Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Bundesliga
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Bundesliga » 01 okt 2015, 00:24

@effe

Ne znam nas dvojica kao da smo gledali neke različite utakmice :mrgreen:
Naravno da je Gladbach promašio dosta prilika, pogotovu Raffael to sam napisao i na temi Borussie ali u odbrani su stojali jako loše. Sve to stoji da City ima mnogo više individualne kvalitete ali City je nikakav tim i ne smije im se dozvoliti onoliko čistih prilika. Kao što su neki već govorili posljednih 20 minuta su jedva trčali fudbaleri Gladbacha što je poražavajuće bez obzira na njihovu požrtvovanost u prijašnjem dijelu susreta.
Kao što sam tamo napisao Borussia u napadu dobra u odbrani očajna a tako se ne može igrati ozbiljan fudbal i ništa se Schubertu ne smije zamjeriti jer je za kratko vrijeme napravio dobar posao ali za ozbiljnije domete je potreban ozbiljniji trener koji zna izbalansirati napad i odbranu.
Spominje se Weinzeirl, to bi bio dobar posao. Također treba tu jedan dobar napadač u zimskom prelaznom roku da posprema što ovi ne mogu. Od Drmića izgleda ništa nema.

Što se tiče Wolfsburga, brzo su dali gol i onda se povukli, taktički su dobro stojali i nesretno su primili golove ali nisu pokazivali nekakvo pretjerano interesovanje da idu u napad. Ja taj žar i tu trku nisam vidio, zadnjih 20 minuta su se popravili ali samo zato što je United dobrano pao. Dost se šećka gotovo svo ono vrijeme što je proveo na terenu dok nije bio zamjenjen. Falio im je i Gustavo tu na sredini ali to nije opravdanje. Sve mi se čini da će Wolfsburg imati problema jer nemaju upotrebljivog špica, Dost je odavno van forme a isto nema mu De Bruynea da mu stalno asistira a Bendtnera ne treba uzimati za ozbiljno. Dost očigledno ima nesuglasica sa Heckingom i vjerujem da će Wolfsburg ići po napadača možda čak i u zimu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 okt 2015, 19:51

Di Santo se razgoropadio, hattrick za poluvrijeme. :tokralju:
Asteras je na koljenima a i nismo nista vise ni ocekivali.

Augsburg ima neke prilike ali gube od vrlo raspolozenog Partizana.
Ako se ne dozovu i barem ne izjednace mislim da nemaju sta traziti u nastavku takmicenja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

BvB09
Kontakt:

Post Postao/la BvB09 » 01 okt 2015, 20:20

Omerbavarac je napisao/la:Di Santo se razgoropadio, hattrick za poluvrijeme. :tokralju:
Asteras je na koljenima a i nismo nista vise ni ocekivali.

Augsburg ima neke prilike ali gube od vrlo raspolozenog Partizana.
Ako se ne dozovu i barem ne izjednace mislim da nemaju sta traziti u nastavku takmicenja.
Ausburg klasični amateri :oops:
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 01 okt 2015, 20:20

Cist prekrsaj nije sviran i nakon toga pada gol.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 okt 2015, 20:50

Koja bruka i sramota Augsburga...
Sva sreca pa ce Schalke i BVB u ovom takmicenju dogurati daleko, tako da se nadam da ce ponovo biti u prednosti u odnosu na Italijane kada je koefcijent u pitanju.

Takodjer mi na qurac idu ove ekipe koje svake sezone naprave jedan iskorak ka vrhu i onda se brukaju. Nadam se da to u buducnosti nece biti slucaj.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Klare

Post Postao/la Klare » 01 okt 2015, 20:51

Augsburg katastrofa, izgleda da pozicija na tabeli nije posebna slučajnost.

Schalke kao što smo i najavljivali rutinski da ne može rutinskije odrađuje svoj posao,
njima ova grupa dođe taman kao trening.

