English Premier League

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

emir_

Re: English Premier League

Post Postao/la emir_ » 08 maj 2022, 12:56

wadethegreat je napisao/la:
08 maj 2022, 12:14
Pa ima sekundarnu ulogu kada se uporedi sa Trentom.
Trent je puno vise direktno ukljucen u zadnju trecinu napada Liverpoola nego Cancelo.
Komplet ekipa Citya ovisi o kretnji i stvaranju viska ne samo bekovi. Svi njihovi igrac konstatno mijenjau pozicije idu unutra dok mu kolega ide vani itd.
Bekovi pomazu da se optereti sredina i krilo da bi se stvarao taj visak ali daleko je to od uloge koju Trent ima kod Liverpoola.
Zamjeni Cancela i City ce recimo nastaviti mljeti ove slabije ekipe dok Liverpool puno vise zavisi od Trenta posebno protiv bunkera.
Liverpool zna izgledati bezidejno i uputiti jedno 262626 ubacaja protiv niskog bloka gdje je Trent strasan.
Puno direktnije i vise kao krila djeluju bekovi Liverpoola nego sto je to slucaj kod Citya gdje puno vise djeluju kao igraci sredine.
Mislim da je to bila poenta Emira.
Drugo je to sto je Trent kvalitetniji igrac govorimo o razlicitim sistemima i nacinima igre.
James je bolji od obojice tako da je rasprava suvisna :P.
A ovo sto je Emir napisao da stoji Cancelo 30 metara od gola to po njegovom heat mapu barem nije istina.
Oboica su bekovi koji idu u oba pravca ali potpuno dvije razlicite role u napadu.
Poredjenje je bilo bekovi Pool i City. Vaznost TAA i njegovih asista.
Kad neko to shvati kao kritiku Cancela, moga Cancela, ne znam sta vise da napisem.

Ja branim TAA, ovaj Cancela, ti mene.
Kakva nedjelja je osvanula. Ima nade za ovaj forum.
:clap:
4-IN-A-ROW

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 08 maj 2022, 12:57

Ja se ne svjadam sa vama nego Bega kao i obicno zakaci se za post napise to sto napise i vi se prikljucite.
Govorim da je sekundarna u tom zadnjem dijelu napada gdje je Trentova uloga individualno puno bitnija.
Drugo zamijeni Trenta u Kloppovom sistemu i neces dobiti iste brojke ni rezultate dok kod Pepa opet kazem barem ove manje protivnike samljeli bi redom. Sistem mu je idealan za te ekipe.
Ja se nisam slozio sa Emirom da Cancelo nije ukljucen u napad Citya toliko to sam i naglasio i heat map to potvrduje.
Poenta je da skratimo da po meni je Trent puno napadacki bitniji u igri Liverpoola nego Cancelo kod Citya i da je to Emir htio nespretno reci valjda...

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 08 maj 2022, 12:57

Moga Cancela :rol: :rol:

emir_

Post Postao/la emir_ » 08 maj 2022, 13:00

08 maj 2022, 12:57
Ja se ne svjadam sa vama nego Bega kao i obicno zakaci se za post napise to sto napise i vi se prikljucite.
Govorim da je sekundarna u tom zadnjem dijelu napada gdje je Trentova uloga individualno puno bitnija.
Drugo zamijeni Trenta u Kloppovom sistemu i neces dobiti iste brojke ni rezultate dok kod Pepa opet kazem barem ove manje protivnike samljeli bi redom. Sistem mu je idealan za te ekipe.
Ja se nisam slozio sa Emirom da Cancelo nije ukljucen u napad Citya toliko to sam i naglasio i heat map to potvrduje.
Poenta je da skratimo da po meni je Trent puno napadacki bitniji u igri Liverpoola nego Cancelo kod Citya i da je to Emir htio nespretno reci valjda...
Ma sve jasno. Upravu si ovo za ovog Bega.
4-IN-A-ROW

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 08 maj 2022, 13:00

Leeds je zadnji put Arsenala u gostima pobijedio 2003.
Danas nemaju apsolutno nikakve šanse, Arsenal rutinski uzima.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 08 maj 2022, 13:04

Da ne bude da stalno hvalim Kloppa, ovu crtu kod njega recimo ne volim. Ne pamtim utakmicu kada nismo pobijedili, a da se nije zalio i trazio izgovore. Kad se samo sjetim jakog vjetra, snijega, sunca, boga...

