BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: BV Borussia Dortmund
Ramos je odličan igrač, ali mislim da je BvB-u za njihove ambicije potreban još veći kvalitet ...
Ramos bi bio odlično riješenje za back-up napadača no tu će izgleda uletiti Ji ...
Znači to bi moglo izgledati u napadu naredne sezone Ramos + Ji .... Nije loše ali nije ni bajno ako se želi što dalje dogurati na sva tri fronta...
Ramos bi bio odlično riješenje za back-up napadača no tu će izgleda uletiti Ji ...
Znači to bi moglo izgledati u napadu naredne sezone Ramos + Ji .... Nije loše ali nije ni bajno ako se želi što dalje dogurati na sva tri fronta...
Agieren statt reagieren
Dobro da se neko sjetio da proglasi glavnog krivca za jučerašnju bruku u vidu Kloppa, a ne kao papagaj ponavljati da imamo povrijeđene igrače, pa bi eto mogli do kraja i sve izgubiti i nikom ništa. Što se tiče dovođenja pojačanja o kojima govorite, skauting u zadnje dvije sezone neću komentarisati, ne vidim da se bilo šta promijenilo.Hare_BvB je napisao/la:Semir bvb je napisao/la:P.S. Evo Matthaus reče da je uvjeren da je Ramos nasljednik Lewata! Jbg prognozir'o je davno da će Lewat put Mordora i pogodio, tako da bi i ovo vrlo lako moglo biti istina
Mats je poslije Gunde nas najkreativniji igrac. Sahin je taraba i nije vise igrac za velikih dometa. Neko je pisao da ne zeli otkup njegov na ljeto - apsolutno se slazem. Najbolje po njeg je da se "vrati u heimat" u Malu Aziju.Semir bvb je napisao/la:Hummels će 99 % zaigrati već naredno kolo, dok ćemo na Gundogana čekati malo duže, možda 2-3 sedmice. Možda i više!![]()
Klopp je jucer katastrofalno pogrijesio s Manijem. Protiv jedne of trkacki najnabrijanijih i najagresivnijih ekipa u ligi, on je Svena gurnuo na stopera, a ostavio dizelase Kehla i Sahina da spartaju kontra njih..
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ako su Ramos i Yi zamjene za jednog od najboljih napadaca, onda su ambicije opasno otisle dole.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Rezerva/starter - nebitno, u njem vise nema kuveta za nesto znacajno. Jbte, u finalu CL, ekipa je pala totalno u zadnjih 20 minuta a Klopp nije cak ni pomislio da ubaci Sahina/Kehla da osvjezi vezu.adnan24 je napisao/la:Za Sahina se nikako ne bi' slozio...zaboravljas da je on u normalnim okolnostima rezerva i za 6 miliona neces naci bolju za sljedecu sezonu.

No, kad vec njih boli kara, ne vidim razlog da se mi nes' posebno jedemo.

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Bolji je on dosta nego prosle sezone ali opet nije ta klasa da poveze igrace poput Kehla,Greuskreutza,Bendera,Sokratisa koji su dosta losi na lopti a opet s druge strane ima Reusa,Mikija,Aubameyanga koji ne vole posjed vec igraju "na prvu"...nije njemu uopste lagan posao ove sezone.
Sto se tice ovih slika samo nek' se druze i uzivaju,trebaju nam raspolozeni
Sto se tice ovih slika samo nek' se druze i uzivaju,trebaju nam raspolozeni

Mozda se ne sjecam dobro,ali zar neko nije stavljao link zvanicne stranice bundeslige na kojoj je Sahin izabran za najboljeg defanzivnog veznog u ligi? I mozete li biti malo pozitivniji,malo vise vjere u bolje sutra. Lako se sve moze okrenuti.
Nuri je za mene i sad petokolonas prve vrste, jos mu nisam halalio zavlacenje i prelazak u Madrid.
Mozda malo i pretjerujem, ili je samo do cinjenice da sam ocekivao mnogo vise. Los je bio u Madridu, jos gori u Liverpoolu, a i trenutno je daleko od neke pa cak i solidne igre. Prespor je za ovaj sistem igre.
Neg da citiram post s jedne BvB support stranice. Ne da mi se prevoditi, halalite.

