FK Rudar Kakanj

Emir ZENICA
Kontakt:

Re: FK Rudar Kakanj

Post Postao/la Emir ZENICA » 07 feb 2012, 18:17

Ako se sad Gusari ne vrate,nece nikad.
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 07 feb 2012, 20:45

Free_shooteR je napisao/la:ima sansi za PL...bar se nadamo...sa ovim igracima je to lako ostvarivoo...aa sto se tice trenera ...isto tak mislim da je najslabija karika..ali opet cemo vidjeti :) ....zao mi je sto je Slavisa otisao.....on bi mogu reci gotovo sigurno bez problema usao u PL... al jbga..
Daj Boze samo da nas Buza ne kosta ulaska u premier ligu. Znam samo da kod Bozicica nije bilo za***ebancije na treningu, a da sad kod Buze toga ima i previse. Drugi problem je i kondicioni trener Demir koji je sa vecinom igraca trenirao, a neki su i stariji od njega i sta ce on njima govoriti kako i sta da rade. Ipak je ovo BH klub i nema onog profesionalizma kao u Europskim klubovima gdje kad trener nesto kaze to je tako, bio on stariji il mladji. I nadam se da nece opet igrati babini sinovi kao prije, nego oni koji su bolji. Al i pored svega toga ovo mi je nekako i predobro, cak nekad ne mogu ni da povjerujem da su dovedeni svi ovi igraci, pogotovo nakon svega sto se desavalo pred kraj polusezone i nakon njenog kraja... "odlaska" Musije i svega ostalog... a sad je sve super

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 08 feb 2012, 19:04

Zbog nevremena prologniran odlazak u Makarsku
Nogometaši Rudara nisu jutros otputovali u Makarsku jer su putne komunikacije neprohodne,a i uvjeti u Dalmaciji nisu najpovoljniji za treniranje

Zbog veoma loših vremenskih prilika, stručni štab Rudara primoran je improvizirati treninge koji se naizmjenično održavaju u fitnes centru u Trgovačkom centru Robot i pomoćnom terenu Mladosti. Što je najvažnije, nema ozlijeđenih igrača i treninzima redovno prisustvuje svih 24 igrača koji će putovati na pripreme u Makarsku.

-U srijedu smo trebali krenuti za Makarsku,međutim, zbog neprohodnosti putnih komunikacija,te lošeg vremena u Dalmaciji, odlazak smo prolongirali za nekoliko dana.Čim se steknu iole povoljni uvjeti, otputovat ćemo za Makarsku gdje ćemo odigrati prve kontrolne utakmice, istakao je trener Rudara Mirnes Buza, koji je u stalnim kontaktima sa menadžerom hotela Bonaca Seadom Preldžićem, koji se brine oko organizacije boravka , treniranja i osiguranja sparing partnera.

Neočekivana izmjena programa priprema nije poremetila atmosferu u redovima "zeleno-crnih" koji su nastavak prvenstva ulaze sa šest novih igrača, koji su poznata premijerligaška imena.

Dolazak pojačanja osnažila su ambicije kluba i mnogi Rudar svrstavaju među kandidate za plasman u Premijer ligu. Imena novopridlošlih igrača daju nam za pravo da konstatiramo da optimizam nije bez pokrića i da navijači Rudara s pravom mogu očekivati vedrije proljećne dane.
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 08 feb 2012, 19:39

budimo_realni je napisao/la: Daj Boze samo da nas Buza ne kosta ulaska u premier ligu. Znam samo da kod Bozicica nije bilo za***ebancije na treningu, a da sad kod Buze toga ima i previse.
Nema zajebancije na treninzima ni kod Buze . Ni dok je Mladost trenirao nije bilo zajebancije, a pogotovo sad. Nema da brines sto se toga tice ;)
#samoRudar #zauvijek

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 09 feb 2012, 14:00

mislim da je jasan cilj ,ulazak u premier ligu ...
a bozic je dobio otkaz ,isto kao i karic ...
upravi ne odgovara ,da se ne mijesa u odnos trenera i igraca ,
nisu mogli manipulisat bozicem ,i covjek je dobio otkaz...
sto je najgore ,igraci uprava i navijaci ispastaju ...
buza nema mnogo iskustva ,ali sa ovim igracima nije lahko radit
sa druga strane potrebno je malo truda sa njegove strane i eto nas u premier ligi...
ja sam jos davno govorio ,dajte nam u upravu ljude koji nesto znace ovom gradu,
koji nesto mogu napravit,kao sto je i ova cetvorka ...
vidio sam neke od nasih fudbalera sinoc ,uzivaju u boemu ,gdje nece uzivat
pojacanja su dosla ,sad je mnogo mnogo lakse...
svi u ligi imaju vec strah ,a ja jedva cekam da vidim kako ce sve ovo izgledati na terenu ...
vrijeme je da navijaci krenu lagano bodrit rudar,jer bez tog dzaba nam da imamo i mesija ,ronalda
i koga sve u timu ,premier ligu bi mogli otpisat...

