FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 24 jun 2019, 12:24

Libertad87 je napisao/la:
WestSideTz je napisao/la:
Po pravilu najveći organ kluba jeste skupština kluba koju treba da čine ugledni ljudi, legnde kluba, sposobni ljudii ugledni biznismeni. Kod uređenih klubova u skupštini se prave izbori u kojima imaju pravo glasa članovi skupštine i ČLANOVI KLUBA SA ČLANSKIM KARTAMA i na tim izborima se biraju svi odbori (upravni izvrsni i nadzorni) kojima sa da mandat na određen period. Kod nas je problem što nemamo "adekvatnu" skupštinu tako da se kod nas sva ta pravila izbora organa kluba biraju nekim drugim kvalitetama.
Kako se biraju članovi skupštine?
Hvala na odgovoru :clap: :salut:
Vecim djelom se bira isto kao sto je Senad i Koza izabran za predsjednika. Mali dio je pravih Slobodasa, politicki nepristrasnih.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 24 jun 2019, 12:30

Probisvjet je napisao/la:
Po pravilu najveći organ kluba jeste skupština kluba koju treba da čine ugledni ljudi, legnde kluba, sposobni ljudii ugledni biznismeni. Kod uređenih klubova u skupštini se prave izbori u kojima imaju pravo glasa članovi skupštine i ČLANOVI KLUBA SA ČLANSKIM KARTAMA i na tim izborima se biraju svi odbori (upravni izvrsni i nadzorni) kojima sa da mandat na određen period. Kod nas je problem što nemamo "adekvatnu" skupštinu tako da se kod nas sva ta pravila izbora organa kluba biraju nekim drugim kvalitetama.
Vecim djelom se bira isto kao sto je Senad i Koza izabran za predsjednika. Mali dio je pravih Slobodasa, politicki nepristrasnih.
:rol: još će nas ubijediti da to ovako treba da bude,da je to ok, da smo mi kao navijači krivi, da ništa nismo napravili,poduzeli,izmislili, a par osoba milione pere i zavrće u džep.
O Slobodi pjevaju tuzlaci,mi smo novi državni prvaci!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 24 jun 2019, 12:33

superior1982 je napisao/la: :rol: još će nas ubijediti da to ovako treba da bude,da je to ok, da smo mi kao navijači krivi, da ništa nismo napravili,poduzeli,izmislili, a par osoba milione pere i zavrće u džep.
Samo se ne treba dati hipnotisati. Koza hipnoza to pokusava. Samo ne treba gledati Kozi u oci i uopste se ne obazirati sta prica. :lol: :lol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 24 jun 2019, 12:35

superior1982 je napisao/la: :rol: još će nas ubijediti da to ovako treba da bude,da je to ok, da smo mi kao navijači krivi, da ništa nismo napravili,poduzeli,izmislili, a par osoba milione pere i zavrće u džep.
Samo se ne treba dati hipnotisati. Koza hipnoza to pokusava. Samo ne treba gledati Kozi u oci i uopste se ne obazirati sta prica. :lol: :lol:
:rol:

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 24 jun 2019, 12:36

slusalica je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:iza Azmira je ostalo isto poreznog duga koliko i iza Saliha, a rezultati su bili cak se moze reci i losiji (zaboravljate 2 uzastopna finala kupa sa salihom)

nego nije bio politicki podoban, citaj raja u tuzli ga ne voli pa se o njemu prica kao grobaru (a jedini jos nije tuzio za pozajmice , uz Azmira)
Tacno!
Samo da dodam da to nije mala cifra svojih para koje je Salih dao klubu.
A svi oni koji ga smatraju grobarom kluba, neka se sjete stanja prije njega,pod uslovom da imaju dovoljno godina.
Ne znam ko je bio "sponzor"u tom vremenu, ali znam da su dali igracima po karton pilica... :urnebes:
Alen se ibretio kaze imam ja da jedem meni pare trebaju da mogu i popit :rol:
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 jun 2019, 12:39

nije to to vrijeme, ovdje se govori o periodu dva finala kupa 08 i 09 cini mi se, te sezona prije i poslije.

kasnije ce Davud doc pa sranje napravit. A ta ekipa se raspala kad su nam uzeli licencu neopravdano

a pilici su bili par godina prije, ozenjeni 2 kartona, samci 1 karton hahahahaah
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 24 jun 2019, 12:39

Kao sto si ti npr. skupistnar bio podrzavao kriminal.

