Prva liga FBiH - 2018/19

Moderator/ica: GracanicaAA

mostar_mo
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH - 2018/19

Post Postao/la mostar_mo » 08 apr 2019, 15:33

HORHE je napisao/la:
mostar_mo je napisao/la:
Hajdeee je napisao/la:Moze li mi neko pojasniti ovu netrpeljivost navijaca Slobode, Celika....i dobrog dijela navijaca Zeljeznicara, prema Velezu?
mogu ja,

nisu im oteli stadion i pokušali ih ugasiti , nije stadion ostao ni recimo u Lukavici niti slično ...nisu im pobacali sve pehare i pokušali zatrati kompletnu historiju kao Veležu , nisu klub reformirali od najboljiih igrača jednog mahalskog turnira koji je organizovao tadašnji UNPROFOR 94 u sjevernom logoru izmedju mostarskih mahala.
Neke od ekipa koje su tada učestvovale su bile : Luka, Mahala, Cernica, Blagaj, Bijelopolje, Velež Nevesinje itd.
Od najboljih igrača tog dvodnevnog turnira kao feniks iz pepela se počeo dizati Velež , bez stadiona , bez bilo kakve infrastrukture, bez bilo čega i počeo igrati na prigradskoj livadi u Vrapčićima i kao takav i dan danas 25 godina poslije opstao , sa novim u ratu i poslije rata rodjenim generacijama onih kojima su njihovi očevi prenijeli ljubav prema Veležu onakvu kako se samo može voljeti Velež i koje danas gledamo kako prevaljuju stotine kilometara kako bi pratile taj Velež.
Netrpeljivost prema Veležu može imati samo onaj tko nema dušu , tko nema mozak , tko nema srce , jer ono što je Velež kao simbol slobodarskog Mostara preživio nije preživio niko.

i živjet će vječno jer moja dva sina i kćer su na svakoj utakmici u crvenim dresovima , u automobilu kada putujemo sviraju samo pjesme o Veležu jer djeca samo to hoće slušati.
To je ljubav , a ljubav je osjećaj koji nam je podario Bog i koji niko od običnih smrtnika , dušmana i sl . ne može ugasiti.

MOSTAR U SRCU VELEŽDO GROBA ;)
TREBA VAS UGASITI MAJKU VAM J*E*B*E*M U P*I*Č*K*U

Zapitajte sto vas sve vise i vise raje mrzi i to zadnjih godina samo niste onaj Velez koji je nekada bio i to je cinjenica danas vas oslikava ciganluk, papanluk i primitivizam na sve strane, vase forumsko pisanje vas najbolje oslikava

PJESMA O VELEŽU NIKAD PRESTAT NEĆE PA TI PJENIO ILI NE PJENIO PRIMITIVAC :D
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Kelner69
Kontakt:

Post Postao/la Kelner69 » 08 apr 2019, 15:34

drakensang je napisao/la:
avenija je napisao/la:Evo ih sada traze pomoc od SIPE i MUPA, Ceferin i Uefa ostali su nijemi na pisma:rol: :rol:

Kako sebi stvorise gostovanje na noz u Jajcu pa to ni djeca u vrticu ne rade.

E Velez ko te vodi, hajd da je to klub od jucer pa neiskustvo ali oni su malte ne standardan drugoligas poslije rata i opet lekciju nisu nauclili.
**** nemamo mi protekciju da ne mozemo ispast. malo je retardirano to podjebavanje kad skontas da ste i bi ttebali ovdje da niste politicka kurava. pa jel, budi realan. a naivan si ako mislis da je ovo sa simeunovicem izazvalo gostovanje na noz. to je gostovanje na noz uvijek bilo i bice, jer su to klubovi koji na taj nacin zive. prodaju se, a od veleza znaju da nece dobit marku da se skloni
Pa zasto se Tosk skloni onda u drugom poluvremenu,uzese vas lopatom :urnebes: :urnebes: :urnebes: Podigose cijenu do max umjesto upola da uzmete na pocetku :wtf:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 08 apr 2019, 15:36

avenija je napisao/la:Evo ih sada traze pomoc od SIPE i MUPA, Ceferin i Uefa ostali su nijemi na pisma:rol: :rol:

E Velez ko te vodi, hajd da je to klub od jucer pa neiskustvo ali oni su malte ne standardan drugoligas poslije rata i opet lekciju nisu nauclili.
**** nemamo mi protekciju da ne mozemo ispast. malo je retardirano to podjebavanje kad skontas da ste i bi ttebali ovdje da niste politicka kurava. pa jel, budi realan. a naivan si ako mislis da je ovo sa simeunovicem izazvalo gostovanje na noz. to je gostovanje na noz uvijek bilo i bice, jer su to klubovi koji na taj nacin zive. prodaju se, a od veleza znaju da nece dobit marku da se skloni
Suti, radi, petljaj, premiraj i vrati se u ligu. Mani se Ceferina, Sipe i teorija zavjere.
Kako ste odradili protiv Toska tako ste trebali i Zvijezdu zavrsiti ;)
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 08 apr 2019, 15:40

