Poredjenje je bilo bekovi Pool i City. Vaznost TAA i njegovih asista.wadethegreat je napisao/la: ↑08 maj 2022, 12:14Pa ima sekundarnu ulogu kada se uporedi sa Trentom.
Trent je puno vise direktno ukljucen u zadnju trecinu napada Liverpoola nego Cancelo.
Komplet ekipa Citya ovisi o kretnji i stvaranju viska ne samo bekovi. Svi njihovi igrac konstatno mijenjau pozicije idu unutra dok mu kolega ide vani itd.
Bekovi pomazu da se optereti sredina i krilo da bi se stvarao taj visak ali daleko je to od uloge koju Trent ima kod Liverpoola.
Zamjeni Cancela i City ce recimo nastaviti mljeti ove slabije ekipe dok Liverpool puno vise zavisi od Trenta posebno protiv bunkera.
Liverpool zna izgledati bezidejno i uputiti jedno 262626 ubacaja protiv niskog bloka gdje je Trent strasan.
Puno direktnije i vise kao krila djeluju bekovi Liverpoola nego sto je to slucaj kod Citya gdje puno vise djeluju kao igraci sredine.
Mislim da je to bila poenta Emira.
Drugo je to sto je Trent kvalitetniji igrac govorimo o razlicitim sistemima i nacinima igre.
James je bolji od obojice tako da je rasprava suvisna.
A ovo sto je Emir napisao da stoji Cancelo 30 metara od gola to po njegovom heat mapu barem nije istina.
Oboica su bekovi koji idu u oba pravca ali potpuno dvije razlicite role u napadu.
Kad neko to shvati kao kritiku Cancela, moga Cancela, ne znam sta vise da napisem.
Ja branim TAA, ovaj Cancela, ti mene.
Kakva nedjelja je osvanula. Ima nade za ovaj forum.