BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Lokos19
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Lokos19 » 21 jan 2014, 23:31

Dede17 je napisao/la:Ide ovaj, ide onaj, ne valja ovo, ne valja ono. Pa valjal tebi išta u BVB-u? 8-)
Pa naravno da ima ekstra dobrih stvari. Na polju transfera napr. dovodjenje Sokratisa i Aubame. Odlican posao uprave.
Dede17 je napisao/la: Treba samo vidjet gdje naši igrači idu, tj u koje timove oni idu: Real (Sahin), ManUtd(Kagawa), Jajo(Gece i Lewa).
Da stoji to. Ali za koju sumu nofca idu. Sve i jedan daleko ispod trzisne vrijednosti. ;)
Za pomenutu cetvoricu mi smo dobili svega 63 mio. (pola vrijednosti) :twisted:
Dede17 je napisao/la: Odlazak ovih igrača je bio iz poznatih razloga. BVB je stvarao ekipu, davao manje ugovore s klauzulama koje su drugi iskoristili, jer teško je ko vjerovo da će desiti ovakav prebrzi uspjeh BVB-a.
Tako je prvo otišao Sahin zbog klauzule, pa onda Kagawa zbog samo 1 god. ugovora, pa Gotze zbog klauzule i Lewa zbog isteka ugovora.
A niko se nepita zasto je doslo do takvih ugovora? Zasto su Kagawa ili Gündogan usli u sezonu sa ugovorom koji im omogucava da iznudjivaju BvB? Kazes nije niko vjerovao u prebrz uspjeh. E ybga valjda je uprava tu da gleda na dulje i da kljucne igrace veze na duge staze.
Dede17 je napisao/la: Dakle, uvijek smo se poajačali i istovremeno smanjivali DUG KOJI SAD IZNOSI NULA EURA! ;) Valjda i to nešto znači.
Odlicno. Velika zasluga za Watzketa.
100% podrzajem njegovu politiku trosenja samo onog sto se zaradi.
Dede17 je napisao/la: OSim što je KLopp produžio di 2018. sad trebamo poraditi na tome da Gundo ostane i da se otkupi Reusova klauzula
A zasto bi pomenuta dvojca produzila ugovore?
Lova? Pare mogu dobit gdje god hoce najmanje duplo vise.
Sportski izazov? Svake godine se borit za trece mjesto u ligi i trpit razne Schiebere, Durme i Friedriche?
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 21 jan 2014, 23:32

ovo je bila dobra uvertira za augsburg. pobjeda za vikend je imperativ. da budem iskren, strašno me strah ovih reuterovih balvana.

lokos dobro ti ne dosadi gnjaviti stalno s istom pričom. :roll:
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 21 jan 2014, 23:36

volksgrenadier je napisao/la:Nekako mi se čini da ovaj Lokos nije navijač BvB-a nego se samo tako predstavlja :?
Zasto? Izvini, al valjda ima svako pravo na svoje misljenje.
Ja i kritikujem jer zelim jos jaci i bolji BVB. Uprava radi dobar posao, ali ne i vrlo dobar.
volksgrenadier je napisao/la: Kad se to sve zbroji i oduzme onda se tek smije pričati o brutt/netto, a ne uzeti samo jedan parametar i nametati ga kao jedino mjerilo.
Kad se to sve zbroji i oduzme ukljucujuci odplatu duga dobit BVBea u zadnje tri godine je preko 100 mio eura. Sledece sezone tih 100 mio ce vrijedit 80, jer cijene igraca rastu.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 21 jan 2014, 23:37

Raspravljate o nečemu o čemu ne smijete i ne možete raspravljati.

Ljudi moji, pa trenutni Bayern je najjača ekipa svijeta. Kako prošlogodišnji, tako i ovogodišnji. Nešto slično kao što ste i vi bili prije dvije godine, ali u okvirima Njemačke. U povijesti BL nitko nikada nije tako izdominirao.

Trebate sagledati stvari realno i reći da uprava BvBa radi jedan lavovski posao. BvBu treba biti jedini cilj izboriti igranje skupine LPa, a onda s vremenom i status drugog odnosno prvog nositelja. Nadalje, kada se to postigne, tek se onda može pričati o neozbiljnoj upravi koja neće ili ne želi trošiti na pojačanja.

