BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Lokos19
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Lokos19 » 28 jan 2014, 21:28

zgmiky je napisao/la:evo izgleda da smo potpisali predugovor sa Ramosom iz Herthe i kao pobjedili smo Arsenal. ne znam šta vide u njemu, nisam bio za taj transfer ali ko me pita
Ni meni negodi nikako... bolje da smo uzeli Dioufa za dzabe, jos uz to je mladji i bolji.
@Kuba ... da si odmah poceo zelit da Ramos dodje u BvB :mrgreen:

No, Günter prelazi u Galatu za odstetu od 1.000.000 evra.
Stim da mu je isticao ugovor na ljeto dobra stvar. Jedino mi nije jasno kako smo mogli kod takvog talenta imati kratak ugovor :shock:
Sad je i jasno, zasto se Sarr forsirao umjesto njega ;)

Treba Vollanda sada dovest. Istres miliona dva vise napsram izlazne klauzule i hoffenheim ce pristat. Holtbi isto nije lose rijesenje, ali njegov dolazak bi proizveo situaciju da se na ljeto mozda odustane od Vollanda ili Kagawe, sto mi nebi godilo nikako :evil: ...tako da je bolje i Hofmana vise forsirat, ionako je sezona zavrsena.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 28 jan 2014, 21:42

Nista od velikih transfera na ljeto sto se napadaca tice evo sta je Klopp rekao:

"Sigurno ćemo dovesti dva ili tri napadača, ali me imena koja čitam u novinama zasmejavaju. Voleo bih i ja Ibrahimovića, ali to je utopija. Mi se trkamo sa jačim klubovima u Ligi šampiona, ali samo na terenu, ne možemo da kupujemo skupe fudbalere", rekao je Klop.

"Pratimo nekoliko mlađih igrača, stići će dvojica ili trojica. Naravno da bih ja mnogo više voleo da ih sada dovedemo, pripremimo za narednu sezonu, omogućimo im da se adaptiraju, ali od toga nema ništa, mi nemamo novac da tako funkcionišemo", objasnio je Klop.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 28 jan 2014, 21:49

samir1909 je napisao/la:Nista od velikih transfera na ljeto sto se napadaca tice evo sta je Klopp rekao:

"Sigurno ćemo dovesti dva ili tri napadača, ali me imena koja čitam u novinama zasmejavaju. Voleo bih i ja Ibrahimovića, ali to je utopija. Mi se trkamo sa jačim klubovima u Ligi šampiona, ali samo na terenu, ne možemo da kupujemo skupe fudbalere", rekao je Klop.

"Pratimo nekoliko mlađih igrača, stići će dvojica ili trojica. Naravno da bih ja mnogo više voleo da ih sada dovedemo, pripremimo za narednu sezonu, omogućimo im da se adaptiraju, ali od toga nema ništa, mi nemamo novac da tako funkcionišemo", objasnio je Klop.
Gdje si ovo iskopao? Miliardu posto ovo nije izjava Kloppa, uopste nije stil ni nacin kako on komentarise transfere i moguca pojacanja. Sigurno neki novinar sa balkana koji je sastavio intervju sam sa sobom :D Da nije Sport Avaz? :mrgreen:

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 28 jan 2014, 21:52

Lokos19 je napisao/la:
samir1909 je napisao/la:Nista od velikih transfera na ljeto sto se napadaca tice evo sta je Klopp rekao:

Gdje si ovo iskopao? Miliardu posto ovo nije izjava Kloppa, uopste nije stil ni nacin kako on komentarise transfere i moguca pojacanja. Sigurno neki novinar sa balkana koji je sastavio intervju sam sa sobom :D Da nije Sport Avaz? :mrgreen:
Evo gdje sam iskopo ovdje se pise o Mitrovicu da li bi on odgovarao nasoj igri pa nisam to kopiro samo izjavu Kloppa.
http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 64438.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 28 jan 2014, 22:27

ovo sam vidio na fc borussia balkan. pazi, fc borussia. :) tko je od vas tamo admin nek ispravi to.
ramosa baš ne vidim kao startera. možda je zapravo auba špic za sljedeću sezonu, a možda naši računaju da će u kvantitetu (auba, ramos, ji, duksch...) netko eksplodirati i anulirati potrebu za skupim špicem. s druge strane, zadnje 2 sezone smo dovodili skupa pojačanja, pa valjda ćemo i sad.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 28 jan 2014, 22:37

