Safet Sušić - Pape

TMovac
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la TMovac » 04 apr 2013, 14:04

Principatus je napisao/la:Zasluzujem i ja, dobijem infarkt pri svakoj utakmici, ostavicu srce na terenu ako me Susic pozove. Bilo bi red da i ja vidim taj Brazil i tako to, jer izgleda da valja napraviti neki izlet za oprostaje iz repke, umjesto pozvati najace. NEgo ozbiljno: Hvala Muslimovicu za sve, ali za razliku od Zvjezdana on nije kalibar igraca koji nam treba posebno poslije odlazka u Kinu.

E sad Bilbiju zvati kao treceg, igraca iz PL, koji nije uspio u Vojvodini. I onda u Brazil. Ali hajde kad nam ne valja Florentina, valjace Borac.
Realno Muslimovic je trenutno nas najbolji treci napadac.Boljeg nemamo.Mada smatram isto tako da bi se protiv Omana trebala dati sansa i Bilbiji,kao i Djuricu.Cisto da se vidi kako ce se uklopiti,snaci.Sto se ostalih tice ukoliko srede papire na vrijeme po meni bi se morali naci medju putnicima za Brazil Kolasinac i Bicakcic.Takodjer se nadam da ce i mali Zola uskoro dobiti priliku u A timu.Mislim da je kvalitetniji od Zahirovica
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 04 apr 2013, 14:09

Joj, stvarno kolio se pominje taj Djuric vise? Zar moze jedan iz Serie C igrac il gdje vec igra da igra u repki a pritom napadac koji skoro pa ne daje golove nikako... :o

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 04 apr 2013, 14:17

Batko je napisao/la:Joj, stvarno kolio se pominje taj Djuric vise? Zar moze jedan iz Serie C igrac il gdje vec igra da igra u repki a pritom napadac koji skoro pa ne daje golove nikako... :o
Za repku je odigrao vise nego dobro.U svakoj utakmici je zabio barem 1 gol,Nijemcima je uvalio 4 za poluvrijeme.Nebi bio prvi u nasoj repci koji u klubu igrao katastrofalno,a za repku je briljirao.Da te posjetim i Miske je igrao za B tim Bayerna kada je pozvan u repku.Sto je isto tako neka 3 liga.A pogledaj ga sad.U svakom slucaju momak treba dobiti sansu,pa ako ne zadovolji prekrizit ga i to je to.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 04 apr 2013, 14:21

TMovac je napisao/la:
Batko je napisao/la:Joj, stvarno kolio se pominje taj Djuric vise? Zar moze jedan iz Serie C igrac il gdje vec igra da igra u repki a pritom napadac koji skoro pa ne daje golove nikako... :o
Za repku je odigrao vise nego dobro.U svakoj utakmici je zabio barem 1 gol,Nijemcima je uvalio 4 za poluvrijeme.Nebi bio prvi u nasoj repci koji u klubu igrao katastrofalno,a za repku je briljirao.Da te posjetim i Miske je igrao za B tim Bayerna kada je pozvan u repku.Sto je isto tako neka 3 liga.A pogledaj ga sad.U svakom slucaju momak treba dobiti sansu,pa ako ne zadovolji prekrizit ga i to je to.
Djuric je igrao za U21, ovdje pricamo o A repki? I kakva je to usporedba sa Misketom, tadasnja ekipa i sadasnja su nebo i zemlja..

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 04 apr 2013, 14:31

Batko je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
Djuric je igrao za U21, ovdje pricamo o A repki? I kakva je to usporedba sa Misketom, tadasnja ekipa i sadasnja su nebo i zemlja..
Ja samo kazem da momak treba dobiti sansu,a na njemu je da je (ne)iskoristi.Ne vidim nikoga drugog ko bi mogao mozda uskociti u ovom trenutku.Muslimovic je dokazao klasu i iako je vec na zalasku karijere on mora biti na spisku za Brazil.Sto se Djuric-a,Bilbije i Fajica tice.To je sve u 5 deka.Sva 3 trebaju dobiti sansu,cisto da vidimo na koga od njih mozemo racunati.Sto se neke buducnosti tice tu mislim ukoliko nastave da se razvijaju i zaobidju ih povrede moci cemo racunati na Atajica, Armina Hodzic-a,Maletica i mladjeg Zeca.Sto se ostalih tice ne vidim barem trenutno neke perspektive u napadu.Mada uvijek postoji mogucnost da neko novi iskoci,

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 04 apr 2013, 15:04

Principatus je napisao/la:Zasluzujem i ja, dobijem infarkt pri svakoj utakmici, ostavicu srce na terenu ako me Susic pozove. Bilo bi red da i ja vidim taj Brazil i tako to, jer izgleda da valja napraviti neki izlet za oprostaje iz repke, umjesto pozvati najace. NEgo ozbiljno: Hvala Muslimovicu za sve, ali za razliku od Zvjezdana on nije kalibar igraca koji nam treba posebno poslije odlazka u Kinu.

