Olimpik Sarajevo
- KB-TM87
- Kontakt:
Re: Olimpik Sarajevo
Koji **** onda Gracić hoće onda u ovoj ligi, nema para da organizuje jednu utakmicu, nek se onda klub ugasi kad "nemaju" dovoljno sredstava.
Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
pa zasto sluzi obezbjedjenje mislim nidje veze ti je ta prica,ako je utakmica visokog rizika dovedes jace obezbjedjenje,sta sad treba
inter-milan bez publike,boka-river,zvijezda-partizan,olimpijakos-panataikos,galata-besiktas itd itd razmisli prije nego sto pocnes pisat..
inter-milan bez publike,boka-river,zvijezda-partizan,olimpijakos-panataikos,galata-besiktas itd itd razmisli prije nego sto pocnes pisat..
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
upravu si,s tom cinjenicom se sasvim slazem.ma ko ce ga znat kakvi su dogovori !nick je napisao/la:pa zasto sluzi obezbjedjenje mislim nidje veze ti je ta prica,ako je utakmica visokog rizika dovedes jace obezbjedjenje,sta sad treba
Onda bi bili isti ko pitaridinog je napisao/la:pa slazem se ja s vama.prvo kolo,gradski derbi,sve je to uredu.svijet se zazelio utakmica.al vidite kakva se sranja prave,na pisljivom turniru sabani krenu u teren s nozem.I sad u kojem slucaju zeljo gubi od olimpika i tako se nesto desi,krene stampedo s juga,pokida stolice,i sta onda ?

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Ovaj potez Olimpika ja mislim da ima ciljanu metu i da ce se mec ipak igrati pred publikom.
Objasnjenje da su veliki izdaci ne opravdava zabranu ulaska gledalaca!
Objasnjenje da su veliki izdaci ne opravdava zabranu ulaska gledalaca!
Gracic izgleda odlucio uvesti karantin prije ulaska komsinica na Olimpijski stadion. Neka, tako i treba, nema ulaska za svakog. 

- KB-TM87
- Kontakt:
Zavist je čudo.UPS je napisao/la:Gracic izgleda odlucio uvesti karantin prije ulaska komsinica na Olimpijski stadion. Neka, tako i treba, nema ulaska za svakog.

Pa sta se bunite onda?
Ja bih ti rado obijasnio ali ti bi trebao prvo otici par puta na tekmu da bi shvatio otprilike zbog cega ljudi idu na utakmice.UPS je napisao/la:Pa sta se bunite onda?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
a on ne računa na prodaju ulaznica, pa da bude 4000 ljudi, a vjerujem da će biti po 5 KM eto isplate osiguranja
Eki to? Ok, probacu pa ti javim kako je...pile87 je napisao/la:Ja bih ti rado obijasnio ali ti bi trebao prvo otici par puta na tekmu da bi shvatio otprilike zbog cega ljudi idu na utakmice.UPS je napisao/la:Pa sta se bunite onda?
ako klub nije sposoban da organizuje utakmicu jedne lige onda zasto igra tu ligu?