Blaszczykowski je napisao/la:ovo sam vidio na fc borussia balkan. pazi, fc borussia. :) tko je od vas tamo admin nek ispravi to.
ramosa baš ne vidim kao startera. možda je zapravo auba špic za sljedeću sezonu, a možda naši računaju da će u kvantitetu (auba, ramos, ji, duksch...) netko eksplodirati i anulirati potrebu za skupim špicem. s druge strane, zadnje 2 sezone smo dovodili skupa pojačanja, pa valjda ćemo i sad.

Ja sam postavio link odakle je info,ovo FC neka pise ko kako hoce bitna je ljubav prema tome klubu a kada ima ljubavi onda ce taj isti kada malo procita historiju kluba vidjeti da nije FC pa ce valjda promjeniti.
Nije mi jasno sta su vidjeli u ovom Ramosu on po meni nije nikakvo pojacanje prosjecan igrac limitiran nidje veze jednostavno,ako nam budu pojacanja ko Ramos onda bi mi mogli ubrzo sanjati kvalifikacije za ligu europe i do zadnjeg kola strepiti da li cemo uhvatiti 5 ili 6 mjesto.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 28 jan 2014, 23:22

Blaszczykowski je napisao/la:ovo sam vidio na fc borussia balkan. pazi, fc borussia. :) tko je od vas tamo admin nek ispravi to.
Samo zato sto ste prodavali. PA i ove godine ste potrosili samo novac od prodaje igrača. Bitno je da se dividende isplaćuju, jb lud zbunjenog.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 29 jan 2014, 02:06

Citav od ovih pojedinih forumasa komentsre koji veze sa nogometom nemaju.
Izgleda nista drugo ni neznaju nego samo visiti na forumu I pisati budalestine...sve ono u fazonu..sta ce nam Ramos..prespor je..nije za nas...hebote koda ce oni iskesirati lovu za njega!
Strucnjaci dragi kad toliku pamet prosipate idite vi ba I vodite borussiju dortmund.
Kao prvo ja sam definitivno za dolazak Ramosa!
Lik igra u jednoj prosjecnoj Herti I zabio je 11.komada isto kso I Lewat kod nas.
Drugo sta bi se desilo da taj isti Ramos igra kod nas..a dibro znamo kakav mi vezni red imamo..pa lik bio siguran sam imao vec 15 -16 golova na svom kontu!
Zato bih vas zamolio da malo smanjite svoje dozivljaje.
Nije samo reci eh pa to je Ramos sta ce nam on,.. mslo dublje rexonski razmislite pa napisite komentar!

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 29 jan 2014, 07:07

edobvb je napisao/la:Citav od ovih pojedinih forumasa komentsre koji veze sa nogometom nemaju.
Izgleda nista drugo ni neznaju nego samo visiti na forumu I pisati budalestine...sve ono u fazonu..sta ce nam Ramos..prespor je..nije za nas...hebote koda ce oni iskesirati lovu za njega!
Strucnjaci dragi kad toliku pamet prosipate idite vi ba I vodite borussiju dortmund.
Kao prvo ja sam definitivno za dolazak Ramosa!
Lik igra u jednoj prosjecnoj Herti I zabio je 11.komada isto kso I Lewat kod nas.
Drugo sta bi se desilo da taj isti Ramos igra kod nas..a dibro znamo kakav mi vezni red imamo..pa lik bio siguran sam imao vec 15 -16 golova na svom kontu!
Zato bih vas zamolio da malo smanjite svoje dozivljaje.
Nije samo reci eh pa to je Ramos sta ce nam on,.. mslo dublje rexonski razmislite pa napisite komentar!

