Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la nerminh74 » 15 mar 2015, 16:21

Ethel je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Ethel je napisao/la:Da je Harun svetac nije, da ima losu stranu ima sigurno, ali da su napravljeni veliki pomaci u proteklih nekoliko godina jesu i to mu niko ne moze osporiti.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I to mu niko ne osporava, ali je isto tako dobro plaćen za to
Ako će mladi talenti igrati za našu reprezentaciju, a ne za komšije kako je to prije bilo nek bude plaćen koliko hoće.. Nit' iz mog nit' u moj džep..
A igraju li mladi talenti za našu zemlju a ne za susjede?!
I nemoj molim te pominjati sikiraša i antunovica jer i ranije su bili Gordić, opačak i krasić pa niko tu garnituru nije veličao
Ps
Naravno da je iz tvog i mog đepa idu pare ipak je to nacionalni savez, a većina sponzora su državne firme
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 15 mar 2015, 17:13

@nermin

Evo da ja tebe pitam,kako bi ti nagovorio tu djecu da igraju za nas?
Znas i sam kad krenes od Sarajeva prema Mostaru pa dalje prema Neumu da je to druga drzava,zastave Hrvatskei Hrvatski jezik.Ista situacija kad odes na Pale,Bijeljinu samo Srbija i Srpski jezik itd,itd..Tu djecu(vecinu) uce da Bosna i Hercegovina nije njihova drzava i sta mi tu imamo dalje pricati..Postujem te kao starijeg forumasa,ali stvarno neke stvari pricas a i sam znas da je to nemoguca misija.I ako smatras da ce se desit neki Bum u glavama ljudi kad ako ode Harun i da ce svi igrati za nas,evo ja sam prvi onda da ode..
Mislis da je slucajno ove optuzbe protiv Haruna i napadi bas u godini kada postojecem rukodstvu saveza istice mandat i bira se novi sekretar i ostali uposlenici?Sve je ovo igra na visem nivou i nadam se da nece ovaj rad propasti u nadolazecim godinama.Da opet ne bude deset dana pred prvenstvo da se ne ide i da se djeca vracaju kuci,e onda i Bosnjaci ce razmisliti dvaput hoce li igrati za takvu reprezentaciju.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 mar 2015, 19:25

Evo da ti odgovorim ovdje
Alen omić je postao slovenački reprentativac za vakta Haruna
Džedi Osman je postao turski reprezentativac za vakta Haruna
malo je?!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 15 mar 2015, 19:29

nerminh74 je napisao/la:Evo da ti odgovorim ovdje
malo je?!

Bender
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://secrelocal.com

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 15 mar 2015, 19:37

De ba @nermine uozbilji se... mislio sam fakat da si ozbiljniji...
Kakav Cedi Osman :facepalm: covjek otisao u Tursku sa 14god... i vec odavno se vodi kao njihov domaci igrac... cim je stigao tamo dobio je papire... kakav Harun kakvi bakraci...
Dalje Omic otisao u Sloveniju mnogo prije dolaska Haruna... BH kur.ava Enes Trnovcevic ga prodao... a vidim ovdje se velica zlo Enes :lol: .. ma on nam je spasio kosarku... nista on nije uradio... samo dvadesetak BH djecaka je prodao....

Dalje obmanama i manipulacijom mozes samo nekog ubjediti ko ne zna materiju da stvori pogresno misljenje... a to je pogubno za forum... i takve stvari se trebaju sankcionisati... jer se truje javnost...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 mar 2015, 19:42

Bassha je napisao/la:
malo je?!

Bender
Ne Lotus me je pitao za Bošnjake
A pogotovu za neke iz druga dva konstitutivna naroda, a koji će biti velika imena u euro košarci
Lotus ja sam ozbiljan omića je seleskovic nudio Harunu prije onog prvog U20 prvenstva sa Halilovicem tek onda je zaigrao za Sloveniju
Osman je zaigrao za Turke te na U18 takmicenju a Harun ga nikada nije pozvao

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 15 mar 2015, 20:04

nerminh74 je napisao/la:
Bassha je napisao/la:
malo je?!