Neg da citiram post s jedne BvB support stranice. Ne da mi se prevoditi, halalite.

Samo sabura, i sve ce doci na svoje.Zu Hause gewinnen wir kein Spiel mehr. Mkhitaryan ist ein Fehleinkauf. Was spielt Aubameyang? Sokratis ist überschätzt. Kevin bringt nach vorne nichts. Schmelzer bringt nach hinten nichts. Lewandowski ist in Gedanken schon in München. Wie kann Klopp Bender in die Innenverteidigung und Schieber überhaupt aufstellen? In Frankfurt verlieren wir im DFB-Pokal. Gegen Zenit sind wir chancenlos. Nächste Woche können wir froh sein, wenn wir in Braunschweig einen Punkt holen. Wir brauchen Kagawa. Wann kommt Hummels eigentlich wieder? Gündogan geht. Götze hätte bleiben sollen. Bayern verliert kein Spiel. Schalke wird noch Zweiter. Werder und der HSV steigen ab. Braunschweig nicht. Wolfsburg kauft den Transfermarkt leer. Nürnberg kommt noch in die Europa-League. Hannover auch…
Ruhe bewahren. Es war nur ein Spiel. Es folgen noch mindestens 20.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Ja bi' Sahina zadrzao bez dileme ali nek' ti bude...postujem misljenje
Ne tako davno smo u 7 dana dobili Arsenal i Schalke na strani i dali Stuttgartu 6 komada kuci...poslije toga krenule povrede ali opet se igralo dobro protiv Bayerna i Napolija...malo su igraci potroseni ali vjerujem da ce se oporaviti poslije ovog odmora, iako to nismo vidjeli jucer.

P.S.Zorc nije odbacio mogucnost da se neko dovede u sljedecih 5 dana...

Hare_BvB je napisao/la: Samo sabura, i sve ce doci na svoje.
Nismo odavno imali ovakvu situaciju pa smo svi malo nervozni ali ja ipak vjerujem da ce momci proigrati...nemoguce je da su zaboravili igrati.Cauchy23 je napisao/la: I mozete li biti malo pozitivniji,malo vise vjere u bolje sutra. Lako se sve moze okrenuti.
Ne tako davno smo u 7 dana dobili Arsenal i Schalke na strani i dali Stuttgartu 6 komada kuci...poslije toga krenule povrede ali opet se igralo dobro protiv Bayerna i Napolija...malo su igraci potroseni ali vjerujem da ce se oporaviti poslije ovog odmora, iako to nismo vidjeli jucer.
Cini mi se da vecina ovdje i ne treba prijevodHare_BvB je napisao/la:Ne da mi se prevoditi, halalite.

