Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Wandelanoite
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Wandelanoite » 09 nov 2016, 00:31

Nepotrebna hajka se digla oko ove dvojice anonimusa realno ovaj Kobic nema mjesta, dok Mulaomerovic moze grijati klupu čisto zbog fizikalija, daj Boze da njih dvojica doguraju i naše prve lige.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 nov 2016, 00:36

Ovaj Ibrahim Mulaomerovic nije iz Banovica ali je zadnju godinu zivio, isao u skolu i trenirao u Banovicima, i treci je koji je otisao za Sloveniju, poslije Mirze Begica i Alena Omica.
Trenirao je u ABC Basket i pogubno je za Banovice sto je to jedina skola kosarke u gradu, igraju oni neka takmienja ali ove visoke svjesno ne registruju kako bi mogli kasnije izabrati Sloveniju i pricati kako ih niko nije htio u BiH.
Primijetio sam jako veliki broj djece da tu trenira.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 nov 2016, 00:38

Wandelanoite je napisao/la:Nepotrebna hajka se digla oko ove dvojice anonimusa realno ovaj Kobic nema mjesta, dok Mulaomerovic moze grijati klupu čisto zbog fizikalija, daj Boze da njih dvojica doguraju i naše prve lige.
Zasto to mislis, kad je mogao Omic moze i Mulaomerovic.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 09 nov 2016, 00:40

Wandelanoite je napisao/la:Nepotrebna hajka se digla oko ove dvojice anonimusa realno ovaj Kobic nema mjesta, dok Mulaomerovic moze grijati klupu čisto zbog fizikalija, daj Boze da njih dvojica doguraju i naše prve lige.
Slazem se, kvalitet je upitan. Vjerovatno Kobic ne bi ni bio medju 12, ali nevjerovatan je pristup prema svetom dresu i svojoj drzavi. Pa jbt do jucer si pishao po prasini po nekakvim selendrama BiH i sad odes u Sloveniju i postanes Janez preko noci. Zaboravis ko si i sta si. Rizvic, Pars, Begic, Omic, Mulaomerovic, Đedovic, Preldzic itd itd, jadan smo mi narod. Osjecaj nacionalne pripadnosti nula bodova.

Interesantno da svi ti igraci koji ''zaborave'' ko su i odakle su potjecu vecinog sa jednog te istog geografskog prostora.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 nov 2016, 00:45

Potjecu sa istog geografskog podrucja jer tamo ordiniraju ljudi koji ih vode tamo.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 09 nov 2016, 00:48

Ja ako necu da igram za neku dr drzavu osim BiH, da dodje predsjednik te drzave licno i na koljenima me zamoli dzaba im je.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 09 nov 2016, 00:52

ASD je napisao/la:
Zato sto BiH ima 3 centra kojima je samo nebo granica i u narednih 15-20 godina ces gledati Jusufa Nurkica, Njegosa Sikirasa i Amara Mehica na pozicije 5. Ponekad ce vjerovatno uletiti tu neko kao Kikanović, u budućnosti Antunović. Ovaj Mulaomerovic tesko moze da bude među 3,4 naša centra u budućnosti a vec sad ima užasnu statistiku u juniorskoj ligi Slovenije.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 09 nov 2016, 01:02

Wandelanoite je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Zato sto BiH ima 3 centra kojima je samo nebo granica i u narednih 15-20 godina ces gledati Jusufa Nurkica, Njegosa Sikirasa i Amara Mehica na pozicije 5. Ponekad ce vjerovatno uletiti tu neko kao Kikanović, u budućnosti Antunović. Ovaj Mulaomerovic tesko moze da bude među 3,4 naša centra u budućnosti a vec sad ima užasnu statistiku u juniorskoj ligi Slovenije.
Pa kazem ti, nijedan igrac nije viska, Omic igra sada u Efesu i imao bi sigurno mjesto u nasoj Repci, bio bi iza Nurkica.
Sa ovakvim fizikalijama bi i ovaj mogao daleko dogurati.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 09 nov 2016, 01:03

:!:

A i Ibrahimove fizikalije su trenutno u rangu Alije Pirica.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 09 nov 2016, 01:16

nije stvar u tome dal djeca imaju kvalitet i fizikalije, radi se o tome da zele igrat za drugu drzavu
znaci, ako nemaju kvalitet i fizikalije, neka idu gdje hoce, ako su dobri, onda je steta

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 09 nov 2016, 03:58

mercurial je napisao/la:
Slazem se, kvalitet je upitan. Vjerovatno Kobic ne bi ni bio medju 12, ali nevjerovatan je pristup prema svetom dresu i svojoj drzavi. Pa jbt do jucer si pishao po prasini po nekakvim selendrama BiH i sad odes u Sloveniju i postanes Janez preko noci. Zaboravis ko si i sta si. Rizvic, Pars, Begic, Omic, Mulaomerovic, Đedovic, Preldzic itd itd, jadan smo mi narod. Osjecaj nacionalne pripadnosti nula bodova.

Interesantno da svi ti igraci koji ''zaborave'' ko su i odakle su potjecu vecinog sa jednog te istog geografskog prostora.
+1, osim ovo u vezi sela, jer to nema nikakve veze s vezom. Mora da si ti iz centra New Yorka.

Ja bih jos samo dodao gospodu koja se predstavlja kao neki prijatelji bh kosarke i kao oni nisu najveci krivci za odlaske nase djece u reprezentaciju Slovenije. Naravno, mislim na Seleskovica, koji se na sva usta dizao kada je Jukin slucaj bio aktuelan. Ne znam kako ih nije stid doci u u BiH uopste. Trnovcevica nema potrebe ni da pominjem.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 09 nov 2016, 08:48

Ethel je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
Federer17 je napisao/la:Da @bhsport nije Bukva licno? :P
Koliko je Ethel don Harun, El procentone 600 tisuća.
Ethel ima popust na paloma maramica na količinu.
Radije bi bio Harun, nego Bukva u svakom smislu te rijeci kao ti.
No svejedno, drago mi je da si prezivio tesko ljeto.
Ja za razliku od tebe, ne navijam ni za Bukvu ni za Haruna. Ja navijam za BH kosarku, bez obzira ko je vodi.
Tebi i takvima ko ti, koji su mislili da kosarke nakon Haruna nece biti, ljeto je bilo uspjesno, a jesen tumorna, jer Juka dere po NBA, a nasi djecaci do 18 godina imaju selektora i idu na prvenstvo iako ste se nadali da mozda nece otici.
Boli, ocito je to. Nasladjivali ste se prethodnih dana da nema ni spiska ni selektora pa zato sad tableticu i lotos maramice.
Imat cete priliku na prvenstvu da navijate za Izrael, Latviju i Litvaniju, polako.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 nov 2016, 08:59

Ja ne razumijem cudzenje i sto neko sada pravi problem oko toga da neko igra za drugu drzavu, kada je prvi i najgori od svih njih bio postavljen za selektora i to bez ikavog problema
Sada je gotovo presedan je postavljen, nema veze za koga ces igrati jer u BiH za 10-15 godina ces biti normalno prihvacen
Tako neka svi igraju za koga hoce meni vise ne pada na pamet ikoga osuditi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 nov 2016, 09:04

mercurial je napisao/la:

ove sto si nabrojao dolaze iz istocne i srednje bosne, pored tih podrucija dodas krajinu i centralnu hercegovinu i to je to, sto vise to manji dio
Nema to veze sa geografijom
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

adzutant
Kontakt:

Post Postao/la adzutant » 09 nov 2016, 09:22

PerryFred je napisao/la:
adzutant je napisao/la: ...
Zašto ste se odlučili za Sloveniju, jer ste bili i na spisku naše, bosanskohercegovačke reprezentacije? Šta je prevagnulo?

– Prevagnulo je to što su, po meni, u reprezentaciji Slovenije bolji uslovi za razvoj i napredak. Smatram da je to bio ispravan i dobar izbor. Ukoliko zadvoljim sve uslove, mislim da ću biti i član seniorskog tima.

Iskreno, poziv za bh. reprezentaciju nikad nije ni stigao do mene, mada sam iz novina saznao da sam na spisku. Međutim, i da sam dobio poziv, opet bih odabrao Sloveniju, jer sam prije dvije godine bio na pripremama kadetske reprezentacije BiH i tada nisam prošao u završnu selekciju za Evropsko prvenstvo. Tako da sam se odlučio prihvatiti poziv Slovenije.

