisao/la:Ma ova nema veze s udbom, momak je napisao malo da dolije ulje na vatru, svima je poznata drotovska represija a i kivni su od demonstracija, moralo je ovo nekad proključati samo mi je krivo što su se igrali "ganje" od koševa pa do marijin dvora, al' šta je tu je, svi znaju kakva su gamad i nema tu puno priče, prosta je to računica.. nikad nije ni bilo ljubavi između navijača i murije realno.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
- plavalokomotiva
- Kontakt:
Ne znam jesam li dobro cuo, ali mozda se utakmica protiv Leotara ne bude ni igrala, jer nemaju para za organizaciju...
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim
Ne, nego im je Drec ima potrazivanja. Oni su imali reprogram dugova, svi kojima su duzni su pristali i cekali, ali Leotar ne ispunjava obecano, a Drecu je valjda do novaca na koje ima potpuno pravo i ne zeli da izadje u susret klubu koji mu mora isplatiti novce ukoliko zeli da igraju sa vama.plavalokomotiva je napisao/la:Ne znam jesam li dobro cuo, ali mozda se utakmica protiv Leotara ne bude ni igrala, jer nemaju para za organizaciju...
-
- Kontakt:
KOliko vidim većina komentara je ok bar što se tiče naših navijača. Drago mi je što je @Southboy pomenuo Real jer da nije ja bi sigurno. Ljudi koji su sigurno ispred Sevilje više nego mi ispred Slavije npr. naprave -6 bodova u dva kola. Da ne govorim gdje bi bio taj Real da mu fali 5-6 igrača iz prvih 11 konstantno tokom sezone. Svi ulazimo u fotofiniš podjednaki i moramo sad podržati momke. Nadam se da će i oni prevazići i da su prevazišli psihički ove neke lošije rezultate i da neće uticati ni neko nezadovoljstvo van terena (ako ga uopšte ima)na ovih 7 zadnjih kola. I da nema love (ako je nema kao što neki ovdje pričaju) treba se skupiti i odigrati. Vidite kako to igrači KK Bosna rade a u goroj su situaciji od svih fudbalskih klubova u ligi. NE možeš ti ništa postići nekim nezadovoljstvom i sličnim stvarima nego jako do kraja pa se onda imaš čemu nadati bez obzira što plata kasni. Kažem opet ne vjerujem ali govorim da moraju igrači biti svjesni, kakvih god problema imali pa i kući sa ženom, da moraju sve zaboraviti i ići sto posto do kraja. Onda fino nakon toga sjesti i podvući crtu.
I ako želiš vani negdje da igraš vjerujte da se sve to gleda kod iole ozbiljnijih ekipa. Samo pravi profesionalci idu vani.
Ponovit ću jednu bitnu stvar. Nema potrebe da neki ovdje napadaju naše mladiće Hodžić , Baja, Sadiković itd. Oni su mladi a svi mladi na svijetu su skloni oscilacijama. Za par godina ok ali sad nema potrebe. Znam da je većina vas ovdje također mladih pa ovo ne razumije pa zbog toga i napominjem. Znaju lopte i to je najbitnije. Očekujem puno od njih. Vidjeli ste sinoć prvi centaršut kako treba poslije Staninog kod šanse Armina je Bajin itd itd. Zola se vraća i iz tekme u tekmu je bolji. Morate malo gledati na sve a ne samo od tekme do tekme.
Hajmo plavi (zajedno svi) sve do pobjede...
I ako želiš vani negdje da igraš vjerujte da se sve to gleda kod iole ozbiljnijih ekipa. Samo pravi profesionalci idu vani.
Ponovit ću jednu bitnu stvar. Nema potrebe da neki ovdje napadaju naše mladiće Hodžić , Baja, Sadiković itd. Oni su mladi a svi mladi na svijetu su skloni oscilacijama. Za par godina ok ali sad nema potrebe. Znam da je većina vas ovdje također mladih pa ovo ne razumije pa zbog toga i napominjem. Znaju lopte i to je najbitnije. Očekujem puno od njih. Vidjeli ste sinoć prvi centaršut kako treba poslije Staninog kod šanse Armina je Bajin itd itd. Zola se vraća i iz tekme u tekmu je bolji. Morate malo gledati na sve a ne samo od tekme do tekme.