Kelner69 je napisao/la:

Pa zasto se Tosk skloni onda u drugom poluvremenu,uzese vas lopatom :urnebes: :urnebes: :urnebes: Podigose cijenu do max umjesto upola da uzmete na pocetku :wtf:

Da si gledao utakmicu onda bi znao da je na 1:3 pred kraj prvog poluvremena igrac Toska izasao na deset metara sam pred golmana , fenomenalno pucao , a nas golman slučajno nogom odbranio. Kazna je stigla par minuta poslije u sudijskoj nadoknadi za 2:3 i to nas je vratilo psiholoski jer smo na odmor otisli s tim rezultatom.
Dakle, toliko o nekakvom dogovoru i kupovini , da je zabio za 1:4 tad ne bi se nikada vratili niti okrenuli.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Kelner69
Kontakt:

Post Postao/la Kelner69 » 08 apr 2019, 15:44

mostar_mo je napisao/la:
Kelner69 je napisao/la:

Da si gledao utakmicu onda bi znao da je na 1:3 pred kraj prvog poluvremena igrac Toska izasao na deset metara sam pred golmana , fenomenalno pucao , a nas golman slučajno nogom odbranio. Kazna je stigla par minuta poslije u sudijskoj nadoknadi za 2:3 i to nas je vratilo psiholoski jer smo na odmor otisli s tim rezultatom.
Dakle, toliko o nekakvom dogovoru i kupovini , da je zabio za 1:4 tad ne bi se nikada vratili niti okrenuli.
Vratili bi se vi samo bi morali vise iskesirat :salut:

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 08 apr 2019, 15:46

mostar_mo je napisao/la:Da si gledao utakmicu onda bi znao da je na 1:3 pred kraj prvog poluvremena igrac Toska izasao na deset metara sam pred golmana , fenomenalno pucao , a nas golman slučajno nogom odbranio. Kazna je stigla par minuta poslije u sudijskoj nadoknadi za 2:3 i to nas je vratilo psiholoski jer smo na odmor otisli s tim rezultatom.
Trosis zivce na trollove. Vidis da i ne pokusava argumentovano raspravljati, batali.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Kelner69
Kontakt:

Post Postao/la Kelner69 » 08 apr 2019, 15:57

Cuj trolove. Pa gol za 3-3 ono nebi Bracina Vrbanjusa primila,covjece desni stoper ne skuplja i stoji 20 metara od lijevog koji u trenutku asistencije cuva svog beka :oops: :oops: :oops:
4 gol zabijate jer golman izbija loptu ne dugu,ne u aut,nego od peterca do sesnaesterca to ti izadje nekih 11 metara a toliko moj sin nabije od 6godina. :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:

Cirkus ste napravili od ove lige postenjacine

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 08 apr 2019, 16:03

Haj sve, al' reći ljudima da su oni cirkus napravili od ove lige yebi ga onda. :urnebes: :rol: Pa zar se teško prisjetit prethodnih par sezona i ulazaka Mladosti, Metalleghea, Tuzle... :bow:
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 08 apr 2019, 16:05

LjumanM95 je napisao/la:Haj sve, al' reći ljudima da su oni cirkus napravili od ove lige yebi ga onda. :urnebes: :rol: Pa zar se teško prisjetit prethodnih par sezona i ulazaka Mladosti, Metalleghea, Tuzle... :bow:
Mene samo interesuje koliko bi nas mrzili da radimo ovo što Olimpic radi, da li bi za to postojala mjera...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 08 apr 2019, 16:15

HORHE je napisao/la: TREBA VAS UGASITI MAJKU VAM J*E*B*E*M U P*I*Č*K*U

Zapitajte sto vas sve vise i vise raje mrzi i to zadnjih godina samo niste onaj Velez koji je nekada bio i to je cinjenica danas vas oslikava ciganluk, papanluk i primitivizam na sve strane, vase forumsko pisanje vas najbolje oslikava
E sad da ja tebi odgovorim građanine kulturni iz Nedžarića. Znaš koliko nas interesuje što nas neko mrzi i što tako misli o nama. Posebno veći "kulturnjaci" nego što smo i sami. Vi niste svjesni da se ovaj klub nikada ugasiti neće,ma koliko vi to voljeli i željeli. E to vama najviše ide na živce, a to je jadno i bolesno. Bolesnije od svake psovke na ovome forumu.

