AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Stroj1946
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Stroj1946 » 21 jun 2023, 22:05

Tonalija je lakše sažvakati, samo nek ne diraju Leaoa, Mikea i Thea. Njih je teško zamjeniti fakat.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 jun 2023, 22:08

Kad bi dosli Fratessi i SMS realno bi bila sredina jaca nego sto imamo, plus Thuram ako dodje i napad ce biti jaci, samo to desno krilo

Pa realno Kessie nam je vise falio nego da je recimo Tonali otisao prosle godine

Nama ke jedino tesko jer znamo da je strastveni navijqc Milana, ali ovu paru osim bogatih arapa niko za njega ne bi dao

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 21 jun 2023, 22:09

Nisam očekivao da ce prihvatiti ponudu, koliko sam i citao spremni su pregovarati ukoliko igrac pristane.

80M je mnogo, ako ce ove pare uloziti da se dodatno pojacaju bilo bi odlično, ali ovako nisam optimističan

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 21 jun 2023, 22:13

Svima nama je žao Tonalija iz jednostavnog razloga. A to je da momak veliki navijač Milana i da je svaki meč davao sve od sebe. Tonali kao igrač je još uvijek u razvoju i njegova neka realna cijena je oko 50-55M.

Možda će me ovdje mnogi zamrziti, ali moje mišljenje je da Frattesi nije ništa lošiji igrač od Sandra. Gledali smo ga svi sigurno više puta i nije nam nepoznanica. Ali eto Sandro je Sandro.

SMS, Kamada, Thuram, Frattesi, Guler za nekih 85M je golema stvar. Žrtvovao si jednog igrača a dobio si 5 odličnih. Ali ako budu umjesto ovih imena(SMS) ganjali neke Hjolmunde, onda je to znatno slabije.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 21 jun 2023, 22:14

senadrosoner je napisao/la:
21 jun 2023, 22:00

To stoji da u to vrijeme Seria A jeste bila najjača upravu si.
Slažem se sa svime u potpunosti samo sam htio da kažem da više ne postoje Top igrači koji su vezani za klub.

:salut: :thumbup:
Da, i opet je u takvoj ligi Totti bio top earner sa 6 milja. Ovo je vise subjektivna stvar ali sam samo kod Messija i Inieste vidio ljubav prema klubu. Ostaju ti takve stvari samo intuicija. Havieru, Paolu i Francesku je lako pricati o stvarima kada oni drmaju masne pare, cak i u to vrijeme i kad uskladimo primanja sa inflacijom. Ugl ovakav stav imam iskljucivo jer sam poznavao 2 koliko-toliko poznate osobe u danasnjici (Mensur Peljto i Nikola Kovac) i 180 su od onoga sto prezentuju u javnosti. Sa ovim megazvijezdama sporta i soubiznisa je vrv jos gore.
Unico amore sei!
❤️🖤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 21 jun 2023, 22:17

Kad vidim kakvi sve ima navijaca Milana nije onda ni cudo sto nam ovo rade, nek vala i yebu kad mogu........
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 21 jun 2023, 22:20

Eh da su nas kupili neki Arapi, sad bi drugačija priča bila. Imali bi na terenu i Sergeja i Frattesija i Tonalija a ne ovako.

U ovih 27 godina otkako pratim Milan jedino sam plakao kad je Kaka odlazio, i neki dan suze zbog Zlatana. Ali vala i sad sam na korak do suza zbog Sandra. Ne mogu biti pametan nikako
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 21 jun 2023, 22:23

milanist je napisao/la:
21 jun 2023, 22:17
Kad vidim kakvi sve ima navijaca Milana nije onda ni cudo sto nam ovo rade, nek vala i yebu kad mogu........
Mora se nekad i prodati da bi se napredovalo. Liverpool je to uradio sa Coutinhom pa su kupili kostur ekipe.

Realnost je takva da uz Tonalija najvise vrijede Leao, Theo i Maignan. Od nabrojanih igrača, njega je najlakse zamijeniti.

Prebolio sam Kaku i njega cu jer ide u fkn Newcastle, ajde da ide u United ili Liverpool. Ali ovako zadnja je igraceva, ako zeli da ide, dovidjena.