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
Pa procitaj o cemu ljudi pisu, da nemaju "vladinih" donatora za tekme i ostalo, klub je mlad i treba takvu pomoc od recimo ministarstva kulture i sporta i takvih slicnih ustanova, organizacija, udruzenja...
Olimpik zasluzuje da igra ovu ligu i treba da je igra...
Olimpik zasluzuje da igra ovu ligu i treba da je igra...
Jako je interesantno da niko nije shvatio poentu.
Dok Olimpik mora da plaća policajce, i obezbjedjenje gotovo 20 milja maraka, druga dva kluba koja imaju podršku vladajućih struktura u gradu, mogu da prodje bez ikakvog plaćanja jer je provjereno da ne daju ni dinara za gore pomenuto. Znači mi možemo da radimo šta hoćemo a od Olimpik ćemo **** obrisati kad svršimo.
Ovo nije usmjereno niti protiv fudbala, niti protiv navijača Željezničara, niti protiv bilo koga, jednostavna procjena kaže da je puno jeftinije dati 3000 nego 20000 KM, pri tome ne morati razmišljati niti strahovati od mogućeg incidenta koji se može desiti, mada ne mora.
Olimpiku se nakon potpisa ugovora o korištenju stadiona posebno pdvuklo da će im svaka česma razbijena na stadionu biti obračunata, dok su neki drugi devastirali stadion pa nisu dinara dali.
Samo fer odnos to je što se traži. Danas su htjeli zaklati Olimpik, sutra će se to desiti i ostalim sarajevskim klubovima, Vratniku, SAŠK-u i ostalim svima osim "gigantima".
Pozdrav i ne želim da ulazim u polemike ali ste otišli u pogrešnom smjeru pa sam morao reagovati. Pošto ne volite pročitati i razmisliti prije nego napišete.
Daću vam temu za razmišljanje.
Stadion Grbavica gradski derbi, ako bi bio po jednakim aršinima koji su postavljeni pred Olimpik danas, (100 policajaca, 80 redara, željezna ograda za kontrolne punktove, obustava saobraćaja), vuče sa sobom sigurno duplo ako ne i više troškova. Da li biste podržali odluku da klub koji nema nikakve prihode, da ide u još veću dubiozu ??? Naravno da ne bi ???
Da li je to dobro za fudbal ??? Naravno da nije i zato se zbog ovog poteza UO izvinio i javnosti u BiH i posebno gradjanima Sarajeva, u ovom slučaju prvenstveno navijačima Željezničara,ali je jednostavno dovedeno pred zid i dalje nije moglo. Zašto bi Olimpik bio taj koji bi punio Kantonalni budžet, isti onaj koji je dekretom proglasio vrhunskim kolektivima Sarajevo i Željezničar, dok je Olimpik stavio u neku drugu kategoriju. Ili recimo grad koji daje pare (čini mi se 200.000 KM) za izgradnju istočne tribine stadiona Grbavica, a kadetima Olimpika ne želi da plati autobus za Banja Luku pišljivih 1000 KM u momentu kada se ti isti kadeti bore za titulu prvaka BiH, o Opštini Novi grad i da ne govorim. Oni ne žele ni da čuju za bilo koju vrstu pomoći pa da su bar dali plaketu jednu za sve ove godine.....
Da ne bude zabune Sarajevo i Željezničar su za bh. pojmove veliki klubovi, nažalost samo imenom sada, ali sigurno sa tradiicjom i istorijom koju će rijetko koji klub ovdje dostići, i mi smo složni da se treba pomagati pomenute kolektive, ali postoji i još jedan kolektiv koji se bori i dokazuje iz godine u godinu. Ili je možda to problem što se kolačić mora podijeliti na tri dijela, a ne na dva kako su dosada navikli ?????
Ovo danas je bilo vrhunac svega. Ako mislite da nema para za organizaciju utakmice grdno ste se prevarili, ali .... Na ovakav način nikako ....
Dok Olimpik mora da plaća policajce, i obezbjedjenje gotovo 20 milja maraka, druga dva kluba koja imaju podršku vladajućih struktura u gradu, mogu da prodje bez ikakvog plaćanja jer je provjereno da ne daju ni dinara za gore pomenuto. Znači mi možemo da radimo šta hoćemo a od Olimpik ćemo **** obrisati kad svršimo.
Ovo nije usmjereno niti protiv fudbala, niti protiv navijača Željezničara, niti protiv bilo koga, jednostavna procjena kaže da je puno jeftinije dati 3000 nego 20000 KM, pri tome ne morati razmišljati niti strahovati od mogućeg incidenta koji se može desiti, mada ne mora.
Olimpiku se nakon potpisa ugovora o korištenju stadiona posebno pdvuklo da će im svaka česma razbijena na stadionu biti obračunata, dok su neki drugi devastirali stadion pa nisu dinara dali.
Samo fer odnos to je što se traži. Danas su htjeli zaklati Olimpik, sutra će se to desiti i ostalim sarajevskim klubovima, Vratniku, SAŠK-u i ostalim svima osim "gigantima".
Pozdrav i ne želim da ulazim u polemike ali ste otišli u pogrešnom smjeru pa sam morao reagovati. Pošto ne volite pročitati i razmisliti prije nego napišete.
Daću vam temu za razmišljanje.
Stadion Grbavica gradski derbi, ako bi bio po jednakim aršinima koji su postavljeni pred Olimpik danas, (100 policajaca, 80 redara, željezna ograda za kontrolne punktove, obustava saobraćaja), vuče sa sobom sigurno duplo ako ne i više troškova. Da li biste podržali odluku da klub koji nema nikakve prihode, da ide u još veću dubiozu ??? Naravno da ne bi ???
Da li je to dobro za fudbal ??? Naravno da nije i zato se zbog ovog poteza UO izvinio i javnosti u BiH i posebno gradjanima Sarajeva, u ovom slučaju prvenstveno navijačima Željezničara,ali je jednostavno dovedeno pred zid i dalje nije moglo. Zašto bi Olimpik bio taj koji bi punio Kantonalni budžet, isti onaj koji je dekretom proglasio vrhunskim kolektivima Sarajevo i Željezničar, dok je Olimpik stavio u neku drugu kategoriju. Ili recimo grad koji daje pare (čini mi se 200.000 KM) za izgradnju istočne tribine stadiona Grbavica, a kadetima Olimpika ne želi da plati autobus za Banja Luku pišljivih 1000 KM u momentu kada se ti isti kadeti bore za titulu prvaka BiH, o Opštini Novi grad i da ne govorim. Oni ne žele ni da čuju za bilo koju vrstu pomoći pa da su bar dali plaketu jednu za sve ove godine.....
Da ne bude zabune Sarajevo i Željezničar su za bh. pojmove veliki klubovi, nažalost samo imenom sada, ali sigurno sa tradiicjom i istorijom koju će rijetko koji klub ovdje dostići, i mi smo složni da se treba pomagati pomenute kolektive, ali postoji i još jedan kolektiv koji se bori i dokazuje iz godine u godinu. Ili je možda to problem što se kolačić mora podijeliti na tri dijela, a ne na dva kako su dosada navikli ?????
Ovo danas je bilo vrhunac svega. Ako mislite da nema para za organizaciju utakmice grdno ste se prevarili, ali .... Na ovakav način nikako ....
Zadnja izmjena: maltasa, dana/u 29 jul 2010, 23:44, ukupno mijenjano 1 put.
- KB-TM87
- Kontakt:
Stvarno, čuj gradski derbi Olimpik-Željo, ruku na srce to nikad nije bio. Veći je rivalitet između jedne Slavije i Želje, nego Olimpika, a dobro znamo zašto. I ne znam zašto će toliki broj redara i osiguranja, pa zar ima opasnosti od tučnjave između navijača Želje i Olimpika !? 

