FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 11 nov 2020, 15:58

PravaRaja je napisao/la:
11 nov 2020, 15:52
Da, to se na zvaničnoj ne može i ne treba mijenjati ali da je odvratno, jeste. Ima jedan kojeg sam upratio, moler u Švicarskoj, iz Krajine čini mi se. Kad se taj upali, gori zvanična i svakom je loncu poklopac, a ruku dajem da ni na jednoj utakmici nije bio.

Ni to nije ok.
Nekad se pretjeruje, ali ima i dobrih, realnih komentara, ideja.
Generalno tako je svugdje. Eto, udji na stranicu Hajduka, Zvezde ili tako klubova sa vecim brojem pratitelja i vidjet ces da je to sve na isti fazon. Kad je pobjeda pozitiva cim se izgubi negativa do sljedece pobjede na svakoj objavi.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 11 nov 2020, 15:58

Ružno je sebe citirati ali:
braco je napisao/la:
06 sep 2020, 13:21
Budući da nema nekih tema zbog ove pauze, moram nešto napisati što je blagi off.

Pošto pratim regionalni fudbal, ne mogu da se ne primjetim koliko se slične stvari kod nas u BiH i ostatku ex-yu. U smislu da skoro kod sviju postoje nekakve sujete, sukob ega i priželjkivanje nekih negativnih stvari samo da bi jedna strana drugoj pokazala da je upravu. Zvuči poznato?

Ima raznih primjera, krenuvši od nas gdje su nekad pojedinci priželjkivali poraze Želje samo da bi Misketa otjerali, tako i sada imamo one koji priželjkuju poraze da bi Amara otjerali. Kod pitara imamo one koji se sada naslađuju svakom kiksu jer su otjerali Husrefa kao i one što nakon svake pobjede ne mogu da ne spomenu Husrefa likujući zbog njegovog tjeranja i kako FKS je bez njega procvjetao.

U Hrvatskoj takodjer ista situacija. U Dinamu da ne govorim pro-Mamić i anti-Mamić frakcije. Sada imaju nove, a te su nastale zbog bivšeg trenera Bjelice. Neki ga nikako nisu prežalili pa su se naslađivali slabim igrama Dinama poslije otkaza Bjelice, a sada su još ekstremniji jer je Bjelica preuzeo Osijek pa priželjkuju poraza Dinama protiv Osijeka samo da bi dokazali da su upravu.

U Hajduku također postoji sukob između udruženja "Naš Hajduk" i običnih navijača. Udruženje dovodi koga hoće, tjera koga hoće, onaj ko nije dalmatinac unaprijed je osuđen na propast od strane njih, ukratko stavljaju sebe iznad kluba. Dok obični navijači to dosta osuđuju jer su u nekom fazonu "koji je qrac "Naš Hajduk" pa da oni odredjuju ko je pravi hajdukovac, a ko ne"

U Srbiji znamo sve, doduše kod njih je zbog kriminala.

Poenta ovoga svega je pod jedan da je ovo sve na našim prostorima isti mentalni korpus. Pod dva ovo pišem i zbog toga jer često čitam neke stvari na našoj temi koje se ponavljaju. U smislu "nemojmo se međusobno pljuvati" ili "samo seruckate, crnjacite, narusavate pozitivu umjesto da podrzite klub" itd. I sam znam to nekad napisati ali realno takvi smo.

Svima nama na ovim prostorima je u krvi kukanje, da seremo, nama je negativa duševna hrana i gorivo koje nas pokreće. Ne volimo da je sve ok jer onda nemamo o čemu pisati i jadati se. Pa kad nema razloga onda ga izmislimo da bi opet mogli se svađat i kukat. I to nije samo tako na sportskim forumima, nego nam je usađeno u svakom segmentu života.

Da sutra ova zemlja postane normalna, po države bi poludilo od te normale jer ne bi mogli pljuvati političare, druge narode. To smo svi mi, do podne mrzimo sebe, od podne cijeli svijet. Jednostavno volimo sebi da stavimo kamen u cipelu da nas nešto žulja.

Tako da su normalne sve negativnosti koje pišemo po Željinim forumima jer smo takvi, a online podjele među navijačima su produkt toga da jednostavno patimo od toga da od nekog napravimo neprijatelja. Tako da svima onima koji upozoravaju da se ne crnjači po forumima, uzalud vam trud svirači.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 11 nov 2020, 16:00

SudoHusika je napisao/la:
11 nov 2020, 15:57
Ipak ste u pravu @ljoze i @PravaRaja. Da Bog sačuva nas od nas samih, s neprijateljima ćemo lahko.

