BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Pa i ti drugi preko menadzera nabijaju cene na isti kalup.Mitrovicu bi neka realna cena bila 3-4 miliona evra, ali mu je igranje za A tim doprinelo, a zna se da je pola te reprezentacije sastavljeno od Falijevih reprezentativaca.Ja sam rekao da sada niko ne bi dao vise od 8 miliona trenutno,a najkasnije do leta 2015 da kucaju na vrata veliki klubovi tako da ce cena biti preko 15 miliona.Ti si napisao da bi sada toliko dao, a cisto sumnjam da bi ga bilo koji veliki klub nakon jedne njegove sezone ponudio toliko koliko ti kazes.On trenutno ne vredi vise od 10 miliona evra.Rekao sam u prethodnom postu, Mitrovic ako sredi glavu bice vrhunski igrac, Jojic nece zato sto Dortmund ima takvih par igraca.Ne znam samo zasto mi pominjes Mitrovica, ne kazem da sada vredi 3-4 miliona evra, toliko je bilo u trenutku kada je presao u Anderleht.Sada naravno da mu je skocila cena, ali ne drasticno kao sto ti spominjes.I Jojicu su isto tako nastupima u A reprezentaciji digli cenu, a kvalitetom on ne zasluzuje da se nadje tamo kao i mnogi drugi.Ponavljam se, ali Jojic nije pojacanje koje zelis kada ti se povredi jedan od bitnijih karika jer tu treba instant resenje, a ne jos jedan ''potencijal''.
Pa nemoj onda pisati kako su nasi igraci prrecijenjeni, nego su danas svi igraci precijenjeni, jer je fudbal s tim otisao u racku...
Jojić nije ni doveden da bude odmah zvijezda tima, nego kao zalog za buducnost! To je valjda jasno...

Jojić nije ni doveden da bude odmah zvijezda tima, nego kao zalog za buducnost! To je valjda jasno...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Jojic, kao i svaki igrac u Srbiji je debelo precijenjen.Igraca kvalitete Jojica ili vece Bvb ima i u omladinskom pogonu. On je doveden sa parolom, ako bude od njega nesto dobro je, ako ne ,ko ga jb i onako je kostao pisljiva dva miliona.Ali i ovaj transfer pokazuje da je klub propustio priliku da napreduje. Definitivno, Bvb vise nikad nece biti u stanju da parira Bayernu.Igraci koji ce zamjeniti zvijezde koji odu nisu ni blizu tog nivoa, nazalost.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Evo Jojica 

Zuzi i Kloppo u svom stilu iskopase ga iz pm od Vollanda do JojIca mocno nema sta
.... Realno receno ako ovako nastavimo bruka prvo Ji zatom Jojic pa evo i Ramos ... Nemam rijeci bgm vise ovo je prejadno ... Ramos kao back up odlican al da bude prvi spic PREJADNO PRESMJESNO PREGLUPO
... A tek Jojic da se dovodi pored Bittencourta i Leitnera kako samo glupi potezi a i onaj JI ako od onog bude igrac jbg onda
... Sta nam drugo preostaje do vjerujmo ipak Kloppu ... Umjesto da se pokazu zubi da se dovedo na ljeto Dzeko Kagawa mi smo doveli hibride poput JI-a .. Je.bem ti fudbal i sve zasrali smo sa transferima da valja ovo ljeto smo i nekako pogodili samo da Miki proigra al ovo ljeto sto nam ide smo zasrali da nas ni Klopp nece moc izvuc .. Kako samo glupo preglupo odradjeni transferi i citava ****.na politika oko transfera mi se na q popela ovim sad . Hej Kuba se povrjedi kapiten poljske momak sa iskustvom u nogama i reputacijom sasvim solidnom i zamjena je Jojic ma bravo .... Greske su ovo velike ... Ne stizemo mi Bayern vise zadugo barem ne do 2016
.... Sa ovim transferima klub je dao do znanja kakve su ambicije i gdje smo ...