P.S.Zorc nije odbacio mogucnost da se neko dovede u sljedecih 5 dana...
Do utakmice sa Augsburgom ja sam bio optimista, branio sam upravu i Kloppa i smatrao da oni i dalje rade dobar posao, ali ova zadnja utakmica koja je došla nakon pauze i nakon povratka Šmelcera i Pišćeka u tim je pokazala da realno uprava i Klopp nisu na visini zadatka u smislu da zadrže visok rejting ekipe i da budu konkurentni na način na koji se to od njih očekuje, ponavljam protivnik je bio Augsburg, a ne Bayern, PSG ili Chelsea. Jedno je preuzeti tim 2008 i imati dvije godine vremena da se uz fenomenalan skauting sastavi ekipa koja se usput taktički oblikuje da iznenadi fudbalsku Evropu, a sasvim drugo je zadržati rejting i boriti se sa odlascima najbojih igrača. Ne kaže se džaba da je lakše nešto osvojiti nego odbraniti i u ekonomiji je lakše bogatstvo steći, nego ga održati. Niko ne traži da se odbrani titula viceprvaka Evrope, neće možda ni FCB uspjeti odbranti titulu šampiona u LP, ali je činjenica da u zadnje dvije sezone osim Sokratisa, nije dovedeno nijedno kvalitetno pojačanje, koje se osjetilo u igri, a i Sokratis je zbog povreda ispao neko ko popunjava rupe, a ne stvarno pojačanje, stvarnog pojačanja nema, nije to čak bio ni Reus, jer on je tu bio da zamijeni odlazak Kagawe. Zašto je FCB jak, zato što svake godine dovede igrače u vrijednosti 60-70 miliona, a istovremeno mu godinama nijedan kvalitetan igrač nije otišao i oni sad mogu sastaviti maltene dva podjednako jaka tima, a mi ne možemo ni ovaj jedan održati na nivou. Možda je to sudbina svih timova u BL osim FCB, ali nemojte mene proglašavati za nekoga ko pljuje po upravi, vidite i sami da iz dana u dan imam sve više istomišljenika.
To što neko voli BVB ne znači da treba da bude nerealni optimista. I nemojte braniti Kloppa koji sa platom od 6 miliona taktički ne može izdominirati jedan Augsburg. Gledao sam sinoć Inter kako se muči sa Cataniom koja je posljednja na tabeli, na kraju rezultat nula nula, zar treba Interu neko opravdanje za to, možda im treba Messi pa da pobijede Cataniu. A ove priče kako je Šahin izdajnik i slično su obične gluposti, Šahin je za dvije sezone sjedenja na klupi u Realu zaradio mnogo više nego Lewat za četiri godine u BVB i pored fenomenalnih igara.
To što neko voli BVB ne znači da treba da bude nerealni optimista. I nemojte braniti Kloppa koji sa platom od 6 miliona taktički ne može izdominirati jedan Augsburg. Gledao sam sinoć Inter kako se muči sa Cataniom koja je posljednja na tabeli, na kraju rezultat nula nula, zar treba Interu neko opravdanje za to, možda im treba Messi pa da pobijede Cataniu. A ove priče kako je Šahin izdajnik i slično su obične gluposti, Šahin je za dvije sezone sjedenja na klupi u Realu zaradio mnogo više nego Lewat za četiri godine u BVB i pored fenomenalnih igara.
Neko ce pomisliti da sam Opelo hakovao profil. Nisam!
Nevjerovatno da je covjek u roku od par dana dramaticno promijenio misljenje.
Jedna utakmica ne znaci nista moj Opel.
Inace, slazem se sa napisanim. Sve je 100% tacno, osim mozda dijela koji cu citirati..
