Ramosova tržišna vrijednost u 28. godini života je 4 miliona, a dvije godine mlađi Lewat je 40 miliona, pa stvarno izgleda smiješno ovakvo poređenje. Nisu valjda toliko glupi u PSG da daju za Cavania 65 miliona, kad su taj problem mogli riješiti sa Ramosom od 4 miliona. Na osnovu čega neko bazira priču da ako je Ramos dao 11 golova u Herti, koliko će tek dati u BVB, bio je i Perišić najbolji strijelac u belgijskojj ligi, doveli ga za pet miliona, pa znamo šta je dalje bilo, pa opravdanja za Mikija kako je opterećen odbrambenim zadacima. Gece i u Bayernu zabija, bilo kao starter bilo s klupe. Tržišna vrijednost u ovom trenutku BVB je 290 miliona, s tim da sto miliona otpada na Lewata, Gundu i Reusa, Lewat ide sigurno, Gundo vjerovatno, a ode li iduće sezone i Reus, vrijednost tima uz dovođenje ovakvih "skupih" pojačanja pada na ispod 200 miliona, to je rang jednog Šalkea, Intera, Evertona, a koliko ti timovi mogu biti konkurentni u LP ne treba objašnjavati. Napoli je na pojačanja potrošio preko sto miliona, pa su opet ispali u grupnoj fazi LP, doduše nisu imali ni sreće, pa ne znam šta tek mi možemo očekivati u budućnosti. Neko će reći da nije ni Bayern godišnje trošio po sto miliona na igrače, što je tačno, ali Bayernu godinama nijedan kvalitetan igrač nije otišao, a svake godine su kupovali po jedno skupo pojačanje, plus još kojekakvih do 15-20 miliona. Daleko od toga da imam pravo upravu proglašavati nesposobnom, ipak su oni napravili veliki posao u zadnjih 4-5 godina, ali se bojim da se u naredne dvije godine to sve ne sruši i ostane samo lijepa uspomena. Možda je to i sudbina svih timova u BL obzirom kakvi odnosi vladaju u evropskom fudbalu danas.