Kakva tučnjava koga ????? pa čovječe mi pokušavamo da ukažemo samo na jedan problem koji se dešava, ništa drugo a to je konstantno guranje u peti plan, nauštrb drugihKB-TM87 je napisao/la:Stvarno, čuj gradski derbi Olimpik-Željo, ruku na srce to nikad nije bio. Veći je rivalitet između jedne Slavije i Želje, nego Olimpika, a dobro znamo zašto. I ne znam zašto će toliki broj redara i osiguranja, pa zar ima opasnosti od tučnjave između navijača Želje i Olimpika !?
- KB-TM87
- Kontakt:
Pa u saopćenju se govori da se bojite eventualnih nereda navijača Željezničara na meču. Ne znam samo sa kim ? Al hajd, slažem se u vezi te pomoći, al kako ćete je dobit kad i mi dobijemo mizernu cifru, šta onda Vi treba da očekujete ?maltasa je napisao/la:Kakva tučnjava koga ????? pa čovječe mi pokušavamo da ukažemo samo na jedan problem koji se dešava, ništa drugo a to je konstantno guranje u peti plan, nauštrb drugihKB-TM87 je napisao/la:Stvarno, čuj gradski derbi Olimpik-Željo, ruku na srce to nikad nije bio. Veći je rivalitet između jedne Slavije i Želje, nego Olimpika, a dobro znamo zašto. I ne znam zašto će toliki broj redara i osiguranja, pa zar ima opasnosti od tučnjave između navijača Želje i Olimpika !?
U saopćenju se kaže da su upozoreni od MUP-a na moguće incidente. Tučnjava kao takva nije samo mogući incident, tu su i petarde, baklje, razvaljivanje stolica i slične vannastavne aktivnostiKB-TM87 je napisao/la:Pa u saopćenju se govori da se bojite eventualnih nereda navijača Željezničara na meču. Ne znam samo sa kim ? Al hajd, slažem se u vezi te pomoći, al kako ćete je dobit kad i mi dobijemo mizernu cifru, šta onda Vi treba da očekujete ?maltasa je napisao/la:Kakva tučnjava koga ????? pa čovječe mi pokušavamo da ukažemo samo na jedan problem koji se dešava, ništa drugo a to je konstantno guranje u peti plan, nauštrb drugihKB-TM87 je napisao/la:Stvarno, čuj gradski derbi Olimpik-Željo, ruku na srce to nikad nije bio. Veći je rivalitet između jedne Slavije i Želje, nego Olimpika, a dobro znamo zašto. I ne znam zašto će toliki broj redara i osiguranja, pa zar ima opasnosti od tučnjave između navijača Želje i Olimpika !?
- KB-TM87
- Kontakt:
Haj mi molim te navedi kad su zadnji put navijači Željezničara čupali stolice na bilo kojem meču ?
pa uz dobar marketing mogu prodati dovoljno karata da plate osiguranje i da im još ostane, pa Gračić cijelo vrijeme govori da Olimpik privatizovati, onda brate tražiš na drugom mjestu prihode, a ne od vlasti, i ako se slažem da im treba dati neki novac, a poštoje početak sezone i vrijem je još lijepo bilo bi sigurno dosta gledalaca posebno Željovaca a to znači prihod od ulaznica, pa računaj 5000 x 5 M je 25 000 KM, a nije nerealano da bude toliko gledatelja, ako žele privatni klub onda ga moraš znati i voditiKB-TM87 je napisao/la:Pa u saopćenju se govori da se bojite eventualnih nereda navijača Željezničara na meču. Ne znam samo sa kim ? Al hajd, slažem se u vezi te pomoći, al kako ćete je dobit kad i mi dobijemo mizernu cifru, šta onda Vi treba da očekujete ?maltasa je napisao/la:Kakva tučnjava koga ????? pa čovječe mi pokušavamo da ukažemo samo na jedan problem koji se dešava, ništa drugo a to je konstantno guranje u peti plan, nauštrb drugihKB-TM87 je napisao/la:Stvarno, čuj gradski derbi Olimpik-Željo, ruku na srce to nikad nije bio. Veći je rivalitet između jedne Slavije i Želje, nego Olimpika, a dobro znamo zašto. I ne znam zašto će toliki broj redara i osiguranja, pa zar ima opasnosti od tučnjave između navijača Želje i Olimpika !?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.