Safet Sušić - Pape

Dufresne
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Dufresne » 19 apr 2013, 08:32

harishp je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:
Sa ovakvom ekipom i ovakvom grupom, bio bi veliki neuspjeh ne otici na SP...
Kakva ekipa??Od toliko timova i igraca,mi smo samo dva reprezentativca imali u evropskim kupovima,koji nisu ispali vec na jesen.
Drugo imali smo i laksih grupa pa opet nikad nista.Vec sam ti jednom napisa,da ti je fakat ponestalo materijala,pa te gotovo i nema.sto je i dobro za zivce a usput ces sacuvati za kahve. :mrgreen: :mrgreen:

:shock:

Samo mi reci kad smo imali slabiju grupu od ove u kvalifikacijama?
Pravda za Papeta!

mujdza
Kontakt:

Post Postao/la mujdza » 19 apr 2013, 08:52

Moze jedno pitanje za sve forumase.... Recimo da Pape nema pojma i da je los trener... Nadji te mi boljeg trenera od njega trenutno govorim a da vodi tako neki strasan tim u svijetu.... Prvenstveno zelim reci da je za mene Pape dobar, jer ima rezultate a ni oni ne dolaze slucajno... Mi mozemo Grke smatrati losim al ko je to njih razvalio jos prije nas a igrali su sa puno jacim repkama od nase... Grupa jeste laksa u odnosu na prethodne dvije al da je bas prelaka i nije... U ostalom reprenzetacija Slovacke je skuplja od nase pa ih nema nigdje... Ponekad imam osjecaj da pojedini smaraju s pricom o Safetu Susicu... Mislim da to on nije zasluzio a ne kazem da ima svako pravo favorizirati nekog svog ljubimca... A Sajo ako ima potpunu podrsku od Ivice Osima zasto nebi imao od nas a nek mi kaze neko da nam je neko drugi bio ikad bolji i priznatiji trener od njega... Iskren pozdrav svima i volio bi da se prepucavate o necemu drugom a ne o tome dal je Pape dobar ili los trener...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 19 apr 2013, 09:02

Dufresne je napisao/la:
harishp je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:
Kakva ekipa??Od toliko timova i igraca,mi smo samo dva reprezentativca imali u evropskim kupovima,koji nisu ispali vec na jesen.
Drugo imali smo i laksih grupa pa opet nikad nista.Vec sam ti jednom napisa,da ti je fakat ponestalo materijala,pa te gotovo i nema.sto je i dobro za zivce a usput ces sacuvati za kahve. :mrgreen: :mrgreen:

Rijetko kada, mozda ona gdje su bili Spanija, Izrael i Austrija, tu se moglo do drugog mjesta, ali nikad za nikad nismo mogli gadjati prvo.
Imali smo istorijsku sansu protiv Danaca zahvaljujuci njihovim iksevima u grupu Danska, Rumunija, Norveska koja je za ovu grupu grupe EP.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

tulln
Kontakt:

Post Postao/la tulln » 19 apr 2013, 09:21

Treba velezovca postaviti za selektora on sve zna

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 19 apr 2013, 09:23

mujdza je napisao/la:Moze jedno pitanje za sve forumase.... Recimo da Pape nema pojma i da je los trener... Nadji te mi boljeg trenera od njega trenutno govorim a da vodi tako neki strasan tim u svijetu.... Prvenstveno zelim reci da je za mene Pape dobar, jer ima rezultate a ni oni ne dolaze slucajno... Mi mozemo Grke smatrati losim al ko je to njih razvalio jos prije nas a igrali su sa puno jacim repkama od nase... Grupa jeste laksa u odnosu na prethodne dvije al da je bas prelaka i nije... U ostalom reprenzetacija Slovacke je skuplja od nase pa ih nema nigdje... Ponekad imam osjecaj da pojedini smaraju s pricom o Safetu Susicu... Mislim da to on nije zasluzio a ne kazem da ima svako pravo favorizirati nekog svog ljubimca... A Sajo ako ima potpunu podrsku od Ivice Osima zasto nebi imao od nas a nek mi kaze neko da nam je neko drugi bio ikad bolji i priznatiji trener od njega... Iskren pozdrav svima i volio bi da se prepucavate o necemu drugom a ne o tome dal je Pape dobar ili los trener...