E sad Bilbiju zvati kao treceg, igraca iz PL, koji nije uspio u Vojvodini. I onda u Brazil. Ali hajde kad nam ne valja Florentina, valjace Borac.
Princi nebi ja tako podcjenjivao Muslimovica ima on kvalitet a pored toga i velika je to ljudina, tako da bi trebao ici u Brazil. Jer to nam je prilika da napravimo spektakl i da se Spahic, Rahimic, Misimovic i Muslimovic koji ce tada imat svi 34 ili vise godina oproste od repke na pravi nacin, sa uspjehom (cetvrtfinale Sp-a). Da i mi mozemo pricati nasoj unucadi kako smo imali velike igrace a ne da imamo samo one price o tome kako na svaki put sudija shjebo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 apr 2013, 15:22

vendeta87 je napisao/la:

Princi nebi ja tako podcjenjivao Muslimovica ima on kvalitet a pored toga i velika je to ljudina, tako da bi trebao ici u Brazil. Jer to nam je prilika da napravimo spektakl i da se Spahic, Rahimic, Misimovic i Muslimovic koji ce tada imat svi 34 ili vise godina oproste od repke na pravi nacin, sa uspjehom (cetvrtfinale Sp-a). Da i mi mozemo pricati nasoj unucadi kako smo imali velike igrace a ne da imamo samo one price o tome kako na svaki put sudija shjebo.
Ma daj, kakav spektakl, trebaju da idu najboji igraci i tu je kraj price. Zasluzuju prvenstvo i Salihamidzic, Barbarez, Baljic i tako dalje, pa sta se moze. Rahimic i Muslimovic ne treba da budu na spisku. Rahimic ce vjerovatno bit ipak.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 04 apr 2013, 15:28

Eto dobro zivi bili pa vidjeli dali cemo do SP-a imati boljeg treceg napadaca od Muslimovica ako se takav pojavi onda ce biti super a ako ne onda Zlaja mora ici u Brazil!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 apr 2013, 09:49

Ajde sta dramite toliko oko tog treceg napadaca. Jesmo li se svi slozili da igramo k'o Spanija ili Barcelona? Jesmo. Jel Spanija dominirala bez ijednog klasicnog napadaca u timu? Jest. Eh eto, u cemu je onda problem? :D

Salim se, naravno...

Pape racuna na Ibricica kao na treceg napadaca, ima tu i Ermin Zec koji nije los igrac i koji igra redovno u Genclerbirligi-ju, ali eto Pape ga ne poziva iz njemu poznatih razloga. Ima sto ima, ne mozemo sada izmisljati igrace. Sigurno da nam trenutno nije idealna situacija s napadacima, ali ja stvarno ne znam kada smo mi to imali 4-5 klasnih napadaca? Uvijek smo se krpili tako da ce valjda biti nesto i u buducnosti. Ovo SP bi moglo biti velika prekretnica za nas i nadajmo se da ce biti pozitivan impuls i za nas klupski nogomet, sto je bitan faktor za odrzavanje kvalitete i na reprezentativnom nivou.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 05 apr 2013, 10:03

Ibricicu je mozda i najprirodnija pozicija nekog polunapadaca.....

Sjecam se utakmice protiv Belgije kuci, tada je igrao uz Dzeku, odigrao fenomenalno i asistirao za jedan gol....Ja mislim da on moze biti nas treci napadac, i vjerujem da ga Pape i smatra trecim napdacem..

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 apr 2013, 10:08

Sta vam je, kakav Ibrica kao spic, on je vezni nista vise od toga.
Nama treba spic. Muslimovic, Zec, Mahmutovic to nam treba, takav tip igraca, Milan Djuric, Blibija, treba testirati nekog od njih, evo Biki i Djuric protiv Omana neka dobiju poluvrijeme, zasluzili su vizavi onih brilijantnih kvalifikacija od prosle godine.
Visca je krilo, Stevke je krilo, to nisu napadaci.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Svrki
Kontakt:

Post Postao/la Svrki » 05 apr 2013, 10:15

Meni je napad najmanji problem u svemu ovome.
Nama je odbrana katastrofa i tu bi se trebali traziti igraci.Ne daj Boze da se Spaha povrijedi ja ne smijem ni zamisliti na sta bi to izaslo :)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 apr 2013, 10:18

Svrki je napisao/la:Meni je napad najmanji problem u svemu ovome.
Nama je odbrana katastrofa i tu bi se trebali traziti igraci.Ne daj Boze da se Spaha povrijedi ja ne smijem ni zamisliti na sta bi to izaslo :)
A jesi razmisljao sta bi bilo da se Dzeko povrijedi?

