Postao/la DonCorleone » 12 okt 2013, 00:40
Iskreno, nasa odbrana mi ne uljeva bas posebnu sigurnost, odugo vec. Grci primjera radi, imaju daleko slabiji napad, ali jacu obranu. Ljudi svaku utakmicu odigraju bez primljenog gola, i samo nasa utakmica iz Zenice protiv njih je relativirala njihovu jaku obranu. Nasa odbrana nazalost nije ni pola jaka kao njihova, niti uigrana. Mi imamo problem sa odbranom barem dvije do tri godine uzastopno i nazalost je tako da i protiv pekara i bankara imamo po utakmici jedan primljen gol.
Danas je to izgledalo kao uvijek, dominacija na sredini terena, sanse su se stvarale i bilo je jasno da cemo prije ili poslije dati gol. Vrsajevic je odigrao dobro u prvom poluvremenu, u drugom je tri do cetiri puta ostavljao ogroman prostor Lihtenstajnu, sto je nerazumnjivo, ni Spanija ne smije stvoriti toliko prostora na desnoj strani, a kamoli Lihtenstajn. Salihovic nije ljevi bek i pitam se sta se mora desiti da Safet Susic shvati da je on u sredini jak a ne na ljevom beku.
Ibisevic se pored gola poprilicno nafulao u drugom poluvremenu sto me dosta cudilo, dvije jako dobre prilike ispustio. Misimovic se nakon 60te jako malo na terenu vidio, imao mozda jednu sansu ali eto, imao je i asistenciju i gol sto je ok, ovo je njegova klijentela, protiv ovakvih ekipa sporog tempa on diriguje terenom, bez daljnjeg, nazalost samo je malo ekipa ostalo koji igraju ovakav tempo. Pjanic u ovoj postavi nevidljiv, apsolutno, primi loptu na sredini i salje odmah gore prema Misketu ili na krila, odgovornost daleko manja nego u Romi i to se vidi, igrac ogromnog kvaliteta kod nas ne dolazi ni 20 % do izrazaja.
Inace rezultat je dobar, ali imam veliki respekt od Litvanije...daleko je ovo od dobro postavljenog, opcenito pozadi.
Nama pod hitno treba jedan jak defanzivni vezni igrac i klasican ljevi bek, nece ovo na dobro izaci protiv jakih reprezentacija, a ova gol razlika i spominjanje iste je mac sa dvije ostrice, jer sam ubjedjen da ovo nece proci na prvenstvu ovako, ili na primjer protiv Argentine. 3 playa i 2 napadaca je formacija koju mi forsiramo manje vise preko godinu i pol dana, da Bog da ovo dobro izaslo protiv ekipa iz vrha svjetskog fudbala...
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.