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 08 maj 2022, 13:12

I onda sutra svi pišu o tome, a niko o očajnoj partiji Salaha npr. :mrgreen:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 08 maj 2022, 13:15

Salah juce bas los bio jedno 2 3 situacije su bile gdje imao otvorenog saigraca covjek dribla gradi sebi neku nepostojecu poziciju.
Jedina mana Salaha je ta sebicnost.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 08 maj 2022, 13:25

Salah je vec par mjeseci u kanalu. Nije los al ne pruza partije kakve smo naucili od njega

Carti
Kontakt:

Post Postao/la Carti » 08 maj 2022, 13:26

afcon ga unistio, treba ga uvalit barci za 120 miliona

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 08 maj 2022, 13:29

08 maj 2022, 12:57
slika

Jeste, vidi se iz priloženog.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 08 maj 2022, 13:34

Vidi naravno da Cancelo nije los bek sto ja i nisam rekao...
Treba nekada pogledati ove dvije ekipe i kada ne igraju jedna protiv druge mozda skontas o cemu pricam.
I da u 5 utakmica vise ima manje asista i jedan gol vise sto opet ide u prilog onome sto sam pricao to i XG potvrduje.
Jedan je krilo koje leti po strani drugi vise ulazi u sredinu.
Zadnja izmjena: wadethegreat, dana/u 08 maj 2022, 13:40, ukupno mijenjano 2 puta.

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 08 maj 2022, 13:36

Carti je napisao/la:
08 maj 2022, 13:26
afcon ga unistio, treba ga uvalit barci za 120 miliona
Ne posluje moj 19ti najdraži tim la lige više na taj način.
41:34

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 08 maj 2022, 13:44

A jeste zapetljali ovo oko Cancela i Trenta, bukvalno više ne kontam šta ko želi reći :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Cipiripiblicblic
Kontakt:

Post Postao/la Cipiripiblicblic » 08 maj 2022, 13:45

Arvid je napisao/la:
08 maj 2022, 13:44
A jeste zapetljali ovo oko Cancela i Trenta, bukvalno više ne kontam šta ko želi reći :rol:
Rasprava oko toga tko je drugi najbolji bek lige

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 08 maj 2022, 13:46

https://theanalyst.com/wp-content/uploa ... league.png
Vecina napada Citya ide po sredini vecina Liverpoola po desnoj strani gdje im trent pocinje i kreira dosta napada.
Evo i druga slika koliko Liverpool ovisi o desnoj strani.
https://theanalyst.com/eu/2022/03/premi ... locations/

We all know the threats that Trent Alexander-Arnold poses on the right side for the Reds, with the Englishman creating 36 open play chances this season from that wing. The only player to create more for them from open play this season is Mohamed Salah (49) – mostly deployed on the right and seen cutting in on his “stronger” left foot to create chances into the central areas of the pitch from wide areas.

Ma uhvatio se Bega neke rasprave gdje hoce da dokaze da City ne igra kako ja govorim da igra isto vazi i za Liverpool ne kontam ga ni ja.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 maj 2022, 13:47

Cancelo je ofanzivno čudo raznovrstan. Zna driblat, šutat, asistirat, razigravat baš nerealno koliko je talentovan te koliko ga lopta voli, tehnički je na nivou nekog kvalitetnog veznog igrača.

Arnold je opet Bekam na beku i drugačija mu je uloga, s onim centaršutevima koji su prepoznatljivi za Kloppa skida glinene golubove i bukvalno svaka lopta je opasnost za protivnika. Stvar je ukusa i ko šta preferira, kakav stil al sve su to vrhunski bekovi i među nekoliko najboljih na svijetu. James naravno ovdje isto upada, sila je momak. Walker nema toliki uticaj ofanzivno ali je defanzivno najvažniji igrač za sistem Gvardiole i vidjeli smo baš u dvomeču protiv Reala koliko je falio kad je izašao kao i u prvom meču.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 08 maj 2022, 13:47

08 maj 2022, 13:34
Vidi naravno da Cancelo nije los bek sto ja i nisam rekao...
Treba nekada pogledati ove dvije ekipe i kada ne igraju jedna protiv druge mozda skontas o cemu pricam.
I da u 5 utakmica vise ima manje asista i jedan gol vise sto opet ide u prilog onome sto sam pricao to i XG potvrduje.
Jedan je krilo koje leti po strani drugi vise ulazi u sredinu.
slika
slika
slika
slika

Da, ali TAA je bitniji za Liverpul nego Kanselo za Siti.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 08 maj 2022, 13:48

Cipiripiblicblic je napisao/la:
08 maj 2022, 13:45
Arvid je napisao/la:
08 maj 2022, 13:44
Rasprava oko toga tko je drugi najbolji bek lige
Pored tomiyasua, jamesa i royala se ovdje pise o nekim lijevim

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 08 maj 2022, 13:53

Brate govorimo o napadu gubis se Bega opet.
Ovdje je uracunata odbrana gdje Trent iza Jamesa i Cancela. Da ne spominjem da se racunaju zracni dueli i ostalo.
Da ne spominjem da Cancelo ima veci broj tekmi odigranih.
Ne kontas ti Bega izgleda o cemu ja pricam.
U pravu si brate da ne bi i dalje postavljao statistiku koja nema veze sa poentom. U pravu si evo bitniji je Cancelo od Trenta...

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.