Libertad87
Kontakt:

Post Postao/la Libertad87 » 24 jun 2019, 12:43

Druže ja pitam jer ne znam, nikog ne ubjeđujem. Pitao sam samo šta je ova ekipa što protestuje uradila da pomogne klubu. UG je imalo jedino konkretne prijedloge. A za ovo stanje trenutno i jesmo mi najveći krivci , jer svojom pasivnošću dopustili da se ovo radi klubu godinama unazad. :salut:

WestSideTz
Kontakt:

Post Postao/la WestSideTz » 24 jun 2019, 12:50

U biti svaka iole normalna skupština nema neka pravila ko može biti u njoj, tj. može biti svako, ali se godišnje plaća stolica STATUTOM DEFINISANA i to iznosi cca 2k eura. Međutim da bi se kandidovao za jedan od odbora moraš imati neke kvalifikacije, prije svega da budeš sposoban obezbjediti finansijska sredstva za normalno funkcionisanje kluba bez poteškoća. Primjera radi svi mi sa foruma možemo biti u skupštini, godišnje platiš 2k i imaš članstvo. Međutim da bi bio u UO svaki član istog mora obezbjediti tipa 200k eura. Time se hajmo reći filtriraju sposobniji ljudi koji su u mogućnosti obezbjediti ta neka "minimalna" finansijska sredstva.
Sloboda je emocija ! 🔴⚫

Athletic Bilbao ⚪🔴

superior1982
Kontakt:

Post Postao/la superior1982 » 24 jun 2019, 12:52

Druže ja pitam jer ne znam, nikog ne ubjeđujem. Pitao sam samo šta je ova ekipa što protestuje uradila da pomogne klubu. UG je imalo jedino konkretne prijedloge. A za ovo stanje trenutno i jesmo mi najveći krivci , jer svojom pasivnošću dopustili da se ovo radi klubu godinama unazad. :salut:
Pomoći će slijedeći put ekipa koja protestuje.Skupiti će po par konvertibilnih maraka (kovanica)sportskom direktoru kojeg ste postavili da kupi bambuču i da ima za taxija.
Zadnja izmjena: superior1982, dana/u 24 jun 2019, 13:35, ukupno mijenjano 1 put.

fenorth
Kontakt:

Post Postao/la fenorth » 24 jun 2019, 13:27

ajde sad malo off topic.. :lol: Postava za narednu sezonu (sto se do sada vidjelo i culo)...

-----------------------------------Golman----------------------------------

Beganovic---------Devedzic-----------Salihovic------Ivetic (Buljic)

--------------Smajic (A. Hodzic)------------Santic (Kurtalic)

Livancic (D. Hodzic)------ Maksimovic(Ristic, Spijodic)--------Rastoka

--------------------------------Osmanovic(Husic)--------------------------------

Libertad87
Kontakt:

Post Postao/la Libertad87 » 24 jun 2019, 13:30

WestSideTz je napisao/la: U biti svaka iole normalna skupština nema neka pravila ko može biti u njoj, tj. može biti svako, ali se godišnje plaća stolica STATUTOM DEFINISANA i to iznosi cca 2k eura. Međutim da bi se kandidovao za jedan od odbora moraš imati neke kvalifikacije, prije svega da budeš sposoban obezbjediti finansijska sredstva za normalno funkcionisanje kluba bez poteškoća. Primjera radi svi mi sa foruma možemo biti u skupštini, godišnje platiš 2k i imaš članstvo. Međutim da bi bio u UO svaki član istog mora obezbjediti tipa 200k eura. Time se hajmo reći filtriraju sposobniji ljudi koji su u mogućnosti obezbjediti ta neka "minimalna" finansijska sredstva.
Hvala puno na odgovoru :salut:

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 24 jun 2019, 13:40

Sto neko napisa i porezi su papreni, boli drzavu ku rac a klubovi se snalaze kako stigne ko...i vecinom grcaju u dugovima...Eto Sarajevo nema samostalno ni za plate mora im covjek iz Vijetnama transakciju vrsiti..Nejse.
Jedino ovi ko Azmir sto drze igrace na minimalcu od 400 maraka a ovamo ih placaju kovertama mogu opstati.
Azmiru u ovaj "izvjestaj"ni moj tetak sa 70 godina ne bi povjerovao.
Meni je svejedno za ekipu trenutno jbg ima bitnijih stvari ali izgleda da upravu to ne tangira.Svima njima pase ovakav klub.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 jun 2019, 13:59

Probisvjet je napisao/la: Koza hipnoza ako je znao na sta dolazi, a nije kadar rijesiti, uloziti pare, nego samo traziti alibi neka ide. Neka kaze, kokuz sam, ne mogu donijeti novac - odlazim. Nek ide u PM dosta je lazi i prevara. :salut:
Upravo to, ako nemas para onda cao. Pa ko ce onda? Ne mora niko, mozda je to jedini nacin da se opali samar gradskoj vlasti da promijene nesto, upravljacka prava, statut, qurac palac.
Nek se nesto desava :urnebes:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 jun 2019, 13:59

Sta je sa onog Kalesica iz Toska sto su ga povezivali sa nama?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 24 jun 2019, 14:11

Najgore je sto mi ocekujemo da ce doc nova uprava i odmah izvalit par miliona kesa, rijesit dugove, dovest igrace i stabilizovat klub preko noci. To se nikad nece desit. Pustiti ove ljude da rade i da vidimo u kom smjeru idu, ne mozemo donijeti neki sud nakon 2 mjeseca. Ogranicen igracki kadar diktiraju finansije i tog smo svjesni. Mislim da ce morati naci rjesenje da se stablizuje situacija i da rade na tome, jer znali su na sto dolaze. Nemam dojam da hoce neke prevare.