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 09 feb 2012, 17:22

Golman, Harun Strika dobio ispisnicu!
#samoRudar #zauvijek

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 09 feb 2012, 18:02

Anoniman je napisao/la:mislim da je jasan cilj ,ulazak u premier ligu ...
a bozic je dobio otkaz ,isto kao i karic ...
upravi ne odgovara ,da se ne mijesa u odnos trenera i igraca ,
nisu mogli manipulisat bozicem ,i covjek je dobio otkaz...
sto je najgore ,igraci uprava i navijaci ispastaju ...
buza nema mnogo iskustva ,ali sa ovim igracima nije lahko radit
sa druga strane potrebno je malo truda sa njegove strane i eto nas u premier ligi...
ja sam jos davno govorio ,dajte nam u upravu ljude koji nesto znace ovom gradu,
koji nesto mogu napravit,kao sto je i ova cetvorka ...
vidio sam neke od nasih fudbalera sinoc ,uzivaju u boemu ,gdje nece uzivat
pojacanja su dosla ,sad je mnogo mnogo lakse...
svi u ligi imaju vec strah ,a ja jedva cekam da vidim kako ce sve ovo izgledati na terenu ...
vrijeme je da navijaci krenu lagano bodrit rudar,jer bez tog dzaba nam da imamo i mesija ,ronalda
i koga sve u timu ,premier ligu bi mogli otpisat...
Budućnost se ne boji nikoga, takva smo ekipa, bez straha ;) :)
1947!

GusaR 1996
Kontakt:

Post Postao/la GusaR 1996 » 09 feb 2012, 18:14

Golman i stoper, to su nam najdeficitarnije pozicije! Trebo je Mirnes ostaviti Šabu, on nam je poslije Kene Hasagica i Adnana Hadzica najbolji golman koji je branio u Rudaru. Sreca pa imamo dobrog trenera golmana pa mozda i bude nesto od ovog Pjanica :lol: Sto se stopera tice, takodje mislim da se nije smio tako lako odreci Cileta, on nam je uz Gafu bio najstandardniji igrac. Volio bih da se dovede jos jedan kvalitetan stoper i onda bi bili prejaki. I ovako ce Buza biti na slatkim mukama, valja izabrati prvih 11 :mrgreen:
FK Rudar Kakanj 1920
Gusari 1996

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 09 feb 2012, 23:04

GusaR 1996 je napisao/la:Golman i stoper, to su nam najdeficitarnije pozicije! Trebo je Mirnes ostaviti Šabu, on nam je poslije Kene Hasagica i Adnana Hadzica najbolji golman koji je branio u Rudaru. Sreca pa imamo dobrog trenera golmana pa mozda i bude nesto od ovog Pjanica :lol: Sto se stopera tice, takodje mislim da se nije smio tako lako odreci Cileta, on nam je uz Gafu bio najstandardniji igrac. Volio bih da se dovede jos jedan kvalitetan stoper i onda bi bili prejaki. I ovako ce Buza biti na slatkim mukama, valja izabrati prvih 11 :mrgreen:
I meni je zao Šabe, a Cile mi je najomrazeniji igrac koji je bio zadnjih godina u Rudaru. Dobar je igrac, za ove lige je i vise nego dobar, al ja ga ne volim nesto :D Ne treba nam vise niko, imamo igraca da ce biti tesko izbrati medju 18 koga staviti, a kamoli medju prvih 11 :D
#samoRudar #zauvijek

kuman_@mel
Kontakt:

Post Postao/la kuman_@mel » 10 feb 2012, 13:17

Previse ste se ponjeli,sacekajte tekme,pa se onda dizite u nebo 8-)
Zemljo tisucljetna,na vjernost ti se kunem !