Nešto mi govori da se Dortmund u Grčkoj neće pretjerano interesovati.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 01 okt 2015, 20:54

amerosm je napisao/la: Takodjer mi na qurac idu ove ekipe koje svake sezone naprave jedan iskorak ka vrhu i onda se brukaju. Nadam se da to u buducnosti nece biti slucaj.
Ovo se ne bi dešavalo da se te ekipe adekvatno novčano nagrade. Dajte ekipama više novca od TV prava i sve će biti u redu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 okt 2015, 20:55

Dok HSV,Werder i Stuttgart jedva spašavaju prvoligaški status do tad ćemo gledati ove bezuspješne izlete u Evropi manjih timova kao što su Ausburg,Mainz itd.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 okt 2015, 20:57

amerosm je napisao/la:Koja bruka i sramota Augsburga...
Sva sreca pa ce Schalke i BVB u ovom takmicenju dogurati daleko, tako da se nadam da ce ponovo biti u prednosti u odnosu na Italijane kada je koefcijent u pitanju.
Jako čudna utakmica u Augsburgu s par dosta čudnih da ne kažem sumnjivih situacija. Ji je zabio jako čudan autogol, sudija ne svira čist prekršaj prije 1:3, a Bobadilla u par situacija kao da i nije htio zabiti, toliko je katastrofalno njegova realizacija izgledala. I eto omugući Augsburg prvu pobjedu Partizan na njemačkom tlu. A zanimljivo da je u tim utakmicama u Njemačkoj Partizan do večeras zabio samo 2 gola, a večeras u jednoj 3.

Ne znam amerosm što ti ovaj koeficijent gledaš samo u odnosu na Talijane, jer na Uefinoj rang listi se vodi borba između 3 lige: BuLi, Premiershipa i Serie A, a Njemačka je trenutno ispred ove druge dvije na toj rang listi. Naravno da se po Nijemce može sve i okrenuti naopako pa do u neko određeno vrijeme padnu i na 4. poziciju, a za tako nešto bi trebali seriju totalno loših rezultata. Englezi su imali 8 startera, tako da su kod tog koeficijenta od ove 3 lige čak i pod najvećim opterećenjem...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 okt 2015, 20:58

Augsburg se propisno obrukao, velika je sramota da jedan Bundesligaš gubi od Partizana na svom terenu. Nakon ovog poraza su definitivno zaslužili da ispadnu i da ne igraju Europa Ligu dugo vremena, ovo je u rangu one sramote Stuttgarta i ispadanja od Rijeke.
Očigledno je da je Weinzierl izgubio konce u Augsburgu i ne bi me čudilo da se one glasine o preuzimanju Gladbacha ispostave tačnim.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 okt 2015, 20:58

U ligi prvaka 3 ekipe gube utakmice poslije vodstva od 1-0...Augsburg gubi kuci od Partizana.Ja se i dalje ne mogu oteti utisku da su treneri u Bundesligi daleko najslabiji od ovih 4-5 najjacih liga.

Augsburgu bi i oprostio da su pobjedili prvu utakmicu ali ovo im je bila vjerovatno i kljucna utakmica...tesko ce oni ovo ispraviti do kraja.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 okt 2015, 21:01

Šta se desi kad neko zaluta u Evropu, desi se Augsburg, MAinz, Gladbach itd. Kakve je Augsburg golove primio, više su ličili na neku ekipu iz BH Prmeierlige koju su zadesili svi mogući pehovi. NAivnost je preblaga riječ kojom bi se opisao sav jad koji je zadeso Augsburg večera, uz sve to sa igračem više nisu napravili nijednu ozbiljnu priliku. NEmojte više gledati prema Evropi živi bili, poštedite nas sve ovakvih blamaža. Ovo je bila blamaža jer PArtizan nikako nije smio biti pretežak protivnik kakvim se večeras učinio.

Iskreno se nadam i aminam da ovakve ekipe više ne predstavljaju Bundesligu u Evropi, blamirati se protiv jugoslovenski timova je previše. PA ovaj Partizan ni u svojoj ligi ne briljira.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

BvB09
Kontakt:

Post Postao/la BvB09 » 01 okt 2015, 21:04

FRANK RIBERY je napisao/la:Šta se desi kad neko zaluta u Evropu, desi se Augsburg, MAinz, Gladbach itd. Kakve je Augsburg golove primio, više su ličili na neku ekipu iz BH Prmeierlige koju su zadesili svi mogući pehovi. NAivnost je preblaga riječ kojom bi se opisao sav jad koji je zadeso Augsburg večera, uz sve to sa igračem više nisu napravili nijednu ozbiljnu priliku. NEmojte više gledati prema Evropi živi bili, poštedite nas sve ovakvih blamaža. Ovo je bila blamaža jer PArtizan nikako nije smio biti pretežak protivnik kakvim se večeras učinio.
Ausburg večeras izgledao amaterski kakav pristup utakmici užas kao što si rekao bolje da nas poštede ovakvih blamaža.
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 okt 2015, 21:12