Mulaomerović se još nije odlučio

Za razliku od Vas, Ibrahim Mulaomerović (1998., 2013 cm) iz Gradačca, još uvijek nije donio odluku za koju će reprezentaciju igrati?!

-Mulaomerović se još razmišlja, on će sam odlučiti šta je najbolje za njega. I on ima ugovor na četiri, ja još tri godine, a i trener Ozren Selesković ostaje na čelu Omladinskog pogona. Tako da svi ostajemo na okupu.

http://www.direktno.ba/zenicanin-dino-k ... slovenije/
Hvala.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 09 nov 2016, 09:45

Košarkaš Cedevite prije nekoliko dana potvrdio je na društvenim mrežama da će igrati u Turskoj na Evropskom prvenstvu, a za SportSport.ba otkrio je kako je uspio dogovoriti sa svojim klubom da ga pusti da nastupa na juniorskom Evropskom prvenstvu. "Te stvari je dogovarala delegacija Košarkaškog saveza BiH koja je boravila nekoliko dana u Zagrebu. Mene su na kraju obavijestili da imam dozvolu da idem na prvenstvo. U Turskoj sigurno možemo ostvariti dobar rezultat, ali ne želim stavljati nikakav pritisak na sebe, a ni na tim", rekao je Musa na početku razgovora za SportSport.ba.

Cuj delegacija KS isla u Zagreb?! :o

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 nov 2016, 09:56

bhsport je napisao/la: Ja za razliku od tebe, ne navijam ni za Bukvu ni za Haruna. Ja navijam za BH kosarku, bez obzira ko je vodi.
Tebi i takvima ko ti, koji su mislili da kosarke nakon Haruna nece biti, ljeto je bilo uspjesno, a jesen tumorna, jer Juka dere po NBA, a nasi djecaci do 18 godina imaju selektora i idu na prvenstvo iako ste se nadali da mozda nece otici.
Boli, ocito je to. Nasladjivali ste se prethodnih dana da nema ni spiska ni selektora pa zato sad tableticu i lotos maramice.
Imat cete priliku na prvenstvu da navijate za Izrael, Latviju i Litvaniju, polako.
Ja kad sam hvalio i kritikovao Haruna, naravno ti si uzimao samo pohvale jer tebi odgovaraju za tvoju pricu.
Kad sam hvalio i kritikovao novi Savez, uzimao si samo kritike, a pohvale kojih je tesko naci na racun ovog Saveza nakon ljeta naravno opet si izbjegao jer ti ne gode prici.
slika
Evo kako ja navijam za Haruna ili za Bukvu i za nekog treceg. Svejedno, nastavit ces furati istu pricu.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 09 nov 2016, 10:02

Ethel je napisao/la:
bhsport je napisao/la: Ja za razliku od tebe, ne navijam ni za Bukvu ni za Haruna. Ja navijam za BH kosarku, bez obzira ko je vodi.
Ja kad sam hvalio i kritikovao Haruna, naravno ti si uzimao samo pohvale jer tebi odgovaraju za tvoju pricu.
Kad sam hvalio i kritikovao novi Savez, uzimao si samo kritike, a pohvale kojih je tesko naci na racun ovog Saveza nakon ljeta naravno opet si izbjegao jer ti ne gode prici.
slika
Evo kako ja navijam za Haruna ili za Bukvu i za nekog treceg. Svejedno, nastavit ces furati istu pricu.
onda si ocito i mene zamijenio sa nekim jer isto sam to govorio i za Haruna i za Jusufa. Odatle je sve i krenulo nizbrdo...
Meni samo smeta likovanje nad losim rezultatima i velicanje pojedinaca koji itekako imaju udjela u svemu ovome.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 nov 2016, 10:28

Neka bude da smo zamijenili jedan drugog s nekim, da ne vodimo vise ovu bezveze raspravu i ne spamamo.

Na kraju se slazemo obojica sa tom zadnjom recenicom.
#MFFL
Som-Hi Barça

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 nov 2016, 16:44

#MFFL
Som-Hi Barça

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.