BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Pljuje se po igracima i treneru i po upravi,a njima je vise stalo do uspjeha nego nama. Njima je bitnije nego nama. Zivot je takav,nekad ide,nekad ne ide. Dosao je period kad ne ide,ali tada treba biti jak pa ne pokleknuti. Bit ce BvB jaci.
A to za vrijednost timova ne bih komentarisao. Kagawa od 350 hiljada je igrao bolje nego Miki od 27 miliona. Igraci Dortmunda vrijede onoliko koliko im se daje za place,a ne onoliko koliko ih TM procjenjuje.P.s. Opel,ne mogu te citirati,pisem sa mobitela.
E sad ne znam na čiji račun je ta konstatacija da igrači vrijede onoliko koliko im se daje za plate a ne onoliko koliko vrijede na TM, ja nisam upravu osuđivao zbog odlaska igrača i zbog visine plata koje daju igračima, Lewa je najbolje igre pružao kad je igrao za platu od milion i po, ali ako hoćemo da budemo veliki klub, onda moramo igrati po pravilima velikih, ako već ne možemo dvije sezone da nađemo novog Kagawu i Lewata za male pare. Ili da barem nemamo problem sa klubovima kao što je Herta, Augsburg i da ne nabrajam dalje. Kriza rezultata je jedno, ali ovo je već totalna kriza igre i to sa timovima koji ni po čemu nisu konkurentni ni u BL, a o Evropi da ne govorimo. Sreća da nam je slaba konkurencija u BL, inače bi pozicija na tabeli sigurno bila lošija.
nisam zadovoljan danasnjom partijom. stavio bi ja lewu ipak na klupu i gurno nekog naseg. bez odbrane dobro je tu gdje jesmo. ide mi na zivce ona igra barselone to nismo mi
- invincible1921
- Kontakt:
kao sto rekoh prije par sedmica smijesna i izvikana ekipa ,sad cete ko werder 

=\_1921_/=
koliko ti imas godina? jer fudbalsko znanje koje pokazujes na ovom forumu je ravno nuliinvincible1921 je napisao/la:kao sto rekoh prije par sedmica smijesna i izvikana ekipa ,sad cete ko werder

*La Roma non si tifa, si AMA!*
- Unknown Genius
- Kontakt:
Dokazao si ti svoje znanje na temi "Miralem Pjanić", tako da tvoje postove ne treba uzimati zaozbiljno.invincible1921 je napisao/la:kao sto rekoh prije par sedmica smijesna i izvikana ekipa ,sad cete ko werder
Trollera na svakom koraku...
Moje ime ovdje od sad znači pravda.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
najbolja stvar u jučerašnjem remiju je ta što se sve više otkriva kakav se sve jad ovdje predstavlja navijačima dortmunda. tako imamo fini raspon od onih koji likuju na svaki kiks kluba da bi za neko sranje mogli reći "jesam vam rekao", pa do takvih jadnika koji pozdravljaju tešku ozljedu našeg igrača. i šta da čovjek na to kaže? dno dna.
našoj legendi jakubu (ili kako reče veliki um"prosječnom igraču kojeg nitko neće") želim brz oporavak. drž se legendo.

