Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Citizen-X
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Citizen-X » 07 jun 2015, 21:04

DANTES je napisao/la:Drage gospodine Vavrinka želim da vam se zahvalim jer se donijeli radost mnogim mojim kolegama, koji su uz vašu igru protiv komentatora imali konstantnu erekciju što je kulminiralo velikim orgazmom i ejakulacijom onim bekend vinerom na kraju. Hvala vam i od srca i od qrca.
kmek kmek
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 07 jun 2015, 21:05

Tesko je vidjeti svakog velikog sportistu da place a pogotovo covjeka koji je toliko znoja prolio i toliko brutalnih meceva odigrao na ovom turniru a nema jednog u svojoj vitrini.
Ne pratim nesto pretjerano tenis i ne znam da li je Rafa gotov sa vrhunskim tenisom, da li ima neka nadolazeca zvijer na sljaci ali tesko ce Djokovic iducih godina imati ovakvu priliku.
Gdje igras skoro najbolji tenis karijere a uz to goat sljake na aparatima a i iducih godina logicno pritisak ce biti sve veci .
Stan je danas bio u Djokovic 2011 modeu. Odavno nisam pogledao elegantniji mec jednog tenisera. :tokralju:

ps. ovi sto navijaju protiv nekog tenisera, de barem zadrzite to za sebe. Ovdje se najmanje o samom tenisu pise.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 jun 2015, 21:06

legenda reala je napisao/la:Najveći Srbin poslije MaGiCe danas plače

zna se da ja nikad ne mašim u prognozama :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 07 jun 2015, 21:10

MaGiCa je napisao/la:Pa i nije ponovio igru kao protiv Rogera. Tada je bio bolji, IMHO. Niti je imao krilo fore usled matchupa.
Bio je osetno bolji od Novaka u barem 60% mecha (ceo 2. i 3. set + pola 4.), ochigledno svezhiji i odmorniji, za divno chudo i motivisaniji i zasluzheno je slavio - ali ne tako shto je eksploatisao matchup, vec tako shto je imao bolji gameplan. Sve vreme je bio taj koji napada i sve je zavisilo od njega. Nije se samoubio i fair and square nosi kantu kuci, a Novaka ostavlja sa tanjirom.
Ma ne zanima me bolan, rek'o sam ti da Stan uzima finale s onom igrom ili slicnom (a ova je bila mozda i bolja, nije istina da je protiv Rogera bio jos bolji), a ti si mi podsmijehivao kako ja ne razumem i da ni pod kojim uslovom ne moze do toga doci i da Djoker pravi poker i blablabla. Nek ti je ovo nauka da moje prognoze ne podyebavas vise nikad. Kakav matchup kakvi bakraci, protiv Stanovog najboljeg tenisa nema matchupa, kada pogadja nema te defanzive koja te moze spasiti. Matchup moze staviti kada igraju Roger i Nadal na sljaci, gdje svak zna sta slijedi spinovi na bh i svi znaju da Roger bh to ne moze izdrzati i da je konacnica sigurna u 99% slucajeva. A ovdje ta prica ne ide jer ga je vec uzeo na AO istom igrom, dobro namucio u jos 2 meca i svejedno sto je spora pariska sljaka bila, sada mu je ovdje uzeo ono bez cega ce tesko dalje i tesko ce se oporaviti od ovog poraza.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Klare

Post Postao/la Klare » 07 jun 2015, 21:13

ppppp je napisao/la:U sam vrh teško(top 5),jbga svake godine po jedna operacija.Čovjek jednostavno nema sreće sa povredama. :(
A rijetko gotivan lik,bar meni
Znam šteta, omiljen teniser, njegovo ponašanje, a što se igre tiče rijetko da se atraktivniji može naći, ti forehandi su nevjerovatni.

On i Stanislav u ovoj plejadi, bio je i Federer ali zadnjih godina previše neforsiranih, previše kratkih poena koji ubijaju volju za gledanjem.

Osim Srba čitav svijet je složan da Novak igra ružan, neelegantan tenis, ali ko njima dokazati, po njihovom svijet mrzi Srbe. :eh:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 07 jun 2015, 21:45

Evo jedna lijepa vijest, nadam se istinita:

Robin Soderling je izjavio da se nada da bi se mogao vratiti tenisu za godinu dana.

"Neću reći da sam na 100%, ali nisam ni daleko od toga i osjećaj je sjajan. Teško je reći, ali ako oporavak bude ovako tekao nadam se da ću za 6 mjeseci-godinu dana moći maksimalno trenirati. Ako ostanem zdrav, osjećam da je ispred mene još nekoliko dobrih sezone. Pogledajte igrače starije od 30 godina kakve rezultate postižu. To me dodatno ohrabruje."

