PravaRaja je napisao/la: ↑10 nov 2020, 10:57
Pozdrav Željovci. It Is I Leclerc.
Željo
Vs
-Savez
-Pitarske flundre
-Borac i Vico
-Zrinjski i Beus
-Lobotomija
-Korona
-Sudije
Rezultat do sada nije idealan ali itekako zadovoljavajući, uzimajući u obzir sve faktore. Neke utakmice smo realno podbacili i nismo bili na nivou, međutim ukupan bodovni saldo se može posmatrati kao očekivan i solidan. Niko nam niti jednog boda nije poklonio, već je krvavo izboren na terenu, uz sve probleme koje nas prate i situaciju koja je sve osim idealne, pa smo opet i dalje konkurenti za oba trofeja nakon trećine sezone. Do kraja jesenjeg dijela je najbitnije zadržati rezultatski priključak, pa na proljeće uz određene rokade izvući maximum, zajedno se boriti za najbolji rezultat.
Navijači. Prepoznajte momenat, razdvojite želje i očekivanja od realnog stanja. Nemojte da vam se nameće mišljenje drugih i dušmana, šta je to Željo, mi najbolje znamo ko smo i šta smo! Ne dopustite sebi da u trenutcima kada se klub bori, gine, kuburi na svim frontovima, budemo dodatni teret umjesto oslonac. Ja shvatam nervozu, razočarenje, analizu ali nekada bi se stvarno trebalo ugristi za jezik pa prešutiti, prije nego bacati drvlje i kamenje na klub. Kao primjer ću navesti Štilića, sin Grbavice, do juče idealiziran, danas demoniziran. Čemu to dragi Manijaci, to nismo mi! U trenutcima kada se i on sam bori sa povredama, svojom psihom, kao kapiten proživljava svaku turbulenciju zajedno sa klubom, zar da organizujemo lov na vještice umjesto podrške našem Štili, majstoru? Razmazio nas je, ne daje go svaku utakmicu a mi navikli pa nam sada kao nije dobar?
Odužih a ima još. Za kraj vi koji ste je pjevali, podsjetite se i ni jednog trenutka ne zaboravite:
Kad dođu teški dani
I kada ti loše krene
Digni pogled ka tribini
Ugledaćeš tamo mene
Dok drugi traže mane
I se.ru sa druge strane
S juga se pjesma ori
Bori se Željo bori
...
Željezničar za život cijeli!