Ako ti je benchmark za uporedjivanje reprezentacija vrijednost igraca na transfermarketu i zadnji update na FIFA rang listi, onda nemamo sta pricati...
Pravda za Papeta!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 19 apr 2013, 10:18

Ne kontam ljude koji pitaju koga bi na klupi repke kada već na njoj sjedi najbolji selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u njenoj historiji? Zašto mijenjati najboljeg?
Kažu lahka grupa pa ko je bio na izvlačenju grupa? Sve je to magija Safeta Sušića Papeta.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 19 apr 2013, 11:00

uh, al smarate sa pricom o lahkim grupama i nasim igracima kao zvijezdama i DREAM TEAM da imamo
a nemamo
krenut cemo od vojice najboljih (po imenima klubova)
Edin Dzeko- nije standardan u klubu, vise sjedi nego sto igra
Miralem Pjanic- na pocetku sezone rezerva , poslij eozljede, nije bio u dvije NAJVAZNIJE utakmice na raspolaganju Safetu
dalje:
Emir je kod svakog trenera bio 100%
Lulić, safetov ulov, onda ga i pozvao u repku, standardan u Laziu
medunjanin, turska osrednji klub
zahirović, cini mi se ukrajina osrednji klub
ogi- ruska liga pred ispadanje
mujdza osrednji klub u njemackoj
salihovic bio u losim odnosima sa trenerom, a ozljede, safet ga nije imao na raspolaganju, klub u zoni ispadanja
ibisevic, osrednji klub u njemackoj
begovic, nebi bilo fer da navede stoke kao klub u borbi za opstanak jer je begovic daleko najbolji igrac kluba a vjerovatno medju 3 golmana lige
misimovic u kini igra

klupu nebih ni spominjao, nema logike, kada vidimo prvih 11 gdje nam igraju
malo se previse uzdizemo a treba biti realan da mi nemamo igraca u
REALU, BAJERNU,BVB,JUVENTUSU,MAN UTD, ČELZI, MILAN,PSG,ARSENAL,BARSELONI ... dakle vrh fudbala...
Recimo hrvati imaju, srrbi imaju...
cak i ako su nam igraci u jacim klubovima, osim lulica i pjanica, nijedan nije standardan ...

safet je u prvih 11 stavio zajedno pjanica i misimovica
Safet je u prvh 11 gurnuo pjanica
safet je pozvao mujdzu
safet je pozvao lulica
safet je isforsirao zahirovica
safet je napravio ovu formaciju
safet igra presing po prvi put od 92'
safet je uveo red u svlacionicu
Safet je uveo red sto se novinara i fanova tice
Safet je ukinuo rijec EUFORIJA, makar medju igracima (a to je i najbitnije)
safet ima JEDAN remi ito u grckoj, i sve pobjede

mozemo do jutra traziti isprike i nacine da omalovazavamo njegove trenerske sposobnosti, ali je realnost da je trener pola tima
imamo primjer jedne kvalitetne reprezentacije engleske pod vodstvom Kapela i nakon njegovog odlaska...
ili najbolji primjer reprezentacije TURSKE koja sa terimom izgleda STRAŠNO, uigrano, mentalno odlično pripremljeni, a onda promjena trenera i oni ispadaju u kvalifikacijama....
e to je dokaz da nije ovo sve "slučajno" i da je safet dobar trener i dobar strucnjak koji je napravio nesto od ove reprezentacije...
meni najbbitnije da smo mentalno stasali da nismo euforicni i da padamo pod pritiskom, a u zenici protiv grčke je bio zaista pravi pritisak na nase momke

SAFET SUŠIĆ-PAPE!!!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 19 apr 2013, 11:39

Činjenice su da je u prošlim kvalifikacjama imao masu početničkih grešaka koje su nas direktno koštale plasmana na Euro.
Da li bi nas sada remi u Albaniji zadovoljio...naravno da nebi.

