FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 16 mar 2014, 23:11

ja mislim da u jednoj utakmici u odnosu na sadašnje stanje vrlo malo možemo izgubiti. a derbi je derbi, u kupu ili u prvenstvu.

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 16 mar 2014, 23:43

Da su Manijaci danas bili dobili bi dva razlike.Teren grozan..mi s Juga da se skupimo ne bi izgubili na onom terenu,ali to ne umanjuje cinjenicu da smo morali s vise zelje i motiva uci danas.Uglavnom nista nije izgubljeno,ovako mladom i nesretnom timu necu ledja okrenuti ,pa makar ni evropu ako ne izborimo.Sljedeca stanica Grbavica i derbi sa Sirokim.

Sve do kraja Zeljo nema predaje...
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 17 mar 2014, 00:03

A ovaj Dedic ko da je Alba pa problem sa papirima u pm vise..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Tarapana1
Kontakt:

Post Postao/la Tarapana1 » 17 mar 2014, 00:06

Loncaric - dobar,jedna od boljih karika u nasoj ekipi.
Stanic- momak me definitivno iz utakmice u utakmicu odusevljava borbom,mislim da zasluzuje kapitensku traku,tu je najduze ,a bori se kao lav.
Zeljkovic- odlican kao i inace, jedan od rijetkih koji konstantno dobro igra
Bogdanovic- Nit smrdi nit mirise,regularno..
Bucan- Ima gresaka,al ne moze mu se zamjeriti,jer u karijeri 10 godina je igrao naprijed i sad krpi defanzivu,tako da mu ne smijem puno zamjeriti,bori se covjek.
Hasanovic- Covjek ko da na mrvama hljeba spava,svaku utakmicu nastrada,do izlaska s terena bio odlican.
Jamak- Maestro kojeg svi kritikuju,al mislim da je svima jasno da sem njega nema niko u ekipi ko moze dati taj zavrsni pas,ko ima mu*a potegnut lucidne asistencije i proigravanja ( peta za zeljkovica danas ),malo mu samo borbenosti i snage fali.
Sadikovic D.-Momak koji zna igrati,ali kao da ga nesto sputava u tom sto zna. Danas je teren uzasan bio,na derbiju pritisak,ocekujem od njega bljesak protiv Sirokog i Leotara
Svraka- Kako me samo iznervirao kod njihovog gola, kad je sirio ruke kod sesnesterca slavije,kad mu nisu loptu dali,da je potrco vrlo lahko bi sprijecio kontru faulom nekim. Inace mislim da ga pod hitno treba vratiti u sredinu,jer gore od njega nemamo puno koristi.
Hodzic- Neozbiljni majstor. Danas dvije sanse nije iskoristio,asistiro Ramicu kad je ovaj fulio onaj zicer,trcio borio se.
Ramic- Neka kopija Adilovica. Igra po zemlji katastrofa,u zracnim duelima solidan. Borben.
Sadikovic E.- Razumijem ga,nedavno se ozenio :geek:
Bajic- malo vremena igrao da dam neki komentar.
Memija kao i Bajic.

Sve u svemu, teren je katastrofa,ne znam kako ljudi iz saveza gledaju na ove terene ( Lukavica,Bijeljina,itd,itd),izgleda da je bitno da reprezentacija bude u dobrom hotelu,a bh lligu ko hebe..Momci borbeni,s obzirom da je dosta igraca igralo na neprirodnoj poziciji,te da je u zapisniku bilo 7 igraca mladjih od 21 godine. Ljut sam samo malo jer nismo iskoristili fizcku nadmoc zadnjih 10 mintua.. NASTAVI NIZ,NASTAVLJAMO I MI , SVI NA GRBAVICU , 22.03. !!
Zadnja izmjena: Tarapana1, dana/u 17 mar 2014, 00:11, ukupno mijenjano 2 puta.
vjeran samo Tebi i za sve Ti hvalaa

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 mar 2014, 00:07

DzoleZeljo je napisao/la:
old school je napisao/la:kakve juniore na kosevo ba sta vam je,neka ginu makar zavrsili na kraju prvenstva sa samo 11 igraca,ovo je amarov minus ne njihov niti Dinin,HAJDE MOMCI IZGARAJTEEEEEEEEEEEEEEE
Ma **** kup, ako ces iskreno. Da je sitvacija malo drugacija sa rosterom, uredu, ali ovako, samo se mozemo zajebati.
Sarajevo sigurno nece proci Sirokog ako nas prode, tako, eto ti neke satisfakcije u tome svemu.

