FKZ1921 je napisao/la:Stvarno bi se neki navijači Želje trebali zapitati vole li istinski klub! Ako misle da ga vole, na koji nacin pokazuju tu ljubav?
Je li normalno voljeti klub samo onda kad pobjedjuje?
Očigledno je da ima takvih. Nažalost, takvi samo misle da vole klub, a ustvari takvi su tu zbog sebe, svojiih nekih frustracija i kompleksa i klub i stadion im dodje kao terapija.
Dakle, pisati takve nebuloze na račun D.Sadikovica, momka koji je jos junior po godinama, goviri u ptprilog ovoga što sam predhodno napisao.
Jučer sam pisao da sam gledao omladince u Zenici protiv Viteza i nahvalio K.Memiju, dijete koje je tek prešlo iz kadeta u juniore, on danas ulazi u igru u premijerligaskoj utakmici seniora.
Zašto potenciram ovu priču oko juniora?
Hocu da vratim priču u realnost. A realnost je to da smo u prvenstvo ušli sa ambicijama da se izbori mjesto koje vodi u euro takmicenje, da se forsiraju mladi igraci iz sopstvsnog pogona, ds bi oni u narednom prvenstvu mogli zamijeniti neke koji ce se pokusati prodati nakon ovoga prvenstva.A mi"vijerni"navijaci, docekamo prvu priliku da popljujemo baš te najmlađe i najperspektivnije.Uz to, bolji smo strucnjaci i od Gvardiole a kamoli od Amara O.
i odlicno znamo da oni uopće nisu za Želje.
Dajte ljudi razmislite malo prije nego sta ovdje napišete. Imamo to što imamo,u vrhu smo, imamo realne šanse da budemo medju prve cetiri ekipe.
Budemo li se ponasali kao pravi navijači, možda možemo i do titule ili kupa.A možda i do obadvoje.Ali ne mozemo se ponašati kao da moramo sve pobijedjivati, kao da s
mo napucali ekipu, kak da imamo idealnd uvjete za rad..
Ovu utskmicu naprosto treba zaboraviti, neka je strucni stab analizira, a naše je da se pripremamo za subotu i izuzetno tešku i važnu utakmicu sa Sirokim.
Evo baš komentarišem sa rajom u ovom smjeru.
Sad u zadnjih 8 dana nam je ovo treća utakmica. Potegnuli smo više nego što smo mogli (najviše zbog povreda) protiv Zrinjskog i Sarajeva. Sad smo to vjerovatno iskihali.
Sve potpisujem, posebno za ocjene i podršku mladim igračima, samo bi ovo dodao: mladi igrači bi se trebali ugledati na neke starije. Npr Stanića i Bučana (koliko god mi trpili zbog njega). Oni pretrče ko čitava ekipa zajedno i stignu sa svoje polovice da napadaju i bore se ko lavovi. I ne igraju na svojim pozicijama. Tu uključujem i Zeljkovića. Djeca koliko god nam draga i davaću im uvijek podršku, trebaju još puno i pure jesti i znoja proliti da bi mogli nositi igru u našoj ligi, a nadam se da imaju ambicije da nose igru u daleko jačim ligama.
Također, ne mogu da shvatim šta je sa tom prokletom papirologijom. Ubijeđen sam da bi dobili da smo danas imali lijevog beka, a da je Bučan ušao u zadnjih 15 minuta na desno ili lijevo krilo kad su oni počeli padati.