Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

MCMXLVI
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la MCMXLVI » 05 mar 2015, 22:06

shzna je napisao/la:
slika
:opaopa:
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 05 mar 2015, 23:21

Mancini je napisao/la:Ne mogu da nađem taj post. :?
Evo ga: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 6#p4098716
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 mar 2015, 23:23

HAHAHAHAHAHAHAH pa burazeru skrolnes malo gore i eto ga za 1 sec. :crazy:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 05 mar 2015, 23:31

Lahko je to reci kad ga vec vidis. :) Desava se, koncentracija je dinamicna.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 05 mar 2015, 23:37

Kakva smo država ovakva uslovljavanja od strane FSRS (ako je to istina) su sasvim normalna i u skladu sa svim ostalim dešavanjima koja dolaze iz tog entiteta. Mada s druge strane i većini ovih na drugoj strani se je*e za ligom i za njenim skraćenjem tako da i njima dobro dođu ta eventualna uslovljavanja, imaju se na koga vadit.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

Ex1t
Kontakt:

Post Postao/la Ex1t » 05 mar 2015, 23:50

Bezveze se polemise kad ce u sustini svakako biti 4 tima iz RS-a, Borac, Slavija(obnavljali ljetos teren, nisu nikad ispadali, dolaze iz sredine koja moze podrzati klub) i vjerovatno Radnik (radi se tamo nesto mada mogu i ispasti ove sezone, ali imaju osnova jer dolaze iz sredine koja moze podrzati klub) a cetvrti ce biti prvak njihove lige- nekako me vuce na Rudar iz Prijedora mada tu moze upasti i Leotar ako se uspiju stabilizirati. Problem je samo sto traze ustupak koji se samo malo treba usminkati.
Numquam Desistemus!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 mar 2015, 23:55

Ex1t je napisao/la:Bezveze se polemise kad ce u sustini svakako biti 4 tima iz RS-a, Borac, Slavija(obnavljali ljetos teren, nisu nikad ispadali, dolaze iz sredine koja moze podrzati klub) i vjerovatno Radnik (radi se tamo nesto mada mogu i ispasti ove sezone, ali imaju osnova jer dolaze iz sredine koja moze podrzati klub) a cetvrti ce biti prvak njihove lige- nekako me vuce na Rudar iz Prijedora mada tu moze upasti i Leotar ako se uspiju stabilizirati. Problem je samo sto traze ustupak koji se samo malo treba usminkati.
Hoće li biti dva, tri ili četiri ne znamo, ali znamo da ako ispadne neko ko je na tabeli bio bolji onda će s pravom da se digne kuka i motika. Ovakve nesportske aktivnosti u startu treba sasjeći.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 06 mar 2015, 00:42

ljudi nema regularnosti ako se u startu bude polemisalo koliko ce koja strana imati klubova. Msm ovo je bezveze, sad ce i tzv hrvatski korpus izaci u javnost i reci hocemo i mi 4 kluba, i dobijamo cirkus ligu. Ja ne bih popustio pa makar se igrala i liga od 30 klubova. Trebaju se mediji dignut i uputiti Uefi kakvo pismo gdje bi sve decidno objasnili kakvi moroni sjede u fudbalskim savezima sirom BIH. Cuj hoce oni 4 kluba, ne mogu da vjerujem kolko morbidan mozak moras imat pa da to izjavis. Ja sam za to da igraju najbolji pa bili oni iz Bilece, Glamoca, Livna, Bugojna, Neuma i dr. Msm posve je nebitno ko ce tu ligu sacinjavati, bitno je da ona bude regularna i kvalitetna.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 06 mar 2015, 01:09

Jašta nek i hrvati 4 traže pa da umjesto Veleža Slobode ili Čelika igraju Višići i Rama :urnebes: :urnebes:
Prvo kolo dva derbija Željo-Glasinac :ljepota: i Višići-Borac
From father to son

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 mar 2015, 01:21

pa stvarno kakvi su ovo zahtjevi :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: ovo se kosi s svakom logikom :crazy: :crazy: :crazy: pa ovo je fudbal -nogomet ko ima manje pobjeda -bodova losi je na tabeli ispada nema tu pravila srbin -hrvat -bosnjak :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: draga majko sta je ovo :lol: :lol: :lol: :lol:

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 06 mar 2015, 08:56

Ja ne znam jeli ,ali stvarno iko ocekivao da u ligi 12 ne budu 4 kluba iz Rs a.Mi svi nesto foliramo,a da mozemo najradje bi da ne igraju ligu ni Borac,Siroki i Zrinjski da moze kako.Ne znam zasto to treba da ligu igraju Zvjezda i Travnik,a da je ne igraju,Leotar ili Radnik.Tu je negdje ta granica.Otkud neko zna,moguce je da kroz kvalifikacionu sezonu tu ligu ne bude igralo 5 klubova odozgo.Nekoga fazon optuzujemo a da mozemo napravili bi ligu sa 15 Bosnjackih klubova od 12 mogucih.Ja se samo bojim jedne stvari.Daj boze da se ta kvalifikaciona sezona zavrsi i ne prekine.Ima razloga zasto to kazem.Citajuci komentare sve vise sam siguran da ce biti svasta...