našoj legendi jakubu (ili kako reče veliki um"prosječnom igraču kojeg nitko neće") želim brz oporavak. drž se legendo.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
Kuba
Gdje ste bili vi branitelji lika i djela Kloppa i BVB kad sam ja ratovao s navijačima FCB i spuštao ih na zemlju u njihovoj euforiji. I kad sam branio upravu i govorio o pozitivnom kontinuitetu kakav dosad nismo imali otkad se igra BL i vi sebi dajete za pravo da ste autentični navijači i mene nazivate jadom koji se raduje povredama naših igrača. A ostale argumente koje sam iznosio ne komentarišete. Meni repliciraju sa pričom da igrači BVB vrijede onoliko koliko ih uprava plaća, a ne onoliko koliko im je vrijednost na TM. Pa što ne komentarišeš takva mišljenja kao mišljenja nekog trećeg, nego mene da nazivaš jadom, a ti si kao nekad nešto pametno napisao osim kad se priča kako će nam možda neko doći, a možda i neće. S tobom sam polemiku završio.
Gdje ste bili vi branitelji lika i djela Kloppa i BVB kad sam ja ratovao s navijačima FCB i spuštao ih na zemlju u njihovoj euforiji. I kad sam branio upravu i govorio o pozitivnom kontinuitetu kakav dosad nismo imali otkad se igra BL i vi sebi dajete za pravo da ste autentični navijači i mene nazivate jadom koji se raduje povredama naših igrača. A ostale argumente koje sam iznosio ne komentarišete. Meni repliciraju sa pričom da igrači BVB vrijede onoliko koliko ih uprava plaća, a ne onoliko koliko im je vrijednost na TM. Pa što ne komentarišeš takva mišljenja kao mišljenja nekog trećeg, nego mene da nazivaš jadom, a ti si kao nekad nešto pametno napisao osim kad se priča kako će nam možda neko doći, a možda i neće. S tobom sam polemiku završio.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
a kako bi ti nazvao nekoga tko kaže kako je dobro da se naš ígrač teško ozljedio? iskreno, na umu su mi bili i teže riječi.
što se tiče moje aktivnosti na ovom forumu, falio si ceo fudbal. al fakat gubim volju za konstruktivom kad vidim koliko su neki ovdje nezahvalni i jedva čekaju kiks kluba kojeg navodno vole.
što se tiče moje aktivnosti na ovom forumu, falio si ceo fudbal. al fakat gubim volju za konstruktivom kad vidim koliko su neki ovdje nezahvalni i jedva čekaju kiks kluba kojeg navodno vole.
Za Lewata je bilo dobro što se povrijedio Barios, a ja sam rekao da smo pali na niske grane kao viceprvak Evrope ako moramo prolivati suze zbog jednog Kube koji nikad nije bio neka velika klasa, ma koliko nama bio dobar. Ostale moje argumente nisi komentarisao, počev od Kloppovog taktičkog nesnalaženja za platu od 6 miliona, preko blamiranja protiv Augsburga od 39 miliona i tu blamažu nisam jedva čekao, nego je trpim od oktobra prošle godine, a nakon pauze ne vidim pomaka nabolje. Ja strahujem pred svaki meč i ne smijem reći šta mislim. Što više dižemo plate pojedinicima, oni sve lošiji, uprava dvije godine ne nalazi novog Kagawu ni Lewata za male pare, nego troši 50 miliona na pojačanja koja igraju kako igraju. A o jednom šutu protivnika i dva primljena gola i o matematičkoj nelogičnosti takve igre naše odbrane da i ne govorim. Valjda i na to imaš odgovor ili čekaš da se javi volksgrenadier i njemu slični pa da odgovore mjesto tebe.
@opel Moje misljenje je da plate odrazavaju pravu vrijednost igraca i da se tesko moze desiti da igraca koji ima platu 10 miliona potpises za platu od 3 miliona. Pare za plate se isplacuju,vrijednosti na TM govore da je Lewandowski 2x skuplji od Dzeke.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
opel mi smo jučer igrali bez 5 igrača koje bi 99% nas stavilo u udarnih 11 uoči sezone, protiv žilave momčadi iz gornje polovice tablice. i koliko ja znam, dne igraju vrijednosti sa tm-a. dakako, kriza je očita, ali to nije razlog za popljuvati sve živo u klubu. ja to gledam ovako - ako mi je do nekog ili nečeg stalo, neću ga pljuvati, omalovažavati i okretati mu leđa u teškim trenucima.
Krizni ligamenti kod Kube ipak evo potvrdeno znaci 6 mjeseci out
ako sad ne dodje zamjena ne znam kad ce . A ocekujem da ce iskopat nekog za kog niko nije cuo kako treba sumnjam da ce to bit Volland ili Kagawa ... Iskreno receno jedino Volland mi pada na pamet u ovom trenutku kao najbolje moguce rjesenje ...

Leider hat sich die Vermutung bestätigt: es ist ein Kreuzbandriss. Am Donnerstag habe ich die OP, danach beginnt direkt DER KAMPF UM MEIN COMEBACK!!! [Kuba] ...