Free_shooteR
Kontakt:

Post Postao/la Free_shooteR » 10 feb 2012, 15:16

kuman_@mel je napisao/la:Previse ste se ponjeli,sacekajte tekme,pa se onda dizite u nebo 8-)

ma nismo brate..samo pricamo ...iznosimo svoja misljenja.....mi i dalje sumnjammo u sve ovo..jer toLIko puta smo iznevjereni...tak da nemamo bas puno povjerenja...sto se tice ulaska u PL....nada je tu naravno..kao i uvijekk..i to je sve...a i sam moras priznat da sada sa ovim pojacanjima imamo jaku ekipu...iii da imamo pravo da se nadamo......
Kraljice Bosno nemoj se vise bojat'
mi smo tvoj stit i necemo te prodat'
ako neko vrijedja necemo okrenut' ledja
ti dani su prosli, sad se sve mijenja!!!

kuman_@mel
Kontakt:

Post Postao/la kuman_@mel » 10 feb 2012, 18:40

Free_shooteR je napisao/la:
kuman_@mel je napisao/la:Previse ste se ponjeli,sacekajte tekme,pa se onda dizite u nebo 8-)

ma nismo brate..samo pricamo ...iznosimo svoja misljenja.....mi i dalje sumnjammo u sve ovo..jer toLIko puta smo iznevjereni...tak da nemamo bas puno povjerenja...sto se tice ulaska u PL....nada je tu naravno..kao i uvijekk..i to je sve...a i sam moras priznat da sada sa ovim pojacanjima imamo jaku ekipu...iii da imamo pravo da se nadamo......
Naravno druze da imate pravo da se nadate i to kakvo...ali nazalost u ovoj nasoj bijednoj ligi neodlucuje kvalitet nego Para...... i na kraju jedan rudarski pozdrav : SRETNO ! :D
Zemljo tisucljetna,na vjernost ti se kunem !

Free_shooteR
Kontakt:

Post Postao/la Free_shooteR » 10 feb 2012, 19:13

kuman_@mel je napisao/la:
Free_shooteR je napisao/la:

Naravno druze da imate pravo da se nadate i to kakvo...ali nazalost u ovoj nasoj bijednoj ligi neodlucuje kvalitet nego Para...... i na kraju jedan rudarski pozdrav : SRETNO ! :D

Sve mi to znamo...nis ti ne brini ;)

pozz takodjer...sve najbolje :) :mrgreen:
Kraljice Bosno nemoj se vise bojat'
mi smo tvoj stit i necemo te prodat'
ako neko vrijedja necemo okrenut' ledja
ti dani su prosli, sad se sve mijenja!!!

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 10 feb 2012, 19:28

Ako se po jutru poznaje dan Rudar vjerovatno ide na Premijer ligu, no sa druge strane znamo već koliko su puta tako 'izrađeni' navijači Rudara. Ali opet kada se sagleda, ne znam da li bi džaba dovodili sve ove igrače (Duro, Nemeljaković, Duraković, Spahić, Ćulov) ako ne žele puno toga napraviti, jer su i sa onom ekipom koja je igrala u jesenjem dijelu prvenstva mogli izboriti sredinu tabele ili top 5 sigurno. Nije bilo značajnijih odlazaka tako da bi sigurno i ona ekipa mogla biti među 5 najboljih. Dok ovako stvari izgledaju mnogo drugačije, ne vidim razlog zašto bi 'bezveze' dovodili sve te već provjerene i kvalitetne igrače ako ne žele u Premijer ligu. Mislim da se navijači Rudara sa pravom imaju čemu nadati jer ono što je napravljeno ove zime u klubu je i više nego dobro. Sve u svemu fino je što ima jedan ovakav jak tim u ligi, jer će doprinijeti kvalitetu lige, a biće mi zadovoljstvo gledati ekipu kakva je Rudar na proljeće.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 11 feb 2012, 23:30

LjumanM95 je napisao/la:Ako se po jutru poznaje dan Rudar vjerovatno ide na Premijer ligu, no sa druge strane znamo već koliko su puta tako 'izrađeni' navijači Rudara. Ali opet kada se sagleda, ne znam da li bi džaba dovodili sve ove igrače (Duro, Nemeljaković, Duraković, Spahić, Ćulov) ako ne žele puno toga napraviti, jer su i sa onom ekipom koja je igrala u jesenjem dijelu prvenstva mogli izboriti sredinu tabele ili top 5 sigurno. Nije bilo značajnijih odlazaka tako da bi sigurno i ona ekipa mogla biti među 5 najboljih. Dok ovako stvari izgledaju mnogo drugačije, ne vidim razlog zašto bi 'bezveze' dovodili sve te već provjerene i kvalitetne igrače ako ne žele u Premijer ligu. Mislim da se navijači Rudara sa pravom imaju čemu nadati jer ono što je napravljeno ove zime u klubu je i više nego dobro. Sve u svemu fino je što ima jedan ovakav jak tim u ligi, jer će doprinijeti kvalitetu lige, a biće mi zadovoljstvo gledati ekipu kakva je Rudar na proljeće.
i ''drinin vuk'' bi skonto da si to ti sa svojim cudesnim ''NO'' :lol:
1947!