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 06 mar 2015, 09:01

slobodnjak je napisao/la:Ja ne znam jeli ,ali stvarno iko ocekivao da u ligi 12 ne budu 4 kluba iz Rs a.Mi svi nesto foliramo,a da mozemo najradje bi da ne igraju ligu ni Borac,Siroki i Zrinjski da moze kako.Ne znam zasto to treba da ligu igraju Zvjezda i Travnik,a da je ne igraju,Leotar ili Radnik.Tu je negdje ta granica.Otkud neko zna,moguce je da kroz kvalifikacionu sezonu tu ligu ne bude igralo 5 klubova odozgo.Nekoga fazon optuzujemo a da mozemo napravili bi ligu sa 15 Bosnjackih klubova od 12 mogucih.Ja se samo bojim jedne stvari.Daj boze da se ta kvalifikaciona sezona zavrsi i ne prekine.Ima razloga zasto to kazem.Citajuci komentare sve vise sam siguran da ce biti svasta...
hoce,ali u reziji saveza,i bratskih klubova..kao i onih profitabilnih,kosto je olimpic :mrgreen:
bice tu prijatelju cudnih pobjeda u gostima,nevjerovatnih rezultata,penala,crvenih kartona,zutih ko u prici,za suspenzije...aman ima da uzivamo ko nikad,sve u holivudskoj reziji lopova iz vrha saveza
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 06 mar 2015, 09:27

Svi se svezali klubova iz RS-a a zaboravili na manjine. Napravite mjesta za Hapoel iz Višegrada i FC Otpad Brčko :urnebes: :urnebes:
From father to son

rigotina
Kontakt:

Post Postao/la rigotina » 06 mar 2015, 10:32

Nek bude liga tlinest. 4 hrvatska, 4 bosnjacka i 4 srpska + 1 manjinski. Sejdic-finci liga

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
goveđigulašmajka

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 mar 2015, 10:47

Biti ce opet hajmo zafrkat Slobodu. Jer svi ostali imaju presutni dogovor o tome ko je Bosnjacki ko Hrvatski ko Srpski klub. Nema u statutima ali ima u glavama.. I onda kad kazes vi samo dovodite katolike napadnu te ..

Uglavnom na celu sa Babom Osimom ocekujem da nas izebete svi redom naredne godine sa nekim kradjama al nije da nismo navikli jer ste svi satjerani u torove i imate presutne dogovore.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 06 mar 2015, 10:54

Najlogicnije rjesenje je da se izadje u javnost i da se kaze sljedece sezone ispada 6 klubova, a iz rs-a i fbih ulaze po 1. E sad posve je nebitno, hocel te godine ispasti recimo Zeljo, Sarajevo, Celik, Zrinjski, Velez, Travnik, ili ce to biti Drina, Radnik, Zvijezda, Sloboda. Znaci ne smije biti povlastica nikome jer bi regularnost bila upitna???

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 06 mar 2015, 10:59

esprit24 je napisao/la:Najlogicnije rjesenje je da se izadje u javnost i da se kaze sljedece sezone ispada 6 klubova, a iz rs-a i fbih ulaze po 1. E sad posve je nebitno, hocel te godine ispasti recimo Zeljo, Sarajevo, Celik, Zrinjski, Velez, Travnik, ili ce to biti Drina, Radnik, Zvijezda, Sloboda. Znaci ne smije biti povlastica nikome jer bi regularnost bila upitna???

po meni bi se premijer liga trebala skratiti na način da ispadnu 4 tima odmah a da te godine kada se liga skraćuje da ne ulaze prvaci entitetskih liga u premijer ligu. to bi bilo najbolje, jer bi onda svi ravnopravno se borili za ostanak u premijer ligi.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 06 mar 2015, 11:05

Ne mozes tako, onda zbog cega igrati 2. ligu ? Bolje je 6 odjednom. Ako bude period skracenja trajalo na 2 sezone moglo bi se lahko desiti da poslije 1. sezone ovi levati iz saveza kazu pa eto dobra je i liga 14.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 06 mar 2015, 11:08

lazar je napisao/la:Ne mozes tako, onda zbog cega igrati 2. ligu ? Bolje je 6 odjednom. Ako bude period skracenja trajalo na 2 sezone moglo bi se lahko desiti da poslije 1. sezone ovi levati iz saveza kazu pa eto dobra je i liga 14.
Na to neće pristati ni jedan od dva entitetska saveza, jer bi nastala pobuna u savezima, jedino je logično rješenje da se liga skraćuje 2 godine uzastopno dok se ne dođe do normalne brojke klubova.

GradKamena
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena » 06 mar 2015, 11:10

Smjesno je sta traze iz rs -a,znaci oce 4 kluba i da ne moraju nista ulagat sigurna su im ,opet ce isto stanje bit imaces iste terene ista sranja,daj boze da uefa uzme u svoje ruke.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.