Kad malo dublje razmislim onda se samo jos vise nasmijem Ramos da bude zamjena Lewatu hahahah pa stvarno i zalosno i smjesno.
Stvarno treba biti strucnjak i ekspert da bi se uocile razlike izmedju ova dva igraca,mozes ti tom Ramosu traziti do sutra pozitivne i dobre strane ali on nikad nece biti vrhunski niti ce kao prvi spic moci zamjeniti lewu i nema tu puno filozofije od govana se pita ne moze praviti tako ni od Ramosa igraca koji moze dostojno zamjeniti lewu.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 29 jan 2014, 07:49

Ramosova tržišna vrijednost u 28. godini života je 4 miliona, a dvije godine mlađi Lewat je 40 miliona, pa stvarno izgleda smiješno ovakvo poređenje. Nisu valjda toliko glupi u PSG da daju za Cavania 65 miliona, kad su taj problem mogli riješiti sa Ramosom od 4 miliona. Na osnovu čega neko bazira priču da ako je Ramos dao 11 golova u Herti, koliko će tek dati u BVB, bio je i Perišić najbolji strijelac u belgijskojj ligi, doveli ga za pet miliona, pa znamo šta je dalje bilo, pa opravdanja za Mikija kako je opterećen odbrambenim zadacima. Gece i u Bayernu zabija, bilo kao starter bilo s klupe. Tržišna vrijednost u ovom trenutku BVB je 290 miliona, s tim da sto miliona otpada na Lewata, Gundu i Reusa, Lewat ide sigurno, Gundo vjerovatno, a ode li iduće sezone i Reus, vrijednost tima uz dovođenje ovakvih "skupih" pojačanja pada na ispod 200 miliona, to je rang jednog Šalkea, Intera, Evertona, a koliko ti timovi mogu biti konkurentni u LP ne treba objašnjavati. Napoli je na pojačanja potrošio preko sto miliona, pa su opet ispali u grupnoj fazi LP, doduše nisu imali ni sreće, pa ne znam šta tek mi možemo očekivati u budućnosti. Neko će reći da nije ni Bayern godišnje trošio po sto miliona na igrače, što je tačno, ali Bayernu godinama nijedan kvalitetan igrač nije otišao, a svake godine su kupovali po jedno skupo pojačanje, plus još kojekakvih do 15-20 miliona. Daleko od toga da imam pravo upravu proglašavati nesposobnom, ipak su oni napravili veliki posao u zadnjih 4-5 godina, ali se bojim da se u naredne dvije godine to sve ne sruši i ostane samo lijepa uspomena. Možda je to i sudbina svih timova u BL obzirom kakvi odnosi vladaju u evropskom fudbalu danas.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 jan 2014, 08:05

Trzisna vrijednost sa transfermarkt najmanje oslikava vrijednost igraca, a ti se toga uhvatio ko pjan plota. Kakvi sve debili vrijede po 10-15 mil eura. Wolfsburg je sa 120tak mil eura trzisne vrijednosti osvojio titulu. Vise gledaj kvalitet igraca nego te smjesne brojke. Da se to gleda Grcka nikadvelikog prvenstva ne bi vidjela.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 29 jan 2014, 08:28

Izgleda da je Günter ipak imao duzi ugovor (produzenje se nije objavilo) pa se sad spominje i cifra od 3 mio koju nudi Gala. To je vec dobar posao. Bravo Susi :mrgreen:

Znaci sledece sezone: Hummels, Sokratis, Subota, Ginter, Sarr 8-)

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 29 jan 2014, 08:54

Ribery

E onda ću tebe pitati da mi ti kažeš koliko ko vrijedi, bez obzira na TM, ti si inače poznato ime u svijetu fudbala. Budali je jasno da je Lewat sa platom od 1,5 miliona davao 4 gola Realu na jednoj utakmici, dok je Tores imao sušu po 6 mjeseci, ali na kraju je Lewat skočio na 40 miliona na TM bez obzira na platu od 1,5 miliona. Šahin je bio na bolovanju u Realu dvije godine za 15 miliona plate, a na TM je na kraju pao na 11 miliona vrijednosti.