Ali ako gluposti neku urade, bilo bi ovo uzasno jer nemas nijednog veznjaka u ekipi

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 21 jun 2023, 22:25

AjsKjub je napisao/la:
21 jun 2023, 22:14

Slažem se sa svime u potpunosti samo sam htio da kažem da više ne postoje Top igrači koji su vezani za klub.

Da, i opet je u takvoj ligi Totti bio top earner sa 6 milja. Ovo je vise subjektivna stvar ali sam samo kod Messija i Inieste vidio ljubav prema klubu. Ostaju ti takve stvari samo intuicija. Havieru, Paolu i Francesku je lako pricati o stvarima kada oni drmaju masne pare, cak i u to vrijeme i kad uskladimo primanja sa inflacijom. Ugl ovakav stav imam iskljucivo jer sam poznavao 2 koliko-toliko poznate osobe u danasnjici (Mensur Peljto i Nikola Kovac) i 180 su od onoga sto prezentuju u javnosti. Sa ovim megazvijezdama sporta i soubiznisa je vrv jos gore.
I ja bih volio i ljubio stepenice kluba da sam kao lessi uzimao pare lopatom. Kakva crna ljubav? Sto se sad nije vratio u taj klub, iz ljubavi???
I mediji i insajderi su konacno dosli na svoje, svaka informacija u vezi sa Milanom je javna. U Maldinijevo vrijeme su samo tapkali u mraku..
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 21 jun 2023, 22:27

milanist je napisao/la:
21 jun 2023, 22:17
Potpisujem svaku rijec!
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 21 jun 2023, 22:32

Vrijeme fudbala za nas obične smrtnike je prošlo. Ovo je sada igra najbogatijih na svijetu. Postoji jedna liga koju financiraju cijele države a ostali su to da popune broj. Italijani nisu znali na vrijeme prodati prava na tad najjaču ligu na svijetu, dok su Englezi znali itekako.

Još ovo ludilo u Arabiji postaje sve jače. Evropska Superliga je izlaz za sve ostale klubove iz Španije, Italije i Njemačke. I ona je neminovnost. UEFA je ugušila dosta klubova i to sad dolazi na naplatu.

Jedan Njukastl koji je prosječan klub, a kao grad su još jadniji, igraču Milana daje 8M po sezoni. To sve govori.

Uostalom drži ih čovjek koji je "težak" stotinama milijardi.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 21 jun 2023, 22:36

Ovo gubi smisao, slažem se da je najlakše zamijeniti Tonalia, ali ima nešto što razdvaja velike klubove od "plastike".
Današnjom prodajom Milan zvanično gubi ono "veliki" i ide se u plastičnu ambalažu. Neki igrači se jednostavno ne mogu i ne trebaju prodati.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 21 jun 2023, 22:37

koraj je napisao/la:
21 jun 2023, 22:25
AjsKjub je napisao/la:
21 jun 2023, 22:14

I ja bih volio i ljubio stepenice kluba da sam kao lessi uzimao pare lopatom. Kakva crna ljubav? Sto se sad nije vratio u taj klub, iz ljubavi???
I mediji i insajderi su konacno dosli na svoje, svaka informacija u vezi sa Milanom je javna. U Maldinijevo vrijeme su samo tapkali u mraku..
Sve sto znas je ono sto vidis kod igraca na terenu. Ostalo je odrzavanje javnog imidza i ostalih radova PRa. Leo je u zadnjih par godina sa Barcom srao krv igrajuci u klubu sa chokerima i ravnodusnjacima. Nakon Rome bi se 99.9% igraca pokupilo iz Barce koja je nastavila da tone i da na kraju gurnu pod tepih Lea zbog Depaya, Aguera i slicnih

No jbs argentinca. Sandro je definitivno zamjenjiv, iako je ovo udarac za klub. Problemi ce biti ako se zamjena ne pokaze pa do povratka Bena prakticki budemo bez i jednog kompetentnog CMa.
Unico amore sei!
❤️🖤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 jun 2023, 22:41

Jest ga najlakše igrački zamjeniti, ali bih radije prodao i Maignana i Thea i Lea prije njega. Svi dođu i prođu, ali Tonali je bio projektovan da bude naredni kapiten i simbol Milana.