Hajmo plavi (zajedno svi) sve do pobjede...
Svaka cast momcima na borbenosti sinoc, lopta nije htjela u gol,idemo dalje..Volim te ŽELJO!
I mrtvi žive za ŽELJU! 1921..TM87..
Forza Željo..forza Inter..!!!!WILD!!!!
Forza Željo..forza Inter..!!!!WILD!!!!
samo da je malo bolja realizacija moglo se proci ovo sarajevo al nema veze idemo dalje
Volim te Zeljo
Volim te Zeljo
habib
**** ti djecu jedan dan navijas za sarajevo, a drugi za zelju.habib je napisao/la:samo da je malo bolja realizacija moglo se proci ovo sarajevo al nema veze idemo dalje
Volim te Zeljo
Habib strikes again
Nemoj tako damba haba je vazda navijao za Zelju,okorjeli manijak iz jedne ugledne sarajevske familije

Nemoj tako damba haba je vazda navijao za Zelju,okorjeli manijak iz jedne ugledne sarajevske familije
SLOBODA NAVIJAČIMA
-
- Kontakt:
Sigurno je da uz Siroki imamo najvece sanse za titulu, ja je, po ko zna koji put pisem, i ne ocekujem. Pisao sam tako i kad smo bili prvi i imali prednost, pisao sam i kad smo bili osmi. Imamo lijepo raspored, posebno sada ova utakmica s Leotarom, moze se tu nakupiti dosta bodova, ali ono sto mene fascinira je cinjenica da nas svi stavljaju na zadnje mjesto u toj utrci za titulu, a opet se po svemu ravnaju s nama. Ostali ce kiksati, to je definitivno, jer oni gledaju Zelju vise nego sebe, a mi cemo gledati "svoj poso" i iz sjene uzmati ove bodove. Ne cini se tako na tabeli, ali mi i dalje odlucujemo sami o sebi, jedino sebe mozemo poraziti u ovim utakmicama sto slijede.
Ono sto je jos jako bitno, cini mi se da je neko pisao, imali smo jako lose pripreme, malo jakih utakmica i bukvalo tek sada hvatamo pravu formu. Vratiti ce se Eldar, Benjo ce lagano ulaziti, Jamak i Tomic ce doci sebi poslije tih povreda i imacemo konacnu neku sirinu. Nadam se jos da ce Dino dati Bajicu sansu na krilu, Svraku vratiti na zadnjeg veznog, a da Tomic i Jamak djele minute, jer mi u finisu utakmice ostajemo bez obojice, a bez njih ne znamo igrati. Izgleda da se i Kerla dohavizava, valjda on i Bogdanovic nekako profunkcionisu zajedno, pa imamo Zeljkovica na beku, a Bucana ili Stanica naprijed, onda Vernesa mozemo gurati pred gol i jos mnogo toga. Jednostavno, ovo vrijeme, koje ostaje za nama, smo bili unakazeni i ni na sta nismo licili, krpili se mnogo vise nego inace, a opet smo tu negdje i ravnopravno smo se nosili s kvalitetnijom(?) ekipom Sarajeva.
Sada dolazi nase vrijeme, pisao sam ranije malo o tome i zaista vjerujem u to. Mi ne smijemo okrenuti ledja nasem klubu, podrska je jako potrebna, nema jos mnogo do kraja i svaka utakmica je ona odlucujuca, moramo sada gledati samo sebe i vidjecemo na kraju za sta nam je dovoljan broj bodova koje skupimo. Nista jos nije gotovo, kako su mnogi ocekivali, mi smo pali, ali na njihovu zalost ne toliko duboko koliko su se nadali, a ono sto je jos vaznije sada se dizemo i nek se nadaju nasem sljedecem padu.
