“Drago mi je zbog poziva. Razgovarao sam sa selektorom Josipom Pandžom i rekao mu da ću doći na okupljanje. Donio sam odluku i želim pomoći ekipi na Evropskom prvenstvu”-rekao je za Faktor Njegoš Sikiraš koji i dalje trenira sa berlinskom ALBA-om, ali još nije potpisao ugovor zbog spora sa Stella Azzurom.
Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Od Talica jedno nesto moze biti,
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Dvojica za koje sam mislio da su sigurno su otpali.
Talic - play bez suta.
Nikolic je zanimljiv, ima dobru visinu za playa.
Talic - play bez suta.
Nikolic je zanimljiv, ima dobru visinu za playa.
Da nije mozda celik...Bassha je napisao/la:Amar Gegic- Bayern 2badel62 je napisao/la:Ima li neko spisak klubova ovih igrača sto su pozvani?
Nemanja Nikolic,Boško Bojovic, Darko Talić- Igokea
Mateo Zovko- Zrinjski
Sandro Antunović Kvarner
Rijad Avdić- Alba
Dino Kobić, Ibrahim Mulaomerović- Zlatorog
Jure Soldo, Dario Drežnjak- Siroki
Nikola Marić- Andora
Faris Preljević ?
Ahmed Bjelak- Vogosca
Džanan Musa- Cedevita
Emir Čerkezović-Sloboda
Sani Čampara- Real 2
Njegoš Sikiraš- trenutno nigdje
Preljević ne znam gdje on igra, i u zadnjih par godina ovo ce biti jedna od rijetkih reprezentacija koja nece u sebi imati nikoga iz sparsa
Jedina nam je sreca pa ostali ne dolaze u najacim sastavima
Kakva sreca, pa ovo nam je najjaca ekipa koju smo ikad poslali na neko EP.
Preljevic- OKK Celik
Skoro sam od druga čuo da Sikiraš ima neku povredu, tetive ili lože (ne sjećam se kako mi je rekao) i da mu još nisu kako treba dijagnosticirali. Nadam se da će biti spreman i zbog njega da odigra neke kvalitetne tekme i zbog ekipe jer svakako može dat ozbiljan doprinos.
Samo naprijed Saraj'vo!
-
- Kontakt:
edinjo-bih je napisao/la:Statistika malog avdica:
http://statistik.basketball-bundesliga. ... r_id=33481
Hmm, nije uopste lose. Mozes li mi zalijepiti link Gegiceve statistike, s moba sam pa da se trazeci ne patim? Hvala!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
-
- Kontakt:
Nisam mogao da nadjem, ali mislim da su im brojevi slicni. Ja sam inace misljenja da je tamo omladinska liga dosta slabija nego sto se misli...
Sinocnji spisak na ss.ba portalu i nije u potpunosti ispravan. Tacnije, na spisku se ipak nasao Kocic, a nedostaje Preljevic.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
PG Campara,Talic
SG Gegic,Zovko
SF Musa,Cerkezovic,Dreznjak
PF Maric,Kobic
C Antunovic,Sikiras
Po meni najbolje u ovom trenutku.Dreznjak i Zovko ispred ostalih vanjskih radi veceg iskustva u Ligi12 gdje imaju dobrih poena u rukama u odnosu na juniore Bojevica,Kocica,Bjelaka,Avdica itd.. koji su ipak u blagoj prednosti posto su ranije prosli pripreme.
SG Gegic,Zovko
PF Maric,Kobic
C Antunovic,Sikiras
Po meni najbolje u ovom trenutku.Dreznjak i Zovko ispred ostalih vanjskih radi veceg iskustva u Ligi12 gdje imaju dobrih poena u rukama u odnosu na juniore Bojevica,Kocica,Bjelaka,Avdica itd.. koji su ipak u blagoj prednosti posto su ranije prosli pripreme.
-
- Kontakt:
Mislim da si ih izabrao kako treba 

Kome je 12 igračguillermo je napisao/la:PG Campara,Talic
SG Gegic,Zovko
PF Maric,Kobic
C Antunovic,Sikiras
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
sta ce sampionima 12 igrac :kafa:nerminh74 je napisao/la:Kome je 12 igrač
Mulaomerovic.
I ja mislim da ce velika vecina ovih igraca naci svoje mjesto na spisku, samo sto je Dreznjak vise krilni centar. Isto tako, vjerujem da je i Kocic kvalitetan da upadne u 12, jer nije bas isto dobiti veliku minutazu u Sparsima i Zrinjskom (ne vjerujem da bi imao manju minutazu od Zovke da igra u Mostaru), plus sto ga je Pandza vodio vec nekoliko puta. Mozda ce Josip i Sikirasa koristiti na njegovoj prirodnoj poziciji ako se Mulaomerovic pokaze, pa ce samim tim voditi dva centra (Ibrahim i Sandro). Ne treba ni zaboraviti cinjenicu da Avdic ima pozadinu u svom starom, pa ce mozda i to igrati neku manju ulogu i biranju najboljih 12 (bar mene to ne bi iznenadilo).
-
- Kontakt:
Nema sanse, prva petorka je Campara, Gegic, Musa, Sikiras, Antunović.guillermo je napisao/la:PG Campara,Talic
SG Gegic,Zovko
PF Maric,Kobic
C Antunovic,Sikiras
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Zovko odlican protiv Sparsa, zabio 15 poena uz odlican procenat suta.
- bosnacazin
- Kontakt:
Slažem se za Zovka, djeluje dosta zrelo na terenu, mogao bi dobiti dosta mjesta u rotaciji na ovom prvenstvu. Ovaj me se Drežnjak nesto nije dojmio u ove dvije tekme koje sam gledao (protiv Bosne i Sparsa), doduse nisam gledao cijele utakmice, oko pola svake al ne cini mi se neko ko bi mogao doprinjeti ovoj repci.
Sto se tice Sirokog tu mi je za oko zapeo play Batinic, 17 god, vrlo brz, prodoran i dobar suter. Ne znam da li je igrao ranije za HR repku, posto ga nije bilo na nasim spiskovima ranije, al sigurno jedan od najboljih mladih playova u ligi. Nadam se da ce ga Pandza zapaziti u narednom periodu.
Uglavnom, cini mi se kao velika sansa ovo prvenstvo, mnogo veci izbor igraca za nas, ako Bog da svi zdravi. Ovo ce prvenstvo biti ozbiljnije nego ono kadetsko, sto su Musa i ekipa osvojili, ipak su vecinom svi igraci (18.godina) u seniorima, fizicki razvijeniji i nece moci biti neke fizicke dominacije, pa ce dobra rotacija biti kljucna za neki veci uspjeh.
Sto se tice Sirokog tu mi je za oko zapeo play Batinic, 17 god, vrlo brz, prodoran i dobar suter. Ne znam da li je igrao ranije za HR repku, posto ga nije bilo na nasim spiskovima ranije, al sigurno jedan od najboljih mladih playova u ligi. Nadam se da ce ga Pandza zapaziti u narednom periodu.
Uglavnom, cini mi se kao velika sansa ovo prvenstvo, mnogo veci izbor igraca za nas, ako Bog da svi zdravi. Ovo ce prvenstvo biti ozbiljnije nego ono kadetsko, sto su Musa i ekipa osvojili, ipak su vecinom svi igraci (18.godina) u seniorima, fizicki razvijeniji i nece moci biti neke fizicke dominacije, pa ce dobra rotacija biti kljucna za neki veci uspjeh.