HORHE je napisao/la:TREBA VAS UGASITI MAJKU VAM J*E*B*E*M U P*I*Č*K*Umostar_mo je napisao/la:mogu ja,Hajdeee je napisao/la:Moze li mi neko pojasniti ovu netrpeljivost navijaca Slobode, Celika....i dobrog dijela navijaca Zeljeznicara, prema Velezu?
nisu im oteli stadion i pokušali ih ugasiti , nije stadion ostao ni recimo u Lukavici niti slično ...nisu im pobacali sve pehare i pokušali zatrati kompletnu historiju kao Veležu , nisu klub reformirali od najboljiih igrača jednog mahalskog turnira koji je organizovao tadašnji UNPROFOR 94 u sjevernom logoru izmedju mostarskih mahala.
Neke od ekipa koje su tada učestvovale su bile : Luka, Mahala, Cernica, Blagaj, Bijelopolje, Velež Nevesinje itd.
Od najboljih igrača tog dvodnevnog turnira kao feniks iz pepela se počeo dizati Velež , bez stadiona , bez bilo kakve infrastrukture, bez bilo čega i počeo igrati na prigradskoj livadi u Vrapčićima i kao takav i dan danas 25 godina poslije opstao , sa novim u ratu i poslije rata rodjenim generacijama onih kojima su njihovi očevi prenijeli ljubav prema Veležu onakvu kako se samo može voljeti Velež i koje danas gledamo kako prevaljuju stotine kilometara kako bi pratile taj Velež.
Netrpeljivost prema Veležu može imati samo onaj tko nema dušu , tko nema mozak , tko nema srce , jer ono što je Velež kao simbol slobodarskog Mostara preživio nije preživio niko.
i živjet će vječno jer moja dva sina i kćer su na svakoj utakmici u crvenim dresovima , u automobilu kada putujemo sviraju samo pjesme o Veležu jer djeca samo to hoće slušati.
To je ljubav , a ljubav je osjećaj koji nam je podario Bog i koji niko od običnih smrtnika , dušmana i sl . ne može ugasiti.
MOSTAR U SRCU VELEŽDO GROBA
Zapitajte sto vas sve vise i vise raje mrzi i to zadnjih godina samo niste onaj Velez koji je nekada bio i to je cinjenica danas vas oslikava ciganluk, papanluk i primitivizam na sve strane, vase forumsko pisanje vas najbolje oslikava
PJESMA O VELEŽU NIKAD PRESTAT NEĆE PA TI PJENIO ILI NE PJENIO PRIMITIVAC