Arsenal jer je top 3 engleski klub historijski gledano i sa ogromnom bazom fanova a Totenhem zbog vlasnickog lobija i realno kvalitetnog londonskog derbija.
English Premier League - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: English Premier League
I smijesne su ove prijetnje izbacivanja najvecih iz liga. To se nikad nece desiti. Jah eto, izbacice trecinu najpopularnijih klubova iz engleske lige. Ili Real i Barcu iz Primere.
To je bas komedija. Izbacices klubove koji generisu 95% prihoda lige i svest ces ligu od najbolje u svijetu do jedne od gorih u Evropi jer bi izgubio milijarde prihoda
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
I ligama naravno odgovara da se ovaj projekat ne realizuje pa eto kao nesto pokusavaju uz uefu laznim prijetnjama. Jasno je kao dan da je to fejk i da nijedan klub nece nit smije letiti iz domaceg prvenstva.
Mislim da ce se ostaviti i prostora za klubove poput Porta Ajaxa i sl a ukoliko PSG Bayern i Dortmund zaista odbiju igranje onda moguce da jos neki klub iz EPL uleti
United mora biti prvi po bilo kojem kriteriju
Naravno da je smijesno zasto bi neko unistio domace takmicenje
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
- AshburtonG
- Kontakt:
Arsenal kao najveci klub, sa najvise navijaca sto se tice najmnogoljudnijeg grada od onih koji trenutno ucestvuju, odnosno koji ce potencijalno ucestvovati u SL je sa ekonomskog aspekta(a liga je ocito zasnovana skoro pa iskljucivo na ekonomskim vrijednostima) vjerovatno uz Real, United i Barcelonu najlogicniji izbor. Navijaci placaju vec odavno najvise za ulaznice, a ovdje im nece tesko bit placat i vise. Zicer za mlacenje para.
Fudbal je odavno postao biznis, tako da ne razumijem zbog cega neki furaju sad tu spiku o malim klubovima. Sto ne navijate za Brighton i ne kupujete njihove dresove, ako ste toliko empaticni?
Nije niko lud novac zaradjen preko svojih ledja dijelit na 1000 komada, kad moze na 20. Ova liga moze bit fenomenalna, samo je ovo malo agresivan pristup obje strane. Znamo kakva je situacija na relaciji FIBA i NBA, a to bi se i ovdje vrlo lako moglo dogodit.
Medjutim, osnovaci SLa su vjerovatno dovoljno inteligentni da su ispitali situaciju kod domacih fudbalskih tijela, prije donosenja ovakve odluke, a budimo i realni: cinjenica je da ovi osnivaci cine skoro 90% prihoda u svojim ligama.
Fudbal je odavno postao biznis, tako da ne razumijem zbog cega neki furaju sad tu spiku o malim klubovima. Sto ne navijate za Brighton i ne kupujete njihove dresove, ako ste toliko empaticni?
Nije niko lud novac zaradjen preko svojih ledja dijelit na 1000 komada, kad moze na 20. Ova liga moze bit fenomenalna, samo je ovo malo agresivan pristup obje strane. Znamo kakva je situacija na relaciji FIBA i NBA, a to bi se i ovdje vrlo lako moglo dogodit.
Medjutim, osnovaci SLa su vjerovatno dovoljno inteligentni da su ispitali situaciju kod domacih fudbalskih tijela, prije donosenja ovakve odluke, a budimo i realni: cinjenica je da ovi osnivaci cine skoro 90% prihoda u svojim ligama.
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 19 apr 2021, 01:11, ukupno mijenjano 1 put.
Uefa dobija ogromne pare od Lige prvaka , ujedno i njen najvrijedniji "proizvod", ukoliko navedeni klubovi uspiju u svojoj namjeri, Liga prvaka je prošlost.
- wadethegreat
- Kontakt:
Ovo je sah mat i FIFI I UEFI.
Nemaju oni ovdje poteza osim sudskih ali ni to nece proci.
Dobra stvar je sto 5 ekipa ima priliku uci u ovo takmicenje ako sam obo dobro procitao brzinski.
Ne znam vidjet cemo kako ce uticati ovo na fudbal ja znam da cu gledati sigurno.
Nemaju oni ovdje poteza osim sudskih ali ni to nece proci.
Dobra stvar je sto 5 ekipa ima priliku uci u ovo takmicenje ako sam obo dobro procitao brzinski.
Ne znam vidjet cemo kako ce uticati ovo na fudbal ja znam da cu gledati sigurno.
The teams can be kicked out of #UCL and #UEL with IMMEDIATE effect. 
Nista od finala topnici

Nista od finala topnici
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Vrlo hrabar potez klubova, svaka čast, vrijeme je da svake sedmice gledamo vrhunski fudbal.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
To, konacno superfudbal, kome ss ne gleda ne mora, imaju oni woodovi iz burnleya,jako su dobri za gledanje.
CPOJ
Pa UEFA nema šta izgubiti. Superliga ubija Ligu prvaka i samim tim ubija i kompletnu organizaciju.
Kokice u ruke i posmatrajmo.
Inače, nisam ljubitelj UEFA-e, ali sam još manje ljubitelj ovih američkih klošara koji ovo sve najavljuju u ponoć jer će im i utakmice biti tada kako bi debeli mogli gledati u normalnom terminu.
Inače, nisam ljubitelj UEFA-e, ali sam još manje ljubitelj ovih američkih klošara koji ovo sve najavljuju u ponoć jer će im i utakmice biti tada kako bi debeli mogli gledati u normalnom terminu.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:

⚜️~⚜️~⚜️
Al ovo founding clubs ko Amerika il Hogwarts jbt
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
⚜️~⚜️~⚜️
- feniksptica
- Kontakt:
HAHAHA spremali su oni ovodugo, sigurno su sve moguce posljedice proucili. Al EPL NBA definitivno se i ovdje pokazalo
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- AshburtonG
- Kontakt:

Kakvo gu.zenje
Ništa, ko ono kad skineš demo PES-a pa imaš samo ove klubove da igraš sa njima. Monopol, ništa drugo. Osigurali su sebe za narednih 5-10 godina, ostatak svijeta je dobio veliku karu da sebi trpa u tur, kakvo pišanje po fudbalu općenito.
Amere ne zanima fudbal nego novac. UEFA i FIFA sa debilnim vodjenjem su dovele do ovoga, milion takmičenja, drastično je opao kvalitet fudbala.Oikamid je napisao/la: ↑19 apr 2021, 01:30Pa UEFA nema šta izgubiti. Superliga ubija Ligu prvaka i samim tim ubija i kompletnu organizaciju.
Da, da, eto trenutno im fali novaca.Ozren je napisao/la: ↑19 apr 2021, 01:37Amere ne zanima fudbal nego novac. UEFA i FIFA sa debilnim vodjenjem su dovele do ovoga, milion takmičenja, drastično je opao kvalitet fudbala.Oikamid je napisao/la: ↑19 apr 2021, 01:30Pa UEFA nema šta izgubiti. Superliga ubija Ligu prvaka i samim tim ubija i kompletnu organizaciju.

Ovo se zove čista pohlepa, koja će da se obije o glavu uz malo sreće.