U odbrani imamo Spaha, Pandza, Zuka, Sunjic, Ogi, Mujdza imamo 4 stopera. Jos tu dodati Kolasinca i imamo beton odbranu.
Ovu buraniju Avdija i kompanija ne racunam, jer je Avdija krilo koje igrom slucaja u Ajduku igra beka, on nikad nece biti bek jer nema defanzivnih navika niti zna igrati defanzivno.

Napad je tanak - Dzeko i Vedo i nema nikoga vise. To je najveci problem jer nema zamjene, evo da se lomi rezultat koga ces uvesti mjesto Vede ili Dzeke?
Viscu da skace sa stoperima ili Ibricica, smijesno!
Na spicu se treba najvise raditi.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 apr 2013, 10:30

bhsport je napisao/la:
Svrki je napisao/la:Meni je napad najmanji problem u svemu ovome.
A jesi razmisljao sta bi bilo da se Dzeko povrijedi?

U odbrani imamo Spaha, Pandza, Zuka, Sunjic, Ogi, Mujdza imamo 4 stopera. Jos tu dodati Kolasinca i imamo beton odbranu.
Ovu buraniju Avdija i kompanija ne racunam, jer je Avdija krilo koje igrom slucaja u Ajduku igra beka, on nikad nece biti bek jer nema defanzivnih navika niti zna igrati defanzivno.

Napad je tanak - Dzeko i Vedo i nema nikoga vise. To je najveci problem jer nema zamjene, evo da se lomi rezultat koga ces uvesti mjesto Vede ili Dzeke?
Viscu da skace sa stoperima ili Ibricica, smijesno!
Na spicu se treba najvise raditi.
Haha, beton odbrana a osim Spahe i Mujdze sve sami polovnjaci (Kolasinac jos uvijek nije nas i nemoj ga bezveze racunati). Daj molim te. Pa imamo mi takvih napadaca u tom rangu koji spominjes, a ako se Dzeko ili Ibisevic povrijede, onda ce Pape zvati Zeca, Muslimovica ili nekog treceg. SADA mu ne trebaju. Slazem se da bi bilo dobro da se zove jos jedan napadac da sjedi na klupi, ali kao sto rekoh, Pape pod tim trecim napadacem racuna Ibricica i potpuno je nebitno to sto ti mislis da on ne moze igrati napadaca. Njegova prirodna opcija je poluspica, a moze igrati i spica ako tako PAPE smatra, a da zna davati golove, to je vec dokazao.

I daj ne pametuj bezveze sa tim igranjem glavom, jel Ibricic dao u proslom kolu gol glavom? Nadavao se Ibra golova glavom i nemoj da se pravis da to ne znas. Uostalom, ko kaze da mi to moramo imati samo napadace koji su 185+? Mnogi timovi igraju sa niskim igracima pa nisu propali... Na kraju krajeva, Senijad je 1.81, nije lik kepec.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 apr 2013, 11:02

Oj kako si jak, a koga mi to imamo izuzev Cocalica da moze pojacati odbranu?
Cuj beton odbrana, pa jesi vidio kako su pojeli Grke za dorucak, u sta si ti gledao da mi je znati.

I da stavi Ibru na Terija, Ferdinanda, Vidica pa da vidim koliko ce skakati i davati golove glavom.

Dao je i Messi glavom, pa hoces mi reci da je beton?

Ibro nije napadac niti ce ikad biti, Ibro je trebao biti vrhunska poluspica, jer je toliko obecavao i to sto ga Pape broji kao napadaca je njegov problem a ne moj ili tvoj.

Moze i Spaha igrat spica ali kako?

Drugo to sto prica da ima timova koji imaju manje napadace, naravno da ima, i to su brzi napadaci, npr Verpakovskis mi pada na pamet. Al nas Ibro nema ni tu osobinu - brzinu, tako da ti i ta teorija pada u vodu.

Reko sam da fali treci spic jer trenutno nemamo nikoga u odbrani imamo finu ekipicu, uigranu jos kada Bicakcic dodje i Kolasinac bit ce to OK.

Zukan kad predje u jaci klub ce ti valjati jel de?

Ti si jedan od onih koji pljuje unaprijed a ne da sansu ljudima.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 apr 2013, 11:28

bhsport je napisao/la:Oj kako si jak, a koga mi to imamo izuzev Cocalica da moze pojacati odbranu?
Cuj beton odbrana, pa jesi vidio kako su pojeli Grke za dorucak, u sta si ti gledao da mi je znati.

