BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

volksgrenadier
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la volksgrenadier » 24 jan 2014, 09:24

Prema onome sto sam dosad vidio nisam odusevljen cinjenicom kada bi miki igra na poziciji gundoghana. Nevjerujem da je on takva vrsta igraca koji ima predispozicije za tu poziciju. Tamo treba puno raditi prema iza a ja smazram da on nije za to. Iz tog razloga smatram da kagawa i nije najsretnije rjesenje.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 24 jan 2014, 10:10

Kagawa ako se vrati, logično je da bude na klupi kao i Šahin kad se vratio, pa onda neka se bori za mjesto u timu i neka Klopp kombinuje od raspoloživih igrača. Mislim da je bolje vratiti Kagawu koji se već dokazao u sistemu kakav forsira Klopp, nego tražiti neka druga rješenja u okviru para koje bi trebalo dati za istsog.

volksgrenadier
Kontakt:

Post Postao/la volksgrenadier » 24 jan 2014, 10:40

opel je napisao/la:Kagawa ako se vrati, logično je da bude na klupi kao i Šahin kad se vratio, pa onda neka se bori za mjesto u timu i neka Klopp kombinuje od raspoloživih igrača. Mislim da je bolje vratiti Kagawu koji se već dokazao u sistemu kakav forsira Klopp, nego tražiti neka druga rješenja u okviru para koje bi trebalo dati za istsog.
Slažem se da ne bi bilo loše imati i Kagawu na klupi za rotaciju igrača. Pitanje je samo koliko bi ga platili i na kakvu mizernu plaču je Kagawa spreman pristati.

Ono što po mom mišljenju nije dobro je to da smatram da BvB-u ne treba rotacijski igrač za te pozicije, da budem točniji poziciju, već da im eventualno treba igrač koji može igrati na krilima. Ako se Kagawu uzme kao igrača za krilo onda je to ok, makar je on u mojim očima igrač iza špice i ništa drugo. Onda me muči opet ta činejica sa Mikijem na poziciji Sahina/Gundoghana jer ponavljam, on to ne može kvalitetno odigrati, bar ne prema onom što sam ja od njega vidio. Na taj način, Kagawa bi ispunio onu ulogu koju ove godine ima Spidereman, što znači extra igrač za već pokrivene pzicije ali se nebi kvalitetno riješio problem zadnjeg veznog. Sa Sahinom i Benderom imali bi dva prvotimca, Kehl bi još uvijek mogao biti kakva takva zamjena, al se pitam da li bi bilo pametno računati na Hummelsa za tu poziciju, jer to automatski znači promjena obrane, iako on to jako dobro može odigrati ili na jednog Gintera.

Prava je šteta što je Rode otišao u bayern jer on mi se činio kao idealan igrač za BvB. Šteta je što još uvijek ima igrača koji su izraziti debili.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 24 jan 2014, 11:14

Anto pa ebotepatak ne piše se gundoghan nego gundogan. i ovdje i na tribini krivo pišeš. :)
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

volksgrenadier
Kontakt:

Post Postao/la volksgrenadier » 24 jan 2014, 11:25

Blaszczykowski je napisao/la:Anto pa ebotepatak ne piše se gundoghan nego gundogan. i ovdje i na tribini krivo pišeš. :)
Greška moja. Neki puta zaboravim pa napišem krivo i uvjerim se da je tako.

Vidim nećeš ti prestati. :D Idem sada pročitati jer me baš zanima o ćem pričaš.

EDIT:

Čovjek je jedanput napiso Gundogana i jedanput Gundhogan. Ja uvijek krivo to H ubacim koje očito nepostoji.

Sad sam shvatio zašto sam griješio iako mi je to bilo čudno. U postu gdje sam se uključio u raspravu FR je napisao "Dosao red na Gudoghana " i ja otad krivo pišem. Mislio sam da čovjek zna znanje.
Zadnja izmjena: volksgrenadier, dana/u 24 jan 2014, 11:34, ukupno mijenjano 1 put.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 24 jan 2014, 11:33

Imamo mi tih otvorenih pitanja dosta, doduše imaju i drugi, bez obzira na širinu klupe, imali su i drugi povreda važnih igrača. Čini mi se da više nego u zadnjih par godina sa nestrpljenjem očekujem nastavak ove sezone, baš zbog te moguće kombinatorike u okviru postojećih igrača, sada ipak imamo i malo veći izbor, pa su i logične dileme šta ako dođe Kagawa itd. Opet ponavljam, iduća sezona će po meni po mnogo čemu biti presudna, neovisno hoće li Gundogan otići ili ne, za Lewata već znamo, ako održimo kontinuitet i budemo u vrhu BL i u LP prođemo grupnu fazu, onda ćemo imati kontinuitet kakav nismo imali otkad postoji BL. Neka me neko ispravi ako griješim.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 24 jan 2014, 15:34

Lewandowski poceo navijace Borussie da udara. I to neko dijete od 17 godina. :?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

shaqiri11
Kontakt:

Post Postao/la shaqiri11 » 24 jan 2014, 15:51

Greivis je napisao/la:Lewandowski poceo navijace Borussie da udara. I to neko dijete od 17 godina. :?
Steta sto mu ti nisi naletio saka pa da malo odmorimo mi na forumu ovdje.

Sent from my CUBOT GT99 using Tapatalk
I never smile if I can help it. Showing one’s teeth is a submission signal in primates. When someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life.-Dwight K Schrute

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 24 jan 2014, 16:02

Subotić će biti spreman za duele sa Zenitom?
Željezničar
Borussia Dortmund

Dede17
Kontakt:

Post Postao/la Dede17 » 24 jan 2014, 16:12

raaymoon je napisao/la:Subotić će biti spreman za duele sa Zenitom?
Možda ako na njih naletimo opet sljedeće sezone. :mrgreen:

Nema Subote dugo prijatelju. Ova njegova povreda je teška i otprilike igrač pauzira 6 mjeseci zbog takve povrede. Možda se vrati pred sami kraj sezone. :?