Dok je bio spriječen da se bavi tenisom Soderling je pokrenuo vlastiti biznis, RS Tennis kompaniju koja se bavi proizvodnjom teniske opreme, a i postao je direktor turnira u Stockholmu.

:opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 jun 2015, 21:48

Edin TM87 je napisao/la: Ma ne zanima me bolan, rek'o sam ti da Stan uzima finale s onom igrom ili slicnom (a ova je bila mozda i bolja, nije istina da je protiv Rogera bio jos bolji), a ti si mi podsmijehivao kako ja ne razumem i da ni pod kojim uslovom ne moze do toga doci i da Djoker pravi poker i blablabla. Nek ti je ovo nauka da moje prognoze ne podyebavas vise nikad. Kakav matchup kakvi bakraci, protiv Stanovog najboljeg tenisa nema matchupa, kada pogadja nema te defanzive koja te moze spasiti. Matchup moze staviti kada igraju Roger i Nadal na sljaci, gdje svak zna sta slijedi spinovi na bh i svi znaju da Roger bh to ne moze izdrzati i da je konacnica sigurna u 99% slucajeva. A ovdje ta prica ne ide jer ga je vec uzeo na AO istom igrom, dobro namucio u jos 2 meca i svejedno sto je spora pariska sljaka bila, sada mu je ovdje uzeo ono bez cega ce tesko dalje i tesko ce se oporaviti od ovog poraza.
bold1 - niti protiv 1 tenisera nema protiv-odgovora, ako taj neko chisti linije 3 sata.
bold2 - naravno da ne ide ta pricha, jer nema matchup prednosti o chemu sam prichao.

Dakle, Wawrinka nije demontirao Djokovica, kako je to uchino sa RFom, jer to nikada nije ni bio u mogucnosti - Novak mu ne daje 1 krilo fore.
Danas je Novak imao 1-0, imao je mech na tacni i Wawrinku koji nije bio oshtar u prvom satu igre, te je Djokovicu bukvalno poklonio prvi set. A Novak je ochekivao da ce mu pokloniti i drugi, a mozhda i treci...da ce se Stan samoubiti usled neverovatne Novakove defanzive.
I onda je Stan pomahnitao. Ostalo je istorija: nema povratka, nema nachina da se okrene jer servis staje, Novaka izdaju udarci, brojne shanse za uzimanje 4. seta ne mozhe da realizuje...to je put u poraz.

Ali, nije izgubio kao RF - bez ispaljenog metka. Niti bi RN danas od ovakvog Wawrinke izgubio kao RF. Mnogo bi to drugachije izgledalo.

Ti veruj u shta hocesh - tvoja stvar. Na kraju krajeva - od npr. 50 smelih prognoza, male su shanse da se ne obistini barem 10 ili 15. To i dalje ne chini onoga koji ih predvidja - prorokom, niti onog ko ide na siguricu - nekog ko nema viziju.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jun 2015, 21:50

Stan the man! Kakva igra, nevjerovatno. Novak onakav baseliner mu nije mogao ništa, ali bukvalno ništa. Ovo je bilo brutalno. Ovo je težak udarac za Novaka, ali ko izbaci Rafu na RG taj ne uzima titulu. :D

Od kraja 1. seta pa do kraja meča (uz mali dodatak u 4. setu) se Novak nije pitao ništa, dominantna igra Stana. Uz ovaku igru i ako bude ovako motiviran Wimbledon bi mogao još dominatnije uzeti, jer tu defanziva ne prolazi.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 07 jun 2015, 21:56

MaGiCa je napisao/la:
ppppp je napisao/la: Ma preboliće,ima on još 3-4 godine vrhunskog tenisa,pa i Federer je iz xx puta uzeo RnG a svi su ga bili otpisali.
"Ustaće" on,vidjećeš na Vimbldonu :salut:
Videcemo.
U intervjuu za PTC je bio smiren i optimistichan. Videcemo sta ce (ne)prospavana noc doneti, kad se emocije slegnu - depresiju ili ohrabrenje.
Sad dođoh iz grada s kafe,raja pravo s.j.ebana,od 7 do 77,sve nadrkano...ne možeš ni sa kim progovoriti :lol:

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 07 jun 2015, 21:58

Nije sramota izgubiti finale jednog od najvecih turnira I protiv veliki igraca.Kad imas velika ocekivanja onda ovakav poraz tesko padne bilo ko da igra.Novak nije bio na nivou prvog igraca svijeta dok je Wrwinka igrao sjajno .Mec je zavrsen, zivot ide dalje .Jedva cekam Wimledon .