Fratesi je dobar igrač, ali potrošiti odmah na startu 40 miliona za njega je retardirano. Ali sad kad klubovi znaju da Milan u kasi ima stotinjak miliona na raspolaganju, sad nas mogu i yebavati. :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 21 jun 2023, 22:43

Mi od Bennacera nažalost ništa nemamo do januara. Njegov povratak se očekuje tek u novembru. Dok on ponovno "uhvati" takmičarski ritam, trebat će tu i dobra dva mjeseca.

Milan dakle mora zamjeniti Tonalija, Bennacera + jedan vezni koji je svakako potreban. To su 3 vezna igrača. Teška situacija, ali riješiva ako se pokuca na prave adrese.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 21 jun 2023, 22:52

slika

Hvala za onaj gol protiv Lazia koji je vjerojatno i donio scudetto.

Sandro Mio!!

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 21 jun 2023, 22:57

Ne možete niko otjerati iz kluba ukoliko ti to ne zelis. Poslije prve vece ponude, ti si odlucio ici.

Pare su uvijek u pitanju

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 21 jun 2023, 22:57

Gadno se varamo ako mislimo da ce sve pare prusmjeriti na pojacanja, nema od toga nista. Prodati Sandra je dno dna, kao da vadis srce Milanu i kazes izvolite. Kao sto neko napisa nije stvar koliko je novca u pitanju vec onog da ne zelis prodati nesto oko cega bi treba graditi tim, buduceg kapitena i ikonu ekipe. Sad nakog svega ovog pljuju sami sebe i gube ono sto je krasilo ovaj Milan svih predhodni decenija.
Dabogda im bog dao da ko kog dodje da se ne pokaze i da kubure oko sredine tabele i da vide da nije to tako jednostavno kao sto misle. Par statisticki parametara, kalkulacija i evo nama 2 za 1, e ne ide to tako kapitalisticka gamad.
Zasto Inter koji je u finansijskoj banani i ne pomislja na prodaju Barelle, pa nisu ludi jelda. Prodali bi vecinu igraca ali ovog sigurno NE, jer znaju ljudi sta rade i koliko im vrijedi.
Nasi nam prosipaju lafinu kako su stabilan finansijski klub, kako ce cak zavristi u plusu i onda Booom kao grom iz vedra neba, ajmo prodavati najbolje sto imamo..
U jednom mjesecu izgubis Ibru, Paola, evo sad i Sandra, ko je sljedeci? Theo ili Mike, mozda Leao ili Isma? na kome mogu vise uzeti gengi.
Fuj ogadise mi sve ovo za 2-3 sedmice, syeme vam se zatrlo, stoko maloumna.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 21 jun 2023, 23:01

nextterrain je napisao/la:
21 jun 2023, 22:57
Ne možete niko otjerati iz kluba ukoliko ti to ne zelis. Poslije prve vece ponude, ti si odlucio ici.

Pare su uvijek u pitanju
Nije to baš tako brate. Koliko sam o tome danas čitao, a jesam uveliko, Sandro je htio ostati u Milanu. Ali mu je dato do znanja da će ponuda koju klub smatra dovoljnom biti prihvaćena i da on može napustiti klub. Kad si u takvoj situaciji onda razmišljaš drugačije. Eto on je svakako sanjao da igra za neki osrednji engleski klub. Čisto sumnjam. Zamjeniti samo mjesto stanovanja jer velika je razlika Milano i rupa engleska. Ali on je potezima Cardinalshita "otjeran" i to je jedina istina.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 jun 2023, 23:07

Jes bas razocaran, vamo dobijao 2,5 mil ovamo ce 8, sve mu suze niz ledja idu, jos se sinoc pisalo da je Sandro prvi prihvatio ponudi i da je ostalo na klubovima, milan je sinoc odbio 50 miliona, danas su dobili 70+ 10

Niko al bas niko ne bi dao te pare za njega, a on da toliko ne zeli ici uvijek moze odbiti ponudu, svakako je ugovorom vezan

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 6 gostiju.