zaboljisportuBiH je napisao/la:Odavno sam prestao vjerovati u objektivnost ljudi sa ovog portala, pa i administrtora u vezi odnosa Harun i ostali. Ovo sa Džedijem i Omićem je prevršilo mjeru.
20.06.2010.
Nove "krađe" BH košarkaških talenata
Talentirani bh. košarkaši Alen Omić i Simo Atanacković danas su članovi mlađih selekcija Slovenije jer ih u njihovovoj matičnoj državi niko nije želio ni pogledati, tvrdi Ozren Selesković.Tuzlanski trener, koji je sa ovom dvojicom igrača radio na individualnom usavršavanju, kaže da se nijedan od klubova, kojima je skrenuo pažnju na krilo Atanackovića (20 godina, 209 centimetara) i centra Omića (18, 213), nije ni počešao da bi ih angažirao."Trenerima ekipa sa tuzlanske regije ukazivao sam na potencijal Omića, koji u tom momentu nije imao klub, ali su mi odgovorili "da od njega neće biti ništa i da je on već propao". Taj propali košarkaš sada je prvi centar slovenskih juniora" - ističe Selesković.
Atanacković i Omić članovi su slovenskog prvoligaša Zlatoroga iz Laškog, koji je doveo još jednog bh. igrača, po riječima Seleskovića, gotovo pa NBA potencijala."Odgovorno tvrdim da je Jusuf Nurkić, koji je rođen 1994. godine, a sada je visok 205 centimetara, ogroman potencijal. Oko njega se već vrte NBA skauti. Nurkića su zvali na pripreme slovenskih kadeta, jer u BiH niko za njega nije pokazao interes" - rekao je Selesković.
Prenešeno sa:
http://www.****" onclick="window.open(this.href);return false;
Kada budem imao vremena naći ću kada je Ozren govorio da je omića preporučivao KS BiH, a evo ljepo datum da se vidi ko je bio sekretar tada i koliko se sjećam harun je bio
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10