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 07 jun 2015, 21:58

Cijeli turnir sam navijao za Novaka i zaista sam mislio da ce uzeti, pogotovo kada je izbacio Nadala. Po meni je presudio Novakov mec sa Andyem, gdje se Novak dosta istrosio i imao mnogo manje vremena za odmor od Stana. Da su po tom pitanju bili ravnopravni vjerujem da bi mec otisao u 5 setova i da bi jedna loptica odlucila pobjednika.

Stanu se moze samo cestitati na ovakvoj igri, jer je zaista cijeli turnir odigrao fantasticno. Danas je pogodio nekoliko nevjerovatnih winnera (pogotovo onaj pored mreze :o ). Mislim da je Basic nesto slicno napravio u Halleu :)

Sada ce biti zanimljivo vidjeti koliko ce ovaj poraz uticati na Djokovica. Da je danas pobijedio siguran sam da bi do kraja sezone uzeo sve sto odigra, ali tek sada treba dokazati koliko je psihicki jak i uzeti WB.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 jun 2015, 22:22

BosnaSTL je napisao/la:Nije sramota izgubiti finale jednog od najvecih turnira I protiv veliki igraca.Kad imas velika ocekivanja onda ovakav poraz tesko padne bilo ko da igra.Novak nije bio na nivou prvog igraca svijeta dok je Wrwinka igrao sjajno .Mec je zavrsen, zivot ide dalje .Jedva cekam Wimledon .
Upravo tako.
Shto su ochekivanja veca - to je uspeh nekako takav da mu se manje raduje, a pad takav da se vishe tuguje.
Ali, to je zhivot i sastavljen je od padova i uspona.

BTW, Djokovic je do danas, u karijeri, imao sve pobede u finalima turnira vecih od ATP250 u mechevima sa igrachima koji nisu deo Big4.

Od danas, taj njegov rekord je valjda 20-1. :crazy:

U svim finalima protiv non-Big4 igracha ima 26-4, od toga 2-2 protiv Wawrinke. :kafa:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2015, 22:38

Zbog ovakvih tripova će biti najveći underacihiever svih vremena.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 jun 2015, 22:52

Virtu4l je napisao/la:Zbog ovakvih tripova će biti najveći underacihiever svih vremena.
:nene:

slika

Jedan je batalio tenis sa 26, a drugi je sa toliko prestao da bude ozbiljan. A i jedan i drugi imali u rukama josh mnogo Slamova - samo volje nije bilo.
Novak je tu, vreba, jedan korak napred - jedan pozadi, ali pitanje je: mozhe li ove nadmashiti :?: :roll:

P.S. Prichamo samo o najvecima, koji su mogli da budu josh veci - ne i o raznim Nastaseima, Safinima, Nalbandianima i sl. za koje nikada necemo znati shta je moglo da dodje kroz talenat, a shta da ode kroz glavu.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 07 jun 2015, 22:56

Wawrinka stariji od Nadala, a nikad bolje igrao nije, dok je ovaj pred raspadom. Sta reci? I gdje se Wawrinka krio do prije 2-3 godine?

Zanimljivo je bilo razmisljanje kladionica i kvota 1.10 na Novaka u finalu.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2015, 23:03

MaGiCa je napisao/la:P.S. Prichamo samo o najvecima, koji su mogli da budu josh veci - ne i o raznim Nastaseima, Safinima, Nalbandianima i sl. za koje nikada necemo znati shta je moglo da dodje kroz talenat, a shta da ode kroz glavu.
Ali zato znamo da je Novak izgubio osam GS finala, mrsko mi je tražiti, ali vjerujem da je to možda i blizu nekog rekorda?
Voli te tvoje Sarajevo.

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 07 jun 2015, 23:07

Neko upita ali evo opet :

Da li neko ima link za snimak meca?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 07 jun 2015, 23:08

Trebao mu je ovaj turnir da popuni kolekciju al Stan je stao na put.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 jun 2015, 23:16

Virtu4l je napisao/la:Ali zato znamo da je Novak izgubio osam GS finala, mrsko mi je tražiti, ali vjerujem da je to možda i blizu nekog rekorda?
Lendl ima 8-11 u finalima GS. Djokovic bi morao da izgubi josh 3 komada, da bi ga izjednachio. :silent:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jun 2015, 23:17

MaGiCa je napisao/la:Lendl ima 8-11 u finalima GS. Djokovic bi morao da izgubi josh 3 komada, da bi ga izjednachio. :silent:
Nadam se da će se sa Andyjem sresti prije finala na W, čisto zbog statistike, da ostane na 8 :njanjanja:
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.