Zuzi i Kloppo u svom stilu iskopase ga iz pm od Vollanda do JojIca mocno nema sta

BvB Echte Liebe !!!
Veliki transferi se ne rade u zimskom prelaznom roku,posebno ne 2 dana prije kraja istog.Klubovi ne pustaju najbolje igrace u pola sezone a dosta njih otpada zbog lige prvaka.
Po stoti put,Jojic nije zamjena za Kubu,jedino ako mislite da ce startati ispred Aubameyanga ili Hoffmana.
Vollanda,Gintera i slicne mozemo ocekivati samo na ljeto i to sto je potroseno 2 miliona na Jojica i Ji-a(cak smo i u plusu s obzirom na transfer Guntera) ne znaci da se odustalo od tih igraca.
Po stoti put,Jojic nije zamjena za Kubu,jedino ako mislite da ce startati ispred Aubameyanga ili Hoffmana.
Vollanda,Gintera i slicne mozemo ocekivati samo na ljeto i to sto je potroseno 2 miliona na Jojica i Ji-a(cak smo i u plusu s obzirom na transfer Guntera) ne znaci da se odustalo od tih igraca.
Pregledao sam maloprije video isjecke o Milosu Jojicu I malac ima petlju..ima osjecaj I za prostor I igraca
Nije ga djaba doc.Klopp pratio godinu dana.
Imam neki osjecaj da ce od njega nas doc.Klopp napraviti novog Kagawu!
Nije ga djaba doc.Klopp pratio godinu dana.
Imam neki osjecaj da ce od njega nas doc.Klopp napraviti novog Kagawu!

Transferi su da se najezis,hajd ovaj Jojic i moze proci igraci sa nasih prostora su nepredvidivi mogu da ekslodiraju i da budu extra pojacanja,tako da necu da pljujem po momku dok ne vidim kako ce se razvijati.
A ova dva kloca što ce nam doci na ljeto i to oba napadaca ko da se pripremamo da igramo derbije sa Bohumom i Mainzon,cuj Ramos i JI i to puna usta hvale za njih dvojicu kao dobar posao uprava napravila profitirala,dabogda se obojica odma povrijedila i to dugorocno to im ja zelim.
A ova dva kloca što ce nam doci na ljeto i to oba napadaca ko da se pripremamo da igramo derbije sa Bohumom i Mainzon,cuj Ramos i JI i to puna usta hvale za njih dvojicu kao dobar posao uprava napravila profitirala,dabogda se obojica odma povrijedila i to dugorocno to im ja zelim.
S ovim se potpuno slažem, tako da je bez veze svaka dalja elaboracija oko igrača za koje mnogi tek prvi put čuju i treba sačekati ljeto. Činjenica jeste da u zadnje tri sezone jedina dva nova igrača koja su odmah opravdala očekivanja su Reus i Sokratis, sve ostalo je bilo ili promašaj ili pod velikim znakom pitanja. Obzirom na odlaske i povrede, očito je da je to nedovoljno. Gundoganova povreda mi sve više liči na bolest i mislim da duogoročno na njega ne možemo računati, bilo da ode ili ostane, a Wacke izjavljuje da ćemo se truditi da ga zadržimo, a ako i ode neće se tim raspasti, pa pominje odlazak Šahina od kojeg se tim lako oporavio, pa onda da se uprava bori da ove sezone ne odu dva ponajbolja igrača nego samo jedan, što opet ne bih komentarisao, pogotovo ne sa ovakvim pojačanjima kakva se dovode u zadnje tri godine. Ustvari mi već godinama ne dovodimo pojačanja, nego samo krpimo rupe i izvlačimo maksimum od onog što imamo.adnan24 je napisao/la:Veliki transferi se ne rade u zimskom prelaznom roku,posebno ne 2 dana prije kraja istog.Klubovi ne pustaju najbolje igrace u pola sezone a dosta njih otpada zbog lige prvaka.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Nema panike. Bolje da se sad nije pljunila velika lova na nekoga koga Klopp i ostali nisu željeli, samo da bi se nešto kupilo radi kupnje. Na ljeto očekujem bar 2 transfera koja će zadovoljiti navijačke apetite (Shinji, Volland, Ginter, Džeko), a ova trojica će sasvim dobro doći za proširenje konkurencije. Ako još netko od njih eksplodira, kud ćeš bolje. 

Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
To je to. Zamjene 1 za 1, i to slabijim kvalitetom (Sokratis izuzetak).opel je napisao/la:Ustvari mi već godinama ne dovodimo pojačanja, nego samo krpimo rupe i izvlačimo maksimum od onog što imamo.
Nego nije valjda da se moze procut kakva kritika kontra uprave?

@Kuba
Kritika nije automatski pljuvanje

Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Mladi kolega pažljivije čitaj. 
A po tvojoj logici Gundo<Sahin, Reus<Kagawa, Auba<Bittencourt...

A po tvojoj logici Gundo<Sahin, Reus<Kagawa, Auba<Bittencourt...

Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
Gundo je u nekom trenutku ispao bolja varijanta od Šahina, ali zbog povrede je to palo u vodu, Reus je objektivno bolji od Kagawe, ali je loše kad tim ne može dvije sezone odigrati u istom sastavu, za Gecea zamjenu teško da možemo naći, pa teško i za Lewata, to je sve skupa nedovoljno da bi se zadržao postojeći nivo, niko nije ni očekivao napredovanje koje zbog naglog uspona u zadnje tri godine nije ni bilo objektivno moguće. Dobro je što se kupuju mladi igrači kao potencijalno dobra ulaganja, ali sad se više nema vremena za čekanje da pojedinci sazriju, mora se ići na provjerene igrače, ili barem na one s kojima ćemo najmanje pogriješiti. Igrači koji će ozbiljno konkurisati za prvi tim se ne mogu naći ispod 15-20 miliona, primjer Vollanda, pa nadalje. Jeste da je to rizik, ali najveći rizik je nemati rezultate. Ako iduće sezone budemo u vrhu BL i prođemo grupnu fazu LP imaćemo kontinuitet kakav ja ne pamtim da smo imali.
Gundo jest sada bolji, ali smo ga zato "trpili" godinu dok je eksplodirao, znaci u momentu dolazka nije bio ni blizu Sahina. Kagawa je i dan danas bolji igrac od Reusa, a tek tada. Jedino je Auba dooosta jaci od Lea ili Leitnera, moram priznat tu sam fulio.Blaszczykowski je napisao/la:A po tvojoj logici Gundo<Sahin, Reus<Kagawa, Auba<Bittencourt...

Ja sam napisao u regionu sto i jeste takav slucaj.Da ne ponavlja postove, @Franck i @Damir su napisali sta sam hteo.marconato je napisao/la:Pa nemoj onda pisati kako su nasi igraci prrecijenjeni, nego su danas svi igraci precijenjeni, jer je fudbal s tim otisao u racku...![]()
U sustini trebali su bolje da reaguju, sada je sve na Hofmanu da pokaze sta ume i zna.Taj zalog za buducnost im je bio nepotreban.Oni sada imaju previse zaloga za buducnost.Njegoim dovodjenjem samo pokazuju kakve su im ambicije do kraja sezone.
Nakon dolaska Jojica ne verujem da ce dovoditi Ramosa, Hofman ce da se rotira sa Aubom na desnoj strani, a verovatno ce i Groskrojc po potrebi da igra u veznom redu.
Lokos
Gundu jesmo trpili godinu dana, zato sam i rekao da su samo Reus i Sokratis odmah pokazali kvalitete. Omalovažavati Reusa spram Kagawe je smiješno, valjda interesovanja velikih klubova to najbolje pokazuju.
Gundu jesmo trpili godinu dana, zato sam i rekao da su samo Reus i Sokratis odmah pokazali kvalitete. Omalovažavati Reusa spram Kagawe je smiješno, valjda interesovanja velikih klubova to najbolje pokazuju.
Neomalovazavam. Reus je ODLICAN, EXTRA igrac. Igrac poteza.opel je napisao/la:Omalovažavati Reusa spram Kagawe je smiješno, valjda interesovanja velikih klubova to najbolje pokazuju.
Ali je Kagawa (po mom shvatanju) bolji i kvalitetniji igrac, jer moze igrati i protiv zatvorenih ekipa, bolji je na lopti (njemu neodskacu lopte, nit ih kaca frljavo). Reus je opet bolji kod prekida ali je kvalitetno upotrebljiv samo kod kontri