Ono sto je jos jako bitno, cini mi se da je neko pisao, imali smo jako lose pripreme, malo jakih utakmica i bukvalo tek sada hvatamo pravu formu. Vratiti ce se Eldar, Benjo ce lagano ulaziti, Jamak i Tomic ce doci sebi poslije tih povreda i imacemo konacnu neku sirinu. Nadam se jos da ce Dino dati Bajicu sansu na krilu, Svraku vratiti na zadnjeg veznog, a da Tomic i Jamak djele minute, jer mi u finisu utakmice ostajemo bez obojice, a bez njih ne znamo igrati. Izgleda da se i Kerla dohavizava, valjda on i Bogdanovic nekako profunkcionisu zajedno, pa imamo Zeljkovica na beku, a Bucana ili Stanica naprijed, onda Vernesa mozemo gurati pred gol i jos mnogo toga. Jednostavno, ovo vrijeme, koje ostaje za nama, smo bili unakazeni i ni na sta nismo licili, krpili se mnogo vise nego inace, a opet smo tu negdje i ravnopravno smo se nosili s kvalitetnijom(?) ekipom Sarajeva.
Sada dolazi nase vrijeme, pisao sam ranije malo o tome i zaista vjerujem u to. Mi ne smijemo okrenuti ledja nasem klubu, podrska je jako potrebna, nema jos mnogo do kraja i svaka utakmica je ona odlucujuca, moramo sada gledati samo sebe i vidjecemo na kraju za sta nam je dovoljan broj bodova koje skupimo. Nista jos nije gotovo, kako su mnogi ocekivali, mi smo pali, ali na njihovu zalost ne toliko duboko koliko su se nadali, a ono sto je jos vaznije sada se dizemo i nek se nadaju nasem sljedecem padu.
Treba biti realan i priznati, na sjeveru 10 hiljada,zapadu 5,na istoku 10,dok je nas na jugu bilo tek 500tinjak
Gledajuci ove snimke utakmice cini mi se da je nas najveci problem sutevi u okvir gola. Svaku utakmicu imamo dosta suteva ali malo ih zavrsava u okviru gola. Utakmica u Trebinju dolazi u pravo vrijeme, ali najveca dobit te utakmice ce biti povratak Benje Colica.
P.S. sta je sa Brkovicem,E.COlicem, ocel nam neko napokon odgovoriti na to

P.S. sta je sa Brkovicem,E.COlicem, ocel nam neko napokon odgovoriti na to

vjeran samo Tebi i za sve Ti hvalaa
Potpisujem sve.FKZ1921 je napisao/la:Drago mi je da na temi preovladavaju realni i objektivni komentari.
Odlično smo postavili igru i bili puno opasniji. I još smo presijekli pitare sa golom u 90.minuti.
Ne mogu reći da mi je drago da smo ispali, ali bi se složio da ne možemo sada nastaviti i u kupu i u prvenstvu. Na kraju krajeva, već 4 godine igramo u finalu kupa, dosta i nas. Svake godine odigramo najviše utakmica u najvećem tempu. Sve utakmice tokom ovih sezona koje igramo na proljeće su jako intenzivne i zajebane, jer se igra na pobjedu i svaka je odlučujuća. To nas je dobrim dijelom i iscrpilo, jer je u klubu aktivno samo par ljudi.
Jedina zamjerka za sinoć su promašaji i protok lopte. Treba nam brži protok. Jasno da je teren bio spor i težak, al vidi se tokom proljeća da nam lopta sporo ide od odbrane do napada. Mora to brže i tu su najodgovorniji Zolotić, Tomić i Jamak. Nekoliko puta je odbrana Sarajeva bila razrijeđena i mogli smo to iskoristiti, al lopta je zastajala negdje u sredini.
Zola i Tomić puno bolji nego protiv Širokog.
Sinoćnja utakmica mi je dala dosta optimizma pred nastavak prvenstva. Nadam se da ćemo igrati protiv Leotara, jer bi nam sad odlično došla takva utakmica poluozbiljnog karaktera. Da se igrači još uigraju i napune snagom, a da napadači malo treniraju pucanje po golu.
Ispali ste,i boli,kao i svakog normalnog navijaca,al' odnos vasih igraca prema dresu (vasa prvi zamjenjen igrac,skida dres i baca ga pod noge i psuje i suta nogama i klupu i sve) je tragican!
Sad cu ja donijeti vazelina da te ne boli vise.. lakse ce ici sada.visokohz je napisao/la:Boli,boliiiiiiiiiiii
sedmi pokusaj...
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Hrammm1921 i 16 gostiju.