Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neno#4
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la neno#4 » 02 mar 2011, 20:27

Sinanović: Nije mi ni krivo ni drago što nikada nisam igrao za BiH

Da sada dobijem poziv, vjerovatno bih ga odbio, kaže najviši bh. košarkaš koji čeka španski pasoš

Zašto najviši bh. košarkaš u historiji Nedžad Sinanović nije, a vjerovatno nikada i neće, igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine? Ako je neko imao dileme, nakon što pročita naredne redove, vjerovatno će ih riješiti.

Sinanović (222 centimetra), s kojim smo jučer telefonski kontaktirali, odaje dojam osobe kojoj je svejedno kada je riječ o nacionalnom timu. To smo saznali u intervjuu koji smo počeli pitanjem: Zašto Nedžada Sinanovića nikada nismo gledali u dresu BiH?

Želi bolji ugovor

- Ko će znati, uvijek se nešto ispriječilo, nije to bio samo moj izbor - odgovara Sinanović, koji je u nedjelju u prvom ovosezonskom nastupu za Unikaha Malagu u španskom prvenstvu imao po devet poena i skokova protiv Menorke (78:68).

Prethodno je zablistao u Euroligi sa 18 poena protiv Kaha Laborala i 15 protiv Litvos ritasa.

Je li Vam žao što nikada niste zaigrali za svoju državu?

- Nije mi ni krivo ni drago. Tako se desilo i tu ne mogu ništa promijeniti.

Našu reprezentaciju krajem avgusta očekuje Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Da Vam selektor sada uputi poziv, biste li se odazvali?

- Vjerovatno bih odbio, iz više razloga. Glavni je taj da je moja karijera na prekretnici, jer želim napraviti bolji ugovor, čekam španski pasoš...

Koliko Vas pogađaju optužbe da nikada niste ni željeli igrati za BiH?

- Ima svakakvih komentara. Svako ima pravo da kaže šta misli.

U kakvim ste odnosima s ostalim bh. košarkašima, prije svih Mirzom Teletovićem iz Kaha Laborala, rivalom u španskom prvenstvu, i Kenanom Bajramovićem iz Litvosa, protiv kojeg ste igrali u Euroligi?

- Nemamo neke specijalne odnose. Kenana poznajem iz Zenice, sa Mirzom sam se pozdravio nedavno na utakmici i to je to.

Prebačen u prvi tim

Već nekoliko godina gravitirate između prve i druge španske lige, hoće li dobre igre u posljednje vrijeme pomoći da se taj status promijeni?

- Sada sam definitivno prebačen u prvi tim do kraja sezone, pa vidjet ćemo. Sa Unikahom imam ugovor na još godinu, cilj mi je da postanem standardan u prvoj ligi. Nadam se da će mi pomoći i španski pasoš, jer bih u tom slučaju imao status domaćeg igrača.

Je li tačno da ste se bh. dresa odrekli upravo zbog tog pasoša. Imate li ambicija igrati za Španiju?

- Španski pasoš čekam već dvije godine i ta je procedura pri samom kraju. Što se tiče reprezentacije, to se nikad ne zna i nisam upućen previše u propise.

Uostalom, i Nenad Marković ima španski pasoš, pa je bio reprezentativac BiH. Kad je u pitanju španska reprezentacija, kad vidim ko sve igra, ne znam koliko je to realno.

Od Zavidovića do Reala

Nedžad Sinanović rođen je 29. januara 1983. godine u Zavidovićima. Tek što je počeo trenirati u Čeliku, lokalni "skauti" dojavili su bivšem treneru Zeničana Kosti Jankovu da se pojavio interesantan igrač.

Jankov je to prenio prijatelju Božidaru Maljkoviću, jednom od najboljih evropskih trenera, i stvari su se počele odvijati munjevitom brzinom. Maljković je Sinanovića doveo u Malagu, gdje je počeo s ozbiljnijim radom.

Dvije sezone kalio se u belgijskom Pepinsteru (2003/2005), zatim se vratio u Španiju, prvo u Real Madrid kod Maljkovića (2005/2007), a nakon godine u njemačkom Kelnu i u drugoligaški Burgos.

Od oktobra 2009. član je Unikahe Malage, ali je uglavnom nastupao za klupsku filijalu Rinkon u drugoj ligi. Dok je još bio anonimus, na NBA draftu 2003. godine Sinanovića su izabrali Portland trejl blejzersi (54. pik druge runde). Tri puta je boravio u kampu Blejzersa, ali NBA ugovor nije potpisao.