Dobijas za njega 30.000 KM ako ga jos osvojis, a da bi dosao do finala, potrosis 150.000 KM.

Samo se okrenuti prvenstvu. A na Kosevu neka juniori samo ne izgube. 0:0 mozda najbolje i najrealnije.. ;)

Ja bih sada potpisao da ovaj kup izgubimo a da osvojimo titulu. ;)
Mislim da ne postoji ekipa u PL za koju se moze tvrditi da ce nas izbaciti, pogotovo ne za Siroki. Ako izbacimo vas koji ste majstori za ovo takmicenje i toliko ste bez poraza u njemu ne vidim ekipu za koju se moze reci ovo sto si ti rekao. Eto toliko morao sam napisati.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 17 mar 2014, 00:12

za ove sto velicaju kup par stvari... Zeljeznicar je klub koji sa svojom reputacijom najveceg i najtrofejnijeg kluba u drzavi mora igrati na sve frontove, ali sa druge strane moramo biti realni i pogledati nas igracki kadar da nema povreda koliko ima prvi bih ja govorio da treba sve igrati svom snagom, medjutim u ovakvoj situaciji liga nam je prioritet... mislim da 370.000 eura od UEFE sve govori za drugo pretkolo, a nikad se ne zna, gdje su jos ulaznice, tv prava i ostalo, tako da je liga mnogo mnogo vaznija od kupa...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 mar 2014, 00:35

ma ovo smo danas morali uzet jednostavno MORALI , jer toliko smo bolji bili :( pricajte vi sta hocete taman da iducu hettrik da ovaj Ramic nije igrac kvalitete zelje to sam danas defitnivno vidio . Svraka :oops: Jamak ,znam da ne mozemo bez njega,ali brate i on danas ocaj ...Samo da se Tomic vrati. Titula ce i ove godine biti na grbavici dzaba su se ponadale komsije
=\_1921_/=

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 17 mar 2014, 00:35

Sve u svemu se slazem sa komentarima za danasnju tekmu..jbg trebali smo pobjediti ali nismo idemo dalje..imamo prednost a sve je manje utakmica do kraja..Ako sad uvezemo široki i leotar na dobrom smo putu...Znaci ova tekma sad nam je UTAKMICA SEZONE...svi na Grbavicu..

ps. Ara je danas igrao pod inekcijama(slabost organizma i bol stomaka)..za sljedecu ce biti 100% tako da ce abd pogoditi..
Ovo je za neko sto kritikuju momka da znaju sta je tacno bilo..

Željoooo pionŠam...
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 17 mar 2014, 00:38

dobijemo li siroki mi ulazimo u pobjednicki niz polako nadolazi i forma i sve jeste danas da smo propustili 2 boda samo tako, al dobijemo li siroki vjerujem da smo do derbija na +5 u odnosu na drugoplasiranog...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 17 mar 2014, 01:19

Eh,posto me prosao onaj pocetni val razocarenja, sad stvari posmatram iz jednog potpuno novog ugla:
Imamo iducu utakmicu protiv Sirokog koja je velika sansa za nas. Pobjedom pravimo ogroman korak i u rezultatskom i u psiholoskom smislu. Na Dininom mjestu postavio bih ono bas opreznu taktiku s ciljem da se ne primi gol,a gore ce se vec nesto otvorit jer mislim da cak ni sa bodom ne gubimo previse. Ostajemo prvi,a vraca nam se par igraca. Rijesili bi 2 od 4 derbija i onda dolazi par donekle laksih utakmica i mislim da ce tad biti dosta lakse igrati.
Borac nam dolazi, Pitari idu Sirokom, Borcu i,cini mi se, Zrinjskom. Sigurno nece uzet sve, kao ni Zrinjski.
I uz sve to, mislim da ce raja protiv Sirokog shvatit znacaj podrske momcima u ovakvom trenutku i doci u velikom broju. Kad bi se Siroki uzeo dosta toga bi se okrenulo u nasu korist.
Optimista sam.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 mar 2014, 01:21

