FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

CARSON

Re: FK Željezničar

Post Postao/la CARSON » 14 mar 2014, 10:47

ChWilla je napisao/la:a ko mu je dosad branio da igra srcem?
aj ne rise sviju ti zadnje dvije sezone ponos kluba su igraci i njihov odnos prema grbu isvi moramo biti ponosni na njih vidjeti
nasu djecu kako ginu je neprocjenjivo

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 14 mar 2014, 11:02

fczeljo je napisao/la:Hajd onda popustite živi bili. Što dolazite ako ne valja, ako vas ponižavamo? Uživajte u Allianz areni i zaboli vas za naš stadion.
Dolazimo zbog FK Sarajevo. Dolazit cemo kad bi se stadion srusio. I ne radi se o tome da li cemo doci ili ne. Isli smo mi i na gore, po svakakvim stadionima (isli ste i vi), al su to stadioni nekih ekipa koji su zalutale u PLBiH. Vi kao klub ste u vrhu godinama, igrate euro takmicenja, prodajete igrace za milion maraka itd
Za klub takvog renomea je onakav istok sramota, a vi pricajte sta hocete. Kad su legle pare od Dzeke moglo se odvojiti tih 100.000 (4%) i srediti istok. Sa sređenim istokom bi to izgledalo 5 puta bolje nego sto izgleda sada.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 14 mar 2014, 11:07

fczeljo je napisao/la:
Hordas Doboj je napisao/la:
pisac je napisao/la:Ma odusevljeni smo sugavicom.
Prvo se na ulazu dobro izyebes.
Onda nakon svog onog silnog naguravanja kad i nekako dodjes na tribine, nadjes mjesto sa nekim da dijelis po pola. U jednom redu tribina stoje po dvoje, jedno iza drugog. Na wc i ne pomisljaj. Ako si slucajno dehidrirao zbog svih peripetija koje si dozivio, na pice mozes zaboravi.
I to je sve ok, ako nema onog stuba ispred tebe, e onda si ga bas nayebo, neces nista uspjeti vidjeti.
I za to sve sam nekad davao po 15KM.
Od mene nikad vise ni marke za one neuslove. Zadji put sam bio 2003. ako se ne varam i zaista nemam namjeru dole ici sve dok situacija bude ovakva kakava je sad.
Dok sam bio mladji to sve mi je i bilo podnosljivo, danas za svoje pare ne dam da me iko ponizava.
Doslovno kako je covijek napisao.
Sad citam sta pisu ovi manijaci i kontam jel pisu o istoj tribini. Pa ako su ono uslovi za pozeljeti, onda stvarno...

Treba vam nekad na Kosevu,zakljucati wc-ove i ograditi vas na pola tribine u neki kavez kapaciteta 1500 a pustit vas 3000-3500. Da malo uzivate u uslovima koje mi imamo kod vas.
Hajd onda popustite živi bili. Što dolazite ako ne valja, ako vas ponižavamo? Uživajte u Allianz areni i zaboli vas za naš stadion.
E eto da grad i opstina nisu renovirali Kosevo oni bi ga sigurno, do juce nisu imali za kifle, igracima im struju iskljucivali i usput se hvalili da jedu hrenovke a danas dosli do malo para pa sve to zaboravili i nesto pametuju, isti su Dino Selimovic koji je do juce kmecio i molio da drzava pripazi klubove a danas vice da se kaznjavaju oni koji ne budu mogli uplacivati poreze i doprinise, koji imbecili majko mila.Pa eto imaju gazdu sa parama pa neka kupe zemljiste i naprave sebi svoj stadion niko im ne brani, Kosevo je savakako gradski stadio i Olimpik i Zeljo imaju potpuno pravo kao i oni pa ta prica oko stadiona ima je nigdje veze.
Zna se kakva je Grbavica bila poslije rata, srusena, zapaljena i devastirana i svaka kritika je bez ikakvog smisla.Zivimo u drzavi gdje 90% ljudi jedva sastavlja kraj sa krajem i svi smo svjesni da para nema; sreca pa je grad Zenica skupa sa FS renovirao Bilino polje pa nam reprezentacija ima gdje igrati.Kada klubovi ne budu udruzenje gradjana i ka postanu dionicarska drustva onda ce sve biti drugacije pa i kada je Grbavica u pitanju.A do tada kome se ne svidja neka ne dolazi i neka uzivaju na stadionu koji im tata Tan napravi.
Zadnja izmjena: dino lj, dana/u 14 mar 2014, 11:17, ukupno mijenjano 2 puta.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 14 mar 2014, 11:09