Nek spasavaju zivu glavu, mogli bi dogodine zavrsiti u cvajti.
Weinzerl je dostigao maximum sa ovom ekipom prosle sezone i nije se moglo ocekivati da naprave iskorak u Europi iako smo se svi nadali jednom osvjezenju.
Ponudu Gladbacha nr bi trebalo odbiti ako uopste do iste dodje.

Schalke napokon izgleda kao ekipa koja ima i glavu i rep.
Odlicno odradjen mec sa Grcima. :kafa:

Sane, kakva asistencija za cetvrti gol. :bow:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 okt 2015, 22:13

Koln je ostvario rekordne prihode u poršloj sezoni. Prihodi kluba su iznosili 89,7 mil eura. Svaka časta za jedan klub iz donjeg doma Bundesligi, ovakvim finansijskim rezultatima se ne mogu pohvaliti klubovi sličnog ranga u Primeri i Seriji A.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 01 okt 2015, 22:26

FRANK RIBERY je napisao/la:Koln je ostvario rekordne prihode u poršloj sezoni. Prihodi kluba su iznosili 89,7 mil eura. Svaka časta za jedan klub iz donjeg doma Bundesligi, ovakvim finansijskim rezultatima se ne mogu pohvaliti klubovi sličnog ranga u Primeri i Seriji A.
:salut:

Sve se popravilo od kako je dosao Schmadtke.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 01 okt 2015, 23:31

Ne znam što ste se natovarili na Augsburg. Ovo je njihova realnost - ovo gdje jednom u deset godina naprave izlet u evropu i nakon toga opet prosjek. Ljudima je očigledno preča bundesliga gdje im ovo igranje non-stop može donijeti samo probleme.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 okt 2015, 23:47

Kada se sve sabere moze se reci katastrofalna sedmica za Bundesligu u Evropi...
Porazi Wolsburga, Leverkusena i Gladbacha su bili ocekivani, dok su BVB i Augsburg razocarali. Jedino su Bayern i Schalke opravdali svoje uloge favorita.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 okt 2015, 23:48

muamerc je napisao/la:Ne znam što ste se natovarili na Augsburg. Ovo je njihova realnost - ovo gdje jednom u deset godina naprave izlet u evropu i nakon toga opet prosjek. Ljudima je očigledno preča bundesliga gdje im ovo igranje non-stop može donijeti samo probleme.
Sto je najzanimljivije oni mogu puno bolje, barem su to pokazali u ove dvije utakmice.
Veceras su imali brdo prilika no toliko im je realizacija losa da protivnicke odbrane skoro pa i ne moraju raditi svoj posao.
Partizan ih nije nadigrao, iskoristili su skoro sve sto su opucali prema golu stoga su i zabiljezili trijumf.

Prije dvije sedmice slicna situacija u Spaniji, gdje je FCA odradio poluvrijeme na kojem bi mu zavidjele i najbolje Buli ekipe.

Pored realizacije imaju problem u neiskustvu iako se radi o igracima koji su godinama imali velike izazove.

Dortmund do boda u Grckoj iako je bilo pakleno.
Obzirom da TT nije poveo svoje najbolje igrace ovaj bod je sasvim dovoljan.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 okt 2015, 00:42

FRANK RIBERY je napisao/la:Koln je ostvario rekordne prihode u poršloj sezoni. Prihodi kluba su iznosili 89,7 mil eura. Svaka časta za jedan klub iz donjeg doma Bundesligi, ovakvim finansijskim rezultatima se ne mogu pohvaliti klubovi sličnog ranga u Primeri i Seriji A.
A rashodi? Ova el sve vise I vise postaje besmislena...nisam ovako razmisljao prije Ali smatram da ce zavrsit kao I kup kupova.ukinut podhitno...treba dodatno pretkolo ubaciti u ligu prvaka I zadrzat ovaj postojeci grupni model I to bi bilo to

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.