Ne znam nas dvojica kao da smo gledali neke različite utakmice

Naravno da je Gladbach promašio dosta prilika, pogotovu Raffael to sam napisao i na temi Borussie ali u odbrani su stojali jako loše. Sve to stoji da City ima mnogo više individualne kvalitete ali City je nikakav tim i ne smije im se dozvoliti onoliko čistih prilika. Kao što su neki već govorili posljednih 20 minuta su jedva trčali fudbaleri Gladbacha što je poražavajuće bez obzira na njihovu požrtvovanost u prijašnjem dijelu susreta.
Kao što sam tamo napisao Borussia u napadu dobra u odbrani očajna a tako se ne može igrati ozbiljan fudbal i ništa se Schubertu ne smije zamjeriti jer je za kratko vrijeme napravio dobar posao ali za ozbiljnije domete je potreban ozbiljniji trener koji zna izbalansirati napad i odbranu.
Spominje se Weinzeirl, to bi bio dobar posao. Također treba tu jedan dobar napadač u zimskom prelaznom roku da posprema što ovi ne mogu. Od Drmića izgleda ništa nema.
Što se tiče Wolfsburga, brzo su dali gol i onda se povukli, taktički su dobro stojali i nesretno su primili golove ali nisu pokazivali nekakvo pretjerano interesovanje da idu u napad. Ja taj žar i tu trku nisam vidio, zadnjih 20 minuta su se popravili ali samo zato što je United dobrano pao. Dost se šećka gotovo svo ono vrijeme što je proveo na terenu dok nije bio zamjenjen. Falio im je i Gustavo tu na sredini ali to nije opravdanje. Sve mi se čini da će Wolfsburg imati problema jer nemaju upotrebljivog špica, Dost je odavno van forme a isto nema mu De Bruynea da mu stalno asistira a Bendtnera ne treba uzimati za ozbiljno. Dost očigledno ima nesuglasica sa Heckingom i vjerujem da će Wolfsburg ići po napadača možda čak i u zimu.