smijesni ste al bas, da bi pravio stadion treba da imas pare a to nemamo, za ovu dvojcu pitara samo da kazam lako je pametovati kad za svoj stadion imas minimalno ulaganje ako uopste postoji, ko vama odrzava stadion centar, ove nove stolice sto stavljaju na kosevu da niste vi mozda platili i stavili ccc

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 14 mar 2014, 11:15

fczeljo je napisao/la:Hajd onda popustite živi bili. Što dolazite ako ne valja, ako vas ponižavamo? Uživajte u Allianz areni i zaboli vas za naš stadion.
Dolazimo zbog FK Sarajevo. Dolazit cemo kad bi se stadion srusio. I ne radi se o tome da li cemo doci ili ne. Isli smo mi i na gore, po svakakvim stadionima (isli ste i vi), al su to stadioni nekih ekipa koji su zalutale u PLBiH. Vi kao klub ste u vrhu godinama, igrate euro takmicenja, prodajete igrace za milion maraka itd
Za klub takvog renomea je onakav istok sramota, a vi pricajte sta hocete. Kad su legle pare od Dzeke moglo se odvojiti tih 100.000 (4%) i srediti istok. Sa sređenim istokom bi to izgledalo 5 puta bolje nego sto izgleda sada.
Imas gresku, mi nismo u vrhu nego smo na vrhu godinama. A sto se tice stadiona, skontaj da vi nemate isti i onda skontaj koliko ste zaostali za nama.
FKŽ !

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 14 mar 2014, 11:26

bob je napisao/la:smijesni ste al bas, da bi pravio stadion treba da imas pare a to nemamo, za ovu dvojcu pitara samo da kazam lako je pametovati kad za svoj stadion imas minimalno ulaganje ako uopste postoji, ko vama odrzava stadion centar, ove nove stolice sto stavljaju na kosevu da niste vi mozda platili i stavili ccc
Svjestan sam ja da bi vi svi voljeli da se to odradi. Nego me nerviraju ovi koji udaraju kontru kad kazemo da su uslovi nikakvi za nas, jer se nagura 3000 u prostor za 1000 ljudi. Gdje nemas pristup vodi ni wc-u. Sada realno ni ne mozete odvojiti tolike novce, ali da ste mogli, mogli ste.
Jbga sad cekajte bolja vremena ili se nadajte da opstina ulozi pare.

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 14 mar 2014, 11:39

Hebote pa vi divovi ste izgleda potrojene ličnosti kada mislite da vas bude 3000 u zdenci. Ako vas na onom prostoru bude 3000 onda sjever teoretski može primiti 12000 ljudi. Dužni smo vam dati 5% kapaciteta a vi dobijate više što znači da vam godinama izlazimo u susret.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 mar 2014, 11:53

CARSON je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:a ko mu je dosad branio da igra srcem?
aj ne rise sviju ti zadnje dvije sezone ponos kluba su igraci i njihov odnos prema grbu isvi moramo biti ponosni na njih vidjeti
nasu djecu kako ginu je neprocjenjivo
baš zato je izjava genijalna.

a ako i za koga možemo ostaviti i malu rezervu to je upravo svraka...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 mar 2014, 11:57

al' svakako je divno vidjeti kako se za ciglih 12 dana priča prebacila sa prekucavanja domaćih takmičenja i zime u evropi na loše uslove na našim terenima koji ne daju ni igračima ni navijačima fks da prikažu sve što znaju... :lol:

da ne kažemo da im ne daju maket... :lol:

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 14 mar 2014, 12:00

bob je napisao/la:smijesni ste al bas, da bi pravio stadion treba da imas pare a to nemamo, za ovu dvojcu pitara samo da kazam lako je pametovati kad za svoj stadion imas minimalno ulaganje ako uopste postoji, ko vama odrzava stadion centar, ove nove stolice sto stavljaju na kosevu da niste vi mozda platili i stavili ccc
Svjestan sam ja da bi vi svi voljeli da se to odradi. Nego me nerviraju ovi koji udaraju kontru kad kazemo da su uslovi nikakvi za nas, jer se nagura 3000 u prostor za 1000 ljudi. Gdje nemas pristup vodi ni wc-u. Sada realno ni ne mozete odvojiti tolike novce, ali da ste mogli, mogli ste.
Jbga sad cekajte bolja vremena ili se nadajte da opstina ulozi pare.

imali ste vi citavo clovo O mogli ste normala sjediti i navijati ali ne... mora se napacena bagra iskaliti na stolicama pa pocupati i onda vam jos dozvolimo zdenku koja ima ubjedljivo najbolju akustiku od svih stadiona premier lige(citaj slobodno dijelova tribina ako hoces) pa tu napravite opet prosjecan stimung, da ne pricam da ste dosli organizovano samo bez obiljezja

necu da poredim jer nemam tacne rezultate al znam da se nasa opstina prema nama ponasa macehinski u odnosu kako se vasa ponasa prema vama
plus ste na gradskom stadionu i nista ne placate troskovi vam samo struja i voda ;), usput uzmete pa napravite grafite po gradskom stadionu i pomocnim gradskim stadionima
u vise navrata unistavate gradsku imovinu na gradskom stadionu i niko ne dovodi u pitanje opciju da vas otjera sa istog iako bi to realno bilo

data vam je opcija da dijelite sjever sa nama i da imate taj jedan nas wc kao opciju ali ste odlucili da se izdvojite i demolirate dio istog, za sta nisam vidio da se mali dino izvinuo

ja bi sutio da sam na mjestu tebe i ostalih navijaca rezimskog kluba i jos nesto trenutno stanje u sarajevu... to ti je potemkinovo selo(proguglaj sta znaci) isto kao sto je i nama bilo kad su uletile dzekine pare

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 14 mar 2014, 12:18

Ljudi i dalje pricaju o Grbavici i uslovima.Pricaju o neuslovnosti,wc,osvjezenju...Ja ne mogu da vjerujem,sta ljudi pricaju,eto ko oni imaju puno bolje hale,u kojim mozes ograjisat,imju prodavnice na samoj tribini,i mozes se osvjeziti raznim preparatima,svaka svijetska firma ima svoj stand na svakoj tribini,da se navijaci mogu osvijeziti.
Na Kosevu su tribine u top stanju,kod njih se ni cement nije oronuo.
Njih stane 3000 u prostor od 1000 mijesta,to je vidio ovaj iz Doboja.Mogu vam reci da oni nisu divovi vec madjionicari.Cuj bilo ih 3000 ,ond je nas blio 26000.Jesmo zaradili **** te,pao rekord Grbavice.
Naravno hoce uslove na stadionu,a prvi oni pale mrezu,razvaljuju stolice.
Mislim da bi trebali sljedeci put,da im damo cijeli sjever,onda bi sigurno stadion bio po Uefa standardima,imali bi i gdje pisat a i srat.
**** ti nerealne ljude,pricaju kako nece dolazit i kad dodju vazda im nesto smeta,te ograda,te ovo ,te ono.Jel sad ok bilo ,nije bilo ograde,niste imali osjecaj klaustrofobije.
CItam jucer mozgovi pisu,kako ce Zeljo popusit kaznu jer je bila otvorena gostujuca tribina,i kao nigdije nema zvanicno da su oni bili i Zeljo treba snositi kazne.Ali onda isto tako pisu,da ce kod njih jug biti zatvoren,i da se Sarajevu ne moze desiti problem.
Pa imas li mozga kad to pises,eto doce i nasi navijaci na zapad i naprave sranje i ko je kriv onda:Jos gore bolan moze biti.Stvarno mi nije jasno cime se ljudi zamaraju.
Konacno smo imaju jedan dobar derbi,finu atmosferu,finu igru,i oni se zamaraju glupostima.
Moram priznati da sad malo realnije gledam na stvari,i nisam ono navijacki ogranicen i trudim se sa normalnim pitarima imati normalu konverzaciju,ali prije sam uvijek mislio da je pitarska retorika cudo jedno i da samo oni mogu tako razmisljati.Stvarno koliko god se trudio to ne primjetiti,neke stvari se nikad ne mijenjaju.
Bolan imas dobar tim,dobre igrace,dobre stvari vam se desavaju,pa cime se ti zamaras ,uslovima na stadionu,halma,hoces neces doci.Zaimao jado ,pa hoce odmah da je gospodin.Sad nam pricaju o nekim Europskim standardima,kurcima i palcima.Promjenis naziv omladinski pogon u akademija i sve je drugacije.
Moramo Amaru predlozit da i mi probamo da se zovemo fudbalski univerzitet ,mozda nas krene.
Ovaj moj post nema veze sa realnim navijacima Sarajeva.pozz
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 mar 2014, 12:23