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 11 feb 2012, 23:34

:lol: :lol:

Dobro je makar ne sumnjaš da sam ja on. :D :lol:
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 12 feb 2012, 19:54

Kad bi jos Termoelektrana pocela ulagati u Rudar, gdje bi nam bio kraj. Najzagadjeniji smo grad u BiH, najvise "zaslugom" Termoelektrane, a ni marke ne ulazu u sport, ni u bilo sta drugo u Kaknju. Nedavno sam gledao neku emisiju gdje je gost bio direktor TE Kakanj i na kraju razgovora voditelj ga pita zasto ne ulazu u sport, ovaj odgovara: Mi pripadamo "Elektroprivredi BiH" Sarajevo i nismo duzni ulagati u kakanjski sport.., tako nesto rece, kao oni nemaju veze s Kaknjom :roll: :roll: nidje veze :? Disati se ne moze zbog njih, al' nema to veze :roll:
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 13 feb 2012, 20:33

Goran Kušljić u Maleziji !
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 14 feb 2012, 23:49

Ujutro u 9h, Rudar putuje na pripreme u Makarsku!
#samoRudar #zauvijek

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 15 feb 2012, 12:22

„Zeleno-crni“ otputovali u Makarsku
Nogometaši Rudara nakon bazičnih priprema na Ponijerima i 20 dana rada u nemogućim uvjetima, jutros su otputovali u Makarsku, gdje će obaviti završnu fazu priprema

U idućih 10 dana „zeleno-crni“ će boraviti u hotelu „Bonaca“ i na terenima GSC Makarska i Jadrana u Tučepima gdje će trenirati i odigrati najmanje pet kontrolnih utakmica.

Stručni štab i igrače na put preko Kupresa do Makarske ispratili su članovi Operativnog tima za upravljanje Klubom Mirsad Jašarspahić, Suad Spahić i Igor Andrijević. Na dogovoru u svlačionici svi su bili raspoloženi i osjetila se atmosfera zajedništva. Igrači vjeruju u poteze koje vuče Operativni tim, a Operativni tim od igrača traži postavljanje Kluba i klupskih ciljeva iznad svakog pojedinačnog interesa. Ovo je jutros rekao član Operativnog tima Suad Spahić. Mirsad Jašarspahić je kao prvi čovjek u ovom timu istakao zadovoljstvo što će ekipa konačna iz teških zimskih uvjeta u trećem pokušaju otputovati na more, Igor Andrijević je sa par prikladnih dosjetki uveselio igrače i trenere.Tako se u Makarsku otputovalo u vedrom duhu i potpunom raspoloženju.

- Odlazak u Makarsku bio je predviđen za 8.februar, ali zbog blokade puteva nastale snježnim padavinama bili smo primorani ostati u Kaknju i praktično improvizirati treninge u fitnes salonu i dubokom snijegu što nam je predstavljalo stanovite probleme, pogotovo što nismo mogli odigrati dvije planirane utakmice. Nadam se da ćemo propušteno nadoknaditi u Makarskoj gdje ćemo raditi na tehničko-taktičkim elementima i kroz kontrolne utakmice pokušati modelirati igru i sastav tima, što nam je glavni cilj, istakao je trener Rudara Mirnes Buza.

Prvi nastup „zeleno-crni“ imaju u petak, sa početkom u 13,00 sati, kada igraju sa ekipom Imotskog, a za nedjelju sa početkom u 15,00 sati protiv premijerligaša Rudara iz Prijedora Njavjerovatnije će se igrati i sa Travnikom koji će takođe „morski“ dio priprema obaviti u Makarskoj.

Pored prvog trenera Mirnesa Buze, njegovog pomoćnika Ramiza Husića, kondicionog trenera Nedima Demira i trenera golmana Nezira Mujagića, fizioterapeuta Kirnasa Husagića i ekonoma Muhameda Tolovskog u Makarsku su otputovali: Kemal Hadžić, Amel Pjanić (golmani) te 22 igrača: Kenan Nemeljaković, Petar Matović, Admir i Semir Kubat, Jasmin Čeliković, Mirza Spahić, Armin Alagić, Adis Goralija, Amer i Amel Hrustanović, Saša Prkić, Armin Topalović, Armin Duvnjak, Zlatan Gafurović, Samir Duro, Kenan Helja, Dženan Duraković, Eldin Murić, Adis Čulov, Mirza Kovač, Amel Neimarlija i Bajro Spahić.
#samoRudar #zauvijek

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.