Bender
Ne Lotus me je pitao za Bošnjake
A pogotovu za neke iz druga dva konstitutivna naroda, a koji će biti velika imena u euro košarci
Lotus ja sam ozbiljan omića je seleskovic nudio Harunu prije onog prvog U20 prvenstva sa Halilovicem tek onda je zaigrao za Sloveniju
Osman je zaigrao za Turke te na U18 takmicenju a Harun ga nikada nije pozvao
Ne znam i nije mi logicno zasto bi na jednoj strani se borio i ganjao djecu .Djedovic,Alibegovic,Polutak,a druge zapostavio?To mi nikako nije logicno i jos mi ne ide u glavu,ako nije htio Omica zasto je isao u Sloveniju i pricao posle s njim?Za Osmana mi uopste nije cudno jer otac mu je Turcin i svi njegovi su tamo se odselili i tu Harum nije mogao nista i da je htio isto sto nece moci u vezi ovog malog sto je Enes prodao Slovencima,samo pasos Slovenski i eto ga Slovenac.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 mar 2015, 23:46

MrMuscle je napisao/la:De ba @nermine uozbilji se... mislio sam fakat da si ozbiljniji...
Kakav Cedi Osman :facepalm: covjek otisao u Tursku sa 14god... i vec odavno se vodi kao njihov domaci igrac... cim je stigao tamo dobio je papire... kakav Harun kakvi bakraci...
Dalje Omic otisao u Sloveniju mnogo prije dolaska Haruna... BH kur.ava Enes Trnovcevic ga prodao... a vidim ovdje se velica zlo Enes :lol: .. ma on nam je spasio kosarku... nista on nije uradio... samo dvadesetak BH djecaka je prodao....

Dalje obmanama i manipulacijom mozes samo nekog ubjediti ko ne zna materiju da stvori pogresno misljenje... a to je pogubno za forum... i takve stvari se trebaju sankcionisati... jer se truje javnost...
Hajde ovako slažem se da je za Osmana sve bilo na dugom štapu, ali poslati mu poziv nebi koštalo
Ali zasto za omića možeš komotno pitati Ozrena i ovaj će ti ljepo reci kada ga je nudio slobodi, bosni i skretao pažnju savezu u kojemu je već tada bio harun sekretar i tada su ga svi ismijali
I šta je dobio za to i za činjenicu da je uspio započeti razvoj našega drugog nba reprezentativca i kojega je on prvi pomenuo i rekao da je to nba talenat, pa valjda znaš harun mu izbacio klub iz lige mladih
Inače po prvi put sam imao kontakt sa Jusufom one godine kada je bilo prvo u20 prvenstvo u sarajevu i tada se Jusuf pojavio na forumu, a target ga je prozivao da kaže za koga ce igrat za nas ili sloveniju i on je meni tada poslao pp da je u dogovoru sa svojim menagerom odlučio igrati za svoju domovinu i to je bilo prije nego što su Aco (još jedan kojega je Harun pljuvao pošto se poslužio sa njim) i Harun išli u sloveniju
I odmah da znač da o enesu nemam ništa puno bolje mišljenje od Haruna

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 mar 2015, 23:52

Lotus je napisao/la:
Ne znam i nije mi logicno zasto bi na jednoj strani se borio i ganjao djecu .Djedovic,Alibegovic,Polutak,a druge zapostavio?To mi nikako nije logicno i jos mi ne ide u glavu,ako nije htio Omica zasto je isao u Sloveniju i pricao posle s njim?Za Osmana mi uopste nije cudno jer otac mu je Turcin i svi njegovi su tamo se odselili i tu Harum nije mogao nista i da je htio isto sto nece moci u vezi ovog malog sto je Enes prodao Slovencima,samo pasos Slovenski i eto ga Slovenac.
Lotus jedini igrač za kojega znam da se borio jeste Polutak, ali sam već prije nekog vremena saznao da dileme za nedima djedovica nije bilo za njega je BiH uvijek bila prva opcija , dok za alibegovica nije ni bila neka jagma
Još znam da je bilo malo teže za gegica, ali ni to nije bilo bas nešto komplikovano
Dok onaj drugi momak u njemačkoj bi nam puno valjao, ali ne vidim nikakvu borbu oko njega i izgleda da ce na kraju igrati za njemce, a eto i on je Bošnjak

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 15 mar 2015, 23:56

Dobro, eto Harun je najvece zlo bh kosarke, a napredak u bh kosarci u zadnjih nekoliko godina su nam vanzemaljci donijeli.