Da se ja ne bih držao TM kao pijan plota, onda neka tebi daju 6 miliona platu kao Kloppu, pa ti skautiraj za BVB. Ili će ti možda Bayern dati veću platu.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 jan 2014, 12:55

@opel
Grijesis kada je u pitanju procjena igraca, jer novac i vrijednost jednog igraca ne predstavlja isljucivo njegovu kvalitetu vec se vise bazira na formi tokom jedne kalendarske godine.
Sam si mogao vidjeti koliko je samo igraca nakon jedne lose sezone dozivjelo pad vrijednosti, sto zbog neigranja, sto zbog lose forme, sto zbog svega.

Novac je tu samo kao satisfakcija za dobre partije, kao moralna kvacica koja ce te pogurati i koja ce ti stvoriti jos vecu zelju za radom.
Ja da se pitam nijedan igrac na Svijetu ne bi vrijedio vise od milion, jer kad mogu rukometasi igrati za mnogo manji novac a trenirati puno vise, mogu onda i fudbaleri. :mrgreen:

Sto se tice Holtbya, navodno su pregovori propali, jer Tot'ham zeli prodaju Nijemca, dok ga BvB zeli na posudbu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 29 jan 2014, 13:11

Omerbavarac

Niko ne spori da su cijene otišle u beskraj i postale skroz nerealne, o tome je već bilo riječi, pa da ne ponavljam. Ja nisam vidovit niti se bavim skautiranjem, više se bavim statistikom i TM mi dođe kao neki pokazatelj, jasno je da ekipa koja na TM vrijedi 250 miliona može PONEKAD doći do finala LP i prije toga eliminisati duplo skuplje ekipe, ali to ima svojih granica. Govorim o kontinuitetu, jer kao što smo se lani smijali M.Citiju i njihovom ispadanju iz grupne faze LP i pored tolike TM cijene, ove godine je već druga priča, pitanje kako će neko s njima izaći na kraj u nokaut fazi LP. A da neko sa TM cijenom od 4 miliona u 28 godini života bude zamjena za nekog od TM 40 miliona, to mi zvuči smiješno po više osnova.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 jan 2014, 13:19

opel je napisao/la: a da neko sa TM cijenom od 4 miliona u 28 godini života bude zamjena za nekog od TM 40 miliona, to mi zvuči smiješno po više osnova.
Pazi, Lewa ne bi dogurao do 40 miliona da nije igrao u jednom Dortmundu koji je dvije sezone uzastopno osvojio ligu, prosle sezone igrao LP-a plus je uz sve to zabio 4 gola jednom Realu u jednoj utakmici i to su sve cinjnice koje idu u korist porasta njegove cijene. On kad je dosao u BvB vjerujem da nije vrijedio ni ta 4 miliona koliko trenutno vriejdi Ramos.
S druge strane, Ramos je tavorio po drugoj ligi i skupljao iskustvo igrajuci sa Cottbusom, Duisburgom i ostalim velesilama Njemacke cvajte. :mrgreen: Logicno je da u takvom ozracju njegova cijena nece astronomski skociti.

Ja se s tobom slazem da Ramos nije idealna zamjena za Lewu i to iskljucivo zbog njegovih godina jer da je barem dvije godine mladji, bilo bi puno bolje, no, niko ne moze tvrditi da se on nece pokazati pravim pojacanjem i da njegova trzisna vrijednost za sezonu 2014/2015 nece iznosti dvadesetak miliona. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 29 jan 2014, 13:34

Šta znači konstatacija da Lewa kad je došao u BVB nije vrijedio ni ta 4 miliona, pa da je vrijedio 30 ne bi ni došao u vrijeme kad je BVB gradio tim od mladih i jeftinih igrača. Bitno je kako je iskoristio priliku koja mu se ukazala i uklopio se u rezultate kluba. Nisam ja bukvalan da kažem da Lewa vrijedi deset puta više od Ramosa zato što je to tako po TM, samo mi ne ide u glavu gdje je bio taj Ramos sa svojim kvalitetima do 28 godine, pa da nije dogurao dalje od 4 miliona po TM. Ne mogu se sjetiti igrača koji je eksplodirao sa 28 godina.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 29 jan 2014, 13:57

opel je napisao/la:Ribery

E onda ću tebe pitati da mi ti kažeš koliko ko vrijedi, bez obzira na TM, ti si inače poznato ime u svijetu fudbala. Budali je jasno da je Lewat sa platom od 1,5 miliona davao 4 gola Realu na jednoj utakmici, dok je Tores imao sušu po 6 mjeseci, ali na kraju je Lewat skočio na 40 miliona na TM bez obzira na platu od 1,5 miliona. Šahin je bio na bolovanju u Realu dvije godine za 15 miliona plate, a na TM je na kraju pao na 11 miliona vrijednosti.

