Novi as se rađa na Grbavici
Na stadionu Grbavica igrala je pionirska ekipa Željezničara, a meč je posmatrao i Amar Osim, koji je tek preuzeo klupu “Plavih”. Za Aru Hodžića već se tada znalo da je predvodnik te generacije, ali je Osim na pitanje može li ovaj momak postati dobar igrač, dao zanimljiv odgovor.
Klasan napadač
Glasio je, otprilike, ovako: “Ni za jedno dijete koje ima manje od 16 godina ne možeš znati hoće li biti igrač, jer ne znaš kako će mu se razvijati tijelo i gdje će mu otići glava. Za Hodžića to možeš već sada reći: Ako bude zdrav, on će biti klasan igrač.”
Vukičević: Podsjeća me na Suareza
Nekadašnji proslavljeni as Sarajeva Slaviša Vukičević danas radi za menadžersku agenciju “Sport global management”, a na meču Željezničar – Zrinjski posmatrao je upravo Hodžića.
- Moja agencija radila je, zajedno s FIFA-om, utakmicu između Kosova i Haitija, poslije sam bio i kod Boška Đurovskog u Makedoniji. Na zahtjev dva poznata francuska kluba, došao sam da pogledam Hodžića i mogu reći da sam izuzetno prijatno iznenađen.
Vidio sam igrača koji podsjeća na Suareza. Može igrati na više mjesta, desno, lijevo, po sredini, drugog špica… Mnogo trči, ima želju, odličan je tehničar… Ima sve predispozicije da postane veliki igrač. Do sada nisam mogao gledati utakmice naše lige duže od petnaestak minuta, a zbog njega ću produžiti svoj boravak ovdje još mjesec.
Talent nije upitan, ali on čini samo 25 posto fudbalera, onih preostalih 75 posto su radne navike, ponašanje, socijalizacija. Kod Hodžića mi se čini da ima sve potrebno da bude odličan – pun je riječi hvale Vukičević, koji već 25 godina živi u Francuskoj.
Đurbuzović: Ara je maestro, violina!
Pobjeda u derbiju protiv Zrinjskog bila je od izuzetne važnosti za Želju, koji je sačuvao lidersku poziciju. Na pitanje novinara je li presudio individualni kvalitet Hodžića, trener Dino Đurbuzović ushićeno je odgovorio:
- Jeste. Taj se igrač zove Ara Hodžić, maestro, violina, sve hvalospjeve koje mogu reći. Ne vidim bilo kojeg sportskog radnika koji to ne bi rekao. Nadam se da mu ovdje neće biti kraj – izjavio je strateg “Plavih”...
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
- Ultras1921
- Kontakt:
Sta kaze?
Sent from my C5503 using Tapatalk 2
Sent from my C5503 using Tapatalk 2
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
-
- Kontakt:
Uskoro lova za Šehića 

Uglavnom ono sto svi znamo "koliko para toliko muzije", da se jos puno mora raditi da bi bilo bolje, a nas glavni problem su te proklete pare i infrastruktura. Pohvalio je pitare, rekao da nece biti lako u derbiju a pogotovo tokom nastavka sezone.Ultras1921 je napisao/la:Sta kaze?
Amar realan i iskren kao svaki put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Daj bože da je neko snimio pa da pogledamo kompletnu emisiju.Novca nema, ali klub s Grbavice svoje obaveze uspijeva izvršavati: sve u iščekivanju toliko željenog novca od transfera Ibrahima Šehića u turski Mersin.
''Postoje sve pretpostavke da se taj slučaj riješi, nadam se u narednih nekoliko mjeseci'', kazao je Amar Osim.
Govorio je i o prednosti od pet bodova koliko njegov tim trenutno čuva ispred konkurencije.
''Prednost jeste dobra, ali ne mora biti odlučujuća. Očekuju nas teške utakmice i ne smijemo se opuštati. Kako je gledati utakmice iz tunela? Nije lako gledati klub za koji si vezan bez obzira na poziciju'', dodao je glavni menadžer Plavih.
Komentirao je i igru trenutno najboljeg igrača tima s Grbavice.
''Armin Hodžić igra malo 'za sebe'. Ponekad ne poštuje taktičke zamisli što je nekad prednost, a nekada nije. Neke stvari će morati popraviti ukoliko želi igrati u jačoj ligi'', zaključio je Amar Osim naglasivši da ima povjerenje u rad Dine Đurbuzovića, uz konstataciju da novog šefa "igrači više vole" nego starog.

Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 10 mar 2014, 22:23, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
Protiv Sarajeva ocekujem ovaj sastav:
Loncaric,Zeljkovic,Bogdanovic,Hasanovic,Stanic,Svraka,Jamak,Tomic,Hodzic,Selimovic i Ramic.
Sta mislite?
Loncaric,Zeljkovic,Bogdanovic,Hasanovic,Stanic,Svraka,Jamak,Tomic,Hodzic,Selimovic i Ramic.
Sta mislite?
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Ne more Ramic ja mislim,i ne vjerujem da ce Hasanovic na stopera prije ce Kerla u sastavSchwarz je napisao/la:Protiv Sarajeva ocekujem ovaj sastav:
Sta mislite?
SLOBODA NAVIJAČIMA
Izvinjavam se ako je bilo, ali da pitam od kada ce karte biti pustene u prodaju, imam nekih obaveza u srijedu pa da znam kad da kupim...
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!
Boston Celtics !!!
Lončarić- Zeljković, Kerla, Bogdanović, Stanić/Bučan- Svraka, Tomić- Selimović, Jamak, Bučan/Stanić- Hodžić
Pa kud puklo da puklo
Pa kud puklo da puklo

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Ovo je bolje Svraku treba skloniti s lijeve strane i vratiti ga u sredinu puno je korisniji tu,Bucan lijevo krilo Stana lijevi bek (po meni je najbolje partije u Zelji covjek tu odigrao)FaraonTM je napisao/la:Lončarić- Zeljković, Kerla, Bogdanović, Stanić/Bučan- Svraka, Tomić- Selimović, Jamak, Bučan/Stanić- Hodžić
Pa kud puklo da puklo
Zeljkovica na desno na Velkovskog i sta sad sa Stojcevim??po meni Hasanovic mora sa Tomom na zadnji vezni,i u svim tim rokadama Jamak ide na klupu

SLOBODA NAVIJAČIMA
Može i tako, ali mislim da uz svu želju za zatvaranje njihovih igrača gubimo kreativnost u veznom redu. Praktično stavljanem Jamaka na klupu gubiš jedinog kreativca u formi, Tomić više trči (doprinosi ekipi na neprimjetan način samo na prvi pogled) ali nije kreativac. Svraka svakako nije u formi već godinu dana on nije ni za k... već da igra flastera na nekom igraču. Selim i Bučan su svakako trkači, istina prvi zna nekad da bljesne, a Hasanović je "mesar" svakakoennis je napisao/la:Ovo je bolje Svraku treba skloniti s lijeve strane i vratiti ga u sredinu puno je korisniji tu,Bucan lijevo krilo Stana lijevi bek (po meni je najbolje partije u Zelji covjek tu odigrao)FaraonTM je napisao/la:Lončarić- Zeljković, Kerla, Bogdanović, Stanić/Bučan- Svraka, Tomić- Selimović, Jamak, Bučan/Stanić- Hodžić
Pa kud puklo da puklo
Zeljkovica na desno na Velkovskog i sta sad sa Stojcevim??po meni Hasanovic mora sa Tomom na zadnji vezni,i u svim tim rokadama Jamak ide na klupu

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Ma nista od flastera na Stojcevu, nije Silva jbt..Igrat jako na sredini, ovakve utakmice sredina dobija, Bucana na krilo i uz brzog Atu mi tu dobijamo mnogo.. Od Svrake ocekujem dobru utakmicu napokon.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !
jbt niste se ni Daride pribojavali kolko se pribojavate Stojceva.
Tanak je on za Tomicu 

I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Darida nije igrao za Plzen protiv nasZZtop10 je napisao/la:jbt niste se ni Daride pribojavali kolko se pribojavate Stojceva.Tanak je on za Tomicu

U svakom slučaju ih je bolje respektovati pa malo ih se i pribojavati nego već upisati prolaz

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Ja to ovako gledam , mi smo prvaci , najjaci kolektiv u drzavi , neka se oni malo o nama brinu!
Sampion ima snage da svakoga pobjedi , pogotovo na grbavici!
Grbavica plava NEMAN , dodjes nevin odes JE*AN!!
Sampion ima snage da svakoga pobjedi , pogotovo na grbavici!
Grbavica plava NEMAN , dodjes nevin odes JE*AN!!
igrao je na kosevu.FaraonTM je napisao/la:Darida nije igrao za Plzen protiv nasZZtop10 je napisao/la:jbt niste se ni Daride pribojavali kolko se pribojavate Stojceva.Tanak je on za Tomicu
![]()
U svakom slučaju ih je bolje respektovati pa malo ih se i pribojavati nego već upisati prolaz
treba respektovati protivnika ali vi ovdje pretjerujete.
Slazem se s boccacciom da bi mozda trebalo promijesati pozicije nasim igracima i tako pokusati iznenaditi protivnika, ali o flasteru na stojcevu mi je smijesno pricati...

