invincible1921 je napisao/la: ↑25 avg 2025, 13:20
Beduin je napisao/la: ↑25 avg 2025, 13:10
invincible1921 je napisao/la: ↑25 avg 2025, 12:55
Znaci jedan Malic sa 3 seniorske utakmice je neizostavan clan prvih 11 i to na pozicijama gdje i nismo deficitarni, a Esmir ne moze ni na klupu.
Sve ove stvari koje pisete bi imali smisla da ih barbarez sam
sebi nije osporio...imale bi smisla takodjer da mu na spisku nije pet i vise igraca koji apsolutno ne zasluzuju da budu tu
Opet, sta Malic ima sa Esmirom?
Za svaku poziciju selektor poziva one igrace koje smatra da ku trebaju i mogu pomoci ili po nekom drugom kriterijumu, ne ulazeci u to. To sto na stoperakoj/bekovskoj poziciji nema bolje ili iz nekog razloga ne poziva nekoga (Jusuf, koji je trebao biti pozvan) nema aka bas nista sa krilnom pozicijom (Esmir) gdje su pozvani igraci sa vecom minutazom i takmicarskom formom. De makar pravite kako treba paralele izmedju igraca, ti Malica koristis kao argumentaciju za nepizivanje Esmira, onaj jucer navodi Đakovca, sutra smo mogli i Muftica spomenuti u tom kontekstu, jelde?
Malic minutazom i formom ove sezone nije zasluzio poziv i tacka. Esmir minutazom i formom ove sezone (do jucerasnje utakmice) nije zasluzio poziv i tacka. Ali ne poredi njih dvojicu kao kontraargumentaciju.
Da je spisak pravljen u narednim danima vjerujem da bi i Esmira pozvao, kao sto je uradio sa Alajbegovicem.
Pa cuj kakve ...govorite esmir nema minuta ni za poziv, a Malic je imo koliko tacno minuta kad je zacementieo mjesto u prvih 11 rep? ..dvostruki arsin totalno
Sta znaci veca minutaza? pa nije ovo klub da ti mozes birat igrace iz svijeta...ti trebas gledat sta ti treba i sta ti ko moze donijet..kolko imas ekipa gdje bolji igraci ostaju bez poziva jer su visal na svojoj poziciji a glavni igraci neki ne tolko poznati jer jednostavno to im treba. Esmir po meni ima nesto sto nam treba ko ozebom sunce...Koliko imas rep gdje im igru nose igraci karikiram porta, fejnorda i slicno a tamo u klubu nisu ni druga opcija na svojoj poziciji
Uostalom opet ponavalnam niko ne kaze da ga se gurne u prvih 11...al da nemq mjesta na spisku, je iskreno po meni cak i smijesno
Da ne idemo dalje...ako ti mislis da je u situaciji gdje ti treba rezultat u zadnjih 15 min npr. bolje imat Kulenovica, Ifeta, Omerovica, Basica, Mujakica a ne esmira da ga uvedes...ok misli tvoje pravo, cak sta vise necu rec da nisi upravu samo cu rec da ja mislim da nisi
Upravo si sam sebi odgovorio. Poziv dobijaju oni za koje struka procijeni da im trebaju, kao sto si i sam naveo za primjer. Tako je i nas selektor smatrao da mu Esmir u ovom trenutku nece pomoci i zato ga nije zvao. To ne znaci da je ispravno postupio, opet ponavljam da sam i ja prizeljkivao njegov poziv, ali odlike SŠ se moraju postovati, a mi samo mozemo diskutovati i pretpostavljati nesto.
Mene samo nervira sto se Esmir odmah smatra kao neki spasion, neko ko ce eto donijeti prevagu, a tek jucer je na klupskom nivou dobio kako treba priliku za igru, u 20. godini zivota i ovdje se pise kako je on taj koji de peobiti bunker Sam Marina, kako treba u prvih 11. Dakle, nemoj govoriti da niko ne zeli da ga se gurne u prvih 11 kad se o tome pise danima i priziva. Mozda ti nisi upratio.
Pisao sam i jucer, Esmira se moglo pozvati umjesto Bazdara ili Kulenovica, ako bi se igrali sa krilima. Samo mislim da se kod nas jos ne zna primarna formacija, kao da se jos ceka profilisanje pojedinih igraca pa na osnovu toga da se pocne forsirati formacija koja ce biti prepoznatljiva za nasu selekciju. Cesto se igralo sa 3 stopera i vidilo se da ne ide, cim smo poceli igrati po krilima i prilike su se pocele stvarati te igra postala nesto fluidnija i pokretljivija ekipa.
Ja fakat nemam ideje na sta ce liciti ovaj dvomec, vjerovatno protiv SM igrati sa krilima i Dzekom i Demirovicem, dok protiv Austrije sa 3 pozadi i zgusnutom sredinom pa cekati svoje prilike, mada se nadam da nede tako biti. Ne smijemo im skroz prepustiti loptu u noge.
Nas zasad krasi pressing i trka cijelu utakmicu, tako trebalo i nastaviti jer imamo igrace koji mogu trcati i ganjati.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