Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Lotus
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Lotus » 17 mar 2015, 10:51

nerminh74 je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Odavno sam prestao vjerovati u objektivnost ljudi sa ovog portala, pa i administrtora u vezi odnosa Harun i ostali. Ovo sa Džedijem i Omićem je prevršilo mjeru.
20.06.2010.
Nove "krađe" BH košarkaških talenata
Talentirani bh. košarkaši Alen Omić i Simo Atanacković danas su članovi mlađih selekcija Slovenije jer ih u njihovovoj matičnoj državi niko nije želio ni pogledati, tvrdi Ozren Selesković.Tuzlanski trener, koji je sa ovom dvojicom igrača radio na individualnom usavršavanju, kaže da se nijedan od klubova, kojima je skrenuo pažnju na krilo Atanackovića (20 godina, 209 centimetara) i centra Omića (18, 213), nije ni počešao da bi ih angažirao."Trenerima ekipa sa tuzlanske regije ukazivao sam na potencijal Omića, koji u tom momentu nije imao klub, ali su mi odgovorili "da od njega neće biti ništa i da je on već propao". Taj propali košarkaš sada je prvi centar slovenskih juniora" - ističe Selesković.
Atanacković i Omić članovi su slovenskog prvoligaša Zlatoroga iz Laškog, koji je doveo još jednog bh. igrača, po riječima Seleskovića, gotovo pa NBA potencijala."Odgovorno tvrdim da je Jusuf Nurkić, koji je rođen 1994. godine, a sada je visok 205 centimetara, ogroman potencijal. Oko njega se već vrte NBA skauti. Nurkića su zvali na pripreme slovenskih kadeta, jer u BiH niko za njega nije pokazao interes" - rekao je Selesković.
Prenešeno sa: http://www.****" onclick="window.open(this.href);return false;

Kada budem imao vremena naći ću kada je Ozren govorio da je omića preporučivao KS BiH, a evo ljepo datum da se vidi ko je bio sekretar tada i koliko se sjećam harun je bio
Lose se sjecas..Harun je doso na mjesto glavnog sekretara BIH u avgustu 2010,a taj tekst je iz juna 2010 godine.Znaci ako ces pljuvat i blatit prvo provjeri tacno ko je bio i kome su se obracali oni,jer netacne i pogresne informacije plasiras.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 17 mar 2015, 10:59

nerminh74 je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Odavno sam prestao vjerovati u objektivnost ljudi sa ovog portala, pa i administrtora u vezi odnosa Harun i ostali. Ovo sa Džedijem i Omićem je prevršilo mjeru.
20.06.2010.
Talentirani bh. košarkaši Alen Omić i Simo Atanacković danas su članovi mlađih selekcija Slovenije jer ih u njihovovoj matičnoj državi niko nije želio ni pogledati, tvrdi Ozren Selesković.Tuzlanski trener, koji je sa ovom dvojicom igrača radio na individualnom usavršavanju, kaže da se nijedan od klubova, kojima je skrenuo pažnju na krilo Atanackovića (20 godina, 209 centimetara) i centra Omića (18, 213), nije ni počešao da bi ih angažirao."Trenerima ekipa sa tuzlanske regije ukazivao sam na potencijal Omića, koji u tom momentu nije imao klub, ali su mi odgovorili "da od njega neće biti ništa i da je on već propao". Taj propali košarkaš sada je prvi centar slovenskih juniora" - ističe Selesković.
Atanacković i Omić članovi su slovenskog prvoligaša Zlatoroga iz Laškog, koji je doveo još jednog bh. igrača, po riječima Seleskovića, gotovo pa NBA potencijala."Odgovorno tvrdim da je Jusuf Nurkić, koji je rođen 1994. godine, a sada je visok 205 centimetara, ogroman potencijal. Oko njega se već vrte NBA skauti. Nurkića su zvali na pripreme slovenskih kadeta, jer u BiH niko za njega nije pokazao interes" - rekao je Selesković.