@voltron30 nemoj da se nađeš prozvanim brate, nisam na prave Željovce mislio tako mi Boga. Znaš kome je upućeno, ovim hakerima iz Breze i sličnima što za dnevnicu urnišu po klubu.
Znam drug, zato sam i napisao. Bas iz razloga da se zna o kome se misli.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 11 nov 2020, 16:03

Samo da se prisjetimo nekih stvarih,za ove kratkog pamćenja što upotrebljavaju riječi tužio i kamata:

Upravo zato i Misimović jedino rješenje problema vidi u postupku na pravosudnim institucijama.

"Ne postoji nijedna mogućnost da se to riješi bez suda. Ne postoji nijedan dokaz da se klub potrudi da to riješi. S druge strane, kad posmatrate jedan izolovan proces koji se odnosi na pozajmicu, vi morate uzeti i ostatak poslovanja. Naravno, na adresu kluba je stigla opomena pred tužbu i klub će morati reagovati na taj način da zaštiti svoje interese. Ne bih volio da navijači shvate da je to Amar Osim tužio klub, već je to jedini način da se utvrde pare i da klub isplati svaki cent", objasnio je Misimović"
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 11 nov 2020, 16:23

KOLIKO SMO DUGO BEZ TITULE :kafa:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 11 nov 2020, 16:27

MocMahale444 je napisao/la:
11 nov 2020, 16:23

Dobro i? Šta radimo ove sezone?

Takođe nema potrebe da galamiš, vidimo čitati i mala slova.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 nov 2020, 16:37

braco je napisao/la:
11 nov 2020, 15:58
Ružno je sebe citirati ali:
braco je napisao/la:
06 sep 2020, 13:21
Budući da nema nekih tema zbog ove pauze, moram nešto napisati što je blagi off.

Pošto pratim regionalni fudbal, ne mogu da se ne primjetim koliko se slične stvari kod nas u BiH i ostatku ex-yu. U smislu da skoro kod sviju postoje nekakve sujete, sukob ega i priželjkivanje nekih negativnih stvari samo da bi jedna strana drugoj pokazala da je upravu. Zvuči poznato?

Ima raznih primjera, krenuvši od nas gdje su nekad pojedinci priželjkivali poraze Želje samo da bi Misketa otjerali, tako i sada imamo one koji priželjkuju poraze da bi Amara otjerali. Kod pitara imamo one koji se sada naslađuju svakom kiksu jer su otjerali Husrefa kao i one što nakon svake pobjede ne mogu da ne spomenu Husrefa likujući zbog njegovog tjeranja i kako FKS je bez njega procvjetao.

U Hrvatskoj takodjer ista situacija. U Dinamu da ne govorim pro-Mamić i anti-Mamić frakcije. Sada imaju nove, a te su nastale zbog bivšeg trenera Bjelice. Neki ga nikako nisu prežalili pa su se naslađivali slabim igrama Dinama poslije otkaza Bjelice, a sada su još ekstremniji jer je Bjelica preuzeo Osijek pa priželjkuju poraza Dinama protiv Osijeka samo da bi dokazali da su upravu.

U Hajduku također postoji sukob između udruženja "Naš Hajduk" i običnih navijača. Udruženje dovodi koga hoće, tjera koga hoće, onaj ko nije dalmatinac unaprijed je osuđen na propast od strane njih, ukratko stavljaju sebe iznad kluba. Dok obični navijači to dosta osuđuju jer su u nekom fazonu "koji je qrac "Naš Hajduk" pa da oni odredjuju ko je pravi hajdukovac, a ko ne"

U Srbiji znamo sve, doduše kod njih je zbog kriminala.

Poenta ovoga svega je pod jedan da je ovo sve na našim prostorima isti mentalni korpus. Pod dva ovo pišem i zbog toga jer često čitam neke stvari na našoj temi koje se ponavljaju. U smislu "nemojmo se međusobno pljuvati" ili "samo seruckate, crnjacite, narusavate pozitivu umjesto da podrzite klub" itd. I sam znam to nekad napisati ali realno takvi smo.

Svima nama na ovim prostorima je u krvi kukanje, da seremo, nama je negativa duševna hrana i gorivo koje nas pokreće. Ne volimo da je sve ok jer onda nemamo o čemu pisati i jadati se. Pa kad nema razloga onda ga izmislimo da bi opet mogli se svađat i kukat. I to nije samo tako na sportskim forumima, nego nam je usađeno u svakom segmentu života.

Da sutra ova zemlja postane normalna, po države bi poludilo od te normale jer ne bi mogli pljuvati političare, druge narode. To smo svi mi, do podne mrzimo sebe, od podne cijeli svijet. Jednostavno volimo sebi da stavimo kamen u cipelu da nas nešto žulja.

Tako da su normalne sve negativnosti koje pišemo po Željinim forumima jer smo takvi, a online podjele među navijačima su produkt toga da jednostavno patimo od toga da od nekog napravimo neprijatelja. Tako da svima onima koji upozoravaju da se ne crnjači po forumima, uzalud vam trud svirači.