Pa, jel vi znate da se ovogodišnji "transfer budžet" BvBa radio po teoriji da ispadnu iz skupine LPa. Jer se uprava boji prijašnjih "iskustava". Ovako, BvB si diže koeficijent, svake godine dobiva lakše protivnike, svake godine dobiva više novaca, svake godine postaje sve konkurentiniji klub.

OK, imali ste tri fantastične sezone, ali i sami znate da BvB nije jači niti od RM niti Barce niti jednog Chelskog ili Bayrena. To je realnost. I upravo zbog toga, BvB mora ići postepeno, pa trajao taj proces 3 ili 13 godina. BvB se odlučio na sporiji, ali sigurniji put. Po meni odlično rješenje.

Vaša uprava radi **** posao i osobno bi je svrstao u jednu od najsposobnijih uprava na svijetu.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 21 jan 2014, 23:46

lijepo je vidjeti da i baye koje znaju napisati više od 3 rečenice cijene rad naše uprave.

priča o nesposobnoj upravi bvb-a je debelo u sferi apsurda i nadam se da nastavkom bl na ovom topicu ide u drugi plan.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 jan 2014, 23:49

Lokos19 je napisao/la: Alo, nediskutujemo o kvalitetu tih igraca nego si izvalio da su doveli samo jednog igraca a ono trojca za ca. 40 mio.
Gledaj ti njega,hajd' sto ne kontas jos neku agresivu poceo pucati...nisu doveli trojIcu nego 9 igraca i nisu im otisla 3 nego 13 igraca,ali to nije bila poenta moje price...'ajd sad zdra'o-ja ti ne mogu vise "crtati" svaku svoju recenicu.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 22 jan 2014, 00:45

Ima li ko da postavi link, za reprizu utskmice protiv dizburga..nisam mogso gledati..radio sam!
Unaprijed hvala. :-)

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 22 jan 2014, 07:24

Ako neko smatra, a zna se ko je taj, da uprava BVB radi dobar posao i to pritisnut argumentima, ali opet tvrdi da ne radi vrlo dobar posao, neka nam kaže ko je taj ko radi vrlo dobar posao. Samo neka iz tog spiska izbaci FCB čiji povlašteni status u BL smo već apsolvirali, pa neka izbaci naftaške i tajkunske timove, pa neka izbaci Real koji je apsolutni rekorder u istoriji fudbala po najskupljim transferima i opet 12 godina bez finala LP, pa da vidimo ko je taj.Ja dopuštam mogućnost da ako ove sezone ode Gundogan, a iduće Reus, da će to biti jako loše za imidž BVB u smislu primamljivosti za afirmisane igrače, da će biti teško doći do polufinala ili finala LP bez zvijezda u timu, ali to opet ne znači propast niti veliki pad u smislu rezultata, niti u financijskom smislu i s te strane BVB može biti samo pozitivan primjer normalnog uspona i izvlačenja maksimuma u okviru realno mogućeg. I neka se ne vraća previše u istoriju, jer u zadnjih 10 godina u fudbalu se mnogo toga promijenilo.

volksgrenadier
Kontakt:

Post Postao/la volksgrenadier » 22 jan 2014, 15:34

Lokos19 je napisao/la:
volksgrenadier je napisao/la:Nekako mi se čini da ovaj Lokos nije navijač BvB-a nego se samo tako predstavlja :?
Zasto? Izvini, al valjda ima svako pravo na svoje misljenje.
Ja i kritikujem jer zelim jos jaci i bolji BVB. Uprava radi dobar posao, ali ne i vrlo dobar.
Zašto mi se čini? Pa eto tako, to je moje mišljenje, svako ima pravo na njega, zar ne? :mrgreen:

Šalu na stranu. Ne volim ovako raspravljati, jer to nije moj stil. Rađe napišem svoj pogled, na određene situacije i srce mi je na mjestu, nego da nekom poput tebe tupim, da je nešto baš tako kako sam ja rekao i ne može biti drugačije. To upravo ti radiš i ne daješ sam sebi šansu, da samo pogledaš drugu stranu. Nitko od tebe ne traži, da ti drugačije mišljenje prihvatiš, već da to drugo mišljenje stvarno postoji i da postoji 1% šanse da to mišljenje nešto valja.

Eto ovako ja tebe vidim.

BVB NE TROŠI DOVOLJNO!!!!!!!!!! TREBA TROŠITI!!!!!! U TROŠENJU JE SPAS!!!! MI IMAMO MILIJARDE!!!! DI DU TE SILNE MILIJARDE!!!!