Kada budem imao vremena naći ću kada je Ozren govorio da je omića preporučivao KS BiH, a evo ljepo datum da se vidi ko je bio sekretar tada i koliko se sjećam harun je bio
I šta ovo dokazuje? NIšta. KOliko vidim ovjde piše citiram: Talentirani bh. košarkaši Alen Omić i Simo Atanacković danas su članovi , što znači da su već članovi a ne da su baš taj dan to postali. Na kraju krajeva, ne mogu sad da se sjetim tačno kad je Harun došao, ali nije čovjek mogao odmah pofatati sve talente, a uspio je uzeti Nurkića koji se ovdje spominje. Da nije bilo Haruna tj da nije formirao selekcije mi nebi uzeli ni Nurkića. Koliko se sjećam generacija 94 nije otišla na EP kadeta i mislim da tad Harun nije bio ili je tek doašo na to mjesto a to bi baš mogla biti 2010-ta godina jer su tad imali 16 god. MOram se malo zarovtiti, ali i da je došao malo prije ovogo teksta ovo ništa ne dokazuje. Ja recimo za ovo više krivim Begovića koji je kao ispred saveza pratilac talenata i koji je trebao odmah reći, ako je to još Harun mogao spriječiti, za Omića. ja recimo funkciju tog čovjeka n razumijem i krivim Haruna što ga drži u savezu. To je prava kritika a ne lupati gluposti kao što se radi već duže sa Enesovim izvrtanjima. Nije ni Harun hobotnica ima tamo još ljudi koji primaju platu i koji su je primali i prije 10 godina.
Sram vas bilo sviju na sportsport, pa nismo ni mi ovdje glupani. Harun jeste pogriješio sa ovim prepirkama po fejsbucima i sl, ali je uradio puno za košarku u BiH, a vi bi trebali objektvno pisati a ne izvrtati činjenice. Znam da nisi ti sa sport sport, ali se vidi ta tendencija ka Enesu i to ofirna od svih koji ste vezani za sport sport, pa makar bili i samo administratori. Cijenim lično mišljenje, ali fakat pretjeruješ.

EDIT: hvala Lotus, znači dobro me logika i pamćenje služi :)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 mar 2015, 12:07

Lotus je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
20.06.2010.

Lose se sjecas..Harun je doso na mjesto glavnog sekretara BIH u avgustu 2010,a taj tekst je iz juna 2010 godine.Znaci ako ces pljuvat i blatit prvo provjeri tacno ko je bio i kome su se obracali oni,jer netacne i pogresne informacije plasiras.
Jesili siguran kada je Harun postao sekretar?!

Ako sam u krivu za ovo ja se ovdje javno Izvinjavam da sam ovdje pogriješio!!!

Ali što se tiče Haruna, nisam, on je u 5 deka isti konaković jer i ovaj je učinio dobra ali kada je došlo na kraju da se saberu računi pokazalo se ko je on i to će vrijeme dokazati i za Haruna

Ali pošto se ovdje počelo misliti da ja imam neke svoje skrivene ciljeve ja ću prestati pominjati Haruna (sem što neću dopustiti blaćenje najperspektivnijeg igrača) i zaboljisportuBiH ja sa sportsport.ba nemam ništa
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 17 mar 2015, 17:41

20.06.2010.

Kada budem imao vremena naći ću kada je Ozren govorio da je omića preporučivao KS BiH, a evo ljepo datum da se vidi ko je bio sekretar tada i koliko se sjećam harun je bio[/quote]

Lose se sjecas..Harun je doso na mjesto glavnog sekretara BIH u avgustu 2010,a taj tekst je iz juna 2010 godine.Znaci ako ces pljuvat i blatit prvo provjeri tacno ko je bio i kome su se obracali oni,jer netacne i pogresne informacije plasiras.[/quote]
Jesili siguran kada je Harun postao sekretar?!

Ako sam u krivu za ovo ja se ovdje javno Izvinjavam da sam ovdje pogriješio!!!

Ali što se tiče Haruna, nisam, on je u 5 deka isti konaković jer i ovaj je učinio dobra ali kada je došlo na kraju da se saberu računi pokazalo se ko je on i to će vrijeme dokazati i za Haruna

Ali pošto se ovdje počelo misliti da ja imam neke svoje skrivene ciljeve ja ću prestati pominjati Haruna (sem što neću dopustiti blaćenje najperspektivnijeg igrača) i zaboljisportuBiH ja sa sportsport.ba nemam ništa[/quote]

Makar prvo provjeri pa insinuiraj. Nije ti dovoljno što potpuno izvrćeš činjenice pa loš rad u klubovima prebacuješ na nekog iz KS koji je tu da skuplja talente koji igraju košarku a ne individualno treniraju, nego ideš i preko tog pa Harana koji tada nije ni bio u KS spominješ kao glavnog krivca . Kako ti znaš kakav će se na kraju pokazati Mahmutović. Jel to imaš neke proročke sposbnosti, baba Vanga, Nostardamus novi. Ubi nas subjektivnost i ostrašćenost. Vidim da si moderator, da ne bude zabune.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 mar 2015, 18:03