Pozivala ga trojica selektora

Nedžada Sinanovića pozivala su trojica bh. selektora, Draško Prodanović, Mensur Bajramović i Nenad Marković. No, nikada se nijednom nije odazvao na pripreme.
Onako kako ti razmisljas gospodine Sinanovicu, ja mislim ne razmislja ni dijete od pet godina...Otprilike rezon ti je taj....Ko sam ko ja...Mislis odigrao si tri utakmice kako treba i da ces dobiti high - rated ugovor...
Varas se..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 mar 2011, 21:03

neno#4 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:princ igra sve bolje treba ga obavezno zvati u repku
Napokon Nermine si dosao na moju ideju da se Princa mora zvati :D :D :D
Sale, Gorda sa pet minuta na beku plus Princ idealna kombinacija sigurno...
Svaka ozbiljna ekipa mora da ima jednog igraca tipa Princa, neopterecenog minutazom, sigurnog na lopti, dobro covjek izvodi bacanja...
Ja mislim da u ovom trenutku Princ nista nije losiji od Saleta, cak stavise igra u jacim takmicenjima...
princ igra sada na nekom nivou na kojem nikada nije igrao + je bio povredzen, ali ovih nekoliko utakmica sto sam pogledao ostao sam veoma prijatno iznenadzen, nevjerovatno je popravio sut sa vana, a stekao je jednu veliku zrelost, ocigledno mu je godila kako EL tako i sada igranje pod acom petrovicem
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 mar 2011, 22:30

nerminh74 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:princ igra sve bolje treba ga obavezno zvati u repku
Napokon Nermine si dosao na moju ideju da se Princa mora zvati :D :D :D
Sale, Gorda sa pet minuta na beku plus Princ idealna kombinacija sigurno...
Svaka ozbiljna ekipa mora da ima jednog igraca tipa Princa, neopterecenog minutazom, sigurnog na lopti, dobro covjek izvodi bacanja...
Ja mislim da u ovom trenutku Princ nista nije losiji od Saleta, cak stavise igra u jacim takmicenjima...
princ igra sada na nekom nivou na kojem nikada nije igrao + je bio povredzen, ali ovih nekoliko utakmica sto sam pogledao ostao sam veoma prijatno iznenadzen, nevjerovatno je popravio sut sa vana, a stekao je jednu veliku zrelost, ocigledno mu je godila kako EL tako i sada igranje pod acom petrovicem
Ali ja sam i dalje ubijedjen da on nece biti pozvan..

Ostalo je samo ime.....

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 03 mar 2011, 22:02

Keno opet fenomenalan. Bravo majstore.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 mar 2011, 22:43

veoma dobra partija gordica 14 pt. i 5 as. istina sut za 2 je los
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kaliguza
Kontakt:

Post Postao/la Kaliguza » 03 mar 2011, 23:33

Mislim da je ovo trenutno naš najbolji tim za Eurobasket u Litvaniji,i da bi se uz malo sreće mogli plasirati u polufinale.Novi sam na forumu pa me interesuje vaše mišljenje.
Playmakeri:
Saša Vasiljević,Nemanja Gordić,Vedran Princ
Bekovi i krila:
Nihad Đedović,Emir Preldžić(ako dobije dozvolu fibe),Goran Ikonić,Alan Anderson ili Henry Domercant,Felix Kojadinović,Damir Markota(dobio sam provjerenu informaciju da će Damir igrati za nas),
Krilni centri:
Mirza Teletović,Kenan Bajramović,Damir Krupalija
Centri:
Ratko Varda,Elvir Ovčina ili Goran Suton

Rezerve:
Edin Bavčić,Adnan Hodžić,Elmedin Kikanović,Ante Mašić,Aleksej Nešović,Miralem Halilović

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 03 mar 2011, 23:54

Majke ti otkud ti to za Markotu? Jest da se preziva Omerhodžić i da je iz Sarajeva, ali teško da će igrati za nas, mada bi bio velikoooo pojačanje.