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 jan 2014, 19:48

volksgrenadier je napisao/la:Prema onome sto sam dosad vidio nisam odusevljen cinjenicom kada bi miki igra na poziciji gundoghana. Nevjerujem da je on takva vrsta igraca koji ima predispozicije za tu poziciju. Tamo treba puno raditi prema iza a ja smazram da on nije za to. Iz tog razloga smatram da kagawa i nije najsretnije rjesenje.
To sam i ja pisao nedavno i svakako da je tu najveci problem al' ko zna,mozda je bas zbog Kagave Klopp probao sa Mikijem na DMF-u.

Ja sam misljenja da protiv nesto slabijih protivnika Miki moze igrati tu poziciju...nije njemu strano da se vraca nazad i da mnogo trci.Ovaj prvi dio sezone je najvise pretrcao od svih(vise i od Bendera :shock: ).

Naravno i dalje bi igrao i na ceneru,ovo samo u slucaju kad bi obojica startali.S druge strane moze i Kagawa ponekad odigrati na krilu,bar po potrebi.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 jan 2014, 01:46

„Gerüchte gibt es immer, es wird jeden Tag etwas in der Zeitung stehen, sonst wäre es ja auch langweilig. Von daher ist das schon okay. Aber wir wissen alle, dass wir eine gute Mannschaft haben, mit der wir noch sehr erfolgreich sein können.“

Wir sind ein Team, wir halten zusammen. Das wird auch so bleiben, egal wer geht oder kommt“, betont Reus.

Meni ovo zvuci pozitivno i uljeva veliki optimizam da ce ostat ...

edit ...

Za mene je ovo veliko priznanj ogromno koje prije svega istinito i to 100% ovo sve govori ko je BvB a ko Bayern u kakva je cija politika ... Al dzaba ovo su nazalost ipak sporedne stvari jbg ovo niko ne gleda jbg...

Kein anderer Bundesligist erhält in den Kategorien Symphatie, Ehrlichkeit und Attraktivität solch hohe Werte wie der BVB. Der FC Bayern ist zwar als Marktführer und liegt auf Platz 1 der Bekanntheitswertung. Den Gesamtsieg verspielen die Bayern allerdings mit ihren Ergebnissen in den Kategorien Ehrlichkeit und Sympathie.

Evo kompletan text ...
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 jan 2014, 02:27

Dortmund jagt Supertalent

Bei der jüngsten U-17-WM erzielte Valmir Berisha sieben Tore in sieben Spielen. Nachdem sein Wechsel zur Roma geplatzt ist, will nun der BVB zuschlagen und den 17-Jährigen Angreifer für 360.000 Euro von Halmstads BK verpflichten.

Ovaj momak ako dodje blago nama ovo je masina prve klase valjda je ovo tacno ovaj ima ogromne predispozicije da postane IGRACINA valjda se ovo samo ostvari
BvB Echte Liebe !!!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 25 jan 2014, 11:21

klopp pomoću osvetnika ibre i mandže ruši pepa.

dortmund an balotelli dran.

špek(ulacionen) na sve strane.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 25 jan 2014, 15:06

Weidenfeller – Großkreutz, Bender, Sokratis, Schmelzer –Sahin, Kehl – Blaszczykowski, Mkhitaryan, Reus - Lewandowski
Jedva čekam početak meča. Sve je spremno za meč i naravno za ubjedljivu pobjedu. 8-)
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 jan 2014, 15:12

Odlican sastav...hocemo 3 boda !

EDIT:
3 minute je bilo potrebno za novu povredu i to cini mi se poprilicno nezgodnu :twisted:

Na ovoj pauzi se vise radilo na presingu i odbrani sto je i primjetno u prvom poluvremenu,gosti nisu prisli golu.S druge strane u napadu se moglo i dosta bolje iako je bilo lijepih prilika i za drugi gol.

Ne znam da li je slucajno ali vise opasnih prekida smo imali nego citav prvi dio sezone.

P.S.Sudija se opasno gubi...

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 25 jan 2014, 16:30

Izgleda da smo ostali bez Kube na duže vremena. Postoji sumnja na Kreuzbandriss :cry: , pa ybt ovo više čovjek ne može da vjeruje.
Igra nam je osrednja, imamo previše laganiih izgubljenih lopti bez da oni prave pritisak. Valjda ćemo ubrzo dat drugi gol da ne moramo strepit do kraja.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 25 jan 2014, 16:31

Vrlo dobra utakmica s naše strane u 1.pol. Protivnik nije imao ni poluprilike. Ekipa djeluje dosta stabilno i odlično pokrivaju teren. Augsburg totalno nemoćan prema naprijed kao da imaju jednog ili dva igrača manje. 8-)

Bilo bi vrlo dobro da ovu utakmicu završimo s nulom :!: ;)

Nadam se da s Kubom nije ništa opasno, mada liči mi na najgoru povredu (Kreuzbandriss). Nadamo se da je ipak nešto drugo u pitanju. :cry:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 jan 2014, 16:33

Jel dobro vidim ili Augsburg ima posjed usred DOrtmunda? Igra se nije popravila, to je definitivno. Ne znam sta je razlog da se ima ovoliko povreda u toku sezone.

44-56 %
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

1909
Kontakt:

Post Postao/la 1909 » 25 jan 2014, 17:06

jos se s curom posvadja da stignem na pocetak utakmice :oops:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.