Samo nastavite pokazivati pravo lice. Mi smo svoje pokazali u prvoj polusezoni kada se iole bez štimanja kontra Veleža igralo. Ova druga polusezona mene lično ne interesuje. Plivanje u poganim vodama gov.nara iz Sarajeva nije nešto na šta se čovjek treba navikavati...
Zadnja izmjena: *p!p!t@*, dana/u 08 apr 2019, 16:18, ukupno mijenjano 3 puta.
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Kelner69
Kontakt:

Post Postao/la Kelner69 » 08 apr 2019, 16:16

*p!p!t@* je napisao/la:
LjumanM95 je napisao/la:Haj sve, al' reći ljudima da su oni cirkus napravili od ove lige yebi ga onda. :urnebes: :rol: Pa zar se teško prisjetit prethodnih par sezona i ulazaka Mladosti, Metalleghea, Tuzle... :bow:
Mene samo interesuje koliko bi nas mrzili da radimo ovo što Olimpic radi, da li bi za to postojala mjera...
Shvatite vise da ne smeta nikome to sto radite jer NIKAD NIKO IZ OVE LIGE NIJE POSTENO USAO NITI CE UCI,ali smorili ste vise jbnom pricom o najpostenijem klubu u univerzumu.

Kelner69
Kontakt:

Post Postao/la Kelner69 » 08 apr 2019, 16:28

*p!p!t@* je napisao/la:
HORHE je napisao/la: TREBA VAS UGASITI MAJKU VAM J*E*B*E*M U P*I*Č*K*U

E sad da ja tebi odgovorim građanine kulturni iz Nedžarića. Znaš koliko nas interesuje što nas neko mrzi i što tako misli o nama. Posebno veći "kulturnjaci" nego što smo i sami. Vi niste svjesni da se ovaj klub nikada ugasiti neće,ma koliko vi to voljeli i željeli. E to vama najviše ide na živce, a to je jadno i bolesno. Bolesnije od svake psovke na ovome forumu.

Samo nastavite pokazivati pravo lice. Mi smo svoje pokazali u prvoj polusezoni kada se iole bez štimanja kontra Veleža igralo. Ova druga polusezona mene lično ne interesuje. Plivanje u poganim vodama gov.nara iz Sarajeva nije nešto na šta se čovjek treba navikavati...
0-2 ste imali u direktnom okrsaju da zavrsite pricu,ko vam je tu kriv???? Save,Sudije,Uefa,Ceferin,Boban,Blatter il Juan Antonio Samarach?

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 08 apr 2019, 16:32

Zar si stvarno realan kad misliš da bi tu priča bila gotova? To ne vjeruju ni naši pjetlići kralju moj. Ovako kako se situacija razvija, ništa me više iznenaditi ne može...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

35SN96
Kontakt:

Post Postao/la 35SN96 » 08 apr 2019, 17:38

Svi nešto pošteni, a svi mute :urnebes: 90% posto utakmica prodaju igrači sa strane, 10% posto završe klubovi. Pa ovu ligu ljudi igraju za 500-600KM i to kad dobiju, u 80% klubova plate kasne. Uzet ću za primjer svoje Jedinstvo, dođe igrač iz Sarajeva, Tuzle u Bihać igrati, ima platu 500-600 KM, važna neka utakmica, ponude mu 2000-3000 hiljade da odigra katastrofa, da napravi penal, dobije crveni. Šta, on ih neće uzeti? neće k*rac, **** se njemu za Jedinstvom i drugim, igrači su u ovoj ligi od danas do sutra. On odigra tebi 6-7 odlični utakmica u polusezoni, tu jednu kaže da je imao loš dan, sta ćeš mu...

Kelner69
Kontakt:

Post Postao/la Kelner69 » 08 apr 2019, 17:41

*p!p!t@* je napisao/la:Zar si stvarno realan kad misliš da bi tu priča bila gotova? To ne vjeruju ni naši pjetlići kralju moj. Ovako kako se situacija razvija, ništa me više iznenaditi ne može...
Realan sam kad kazem da bi bili na mali korak.,
Realan sam kad kazem da ste igrom legli poslije te utakmice za 75 % Ibro vam pogubio konce svadja se sa svima na svijetu,pljuje,psuje,prijeti. I jos nogu ne dobije. Slika i prilika nekada gospodskog Veleza

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 08 apr 2019, 19:09

Kelner69 je napisao/la:Cuj trolove. Pa gol za 3-3 ono nebi Bracina Vrbanjusa primila,covjece desni stoper ne skuplja i stoji 20 metara od lijevog koji u trenutku asistencije cuva svog beka :oops: :oops: :oops:
4 gol zabijate jer golman izbija loptu ne dugu,ne u aut,nego od peterca do sesnaesterca to ti izadje nekih 11 metara a toliko moj sin nabije od 6godina. :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:

Cirkus ste napravili od ove lige postenjacine
Čuvari poštenja :urnebes: :rol: ....protiv Toska jedna od većih lakrdija....ima na YT, hvala Bogu...može se pogledati...nešto u rangu ljože-trebinjska braća
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 08 apr 2019, 19:42

Ma samo maloumnici mogu mrzuti Velez.Ja kao navijac Zeljeznicara volim da udje Velez vec Olimpik.Realno Zelji bi bilo lakse sa olimpikom da igra al ono sto je Velez prezivio malo je ko.Bar bi to donekle trebali razumjeti mi Zeljovci.Sjetite se izgorjele Grbavice.Sjetite se Grbavice poslije reintegracije.Kako bi se mi osjecali da nam je Grbavica ostala tamo preko crte?Da nije bilo reintegracije?Ne ulazim u to ko vodi taj klub i ko trenutno igra u njemu.Al klub kao klub je indtitucija svidjelo se to nekime ili ne.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Asimetric
Kontakt:

Post Postao/la Asimetric » 08 apr 2019, 19:55

123456 je napisao/la:Ma samo maloumnici mogu mrzuti Velez.Ja kao navijac Zeljeznicara volim da udje Velez vec Olimpik.Realno Zelji bi bilo lakse sa olimpikom da igra al ono sto je Velez prezivio malo je ko.Bar bi to donekle trebali razumjeti mi Zeljovci.Sjetite se izgorjele Grbavice.Sjetite se Grbavice poslije reintegracije.Kako bi se mi osjecali da nam je Grbavica ostala tamo preko crte?Da nije bilo reintegracije?Ne ulazim u to ko vodi taj klub i ko trenutno igra u njemu.Al klub kao klub je indtitucija svidjelo se to nekime ili ne.
Svaka čast za razmišljane, žalosno je koliko je Velez postao omrazen otkako se pokusava na posten nacin vratiti tamo gdje i pripada. A vratit cemo se i oni su sami svjesni toga, samo polako. A ovi sto nas mrze su uglavnom seljaci iz nekih manjih mjesta koji čitav život svoj klub bodre u drugim ili trećim ligama pa su sada dobili priliku da se podjebaju sa velikanom kakav je Velez!

Dena94
Kontakt:

Post Postao/la Dena94 » 08 apr 2019, 20:34

Mladost je pobjeda, ono nemozes mjerit ni sacim. Citava utakmica je sprdnja, ali faul za slobodni udarac u 90 minuti :rol: :rol: :rol: I jos golman postavlja 3 igraca u zivi a slobodni na 15 metara od gola, to samo govori da ondje nije samo publika bila premirana. Jos onaj celo najpoznatiji hapac u BIH sudi taku utakmicu.
The Nobles ⚔

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 08 apr 2019, 20:50

Asimetric je napisao/la:
123456 je napisao/la:Ma samo maloumnici mogu mrzuti Velez.Ja kao navijac Zeljeznicara volim da udje Velez vec Olimpik.Realno Zelji bi bilo lakse sa olimpikom da igra al ono sto je Velez prezivio malo je ko.Bar bi to donekle trebali razumjeti mi Zeljovci.Sjetite se izgorjele Grbavice.Sjetite se Grbavice poslije reintegracije.Kako bi se mi osjecali da nam je Grbavica ostala tamo preko crte?Da nije bilo reintegracije?Ne ulazim u to ko vodi taj klub i ko trenutno igra u njemu.Al klub kao klub je indtitucija svidjelo se to nekime ili ne.
Svaka čast za razmišljane, žalosno je koliko je Velez postao omrazen otkako se pokusava na posten nacin vratiti tamo gdje i pripada. A vratit cemo se i oni su sami svjesni toga, samo polako. A ovi sto nas mrze su uglavnom seljaci iz nekih manjih mjesta koji čitav život svoj klub bodre u drugim ili trećim ligama pa su sada dobili priliku da se podjebaju sa velikanom kakav je Velez!
Mislim da većini nije omrzao Velež nego ljudi iz Mostara koji vrijeđaju sve i svakoga ko kaže nešto kontra Veleža. Naravno da ima i normalnih navijača Veleža ali imaš ih nekoliko koji jesi li samo spomenuo nešto kontra Veleža spominju majku,familiju,psuju,itd,itd. Baš pratim facebook stranicu Prva liga a i ovako ove neke novine koje prate prvu ligu i previše je ljudi koji se nenormalno ponašaju. A za Velež mislim da nema niko ništa reći, Velež je bio i ostao institucija BH fudbala.
Support your local club !

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.