Kada ovi manji 'nanjuse krv' igraju znatno odvaznije. Koliko Bajernu samo pomazu strahovi i kompleksi protivnika. Taj psiholoski momenat je od velike, veeeliiiikeeee pomoci. Dortmunda se sada protivnici ne plase. Na strah i komplekse ne mogu racunati. Valja se posteno namuciti i zasluziti pobjedu.

Nevjerovatno da je covjek u roku od par dana dramaticno promijenio misljenje.
Jedna utakmica ne znaci nista moj Opel.

Inace, slazem se sa napisanim. Sve je 100% tacno, osim mozda dijela koji cu citirati..
I te ekipe igraju fudbal, i oni se nesto pitaju. Kao da je neko cudo kiksati protiv slabijeg protivnika.To što neko voli BVB ne znači da treba da bude nerealni optimista. I nemojte braniti Kloppa koji sa platom od 6 miliona taktički ne može izdominirati jedan Augsburg. Gledao sam sinoć Inter kako se muči sa Cataniom koja je posljednja na tabeli, na kraju rezultat nula nula, zar treba Interu neko opravdanje za to, možda im treba Messi pa da pobijede Cataniu.
Kada ovi manji 'nanjuse krv' igraju znatno odvaznije. Koliko Bajernu samo pomazu strahovi i kompleksi protivnika. Taj psiholoski momenat je od velike, veeeliiiikeeee pomoci. Dortmunda se sada protivnici ne plase. Na strah i komplekse ne mogu racunati. Valja se posteno namuciti i zasluziti pobjedu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Ta jedna utakmica koja ne znači ništa je prva utakmica nakon zimske pauze i loše završnice u jesenjem dijelu, sa oporavljenim Šmelcerom, Pišćekom na klupi iz meni nepoznatih razloga. Ja ne mogu tvrditi da trebamo kupovati skupe igrače, svojevremeno smo kupili Kagawu za 350.000 koji je igrao bolje od Mikija plaćenog 27 miliona, ali ni tog skautinga više nema, a nema ni vremena čekati da neko sazrijeva godinu ili dvije. Ja jesam pristalica laganog finansijskog jačanja, jer drugog izbora i nemamo, ali to samo po sebi nije dovoljno da bi se bilo među prvih deset u Evropi. Barem ne na duže staze. To što u BL nema stranih investitora je nešto što je objektivno tako kako jeste, neko će reći da je i bolje tako, jer bi klubovi izgubili identitet što je opet na svoj način smiješna priča, jer navijači PSG, MC ili Chelsea ne razmišljaju o izgubljenom identitetu, nego o titulama i zvučnim pojačanjima. Ono što je loše u BL da je ta liga postala totalno nekonkurentna, borbe za titulu nema, samo borba za opstanak, pravih derbija nema, ima samo onih na papiru, a o njemačkom finalu ili polufinalu u LP da ne govorim.
Opel
Bolje da se Smelcer nije ni vracao. Bas su sa njim dobili.
Piscek je vjerovatno izostao iz opravdanih razloga. Imao je tesku povredu. Klop ga vjerovatno ne zeli forsirati.
Pogodak sa Kagavom je presedan. Svi veliki klubovi su imali i imaju slicne pogotke. Niko od njih ne pogadja cesto. Propast ces ako se budes uzdao u dobitak na bingu.
Sa talentima se nikada ne zna. Ko je mogao pretpostaviti da Dajsler i Podolski nece uspjeti u Bajernu?
Svaki novi igrac je potencijalno pojacanje. Nebitno da li se radi o Kaki, Mikiju ili Rojsu. Neki se pokazu ovako neki onako.
Zbog toga je 100 puta bolje zadrzati dokazanog igraca koji se uklopio u sistem nego dovoditi ma kakvo pojacanje.
Bolje da se Smelcer nije ni vracao. Bas su sa njim dobili.