moraju, jer nije krenulo baš kako su očekivali.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 14 mar 2014, 12:29

ljudi u nedjelju po meni igramo najbitniju utakmicu a vi se jos uvijek raspravljate o glupostima molim Vas da se okrenemo narednom protivniku zna li neko jel idemo u Lukavicu ova utakmica mi se ne gleda na televiziji

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 14 mar 2014, 12:31

Kad kazem 3000 ne mislim na ovaj derbi zadnji. Ali ovdje je bilo 3000 Hordasa 100%. Hitna je odvezla par ljudi taj dan.
slika
Necu vise da raspravljam, vec je otislo predaleko. Moj stav je da ste mogli uraditi istok sa 4% para od Dzekinog transfera i to je to. Eh sad...

Pozdrav

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 mar 2014, 12:34

možda u brijesnici maloj, u sarajevu je to ipak malo skuplje.

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 14 mar 2014, 12:37

Hordas Doboj je napisao/la:Kad kazem 3000 ne mislim na ovaj derbi zadnji. Ali ovdje je bilo 3000 Hordasa 100%. Hitna je odvezla par ljudi taj dan.
slika
Necu vise da raspravljam, vec je otislo predaleko. Moj stav je da ste mogli uraditi istok sa 4% para od Dzekinog transfera i to je to. Eh sad...

Pozdrav
samo da ti postavim pitanje
dodju pare dzeke-tan ulozi
i ti mislis da od bubam 2 miliona ti imas 2 miliona na raspolaganju? da se nece javiti onih 73428735865 duznika da odma nece krenuti sudske tuzbe itd itd
odes sada kod mehmeda spahe(advokat) - iznad sloge ima ured i upitas ga otkad je tan dosao koliko ljudi je tuzilo sarajevo i kako izlaze iz rupa ljudi sa dugovima nekim starim 10 godina koji su davno bili za naplate(isto sa željom)

pozdrav i tebi

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 14 mar 2014, 12:44

Da ne kupuju karte mimo onoga sto je za njih predvidjeno ne bi bilo problema, da mi saljemo visak tih navijaca nazad kuci, ne bi bilo problema, da ne pale baklje ispod krova gdje nije provjetreno ne bi bilo problema i ne bi se gusili u sopstvenom smradu...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 mar 2014, 12:56

jug-onostalgicar je napisao/la: odes sada kod mehmeda spahe(advokat) - iznad sloge ima ured i upitas ga otkad je tan dosao koliko ljudi je tuzilo sarajevo i kako izlaze iz rupa ljudi sa dugovima nekim starim 10 godina koji su davno bili za naplate(isto sa željom)

pozdrav i tebi
pa hvala bogu kad su pametni pa se hvale na sva zvona i po cijeloj regiji da su došle pare... :mrgreen:

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 14 mar 2014, 12:59

Priča o uslovima na Grbavici je jako interesantna i na tu temu mogli bi diskutovati satima ako ne i danima,
međutim smatram da je to nemoguće na ovom forumu, iako bi baš ovde i sada trebali diskutovati o tome.
Problem je u tome što su pogrešni ljudi registrovani na ovom forumu i koji su navodno osjetljivi po tom pitanju.
Apsolutno bih se složio sa onim što je @pisac napisao, i ja sam jedan od mnogih navijača Sarajeva koji već
čitavu deceniju ne dolaze na Grbavicu isključivo zbog loših uslova na istoj. Ovo isto će vam potvrditi mnogi
navijači Željezničara, no na žalost kako vidim takvih nema na ovom forumu, a bilo ih je, dobro se sjećam.
Ako uporedimo današnje stadione širom regije i Evrope, Grbavica nekako dođe kao muzej, obzirom na vašu priču
o ratnim štetama. To ne smije da vam bude izgovor. Pitam se; kako je to Velež uspio napraviti stadion?!
Ili, Slavija, Borac, Rudar, Olimpic, Široki, Radnik, Sloboda... Samo Željo nije. Hajde što nije ciglu ugradio,
ali zašto su još uvijek prljave stolice, nedostatak mokrih čvorova... Vi faktički imate dvije tribine !
Uzimajući u obzir vaše trofeje i transfere igrača, trebali bi da imate ta potrebna sredstva za, ako ništa barem
da obezbjedite osnovne uslove kako za domaće tako i za gostujuće navijače. Imate to, ali kao da nemate..
Ako ne možete ili ne želite početi sa obnovom Grbavice, izvolite igrajte na Koševu ili u Lukavici.
Prijatno .. 8-)
F.K.SARAJEVO

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 14 mar 2014, 12:59

jug-onostalgicar je napisao/la:
Hordas Doboj je napisao/la:Kad kazem 3000 ne mislim na ovaj derbi zadnji. Ali ovdje je bilo 3000 Hordasa 100%. Hitna je odvezla par ljudi taj dan.
slika

Pozdrav
samo da ti postavim pitanje
dodju pare dzeke-tan ulozi
i ti mislis da od bubam 2 miliona ti imas 2 miliona na raspolaganju? da se nece javiti onih 73428735865 duznika da odma nece krenuti sudske tuzbe itd itd
odes sada kod mehmeda spahe(advokat) - iznad sloge ima ured i upitas ga otkad je tan dosao koliko ljudi je tuzilo sarajevo i kako izlaze iz rupa ljudi sa dugovima nekim starim 10 godina koji su davno bili za naplate(isto sa željom)

pozdrav i tebi
Ovdje ljudi automatksi uzimaju neki odbrambeni stav. Nikog ne napadam bolan, normalno pisem.

Eh sad sto se tice pitanja.
Uvijek imaju prioriteti. Nama su bili prioriteti rijesiti dugove. Hvala Bogu kako citam rijeseni su.
Međutim, vama je u to vrijeme leglo bas mnogo novca za nase uslove (pa i na osnovu ovog sto je Tan ulozio). Bili ste prvaci (700k marki od uefe), dosle pare od Dzeke (oko 2,5 mil?), mislim i da je neki transfer veci realizovan (oko milion) ako se dobro sjecam. Znaci bilo je novca, da se ne lazemo. Bilo je novca vise nego sto je ijedan klub mogao zamisliti u nasoj ligi.
Eh sad kao sto rekoh, tih 100k na osnovu te sume je realno smijesna cifra. Znaci da se imalo volje i zelje da prave istok, recimo kapaciteta 1000 mjesta, moglo se to odradit.
Moguce da se tadasnjim ljudima obecalo da ce im neko isfinansirati istok pa nisu htjeli da ulazu svoje novce. Ali tad se nije uradilo. Sve poslije toga sto je bilo je prica za sebe.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, tiagofaria25 i 67 gostiju.