I onda kada više ne bude me ovdje
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Moramo imati neke bezobraznije igrace na derbiju, Jamak je to svakako...
Moje misljenje kako bi bilo najbolje, ekipa koja ima iskustva i kvalitet da ih dobije i mislim da je to najjaci Zeljin sastav:
----------------------------Loncaric------------------------------
Zeljkovic--------Kerla-----------------Bogdanovic------Stanic
------------------Tomic----------------Svraka-------------------
Selimovic------------------Jamak-------------------------Bucan
----------------------------HODZIC--------------------------------
Izmjene: Brkovic (mislim da je red mu pruziti priliku ako je spreman), Hasanovic, Zolotic i Bajic u zavisnosti od rezultata ili ako se neko bude vuk'o k'o pi*ka po terenu, npr. Svraka ili Bucan...
Ali opet bice tu neko iznenadjenje, ne bi me iznenadilo da se gurnu i mladji od pocetka jer je ipak kup u pitanju, npr. Zolotic ili D.Sadikovic iako mislim da ni jedan ni drugi nisu spremni odgovoriti ovom derbiju. Moje misljenje je da nam je ono najjaca zadnja linija, ali 99% nece biti tako, izgleda da je Kerla onaj stari po nekim pricama... Bucan ni pod kojim uslovima ne smije na beka, prelos mi je tamo...
Moje misljenje kako bi bilo najbolje, ekipa koja ima iskustva i kvalitet da ih dobije i mislim da je to najjaci Zeljin sastav:
----------------------------Loncaric------------------------------
Zeljkovic--------Kerla-----------------Bogdanovic------Stanic
------------------Tomic----------------Svraka-------------------
Selimovic------------------Jamak-------------------------Bucan
----------------------------HODZIC--------------------------------
Izmjene: Brkovic (mislim da je red mu pruziti priliku ako je spreman), Hasanovic, Zolotic i Bajic u zavisnosti od rezultata ili ako se neko bude vuk'o k'o pi*ka po terenu, npr. Svraka ili Bucan...
Ali opet bice tu neko iznenadjenje, ne bi me iznenadilo da se gurnu i mladji od pocetka jer je ipak kup u pitanju, npr. Zolotic ili D.Sadikovic iako mislim da ni jedan ni drugi nisu spremni odgovoriti ovom derbiju. Moje misljenje je da nam je ono najjaca zadnja linija, ali 99% nece biti tako, izgleda da je Kerla onaj stari po nekim pricama... Bucan ni pod kojim uslovima ne smije na beka, prelos mi je tamo...
Zadnja izmjena: Baja_Zvjerka, dana/u 10 mar 2014, 23:11, ukupno mijenjano 1 put.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Steta stm ne moze Ramic igrati, meni djeluje da je dosta ojacao ovaj period dok je bio kod vezira.Ono sto je odigrao protiv zrinjskog je bilo solidno.Umjesto njega u onom mom sastavu ubaciti Bucana.Dakle trojac prema naprijed Bucan,Hodzic i Selimovic.Imam neki osjecaj da ce Bogdanovic da zabije pitarima u srijedu 

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Fakat, nisam to ni znao, jer mi nije palo na pamet gledati sastave nakon tekme a na početku svakako nisam čuo od zviždanja i hukaZZtop10 je napisao/la:igrao je na kosevu.FaraonTM je napisao/la:Darida nije igrao za Plzen protiv nasZZtop10 je napisao/la:jbt niste se ni Daride pribojavali kolko se pribojavate Stojceva.Tanak je on za Tomicu
![]()
treba respektovati protivnika ali vi ovdje pretjerujete.
Slazem se s boccacciom da bi mozda trebalo promijesati pozicije nasim igracima i tako pokusati iznenaditi protivnika, ali o flasteru na stojcevu mi je smijesno pricati...

Ako ste vas par mislili da sam ovo za Svraku rekao da treba igrati flastera na Stojčevu, nisam nego samo kažem da je u "strašnoj" formi i jedino što od njega očekujem je trka 90 minuta i koliko toliko smetanje veznom redu kona.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!