Jasno je da je i Harun jedan od negativnih likova, ali porediti ga sa tipovima kao sto je Enes nema smisla.

I stvarno nema potrebe degradirati Harunov doprinos savezu u svrhu isticanja lose strane koje smo svi svijesni. Sto se mene tice nek bude sekretar koliko hoce, rezultati su odlicni, situacije je bolja nego prethodnih godina i ako nije idealna, a boljeg ces tesko naci u zemlji gdje je politika glavni faktor u svim sferama.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 mar 2015, 00:10

Ethel je napisao/la:Dobro, eto Harun je najvece zlo bh kosarke, a napredak u bh kosarci u zadnjih nekoliko godina su nam vanzemaljci donijeli.

Jasno je da je i Harun jedan od negativnih likova, ali porediti ga sa tipovima kao sto je Enes nema smisla.

I stvarno nema potrebe degradirati Harunov doprinos savezu u svrhu isticanja lose strane koje smo svi svijesni. Sto se mene tice nek bude sekretar koliko hoce, rezultati su odlicni, situacije je bolja nego prethodnih godina i ako nije idealna, a boljeg ces tesko naci u zemlji gdje je politika glavni faktor u svim sferama.
Harun nije najveće zlo bilo je i gorih, ali on je ponio epitet spasioca BiH košarke i sada se dokazalo da on jedva prolazi ispit za solidno urađen posao, a sa puno oraha u džepu
A za iskorak u našoj košarci možemo zahvaliti i činjenici da je u zadnjih 5-6 godina isplivalo dosta talenata i nekoliko vrhunskih što odavno nije, ali i nečemu čega odavno nije bilo a to su i Sparsi i na kraju i harunu koji je iskoristio momenat i to uspio do sada unovčiti
Ali sada pošto pokušava pokupiti sav kajmak i skoro je otjerao iz reprezentacije najvjerovatnije najvećeg BiH igrača veoma je opravdano došao na udar javnosti i sada gledanje svih njegovih poteza lupom
A ponavljam ja prvi neću nikada negirati da što se tiče mlađih kategorija on je uradio do sada najviše, a do slučaja Jusuf imao je šansu da to uradi sa seniorskom reprezentacijom što je sada doveo u pitanje

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 16 mar 2015, 11:44

nerminh74 je napisao/la:
Lotus je napisao/la:
Lotus jedini igrač za kojega znam da se borio jeste Polutak, ali sam već prije nekog vremena saznao da dileme za nedima djedovica nije bilo za njega je BiH uvijek bila prva opcija , dok za alibegovica nije ni bila neka jagma
Još znam da je bilo malo teže za gegica, ali ni to nije bilo bas nešto komplikovano
Dok onaj drugi momak u njemačkoj bi nam puno valjao, ali ne vidim nikakvu borbu oko njega i izgleda da ce na kraju igrati za njemce, a eto i on je Bošnjak
Za Alibegovica jest bila jagma i Italijani su ga zvali da igra za njih ,cak je bio i na pripremama U20 Italije,lako se moglo desiti da zaigra za njih jer ima/o i njihovo drzavljanstvo.Vidjecemo sta ce bit od Hujica jer i od tog malog je otac trener u Njemackoj,a njihovu U18 isto vodi nas covjek..

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 16 mar 2015, 11:53

Odavno sam prestao vjerovati u objektivnost ljudi sa ovog portala, pa i administrtora u vezi odnosa Harun i ostali. Ovo sa Džedijem i Omićem je prevršilo mjeru.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 16 mar 2015, 11:54

15.3.2015.

AEK Athens 97 - 73 Kifisia / Milan Milošević - 10 minuta, 9 poena, 5 skokova, 2 asistencije, index 14

Trabzonspor 67 - 75 Darussafaka / Andrija Stipanović - 28 minuta, 10 poena, 4 skoka, 2 asistencije, index 2

Fenerbahce 91 - 89 Istanbul BB / Zack Wright* - 41 minuta, 18 poena, 11 skokova, 5 asistencija, 4 ukradene lopte, index 23

Kapfenberg 92 - 79 Wels / Diego Kapelan - 26 minuta, 12 poena, 2 skoka, 2 asistencije, 2 izgubljene lopte, index 8

Cedevita 80 - 70 Budućnost / Nemanja Gordić - 25 minuta, 10 poena, 4 asistencija, 2 skoka, 3 izgubljene lopte, index 6

Kozuv 91 - 61 Strumica / Draško Albijanić - 15 minuta, 9 poena, 5 skokova, 2 izgubljene lopte, index 6
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

malitraktor
Kontakt:

Post Postao/la malitraktor » 16 mar 2015, 12:21

zaboljisportuBiH je napisao/la:Odavno sam prestao vjerovati u objektivnost ljudi sa ovog portala, pa i administrtora u vezi odnosa Harun i ostali. Ovo sa Džedijem i Omićem je prevršilo mjeru.