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 04 mar 2011, 00:01

Kaliguza je napisao/la:Mislim da je ovo trenutno naš najbolji tim za Eurobasket u Litvaniji,i da bi se uz malo sreće mogli plasirati u polufinale.Novi sam na forumu pa me interesuje vaše mišljenje.
Playmakeri:
Bekovi i krila:
Nihad Đedović,Emir Preldžić(ako dobije dozvolu fibe),Goran Ikonić,Alan Anderson ili Henry Domercant,Felix Kojadinović,Damir Markota(dobio sam provjerenu informaciju da će Damir igrati za nas),
Krilni centri:
Centri:

Rezerve:
Edin Bavčić,Adnan Hodžić,Elmedin Kikanović,Ante Mašić,Aleksej Nešović,Miralem Halilović

Pa Markota il ti ga Omerhodžić je krilni centar :mrgreen: :mrgreen:
I Love this game !!!

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 04 mar 2011, 10:55

Kaliguza je napisao/la:Mislim da je ovo trenutno naš najbolji tim za Eurobasket u Litvaniji,i da bi se uz malo sreće mogli plasirati u polufinale.Novi sam na forumu pa me interesuje vaše mišljenje.
Playmakeri:
Bekovi i krila:
Krilni centri:
Centri:

Rezerve:

polufinale????

preldzic nije trenutno nas igrac,anderson takodje,markota je mislim vec igrao za hrvatsku i nije krilo nego krilni centar

adzutant
Kontakt:

Post Postao/la adzutant » 04 mar 2011, 13:32

sta mislite... da li bi markota bio pojacanje? na poziciji gdje imamo mirzu i kenu...recimo...

dacco
Kontakt:

Post Postao/la dacco » 04 mar 2011, 15:06

Ne znam to za Markotu igrao je za HR ko zna kakve su seme u savezu....i mislim da bih koristio kao zamjene za Vardu ima visinu za peticu 209cm a koliko sam skuzio i vidio malo se "napucao" mislim da u Olimpiji igra na poziciji centra ispravite me ako griješim....ima mekanu ruku za 3 mogu samo zamisliti nega i Mirzu u petorci ispucavanje trica igra bez centara i skoka haha malo se šalim...

edo3majka
Kontakt:

Post Postao/la edo3majka » 04 mar 2011, 16:12

Kakav crni Suton, jel to onaj Sarajlija sto je odlucio da igra za Hrvatsku sto se pisalo jedno vrijeme o njemu? Odakle da je na toj tvojoj listi, a to za polufinale je najjace :D :D :D :lol: :lol: :lol:
Penny Hardawaay & Tracy McGrady 2 no°1

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 04 mar 2011, 16:48

dacco je napisao/la:Ne znam to za Markotu igrao je za HR ko zna kakve su seme u savezu....i mislim da bih koristio kao zamjene za Vardu ima visinu za peticu 209cm a koliko sam skuzio i vidio malo se "napucao" mislim da u Olimpiji igra na poziciji centra ispravite me ako griješim....ima mekanu ruku za 3 mogu samo zamisliti nega i Mirzu u petorci ispucavanje trica igra bez centara i skoka haha malo se šalim...
Kakav crni centar...Markota je krilni centar...

Vec na poziciji koja je najjaca u timu, on nam uopste nije potreban..

Ostalo je samo ime.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 04 mar 2011, 17:09

adzutant je napisao/la:sta mislite... da li bi markota bio pojacanje? na poziciji gdje imamo mirzu i kenu...recimo...

bio bi pojacanje jer bi mogli igrati sa dvije 4
Zadnja izmjena: kakavdanakneiskustvu, dana/u 04 mar 2011, 17:11, ukupno mijenjano 1 put.

bosanac035
Kontakt:

Post Postao/la bosanac035 » 04 mar 2011, 17:10

neno#4 je napisao/la:
dacco je napisao/la:Ne znam to za Markotu igrao je za HR ko zna kakve su seme u savezu....i mislim da bih koristio kao zamjene za Vardu ima visinu za peticu 209cm a koliko sam skuzio i vidio malo se "napucao" mislim da u Olimpiji igra na poziciji centra ispravite me ako griješim....ima mekanu ruku za 3 mogu samo zamisliti nega i Mirzu u petorci ispucavanje trica igra bez centara i skoka haha malo se šalim...
Kakav crni centar...Markota je krilni centar...

Vec na poziciji koja je najjaca u timu, on nam uopste nije potreban..
Al' pazi ovog gore, predstavi ga klasičnom "trojkom" :lol: :lol: :lol:
I Love this game !!!