WestSideTz
Kontakt:

Post Postao/la WestSideTz » 24 jun 2019, 14:21

desperados je napisao/la:Najgore je sto mi ocekujemo da ce doc nova uprava i odmah izvalit par miliona kesa, rijesit dugove, dovest igrace i stabilizovat klub preko noci. To se nikad nece desit. Pustiti ove ljude da rade i da vidimo u kom smjeru idu, ne mozemo donijeti neki sud nakon 2 mjeseca. Ogranicen igracki kadar diktiraju finansije i tog smo svjesni. Mislim da ce morati naci rjesenje da se stablizuje situacija i da rade na tome, jer znali su na sto dolaze. Nemam dojam da hoce neke prevare.
Za početak proširiti UO
Sloboda je emocija ! 🔴⚫

Athletic Bilbao ⚪🔴

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 24 jun 2019, 14:29

desperados je napisao/la:Najgore je sto mi ocekujemo da ce doc nova uprava i odmah izvalit par miliona kesa, rijesit dugove, dovest igrace i stabilizovat klub preko noci. To se nikad nece desit. Pustiti ove ljude da rade i da vidimo u kom smjeru idu, ne mozemo donijeti neki sud nakon 2 mjeseca. Ogranicen igracki kadar diktiraju finansije i tog smo svjesni. Mislim da ce morati naci rjesenje da se stablizuje situacija i da rade na tome, jer znali su na sto dolaze. Nemam dojam da hoce neke prevare.
Za početak proširiti UO
A sta ti ljudi dobijaju za uzvrat,sto rade u UO....ozbiljno da li smo se zapitali ikada.....Svjedoci smo da su mnogi od njih unosili novac u klub,cupali nas iz finansijskih gova.na pa makar pozajmicom...Danas,kada brat bratu tesko da milju pozajmi,ljudi su pozajmljivali 100,200 milja u klub na aparatima...
Ne dobiju nista,osim ove sirotinje,ko Senad,sto bez nadoknade stave reklamu na dres....
Zbog toga nam treba novi statut...nije statut samo omoguciti nekom yebivjetru da nas privatizuje,nego statutom dati pogodnosti i UO.....uvesti im godisnje clanarine,recimo 5 ljudi po 200 000 je milion....Ali dati im neki ku rac nazad,procenat od transfera,od karti,nemora bukvalno se svatiti,ali valjda kontate o cemu govorim.......Ko ce doci i dati svoju lovu bez icega,pa makar i na papiru da ocekuje nazad........Dokle god je ovakvo stanje moze nas zapasti samo ovakvi ko senad i ovi trenutno......ne d niko pare,st vam je..
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 jun 2019, 14:39

Senad stavi na dres Slobode TOM CAT, a svi znaju ko je ta firma. Samo se jos vise izofirali. Veca mu je reklama skrivanje imena firme. :urnebes:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

WestSideTz
Kontakt:

Post Postao/la WestSideTz » 24 jun 2019, 14:49

Brcanskamalta je napisao/la:
Za početak proširiti UO
A sta ti ljudi dobijaju za uzvrat,sto rade u UO....ozbiljno da li smo se zapitali ikada.....Svjedoci smo da su mnogi od njih unosili novac u klub,cupali nas iz finansijskih gova.na pa makar pozajmicom...Danas,kada brat bratu tesko da milju pozajmi,ljudi su pozajmljivali 100,200 milja u klub na aparatima...
Ne dobiju nista,osim ove sirotinje,ko Senad,sto bez nadoknade stave reklamu na dres....
Zbog toga nam treba novi statut...nije statut samo omoguciti nekom yebivjetru da nas privatizuje,nego statutom dati pogodnosti i UO.....uvesti im godisnje clanarine,recimo 5 ljudi po 200 000 je milion....Ali dati im neki ku rac nazad,procenat od transfera,od karti,nemora bukvalno se svatiti,ali valjda kontate o cemu govorim.......Ko ce doci i dati svoju lovu bez icega,pa makar i na papiru da ocekuje nazad........Dokle god je ovakvo stanje moze nas zapasti samo ovakvi ko senad i ovi trenutno......ne d niko pare,st vam je..
Valjda znaju oni iz opštine šta će ponudit, jbg i ove do sada su nekako smuntali da uđu u UO isto tako ako hoće proširiti mogu im nešto obećati ili slagati haha. Mislim da je jedan od najboljih puteva za takvo nešto bio onaj projekat 100 firmi za slobodu, kasnije se to zvalo crveno-crni kanton. To je po mom mišljenju bio dobar početak promovisanja i uzajamnog dobra.
Nadam se da neko čita ovaj forum od nadležnih ljudi, jer fakat ima dobrih prijedloga ako imalo uključe mozak(ako ga uopšte i imaju)
Sloboda je emocija ! 🔴⚫

Athletic Bilbao ⚪🔴

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.