Lokos
Vrhunski napadači, krila i bekovi su na većoj cijeni od igrača koji igraju od 16-16.
Vrhunski napadači, krila i bekovi su na većoj cijeni od igrača koji igraju od 16-16.
Nije ni meni bilo jasno kad je Klopp rekao da im je cilj 3.mjesto u BL, obzirom na to kakav tim ima, odnosno nema Leverkuzen, koliko koštaju pojedini igrači BVB, a ni njegova plata od 6 miliona nije za omalovažiti, naprotiv. Ovo sve skupa izgleda čudno, a vidjećemo šta će biti sutra protiv Eintrachta, ubjedljvo najslabije ekipe u BL. Eto dokle smo dogurali.DrDule je napisao/la:[
U sustini trebali su bolje da reaguju, sada je sve na Hofmanu da pokaze sta ume i zna.Taj zalog za buducnost im je bio nepotreban.Oni sada imaju previse zaloga za buducnost.Njegoim dovodjenjem samo pokazuju kakve su im ambicije do kraja sezone.
Ramos je dokazan igrač u Bundeski. Ove godine posebno dominira. Bio bi fantastičan back-up, ali također vjerujem da može biti i prvi napadač. Što da ne? Ima sve što krasi moderne napadače: tehniku, brzinu, igru glavom, igru leđima. Meni je drago ako dođe, mada se i Monaco uključio za njegov potpis. Nadam se da ćemo ga mi prije upecati. On, JI, Auba, sve miriše da je to to što se tiče napada, možda samo još Volland. Znam da mnogima nisu pretjerano zvučna imena, ali često se pokazuje da zvučnije i skuplje ime ne mora ništa da znači.
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
[quote="Semir bvb"]Ramos je dokazan igrač u Bundeski. Ove godine posebno dominira. Bio bi fantastičan back-up, ali također vjerujem da može biti i prvi napadač. Što da ne? Ima sve što krasi moderne napadače: tehniku, brzinu, igru glavom, igru leđima. Meni je drago ako dođe, mada se i Monaco uključio za njegov potpis. Nadam se da ćemo ga mi prije upecati. On, JI, Auba, sve miriše da je to to što se tiče napada, možda samo još Volland. Znam da mnogima nisu pretjerano zvučna imena, ali često se pokazuje da zvučnije i skuplje ime ne mora ništa da znači. /quote]
To što se Monaco uključio za njegov potpis ne mora ništa značiti, bio je i Liverpul zainteresovan za Mikija, pa eto, da ne komentarišem, sad se u Liverpulu vjerovatno ne kaju. Ako dođu svi ovi koje si nabrojao, to će biti jako interesatno, igrač od 2 ili 4 miliona će se ukomponovati sa onim od 27 koji nije opravdao očekivanja, pa me baš interesuje na šta će to ličiti. Da ne bude na kraju neki prosjek i visoko 6 mjesto u BL.
To što se Monaco uključio za njegov potpis ne mora ništa značiti, bio je i Liverpul zainteresovan za Mikija, pa eto, da ne komentarišem, sad se u Liverpulu vjerovatno ne kaju. Ako dođu svi ovi koje si nabrojao, to će biti jako interesatno, igrač od 2 ili 4 miliona će se ukomponovati sa onim od 27 koji nije opravdao očekivanja, pa me baš interesuje na šta će to ličiti. Da ne bude na kraju neki prosjek i visoko 6 mjesto u BL.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.