Piscek je vjerovatno izostao iz opravdanih razloga. Imao je tesku povredu. Klop ga vjerovatno ne zeli forsirati.
Pogodak sa Kagavom je presedan. Svi veliki klubovi su imali i imaju slicne pogotke. Niko od njih ne pogadja cesto. Propast ces ako se budes uzdao u dobitak na bingu.
Sa talentima se nikada ne zna. Ko je mogao pretpostaviti da Dajsler i Podolski nece uspjeti u Bajernu?
Svaki novi igrac je potencijalno pojacanje. Nebitno da li se radi o Kaki, Mikiju ili Rojsu. Neki se pokazu ovako neki onako.
Zbog toga je 100 puta bolje zadrzati dokazanog igraca koji se uklopio u sistem nego dovoditi ma kakvo pojacanje.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Valencia je napisao/la:Opel
Pa šta ćemo sad ako je tako kako ti kažeš. Uostalom, ja se više neću javljati barem dok se ne završi osmina finala LP, možda me događaji demantuju.opel je napisao/la:Valencia je napisao/la:Opel
@valencia Da se ne dovode pojacanja i da se ne eksperimentise sa novim igracima kvalitet igre bi tesko napredovao. Cini mi se da gledas samo u jednom pravcu,negativnom.Imas pozitivan primjer Lewandowskog koji se pokazao boljim od dokazanog igraca u timu.
Čim mi ovakvi kao Valencia daju podršku, mora da sam počeo pisati gluposti, zato ću kao što rekoh malo odmoriti dok ne vidim dalji razvoj događaja u BL i LP.
Nemamo ekipu ni za male svi u bolnici,nama pod hitno treba jedan dobar Hodza da skine ovo zlo koje se nadvilo na nas klub,a igrace vec imamo samo sto nisu zdravi.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Ljudi budite malo optimističniji. Ne može sad odjednom sve ne valjati zbog par lošijih rezultata.
Volland, Kagawa i Ramos su zadnjih dana najvruće teme vezane za prelaz u BVB. Po meni bi Volland bio idealna opcija za Kubinu zamjenu, te najbolji transfer pošto bi mogao (za razliku od Kagawe) igrati i CL. Ramos mi iskreno ne šmeka preveć, kao što neko reče - nije to kalibar za startera u BVB-u.
Što se tiče Sahina, osobno sam zadovoljan njegovim igrama, iako je jasno da to nije isti nivo kao u našoj prvoj šampionskoj sezoni ili na razini lanjskog Gunda. Ipak, riječ je o domaćem igraču koji nam treba i kojeg možemo dobiti jeftino.
Volland, Kagawa i Ramos su zadnjih dana najvruće teme vezane za prelaz u BVB. Po meni bi Volland bio idealna opcija za Kubinu zamjenu, te najbolji transfer pošto bi mogao (za razliku od Kagawe) igrati i CL. Ramos mi iskreno ne šmeka preveć, kao što neko reče - nije to kalibar za startera u BVB-u.
Što se tiče Sahina, osobno sam zadovoljan njegovim igrama, iako je jasno da to nije isti nivo kao u našoj prvoj šampionskoj sezoni ili na razini lanjskog Gunda. Ipak, riječ je o domaćem igraču koji nam treba i kojeg možemo dobiti jeftino.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ko bi mogao biti pojačanje u slučaju da ih odluče dovesti?
Najrealnije za dovesti:
-Lewis Holtby (Tottenham)
-Patrick Ebert (Valladolid)
-Ibrahim Afellay (Barcelona)
-Diego Perotti (Seville)
-Jeremy Menez (PSG)
-Yoann Gourcuff (Lyon)
-Ibrahima Traore (Stuttgart)
-Nicolai Muller (Mainz)
Svi osim Meneza mogu igrati LP.
"Realno" za dovesti:
-Roberto Firmino (Hoffenheim)
-Kevin Volland (Hoffenheim)
-Shinji Kagawa (Man Utd) - posudba
-Dusan TAdic (Twente)
-Romain Hamouma (AS Saint-Étienne)
-Romain Alessandrini (Rennes)
-Valentin Stocker (Basel)
-Paul-José Mpoku (Standard)
-Massimo Bruno (Anderlecht)
-Dennis Praet (Anderlecht)
-Erik Lamela (Tottenham) - posudba
Firmino, Volland, Tadic, Hamouma, Alessandrini i Lamela nisu igrali u LP-u.
Firmino i Volland kostaju 15tak mil eura, pitanje je jel BVB spremna platiti te pare.
Teško ostvarive opcije jer su igrali u LP-u ili su skupi :
-Carlos Vela ( Real Sociedad)
-Hatem Ben Arfa (Newcastle)
-Alen Halilovic (Dinamo)
-Cristian Tello (Barcelona)
-Jese Rodriguez (Real Madrid)
-Sofiane Feghouli (Valencia)
-Javier Pastore (PSG) - posudba
-Florian Thauvin (Marseille)
Najrealnije za dovesti:
-Lewis Holtby (Tottenham)
-Patrick Ebert (Valladolid)
-Ibrahim Afellay (Barcelona)
-Diego Perotti (Seville)
-Jeremy Menez (PSG)
-Yoann Gourcuff (Lyon)
-Ibrahima Traore (Stuttgart)
-Nicolai Muller (Mainz)
Svi osim Meneza mogu igrati LP.
"Realno" za dovesti:
-Roberto Firmino (Hoffenheim)
-Kevin Volland (Hoffenheim)
-Shinji Kagawa (Man Utd) - posudba
-Dusan TAdic (Twente)
-Romain Hamouma (AS Saint-Étienne)
-Romain Alessandrini (Rennes)
-Valentin Stocker (Basel)
-Paul-José Mpoku (Standard)
-Massimo Bruno (Anderlecht)
-Dennis Praet (Anderlecht)
-Erik Lamela (Tottenham) - posudba
Firmino, Volland, Tadic, Hamouma, Alessandrini i Lamela nisu igrali u LP-u.
Firmino i Volland kostaju 15tak mil eura, pitanje je jel BVB spremna platiti te pare.
Teško ostvarive opcije jer su igrali u LP-u ili su skupi :
-Carlos Vela ( Real Sociedad)
-Hatem Ben Arfa (Newcastle)
-Alen Halilovic (Dinamo)
-Cristian Tello (Barcelona)
-Jese Rodriguez (Real Madrid)
-Sofiane Feghouli (Valencia)
-Javier Pastore (PSG) - posudba
-Florian Thauvin (Marseille)
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Šahina svakako zadržati, Vollanda i Kagawu bih i ja doveo, a Ramos mi liči na nekog ko bi bio starter u Zenitu i CSKA, više od toga teško. Ova prva trojica su ipak prioritet, s njima najmanje možemo pogriješiti, Ramos mi je nepoznanica.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.