Da se ja ne bih držao TM kao pijan plota, onda neka tebi daju 6 miliona platu kao Kloppu, pa ti skautiraj za BVB. Ili će ti možda Bayern dati veću platu.
Logika da ako je na TM neko skuplji da je bolji je zaista smješna. Jedan Mayer vrijedi svega 3-4 mil eura , a da bi ga se dovelo treba dati 15-20 mil eura. Plata i ta famozna tržišna vrijednost nista ne znači. PA Suši je doveden za 300hiljada pa je bio bolji od igrača koji vrijede 20 mil eura. Mozda Ramos nije prava zamjena za Lewata, ali njegova zamjena ne mora imati pored sebe cijenu od 40 mil eura. Pa siguran sam da će mali Volland biti bolji igrač od njega ako dođe u BVB, a razlika u tržišnoj vrijednosti je velika. Manje igraj menadžera drug , a više gledaj kvalitet i igre pojedinaca. Previše si opterećen tim brojkama. Eto u MAn City troše 200 i nesto mil eura na plate pa ne mogu Bayernu meda. Real je skoro 2.5 puta skuplji od Atletika pa se oba bore za titulu. To su odokativne cijene portala koje ne vode stručnjaci niti su njihove cijene mjerilo na tržištu. Grupa ljudi se samo malo više igrala menadžera nego bi trebala.

Kad smo već kod igrača ja bi uvijek prije doveo Gintera, Volland, Firmino-a, Junga, Rodea nego neke igrače pored kojih stoji 20 mil eura tržišne vrijednosti. Gleda se potencijal, kvalitet, ne nesto sto si nekad bio. Najbolji primjer je Miki, njegova vrijednost je 26 mil eura, a zakleo bi se da ce to biti najveci promašaj u Bundesligi. Zapitaj se na kraju koliko klubova u EVropi ima tržišnu vrijednot veću od BVB, sigurno toliko da BVB nikad ne bi trebala vidjeti 1/4 finale LP, pa je prošle izbacila jedan Real i igrala finale. NEmoj bukvalno gledati na fudbal.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 jan 2014, 14:01

Evo za @opela: http://sportbild.bild.de/bundesliga/ver ... sport.html" onclick="window.open(this.href);return false;

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 29 jan 2014, 14:04

Bild tvrdi
Bomba iz Dortmunda: Džeko nikad nije bio bliži Borussiji!
Piše: V. K.

Šanse da Borussija Dortmund dovede Edina Džeku veće su nego ikada, tvrdi njemački Bild.

U današnjem tekstu, ovaj najtiražniji evropski dnevnik, navodi kako je Borussija Dortmund jako blizu realizacije transfera Edina Džeke iz Manchester Citya.

Trener Dortmunda Jurgen Klopp ostao je bez svog napadača Roberta Lewandowskog, koiji će na kraju ove sezone preseliti u Minhen, u redove Bayerna.

Da Dortmund razmišlja o Džeki, potvrđuje i ova izjava Jurgena Kloppa.

“Kada razmišljamo o dugoročnom rješenju u napadu, onda moramo misliti i o Edinu Džeki”, prokomentarisao je njemački stručnjak.

Kako tvrdi Bild, Džeko nije zadovoljan u Cityu, iako na Etihadu ima platu od 8,5 miliona eura po sezoni.

Odigrao je 22 utakmice u Premier ligi ove sezone, od čega samo deset u prvom sastavu, dok šest puta nije dobio niti minute na terenu.

Džeko, tvrdi Bild, spreman je na nešto manju platu u Dortmundu, gdje bi bio prvi izbor u napadu i igrao bi svaku utakmicu.

S druge strane, Dortmund je spreman platiti Cityu 20 miliona eura, pa čak i više, za bosanskog napadača, navodi Bild.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.