neroazzuro je napisao/la:Eh,posto me prosao onaj pocetni val razocarenja, sad stvari posmatram iz jednog potpuno novog ugla:
Imamo iducu utakmicu protiv Sirokog koja je velika sansa za nas. Pobjedom pravimo ogroman korak i u rezultatskom i u psiholoskom smislu. Na Dininom mjestu postavio bih ono bas opreznu taktiku s ciljem da se ne primi gol,a gore ce se vec nesto otvorit jer mislim da cak ni sa bodom ne gubimo previse. Ostajemo prvi,a vraca nam se par igraca. Rijesili bi 2 od 4 derbija i onda dolazi par donekle laksih utakmica i mislim da ce tad biti dosta lakse igrati.
Borac nam dolazi, Pitari idu Sirokom, Borcu i,cini mi se, Zrinjskom. Sigurno nece uzet sve, kao ni Zrinjski.
I uz sve to, mislim da ce raja protiv Sirokog shvatit znacaj podrske momcima u ovakvom trenutku i doci u velikom broju. Kad bi se Siroki uzeo dosta toga bi se okrenulo u nasu korist.
Optimista sam.
Sarajevo je rascistilo ove sezone sa Sirokom i Zrinjskim, ima do kraja sezone teza gostovanja u BL i na Grbavici ;)

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 17 mar 2014, 01:32

Sabinho je napisao/la:
neroazzuro je napisao/la:Eh,posto me prosao onaj pocetni val razocarenja, sad stvari posmatram iz jednog potpuno novog ugla:
Optimista sam.
Sarajevo je rascistilo ove sezone sa Sirokom i Zrinjskim, ima do kraja sezone teza gostovanja u BL i na Grbavici ;)
ova tri kola su nam svima pokazala da nema lahko gostovanje to je jedino sigurno kao i da nema ni lagana domaca utakmica, tako da ni jedni ni drugi ne trebaju previse da se zamaraju time.... gledajmo iz perspektive prezimli smo sa dva boda prednosti, prosla su jos tri kola i imamo jos jedan bod vise... sa pobjedom protiv sirokog otvaramo sebi vrata vise nego sto smo ih danas pritvorili

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 mar 2014, 01:35

Jbg druze da mozes birati da gostujesu BL ili negdjedrugo znam ti odgovor, ali ima istine i u tome sto kazes ;)

CARSON

Post Postao/la CARSON » 17 mar 2014, 09:33

slazem se sa svim komentarima ali sad treba da budemo maksimalno uz ovu ekipu jos uvijek je sve u nasim rukama ako pobijedimo direktne konkurente nece biti problema koliko god mi bili nezadovoljni ipak treba biti sretan jer imamo tri boda prednosti i mec lopte na Grbavici na pocetku sezone to nismo mogli ni zamisliti.

samo jos da dodam da mi se mali Memija svidio cini mi se da ima lijepu buducnost ispred sebe
Zadnja izmjena: CARSON, dana/u 17 mar 2014, 09:42, ukupno mijenjano 1 put.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 mar 2014, 09:35

Povrijeđeni ili bolesni, uoči ili na meču sa Slavijom:

--------------------------------Antolović------------------------------

B. Čolić-------Hasanhodžić--------------Kerla---------------Kvesić

------------Hasanović ------------------Zolotić---------------------

Selimović---------------------Tomić----------------------E. Čolić

------------------------------Brković------------------------------

Nedovoljno oporavljeni: Jamak, Hodžić (igrao pod injekcijama)....Ima tu još toga. Neki su teže, neki lakše povrijeđeni, a neki bolesni i nedovoljno oporavljeni.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 mar 2014, 09:39