Ponavljam možda sam ovdje pogrešio (ne mogu da nađem tacan datum), ali oko Haruna nisam pogriješio što će vrijeme pokazati
A ti nađi gdje sam ga optužio za loš rad u klubovima prije ćeš naći da sam napisao da je liga sa njim dotakla dno, a inače čiji je to posao
Dok je većina talenta iz Sparsa sa kojima je isto u svađi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 17 mar 2015, 18:54

slika
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 17 mar 2015, 19:29

nerminh74 je napisao/la:Ponavljam možda sam ovdje pogrešio (ne mogu da nađem tacan datum), ali oko Haruna nisam pogriješio što će vrijeme pokazati
A ti nađi gdje sam ga optužio za loš rad u klubovima prije ćeš naći da sam napisao da je liga sa njim dotakla dno, a inače čiji je to posao
Treba savez platit ucesce klubovima u Ligi!Treba savez raditi posao obezbjedjivanja sredstava i sponzora umjesto vucibatina u upravama klubova koje su postavile stranke i cija je to OBAVEZA DA RADE!
Citava drzava je dotakla dno i sport je samo povukla sa sobom!Gdje je rukomt,gdje je odbojka(lige) i ostali sportovi,jel i za to Harun kriv?De malo popusti Boga ti..
Znas ti dobro sto je Selimovic uradio i ako oni od tada nisu u dobrim odnosima(sto je i logicno) to se uopste ne vidi u reprezentaciji..Kako ja znam svi talentovani momci Sparsa koji zasluzuju igrati za reprezentaciju igraju bez problema i tako povecavaju svoju cijenu.
Opet cu ponoviti hajka na Haruna je pokrenuta u godini kada njemu istice mandat i kada se bira novo rukovodstvo saveza.
Od placenih clanaka,portala itd itd,cilj je sto vise ocrniti rad Haruna i napraviti od njega unistitelja BH kosarke
Tu dolazi Enes koji ce nas osloboditi okova tuge i zla :urnebes:

Ima jedna dobra pjesma na tu temu sto kazes da ce vrijeme pokazati svoje,evo je " onclick="window.open(this.href);return false; ako su dzokeri..neka ih bude sto vise :cool:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 17 mar 2015, 22:02

Ima tema o Mahmutoviću, pa možete tamo nastaviti: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 1&start=60" onclick="window.open(this.href);return false;

Da ovdje završimo diskusiju, evo kako ste vi (publika) vidjeli košarku prije 5-6 godina i danas, govori se o čitanosti na najpopularnijem sportskom mediju i odnosi na cijelu čitalačku populaciju, bez ličnih stavova i bez mogućnosti da se kaže kako je sport ukupno čučnuo, jer se govori o omjeru unutar sportova:

februar/mart 2009: Košarka % of Total: 7.88%
februar/mart 2015: Košarka % of Total: 2.21%

Ako vidimo ove podatke, nevjerovatno mi je da neko može zagovarati priču da je košarka napredovala u BiH i da je puno urađeno na njenoj popularizaciji. Takođe, nevjerovatno je i da ovaj podatak nikog nije interesovao, kao i da niko to ne vidi kao problem iako postoje ljudi kojima je to direktan posao... Ali eto, svako ima pravo na svoje mišljenje, pa makar ono bilo i u suprotnosti sa čistim matematičkim podacima.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 17 mar 2015, 23:33

Lotus je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Ponavljam možda sam ovdje pogrešio (ne mogu da nađem tacan datum), ali oko Haruna nisam pogriješio što će vrijeme pokazati
Treba savez platit ucesce klubovima u Ligi!Treba savez raditi posao obezbjedjivanja sredstava i sponzora umjesto vucibatina u upravama klubova koje su postavile stranke i cija je to OBAVEZA DA RADE!
Citava drzava je dotakla dno i sport je samo povukla sa sobom!Gdje je rukomt,gdje je odbojka(lige) i ostali sportovi,jel i za to Harun kriv?De malo popusti Boga ti..
Znas ti dobro sto je Selimovic uradio i ako oni od tada nisu u dobrim odnosima(sto je i logicno) to se uopste ne vidi u reprezentaciji..Kako ja znam svi talentovani momci Sparsa koji zasluzuju igrati za reprezentaciju igraju bez problema i tako povecavaju svoju cijenu.
Opet cu ponoviti hajka na Haruna je pokrenuta u godini kada njemu istice mandat i kada se bira novo rukovodstvo saveza.
Od placenih clanaka,portala itd itd,cilj je sto vise ocrniti rad Haruna i napraviti od njega unistitelja BH kosarke
Tu dolazi Enes koji ce nas osloboditi okova tuge i zla :urnebes:

Ima jedna dobra pjesma na tu temu sto kazes da ce vrijeme pokazati svoje,evo je " onclick="window.open(this.href);return false; ako su dzokeri..neka ih bude sto vise :cool:

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 17 mar 2015, 23:36

admin je napisao/la:Ima tema o Mahmutoviću, pa možete tamo nastaviti: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 1&start=60" onclick="window.open(this.href);return false;

Da ovdje završimo diskusiju, evo kako ste vi (publika) vidjeli košarku prije 5-6 godina i danas, govori se o čitanosti na najpopularnijem sportskom mediju i odnosi na cijelu čitalačku populaciju, bez ličnih stavova i bez mogućnosti da se kaže kako je sport ukupno čučnuo, jer se govori o omjeru unutar sportova:

Ako vidimo ove podatke, nevjerovatno mi je da neko može zagovarati priču da je košarka napredovala u BiH i da je puno urađeno na njenoj popularizaciji. Takođe, nevjerovatno je i da ovaj podatak nikog nije interesovao, kao i da niko to ne vidi kao problem iako postoje ljudi kojima je to direktan posao... Ali eto, svako ima pravo na svoje mišljenje, pa makar ono bilo i u suprotnosti sa čistim matematičkim podacima.
Pogrešna logika. Broj korisnika interneta od 2009 do danas je utrostručen u BiH. Jasno je da je internet u najvećoj mjeri kasnije stigao u ruralnija područja,a jasno je i koje sportove dominantno prate ljudi iz ruralnijih područja.

Lijep pozdrav i lijepo je znati da košarkaški forum ne prate ovce.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 18 mar 2015, 11:17

Gavijalov je napisao/la:
admin je napisao/la:Ima tema o Mahmutoviću, pa možete tamo nastaviti: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 1&start=60" onclick="window.open(this.href);return false;

Pogrešna logika. Broj korisnika interneta od 2009 do danas je utrostručen u BiH. Jasno je da je internet u najvećoj mjeri kasnije stigao u ruralnija područja,a jasno je i koje sportove dominantno prate ljudi iz ruralnijih područja.

Nisam najbolje shvatio ovaj omjer unutar sportova, kako se mjeri?
Ako je po onom ešto sam ja shvatio onda vam nije ispravan ovaj omjer i ne pokazuje ama baš ništa jer vi ovdje drastično manje pratite košarku nego što je to bilo prije. Mnogo manje tekstova imate o košarci, ako izuzmemo to kako su igrali MIrza i Nurkić, a to svi saznaju i prije nego vi objavite.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 18 mar 2015, 15:22

17.3.2015.

Frankfurt 85 - 80 Enisey / Elmedin Kikanović - 32 minute, 21 poen, 3 skoka, index 21
DJ Cooper* - 29 minuta, 9 poena, 5 asistencija, 4 skoka, 4 ukradene i 3 izgubljene lopte, index 13
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 18 mar 2015, 15:26

http://www.basket.ba/ksbih/bih/vijest.php?id=2934" onclick="window.open(this.href);return false;
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://secrelocal.com

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 18 mar 2015, 15:57

Prije ste imali strucne analize, imali ste clanke Edina Avdica, vise se pisalo o kosarci, a danas ne znate ni ispravno prevesti vijesti sa nba.com
Takoder, pojavili su se i neki novi portali, tako da i to utice.
Allez

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 18 mar 2015, 19:50

Gavijalov je napisao/la:

Ako sam dobro shvatio a jesam procenat je u poređenju sa ostalim sportovima.Tako da je podatak na mjestu, to sto ima vise korisnika je samo veci uzorak, ali nije 2009. pecinsko doba pa da je 10 ljudi koristilo net pa da kazes da podatak nije okej.
Problem je sto su ovo zabrinjavajuci podaci.
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 19 mar 2015, 12:23

18.3.2015.

Hopsi Polzela 73 - 79 Krka / Miralem Halilović - 26 minuta, 7 poena, 5 skokova,2 izgubljene lopte, index 4
Imran Polutak - 13 minuta, 7 poena, 6 skokova, index 10
#MFFL
Som-Hi Barça

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 19 mar 2015, 16:05

slika
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://secrelocal.com

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 20 mar 2015, 19:17

19.3.2015.

Unicaja 77 - 95 CSKA Moscow / Kenan Karahodžić - 20 minuta, 8 poena, 4 skoka, index 6
#MFFL
Som-Hi Barça

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 21 mar 2015, 09:38

20.3.2015.

Atenas 90 - 63 Estudiantes / Fahro Alihodžić - 19 minuta, 6 poena, 7 skokova, index 4

BCM Pitesti 75 - 74 Atlassib Sibiu / Marko Šutalo - 6 minuta, 5 poena, 2 skoka, 3 izgubljene lopte
#MFFL
Som-Hi Barça

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Mostarska, MrPink, perun i 103 gosta.