Ljudi moji sve je to borba menadzera za prevlast nad Savezom. Trnovcevic ima svoje interese, a Misko Raznatovic svoje, za koje upiru Kifla i Kum i onaj treči nevazni........

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 16 mar 2015, 17:21

Vjerovatno kolega Nermin pretenduje na mjesto generalnog sekretara ili neki njegov vrlo bliski prijatelj, pa u gotovo svakom mogucem postu zadnjih 7 mjeseci blati Haruna i trazi mu mane.
Da nas Bog sacuva takvih ljudi i takvog ogovaranja drugih (gibeta).
Allez

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 mar 2015, 19:42

zaboljisportuBiH je napisao/la:Odavno sam prestao vjerovati u objektivnost ljudi sa ovog portala, pa i administrtora u vezi odnosa Harun i ostali. Ovo sa Džedijem i Omićem je prevršilo mjeru.
20.06.2010.
Nove "krađe" BH košarkaških talenata
Talentirani bh. košarkaši Alen Omić i Simo Atanacković danas su članovi mlađih selekcija Slovenije jer ih u njihovovoj matičnoj državi niko nije želio ni pogledati, tvrdi Ozren Selesković.Tuzlanski trener, koji je sa ovom dvojicom igrača radio na individualnom usavršavanju, kaže da se nijedan od klubova, kojima je skrenuo pažnju na krilo Atanackovića (20 godina, 209 centimetara) i centra Omića (18, 213), nije ni počešao da bi ih angažirao."Trenerima ekipa sa tuzlanske regije ukazivao sam na potencijal Omića, koji u tom momentu nije imao klub, ali su mi odgovorili "da od njega neće biti ništa i da je on već propao". Taj propali košarkaš sada je prvi centar slovenskih juniora" - ističe Selesković.
Atanacković i Omić članovi su slovenskog prvoligaša Zlatoroga iz Laškog, koji je doveo još jednog bh. igrača, po riječima Seleskovića, gotovo pa NBA potencijala."Odgovorno tvrdim da je Jusuf Nurkić, koji je rođen 1994. godine, a sada je visok 205 centimetara, ogroman potencijal. Oko njega se već vrte NBA skauti. Nurkića su zvali na pripreme slovenskih kadeta, jer u BiH niko za njega nije pokazao interes" - rekao je Selesković.
Prenešeno sa: http://www.****" onclick="window.open(this.href);return false;

Kada budem imao vremena naći ću kada je Ozren govorio da je omića preporučivao KS BiH, a evo ljepo datum da se vidi ko je bio sekretar tada i koliko se sjećam harun je bio

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 mar 2015, 19:45

Ammare je napisao/la:Vjerovatno kolega Nermin pretenduje na mjesto generalnog sekretara ili neki njegov vrlo bliski prijatelj, pa u gotovo svakom mogucem postu zadnjih 7 mjeseci blati Haruna i trazi mu mane.
Da nas Bog sacuva takvih ljudi i takvog ogovaranja drugih (gibeta).
:clap: :facepalm:
samo gdje nađe tih 7 mjeseci :crazy:

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 16 mar 2015, 19:54

Harun je prodo Omera Asika i Semiha Erdena :urnebes:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 mar 2015, 20:14

Interista je napisao/la:Harun je prodo Omera Asika i Semiha Erdena :urnebes:
Ja nisam nigdje napisao da je Harun prodao omića nego sam odgovorio Lotusu da Harun nije zaustavio niti odlazak Bošnjaka
A vidim da se sada moje riječi izvrću kako bi se očuvalo lik i djelo Mahmutovića
U ostalom meni niti u džep niti iz džepa ali će se zvršiti isto kao kada sam ja pisao ko je konaković a mene su ovdje pljuvali i na kraju istina uvijek izađe

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10, juka55, Proximic i 63 gosta.