Leider hat sich die Vermutung bestätigt: es ist ein Kreuzbandriss. Am Donnerstag habe ich die OP, danach beginnt direkt DER KAMPF UM MEIN COMEBACK!!! [Kuba] ...
BvB Echte Liebe !!!
Znaci 4 od 10 standardnih igraca u polju propustaju minimalno pola sezone(Gundogan,Pisczek,Kuba,Subotic)...bas nas je krenulo
Hoffman ima veliku sansu da si do ljeta napravi veliku karijeru...

Hoffman ima veliku sansu da si do ljeta napravi veliku karijeru...
Neka bude da ja pljujem po svima, ovaj forum ionako ne čita ni Klopp ni uprava, pa im neću otežavati situaciju. Igrali smo mi bez pet igrača i protiv FCB i izgubili tri nula, pa niko nije ni riječ rekao, barem je igra na nešto ličila, samo pravdati krizu neigranjem pet igrača je prenaivno. Bila bi kriza manja da je tim kompletan, ali i dalje je problem što već dvije godine nema kvalitetnog skautinga, što je možda objektivno tako kako je i to je lutrija, pa nema adekvatnih zamjena za one koji odlaze i na kraju Kloppovo nesnalaženje sa onim čim raspolaže protiv timova koji su daleko ispod kvaliteta BVB. Priča o finansijskom jačanju BVB i laganom usponu je logična, jer nam ništa drugo i ne preostaje, ali samo tim laganim jačanjem niko nikad nije došao među prvih deset u Evropi, barem ne dugoročno.
- gerdmuller
- Kontakt:
Otkad pratim nogomet ne pamtim da je jedna ekipa imala toliko pehova sa ozljedama u jednoj sezoni
Kad vam se vracaju Hummels i Gundogan?

"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Hummels će 99 % zaigrati već naredno kolo, dok ćemo na Gundogana čekati malo duže, možda 2-3 sedmice. Možda i više!gerdmuller je napisao/la:Otkad pratim nogomet ne pamtim da je jedna ekipa imala toliko pehova sa ozljedama u jednoj sezoniKad vam se vracaju Hummels i Gundogan?

P.S. Evo Matthaus reče da je uvjeren da je Ramos nasljednik Lewata! Jbg prognozir'o je davno da će Lewat put Mordora i pogodio, tako da bi i ovo vrlo lako moglo biti istina

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Ramkan je slican Lewatu, ali je ipak klasa ispod + ima vec 28 godina. Vrlo dobar napadac, ali imam utisak da nema mentalitet za kvalitetenu igru na velikoj sceni.Semir bvb je napisao/la:P.S. Evo Matthaus reče da je uvjeren da je Ramos nasljednik Lewata! Jbg prognozir'o je davno da će Lewat put Mordora i pogodio, tako da bi i ovo vrlo lako moglo biti istina
Mats je poslije Gunde nas najkreativniji igrac. Sahin je taraba i nije vise igrac za velikih dometa. Neko je pisao da ne zeli otkup njegov na ljeto - apsolutno se slazem. Najbolje po njeg je da se "vrati u heimat" u Malu Aziju.Semir bvb je napisao/la:Hummels će 99 % zaigrati već naredno kolo, dok ćemo na Gundogana čekati malo duže, možda 2-3 sedmice. Možda i više!![]()
Klopp je jucer katastrofalno pogrijesio s Manijem. Protiv jedne of trkacki najnabrijanijih i najagresivnijih ekipa u ligi, on je Svena gurnuo na stopera, a ostavio dizelase Kehla i Sahina da spartaju kontra njih.

Amerosm je cesto pisao da je BVB-ov prioritet dovodjenje kvalitetne ofanzivane sestice. Kad vec postoje indicije da se nece skrsiti neka ozbiljna lova za napadaca, onda bi najidealnije bilo upumpati 20-25 milki u dovodjenje dokazanog veziste.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Za Sahina se nikako ne bi' slozio...zaboravljas da je on u normalnim okolnostima rezerva i za 6 miliona neces naci bolju za sljedecu sezonu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.