CARSON je napisao/la:slazem se sa svim komentarima ali sad treba da budemo maksimalno uz ovu ekipu jos uvijek je sve u nasim rukama ako pobijedimo direktne konkurente nece biti problema koliko god mi bili nezadovoljni ipak treba biti sretan jer imamo tri boda prednosti i mec lopte na Grbavici na pocetku sezone to nismo mogli ni zamisliti.
hajde budi pošten i reci da ti nisi zamišljao, a nemoj u ime svih :mrgreen:

ako pobijedimo širokog mi smo opet u sjajnoj situaciji. što će naravno biti teško u ovoj situaciji, ali vala nije ni neka titanska misija k'o što neki predstavljaju. ne vjerujem da je travnik bolji od našeg jučerašnjeg sastava, a oni su pobijedili. čak ni bod nije katastrofa jer ostajemo prvi, a poslije toga idu dvije uslovno rečeno lakše utakmice (u odnosu na ove, stvarno lakih u ovoj situaciji nema).

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 17 mar 2014, 09:56

Jucer se pokazalo koliko nam je Tomic bitan igrac. U vecem dijelu utakmice sredina terena nije postojala. Pored toga i realizacija nam je poprilicno losa u odnosu na utakmice iz jesenjeg dijela i predhodnih sezona. Trosimo previse sansi a nekada su nam bile potrebne maksimalno dvije da rijesimo utakmicu u svoju korist. Ara nam je u proljecnom dijelu donio tri boda a mogao je jos cetiri da je bio malo vise koncentrisan i ozbiljan u ovim sansama koje smo pravili i u Bijeljini i u Lukavici. Pored svog talenta koji posjeduje on opet ponekad ostavlja dojam nonsalancije i kao da mu je svejedno. Znam da nije tako i da je on zeljan dokazivanja ali takav dojam nekad ostavlja na mene. Znam i da je besparica ali mislim da smo morali izmajmunisati nekog napadaca rutinera koji nije morao biti neki "kvalitet" ali da zabija ove zicere koje pravimo. Ramic jednostavno nije kalibar za Zelju iako me jucer nije ni razocarao, cak naprotiv, uradio je vise nego sto sam ja ocekivao od njega s obzirom na njegove igre u proslosti.

Zadnja linija nam nije nikad bila pod vecim pritiskom iz razloga, bar po meni, sto sredina ne trci dovoljno i ostavlja dosta prostora protivnicima na tom dijelu terena. Interesuje me sta je sa Hasanhodzicem? U prvom dijelu sezone je dobijao neke sanse. Jeli ga neko posmatrao na pripremama i treninzima? U ovakvoj situacijii on bi nam dobro dosao jer bi onda Zeljkovic mogao na desnog beka a Stanic na lijevog i to bi bilo dosta bolje rjesenje nego sa Bucanom koji se na poziciji lijevog beka ne snalazi jer je vjerovatno nikad nije igrao a defanziva ni u kom slucaju nije stavka koju on moze u kontinuitetu i na kvalitetan nacin uobavljati.

Jucer se vidilo koliko su i Manijaci falili nasem klubu. Mi smo vjerovatno klub u kojem navijaci imaju najveci uticaj na ponasanje igraca i njihovu igru. Bez podrske sa tribina nasi igraci djeluju izgubljeno u nekim momentima i jasno se vidi da im je potrebna odredjena inercija koju samo Manijaci mogu proizvesti.

U narednim tekmama podrska sa tribina bi mogla odrediti tok kojim ce se nastaviti ovo prvenstvo i nadam se da ce Manijaci na adekvatan nacin odgovoriti i pomoci klubu u mozda i najtezim momentima u zadnjih pet godina.
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 mar 2014, 09:59

stvarno je kul kad su ti ovo najteži momenti u zadnjih pet godina... 8-)

a jesu.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 17 mar 2014, 10:00

Ona dva buraza Sadikovic veze nemaju neko ih opasno gura, kao sto je kod nas bilo Kenan i Amel Handzic, ne moze bez talova da ga ****

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 mar 2014, 10:04

jel ti to opet dosadno?

predlažem lego kockice.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 42 gosta.