Ukratko: na Balkanu sto se tice fudbalskih klubova se ne zna ko koga i sto :mrgreen:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 nov 2020, 16:42

delinjo je napisao/la:
11 nov 2020, 15:42
Raonffa je napisao/la:
11 nov 2020, 15:39
Dela ba guziš li šta što si nervozan :mrgreen:
Kana me sekira :kafa:
Sjeti se Erića i neće te viša Kana sekirati :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 11 nov 2020, 16:57

PravaRaja je napisao/la:
11 nov 2020, 16:27

Nemoj zezati vidis citati e halali onda.
Kazes dobro i :)
Tebi izgleda normalno da klub kao Zeljo bude toliko bez titule??
E dusa :ljepota:

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 11 nov 2020, 16:58

11 nov 2020, 16:57
PravaRaja je napisao/la:

Sva sreća da smo ih 50 osvojili do sada u 100 godina postojanja, pa ono hajmo sad yebavat majke što nema tit ule.
Željezničar za život cijeli!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 11 nov 2020, 17:04

Kaze sta radimo ove sezone😂
Gubimo od MDK i Krupe, nista posebno.

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 11 nov 2020, 17:12

11 nov 2020, 16:57
PravaRaja je napisao/la:

Dobro, i? Šta je poenta tvoje konstatacije?

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 11 nov 2020, 17:18

11 nov 2020, 17:04
Kaze sta radimo ove sezone😂
Gubimo od MDK i Krupe, nista posebno.

Dobro i?

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 11 nov 2020, 17:19

Ovaj bezideja trola u 16. Nemoj me citirati nemas dozvolu :kafa:

PravaRaja
Kontakt:

Post Postao/la PravaRaja » 11 nov 2020, 17:30

11 nov 2020, 17:19
Ovaj bezideja trola u 16. Nemoj me citirati nemas dozvolu :kafa:

Samo pojasni šta si želio rećj kada si kao polupijani indijanac uletio na temu i zagalamio: koliko godina smo bez titule.

Moraš shvatiti da nisi sam na livadi, ne možeš tako jer drugi ljudi čitaju i pišu.

Walterrorist
Kontakt:

Post Postao/la Walterrorist » 11 nov 2020, 17:35

Raonffa je napisao/la:
11 nov 2020, 16:42
delinjo je napisao/la:
11 nov 2020, 15:42
Raonffa je napisao/la:
11 nov 2020, 15:39
Dela ba guziš li šta što si nervozan :mrgreen:
Kana me sekira :kafa:
Sjeti se Erića i neće te viša Kana sekirati :D
Brate, kako procitah Eric, sad moram apaurin od 10mg popiti, odmah mi zivci prorade hahah

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 11 nov 2020, 17:38

Walterrorist je napisao/la:
11 nov 2020, 17:35
Brate, kako procitah Eric, sad moram apaurin od 10mg popiti, odmah mi zivci prorade hahah
:mrgreen: :rol:

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 11 nov 2020, 17:39

😍😍

Walterrorist
Kontakt:

Post Postao/la Walterrorist » 11 nov 2020, 17:41

Polako ljudi, bit ce titula, doci ce sve na svoje, titula se ne osvaja preko noci, moraju se mnoge stvari poklopiti, od finansija pa do odnosa medju igracima samim, uprave, navijaca, mora se osjetiti ta kohezija medju nama, onda cemo biti spremni za osvajanje titule ili pravljenju nekog iskoraka, mi smo Zeljo i znam da je titula imperativ svake sezone, ne smijemo biti pod pritiskom

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 11 nov 2020, 17:47

Ja sam na svoju prvu titulu čekao 18 godina. Rodjen sam 1980. a Zuban mi je na punoljetstvo podario najljepši poklon. Moje prvo dijete je titulu dočekalo s nepunih godinu dana. Znam ljudi koji su i duže čekali tu 1998. a 1972. se nisu rodili. Istina je da je sada drugačije vrijeme i da bi Željo trebao u BiH da bude neko ko osvaja trofeje redovno. Ono što je takodjer istina je da ne možemo očekivati titulu u situaciji gdje smo dužni igračima plate, nemamo novca za kvalitetna pojačanja, jednostavno nemamo ni malo stabilnosti. Istina je i da smo u takvim situacijama znali osvajati nekad ali vremena su se promijenila. Dosta klubova je napredovalo. U odredjene klubove se ulažu ozbiljne cifre za bh. prilike. Nekad se u Želju dolazilo jer je to bila odskočna daska za transfer vani. Danas jedna Krupa i Mladost prave kvalitetne transfere. Mi i dalje funkcionišemo onako kako smo funkcionisali 1995. Metra napredovali nismo. Zato je suludo išta ozbiljno očekivati.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 14 gostiju.