Safet trenutno dobro vodi reprezentaciju i nema potrebe da se išta mjenja.
Treba biti pošten i reći da je igra protiv Grka bila veoma zrela, možda i najzrelija dosad. Pitanje je da li su Grci podbacili ili smo mi odigrali taktički zrelo. Sva tri gola smo dali iz prekida što može otvoriti dosta pitanja.
Činjenica je da Misimoviću odgovara kada Pjanić neigra, ali to su neke slatke brige.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 19 apr 2013, 15:04

mozak je napisao/la:Činjenice su da je u prošlim kvalifikacjama imao masu početničkih grešaka koje su nas direktno koštale plasmana na Euro.
Da li bi nas sada remi u Albaniji zadovoljio...naravno da nebi.

Safet trenutno dobro vodi reprezentaciju i nema potrebe da se išta mjenja.
Treba biti pošten i reći da je igra protiv Grka bila veoma zrela, možda i najzrelija dosad. Pitanje je da li su Grci podbacili ili smo mi odigrali taktički zrelo. Sva tri gola smo dali iz prekida što može otvoriti dosta pitanja.
Činjenica je da Misimoviću odgovara kada Pjanić neigra, ali to su neke slatke brige.
početnička greška kao penal u francuskoj
Ili zglob mujdže

da je sudija bio 10% normalniji mi bi imali veliko takmičenje iza sebe... REALNO...
kiksevi se dese svima... ali smo igrom zasluzili biti prvi, a to smo u francuskoj i pokazali...
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 19 apr 2013, 19:36

Jednostavno je pitanje: " Da li bi se sada zadovoljili bodom iz Albanije?
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 19 apr 2013, 20:28

mozak je napisao/la:Jednostavno je pitanje: " Da li bi se sada zadovoljili bodom iz Albanije?
Evo meni, nekom ko obozava maksimalno djelo Papeta, je pitanje na mjestu. Normalno da sad nebi bili zadovoljni sa remijem. Jer je ekipa puno zrelija , ekipa koja igra vrhunski fudbal, s´tim sto se i ti mozes sloziti, da smo i u Albaniji igrali odlicno i redali sanse, ali eto desilo se sto se desilo. Mada to nije po meni odlucilo sto nismo otisli na EP.
Kao sto rekoh, reprezentacija, za razliku od tad, gdje se trazila, gdje je Safet pokusavao da nametne neki svoj stil. Narod je bio nestrpljiv, ali evo sad je njegov sav rad i trud izasao na povrsinu. Dijamant nije zavrsen time, samo ako je izbrusen, sve dok se od majstora ne ispolira. A mi smo trenutno ispolirani dijamant. Mada ce nam trebati jos pokoja snaga, da to konstantno i odrzavamo.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 apr 2013, 23:34

Dufresne je napisao/la:
harishp je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:

Sta ti imam govoriti,da pratis repku ko sto ne,znao bi.Idi zakuhaj kahvu pa je popij sam.
Vrlo jOOka grupa u kojoj su bile Grcka od koje smo dobili po usima i uz duz i poprijeko,''lagani ko fol'' nosilac.
Norveska,Turska koje smo bili dobili i desetkovani zbog famoznog bojkota,ali smo onda vratili to bez ziranta.Eh da tu su nas talindjali i Madzari sa nasom punom opremom ili sastavom o Moldaviji da ne pricam.
Tako umjesto da razgolacis oci na smajliju,makar bolje prati repku u,oko,na, pa onda uhvati davati procjene sta je neuspjeh a sta uspjeh.
Makar neces to morati ciniti u rovokopu oko Banovica kao onaj @Velezovac cirka 20 km odMostarac
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 19 apr 2013, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 apr 2013, 23:49

Ako krivimo selektora za poraze, onda ga treba i hvaliti za pobjede. Wales, Lichtenstein, Latvija, Alzir, Slovenija, Litvanija, Grcka zaredom su pali, najvecu zaslugu za to ima Pape. Samo neka nastavi ovako, i ne treba posustajati.