I onda dođem npr. ja i kažem, ali brate, smiri se BvB je potrošio 50 miliona eura i još je digao plaće i umjesto da zaradi novce na Lewnadovskog oni ne uzmu te novce nego ga puste još jednu sezonu u BvB-u i na taj način "potroše još 30" miljona eura. problem je za tebe što tih 30 miljona eura nigdje neće biti zapisano pa ćeš sam sebi izbjegavati to priznati jer bi ti htio da su i njega prodali ZARADILI i onda opet potrošili.

Pogledat ćeš me dvije sekunde u začuđenju i nastaviti:

AAAAAAAAAAAA!!!! POTROŠNJA!!!! DAJ POTROŠNJA!!!!

Gladbach sezonu prije potroši nakon prodaje Reusa 30+ miljona eura. Sezonu kasnije najskuplji igrač u povjesti Gladbaha ispadne totalni flop i promašaj, te teret za Gladbach dok Xkhaka je također nakon prve sezone izgledao kao promašaj, ali sada ipak više nije otpisan. Napiso ovo da kažem da je Gladbach u jednom roku potrošio 30 miljona eura i svi se uzbudili i onda od tih novaca ne bude ništa. Slijedeće ljeto potroše samo 7,5 miljona eura i dovedu za to dva igrača koji su danas kandidati za SP. Znači za 4 puta manje novaca oni naprave bolji posao. Mislim da se kaže nije zlato sve što sja.

Ako ti sebi nedaš šansu, da pogledaš zašto je ostanak Lewandovskog bio "bolja opcija" u tome trenutku za BvB, zašto bi možda sa nekim drugim napadačem možda ispali iz LP-a već i da baš zbog ostanka Lewandovskog prošlo leto nisu smjeli potrošiti više novaca, nego to ostaviti za slijedeće baš za Lewinu zamjenu, onda ti to za mene nema smisla i zato ti ja nevolim razgovarati sa ljudima koji vide jednu stranu medalje.
volksgrenadier je napisao/la: Kad se to sve zbroji i oduzme ukljucujuci odplatu duga dobit BVBea u zadnje tri godine je preko 100 mio eura. Sledece sezone tih 100 mio ce vrijedit 80, jer cijene igraca rastu.
Neću ulaziti u rasprave sa nekim ko na onoliko moga teksta i argumenata uzme jednu jedinu rečenicu izokrene ju kako mu paše, primi se jedne stvari koja u svemiru sama za sebe ne znači ništa i onda se pravi pametan. Ili nešto elaboriraj ili me neomj pokušavati vući za jezik i diskreditirati me sa jeftinim forama.

Pozz.
Zadnja izmjena: volksgrenadier, dana/u 22 jan 2014, 15:40, ukupno mijenjano 1 put.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 jan 2014, 15:39

edobvb je napisao/la:Ima li ko da postavi link, za reprizu utskmice protiv dizburga..nisam mogso gledati..radio sam!
Unaprijed hvala. :-)
Pa ti to nas zezaš malo ha :?: :evil: Sinoć si tražio bolji link tekme, a sad k'o fol si radio! :roll:

Evo ti golovi:
[youtube][/youtube]
P.S.
Evo makar smo u ovom pripremnom periodu bili najbolji! :mrgreen:
1. Dortmund 4 4 0 0 13:3 3,0
2. Hoffenheim 4 4 0 0 10:1 3,0
3. Nürnberg 3 3 0 0 8:2 3,0
4. Augsburg 3 3 0 0 6:1 3,0
5. Leverkusen 5 4 1 0 14:5 2,6
6. Mainz 5 4 1 0 13:5 2,6
7. Gladbach 4 3 1 0 8:2 2,5
8. HSV 3 2 1 0 9:4 2,33
9. Stuttgart 4 3 0 1 12:3 2,25
10. Bayern 3 2 0 1 10:3 2,0
11. Wolfsburg 3 2 0 1 9:5 2,0
12. Freiburg 3 2 0 1 4:5 2,0
13. Schalke 4 2 0 2 6:6 2,0
14. Braunschweig 5 3 0 2 8:8 1,8
15. Frankfurt 3 1 0 2 4:4 1,0
16. Hannover 3 0 2 1 1:3 0,66
17. Hertha 3 0 2 1 1:4 0,66
18. Werder 2 0 1 1 0:1 0,5
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 22 jan 2014, 15:57