Kaliguza
Kontakt:

Post Postao/la Kaliguza » 04 mar 2011, 18:59

Koliko ja znam on je u Spartaku iz Sankt Petersburga igrao na trici znači ja nisam puno pogriješio.Cijenim vaše mišljenje ipak se vi bolje razumijete u košarku.I ja sam bio iznenađen kad sam ćuo da će Markota igrati za nas(nebi bilo korektno da kažem od koga sam dobio informaciju) ali trebamo biti realni na koga drugog bi se moglo odnositi ono da će naš savez pokušati vratit neke igrače iz Hrvatske možda na Planinića,Bogdanovića,Baraća ili možda Mulaomerovića.
Zadnja izmjena: Kaliguza, dana/u 04 mar 2011, 20:15, ukupno mijenjano 1 put.

Kaliguza
Kontakt:

Post Postao/la Kaliguza » 04 mar 2011, 20:00

Previše sam subjektivan kad je naša reprezentacija u pitanju tako da nekad očekujem previše.Mi smo po imenima slabiji od npr.Srbije ali kad se vidi u kakvoj formi igraju naši igrači:Teletović(najbolja 4 u Španskoj ligi),Bajramović(razvaljuje u Lietuvos Rytas),Đedović i Gordić(ponajbolji su igrači u Romi),Preldžić(sinoć 20p),još su tu Sale,Varda itd.
Još ako nas pojačaju Markota i Anderson(igra u životnoj formi)onda ni polufinale nebi bilo nemoguće.U Srbiji jedino Teodosić,Savanović,Krstić igraju dobro ostali ili griju klupu(Kešelj,Veličković,Mačvan)ili igraju daleko ispod prosjeka.Turska bez Boše nije ista ekipa,Slovenci stari,Grci podmladili ekipu,jedine repr.protiv kojih po mom mišljenju nemamo velike šanse su Španija i Litvanija.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 mar 2011, 20:07

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
adzutant je napisao/la:sta mislite... da li bi markota bio pojacanje? na poziciji gdje imamo mirzu i kenu...recimo...

bio bi pojacanje jer bi mogli igrati sa dvije 4
markota je po meni za nijansu bolji od bavcica, ali kada jos dodas njegov karakter tj. okorjeli kockar i veoma sklon alkoholu i nepouzdan (u ciboni je prije 3 sezone dobio otkaz od perasovica jer nije dosao na aedrom kada su isli na jednu pripremnu utakmicu) vidis da nam u repci uopste nije potreban, pogotovu sto bi ja 10 puta prije njega poveo krupaliju koji igra u daleko boljoj formi

dok je suton druga prica, on je solidan centar po europskim standardima i kao takav moze biti veoma koristan repki

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 mar 2011, 20:21

Kaliguza je napisao/la:Previše sam subjektivan kad je naša reprezentacija u pitanju tako da nekad očekujem previše.Mi smo po imenima slabiji od npr.Srbije ali kad se vidi u kakvoj formi igraju naši igrači:Teletović(najbolja 4 u Španskoj ligi),Bajramović(razvaljuje u Lietuvos Rytas),Đedović i Gordić(ponajbolji su igrači u Romi),Preldžić(sinoć 20p),još su tu Sale,Varda itd.
Još ako nas pojačaju Markota i Anderson(igra u životnoj formi)onda ni polufinale nebi bilo nemoguće.U Srbiji jedino Teodosić,Savanović,Krstić igraju dobro ostali ili griju klupu(Kešelj,Veličković,Mačvan)ili igraju daleko ispod prosjeka.Turska bez Boše nije ista ekipa,Slovenci stari,Grci podmladili ekipu,jedine repr.protiv kojih po mom mišljenju nemamo velike šanse su Španija i Litvanija.
daleko smo mi od polufinala, nemoj gledati kako igraju nasi igraci van konteksta, ekipe se slazu u kompletu i nemamo mi tu kvalitetu za polufinale, mislim ako skupimo sve nase igrace (prvenstveno mislim na teletovica, bajramovica, vardu, djedovica, gordica i vasiljevica) + ako uspiju vratiti preldzica mislim da mozemo proci grupu i cak uz puno srece (da nas ne zapadnu najace ekipe) mozda i jos jedan krug, ali to je plafon

dok sto se tice stranaca, daleko bi radije gledao domercanta nego divljaka andersona pogotovu jer on nemoze zajedno sa teletovicem, a ako nebi uspjeli dovesti sutona onda bi radije vidio fishera D'ora-a

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google Adsense [Bot] i 25 gostiju.