O tome da li imamo laganu Grupu, tu cu samo reci da je svaka grupa teska ako se ne uzme za ozbiljno. Sigurno jeste medju 3 najlakse u ovim kvalifikacijama, ali ipak, cak ni ''veliki'' Hrvati nisu dobro prosli sa Grcima u proslim kvalifikacijama. Slovacka isto dobar protivnik, a Latvija i Litvanija uvijek dobri za prosuti par bodova.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 19 apr 2013, 23:51

Pokazaću slikama, lakše će ljudi razumiti:
1998.
slika
2000.
slika
2002.
slika
2004.
slika
2006.
slika
2008.
slika

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 apr 2013, 23:59

Kako smo vremenom izrasli u dobru reprezentaciju, mada ima jos puno da se radi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 20 apr 2013, 00:04

mozak je napisao/la:Jednostavno je pitanje: " Da li bi se sada zadovoljili bodom iz Albanije?
pasa ako ne znas, i mnogo jace reprezantacije su prosipale bodove u Albaniji ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 apr 2013, 00:08

Bosniacum Lilium je napisao/la:
pasa ako ne znas, i mnogo jace reprezantacije su prosipale bodove u Albaniji ;)
I Grcka je pukla u Tirani u kvalifikacijama i to kad su bili taze friski Evropski prvaci.
Da ne pricamo da ti isti Albanci skidose neki dan nosioca u grupi i to na gostujucem terenu.
Uostalom nisu ni Francuzi bili zadovoljni ucinkom protiv Bjelorusa u dva meca.
Da nebi Platinijevog Skota,moglo ih skupo to na kraju kostati.
Jednostavno neki se puno dizu k'o fol mi repka sa pet zvjezdica,iako je istina da od postanka repke osim Italije u prijateljskom mecu na Kosevu jos ni jednu veliku repku ili ti ga svjetskog bivseg prvaka nismo dobili.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 20 apr 2013, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 20 apr 2013, 00:14

upravo tako. Moj um ne moze da shvati da ima jos ovih prkosnika i nadasve strucnjaka koji osporavaju gospodina Susica u pogledu fudbalske taktike :shock:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 20 apr 2013, 00:24

ocekujete li Husejnovica u repki?Mozda ga bas krene u Dinamu :)

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 20 apr 2013, 09:19

ahmic je napisao/la:ocekujete li Husejnovica u repki?
zasto da ne 8-) sto se tice ´papeta´ husejinovica, treba biti realan i reci da ono sto je dobio od dragog Boga (talenat), dobilo je jos max. 5 igraca koje sam gledao. jedan od njih je aktuelni selektor.
ja kao navijac bayerna, a bayern je institucija, kazem da u klubu trenutno imamo 2 igraca, 2 prefinjena tehnicara kojima je Bog dao talenat kakav je dao ovom nasem husi: riberi i sakiri.
riberi se vec izborio za svoje mjesto pod suncem, dok sakiri prosipa hektolitre znoja kako bi dosao na taj nivo.
sad, postavlja se pitanje hoce li se husejinovic uozbiljiti tj. poceti sa ozbiljnim radom?
ako krene ozbiljno, za sezonu ili dvije ce prekucati dinamo i preci u neki veliki klub - njegov talenat ce ga iznijeti.
saide, na tebe je red :mrgreen:
majku mu, da sam prije nekih 5-6 godina znao za ´zvornickog maradonu´ su lanci b se vezo za alianc arenu i tak osto sve dok malac ne bi potpiso za bayern :lol:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.