Zs Semir bvb!!
Ne zezam nemam razloga, zasto bi..radio sam I pomali pokusavsi da gledsm tekmu I nissm uspio odgledati.
Hvsla tebi za postavljanje linka u svakom slucsju.
Kontso sam ino kad dodjem sa posla..da na miru pogledsm reprizu..to je to.pozzdrav!!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 22 jan 2014, 17:49

mata pred vratima mufc-a. to bi moglo značiti da za kagawu više nema mjesta kod engleza. nadam se da naši reagiraju.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 22 jan 2014, 19:41

Blaszczykowski je napisao/la:mata pred vratima mufc-a. to bi moglo značiti da za kagawu više nema mjesta kod engleza. nadam se da naši reagiraju.
Za Kagavu je bolje da ide sto prije moze. U Junajtedu gubi vrijeme.

Nazalost, nije odigrao nijednu utakmicu hrabro i odvazno. Kao da ima preveliki respekt prema klubu, prema igracima poput Runija i Persija. Igra ziceraski, bez imalo rizika. Totalno razocarenje.

Svakako da ga Dortmund treba vratiti. Samo je pitanje koliko ga je Junajted unazadio i psiholoski poremetio. Tesko se vratiti u pravi ritam nakon sto dozivis tezak pad. Vidjet cemo.

Vjerujem da bi Junajted u ovaj posao rado ukljucio Gundogana. :mrgreen:
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 22 jan 2014, 20:11

[youtube][/youtube] :D :D :D
BvB Echte Liebe !!!

Dede17
Kontakt:

Post Postao/la Dede17 » 22 jan 2014, 20:27

Blaszczykowski je napisao/la:mata pred vratima mufc-a. to bi moglo značiti da za kagawu više nema mjesta kod engleza. nadam se da naši reagiraju.
Slobodno nek se vrati u Cerezo Osaku.

Kad je glup bio nek sad ispašta. ;) Meni takvih nimalo nije žao. Poslije jedne dobre sezone (prvu je većinom bio povrijeđen), da ode kad se očekivalo da ostane pa da s pojačanjem Reusom i Gotzeom čini najbolji udarni trio u Evropi on je otišao da kupuje žvake Fergusonu. Treba mu mater **** seljačku. ;)

Nek prvo ode u Braunschweig da malo nadođe pa ako se pokaže, dovest ćemo ga da markira igralište. :evil: Jednostavno uživam kad ga vidim kako propada. 8-)

slika

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 jan 2014, 21:01

Kehl produžio! ;)

http://www.bild.de/sport/fussball/sebas ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Pozitivna vijest bez obzira na njegove godine :!: ;) Važan igrač i veliki borac, te naš kapiten. Sa 33 godine ostavlja pozitivan dojam na terenu. Defintivno može biti dobar back-up Benderu i naredne sezone! 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 22 jan 2014, 21:20

@dede shinjiju je prem bio dječački san i zato mu malo naših navijača zamjera odlazak. ako smo mogli "oprostiti" nuriju koji je otišao iz kluba iako je bio klupski izdanak, onda možemo i shinjiju. napokon, riječ je o igraču koji je u kloppovu sistemu bio kao riba u vodi.

kehlovo produženje, i to bez izlazne klauzule, je odličan potez. :)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 jan 2014, 21:24

Upravo tako,Kagavi uopste ne zamjeram...ljudi u Japanu maksimalno prate Engleze i Kagawa je bio heroj kad je potpisao za Manchester... a momak za razliku od Sahina i Gotzea nema nikakve veze sa Dortmundom i Borusijom.

Meni je Shinji definitvno prva zelja za naredno ljeto.

Sto se tice Kehla neka njega u klubu ali nadam se ipak da ce se na ljeto malo podebljati ta pozicija.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 22 jan 2014, 21:35

upravo tako. sahin nas je povrijedio, juda ogorčio, lewu ionako nikad nismo voljeli, a shinji nikako nije u istom košu s njima.

inače, u dilemi sam za koga sutra navijati - za mordor jer nam je gladbach konkurent za lp, ili za gladbach jer mi se bljuje od kravara. :)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 jan 2014, 21:38

Ako bi mogao birati rezultat uzeo bi 1-2 i pobjedu Bayerna a ako budem gledao tekmu navijat cu za Gladbach jer tad ipak emocije rade :D

P.S. Cuj mordor hahaha

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.