I da stavi Ibru na Terija, Ferdinanda, Vidica pa da vidim koliko ce skakati i davati golove glavom.

Dao je i Messi glavom, pa hoces mi reci da je beton?

Ibro nije napadac niti ce ikad biti, Ibro je trebao biti vrhunska poluspica, jer je toliko obecavao i to sto ga Pape broji kao napadaca je njegov problem a ne moj ili tvoj.

Moze i Spaha igrat spica ali kako?

Drugo to sto prica da ima timova koji imaju manje napadace, naravno da ima, i to su brzi napadaci, npr Verpakovskis mi pada na pamet. Al nas Ibro nema ni tu osobinu - brzinu, tako da ti i ta teorija pada u vodu.

Reko sam da fali treci spic jer trenutno nemamo nikoga u odbrani imamo finu ekipicu, uigranu jos kada Bicakcic dodje i Kolasinac bit ce to OK.

Zukan kad predje u jaci klub ce ti valjati jel de?

Ti si jedan od onih koji pljuje unaprijed a ne da sansu ljudima.
Pokusacu da skratim pricu jer nemam vremena da naglabam.

Ti si rekao "beton odbrana", iako su u odbrani pojedinacno gledano izuzev dva igraca ostali prosjecni igraci. Znaci, DALEKO od betona. Jedna utakmica protiv Grcke nije nikakav pokazatelj da imamo beton odbranu, pogotovo jer smo u istoj primili gol. Drugo, utakmicu smo dobili pozrtvovanoscu na sredini terena. Kad smo na kraju stali trcati, Grci su zabili gol, toliko o nasim beton igracima u zadnjoj liniji.

Poredjenja "stavi Ferdinanda na Ibricica" su ti... Ma kakve su to nebuloze, covjece? Mogu i ja reci "hajde stavi C. Ronalda na Ogija Vranjesa" kojeg i jedan Samaras napravi skoro budalom, pa da onda vidimo taj cirkus i taj tvoj beton od odbrane... Jel ono zadnji put bilo 6 komada, ili?

Nemoj porediti Spahica i Ibricica, nemoj se bezveze provaljivati. Ibricic se nadavao golova, u Hajduku je bio najbolji strijelac i momak zna dati gol i nogom i glavom i igra blizu gola. Spahic je stoper. Ako PAPE, koji Ibricica gleda na treninzima, smatra da moze preuzeti ulogu treceg napadaca, onda je meni to dovoljno. I za kraj, potpuno si ignorisao moju recenicu gdje kazem da se SLAZEM da bi bilo dobro imati jos jednog klasicnog napadaca na klupi.

Ocigledno vidis ono sto zelis, a ne ono sto pise. Ajd vozdra.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 05 apr 2013, 11:37

Dreamer pa kod nas je cijela repka izuzev 2-3 igraca sastavljena od porsjecnih igraca. Ja ne znam sta je tu lose, daj boze da nasa zemlja bude u svemu prosjecna a ne da smo uvijek na dnu ljestvice. Al evo imamo za sad Mujdzu, Vranjesa, Pandzu, Spahica, Zukanovica, Sunjica i Vrsajevica koji su nominalno odbranbeni igraca ako tu jos dodamo Bicakcica, Kolasinca i mozda Bevapa i Cocalica to je savi solidno.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 apr 2013, 12:47

vendeta87 je napisao/la:Dreamer pa kod nas je cijela repka izuzev 2-3 igraca sastavljena od porsjecnih igraca. Ja ne znam sta je tu lose, daj boze da nasa zemlja bude u svemu prosjecna a ne da smo uvijek na dnu ljestvice. Al evo imamo za sad Mujdzu, Vranjesa, Pandzu, Spahica, Zukanovica, Sunjica i Vrsajevica koji su nominalno odbranbeni igraca ako tu jos dodamo Bicakcica, Kolasinca i mozda Bevapa i Cocalica to je savi solidno.
Ne znam ni ja sta je tu lose? Ja to nigdje nisam ni rekao, samo sam htio da ukazem na to da pojam "beton" nije bas prikladan. ;)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 apr 2013, 14:41

Mujdza Spahic Bicakcic Kolasinac je beton odbrana ;)
Moja poenta je bila da imamo klasicnih odbrambenih igraca dovoljno a napadaca nemamo.
pozdrav

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 05 apr 2013, 15:21

Do prije mjesec dana su se pisale stotine postova o tome da nam fali odbrambenih igraca,pa su se nabrajale desetine imena.Sad najednom fale napadaci,pa ce faliti golmani,pa....ma ko ce to upratiti.
Vidim da se vec nabraja i spisak putnika za Brazil,mozda da ipak malo sacekamo? Mozda da prvo skocimo...!?

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.