FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
20%
2. Borbu za Evropu
112
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
39
16%

Ukupno glasova: 248

LegendaIvica
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LegendaIvica » 20 jun 2022, 09:35

manijacikonjic87 je napisao/la:
19 jun 2022, 22:44
scorpion je napisao/la:
19 jun 2022, 22:37
braco je napisao/la:
19 jun 2022, 22:25
Ubjedljivo najgori u dosadasnjem dijelu priprema. Kad se uzivo gleda...
a brate mili momak 2003 godiste ne mozes ga uporedjivat sa stilicem mekicem pa i hajdarevicem.. sabura jarane po klipu se vidi da momak ima potencijala da napravi ozbiljnu karijeru i treba ga forsirati maksimalno.. brzina preglednost tacnost pasova.. sve posjeduje na zavidnom nivou.. jos iskustvo da stekne i za ovog malca ozbiljne pare uzimamo siguran sam..
Ovi klipovi nisu relevantni jer kad pogledas klipove Veselinovica i A.Zeca vidjet ces da je to daleko od realne slike njihove igre. Ne treba momka pljuvati, nikad se ne zna moze nesto od njega biti ali ga isto tako ne treba hvaliti samo radi klipa. I ja sam ga gledao dva puta i meni je bio grozan, uvijek je usporavao kontre jer se nije znao rijesiti na vrijeme lopte zato sto je htio driblati.

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 20 jun 2022, 09:42

LegendaIvica je napisao/la:
20 jun 2022, 09:35

Ovi klipovi nisu relevantni jer kad pogledas klipove Veselinovica i A.Zeca vidjet ces da je to daleko od realne slike njihove igre. Ne treba momka pljuvati, nikad se ne zna moze nesto od njega biti ali ga isto tako ne treba hvaliti samo radi klipa. I ja sam ga gledao dva puta i meni je bio grozan, uvijek je usporavao kontre jer se nije znao rijesiti na vrijeme lopte zato sto je htio driblati.
slazem se.. ja stvarno momka nikad uzivo nisam gledao.. na klipu se vidi da nesto kao zna s loptom.. vidjet cemo sta ce biti od njega aBd
Mi smo Željini, Željo je naš !

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 20 jun 2022, 09:46

E pa pogledaj ga uzivo, pa ce ti biti jasno.
Njemu zelim sve najbolje, ali on mora ozbiljno i ubrzano raditi na sebi ako zeli nesto postici.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 20 jun 2022, 09:56

Jel realno da pljujete dijete 2003. godiste..
Pa niko normalan ne moze ocekivati da nam on bude nosioc igre nego je dobro znati da imamo talenta s kojim treba raditi, e sad ko i kako ce raditi s njim to je do kluba.

Normalno, tu je i do niega i njegovog pristupa zivotu opcenito i sportskom nacinu zivota.
Poredite dijete sa Stilicem, Hajdarom i Mekicem za koje se nijedan klub ne bi posramio da ih ima u svom sastavu.
Zec i Veselinovic u svom peeku karijere su bili jedni od boljih igraca u ligi, sve se to zaboravlja. Naravno da snimci nisu relevantni, uostalom bolje je pruziti sansu da se dokaze na treningu pripremnoj nego ga baciti bez ikakvog pokusaja.

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 20 jun 2022, 10:08

Amir je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni (18 godina - ispravite me ako grijesim) nosio zelju svojim partijama, bacao rolinge na derbiju ko da ima 300 seniorskih utakmica u nogama itd. Po meni, ako vec sa 18-19 godina ne mozes da igras veoma dobro u seniorskom fudbalu pogotovo u ovoj nasoj kukuruz ligi, nista od toga… mada ovo je samo moje misljenje. Ja nisam strucnjak za te stvari, zato samo palamudim na forumu al eto hahaha

DUVNO1921
Kontakt:

Post Postao/la DUVNO1921 » 20 jun 2022, 10:27

u vatru ga gurnuti kao sto su momci vec spomenuli.... jaci je sigurno od hrelja, subasica i osmanovica
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT

palladino
Kontakt:

Post Postao/la palladino » 20 jun 2022, 10:54

CiroDiMarcio je napisao/la:
20 jun 2022, 09:56
Pa niko normalan ne moze ocekivati da nam on bude nosioc igre nego je dobro znati da imamo talenta s kojim treba raditi, e sad ko i kako ce raditi s njim to je do kluba.

Normalno, tu je i do niega i njegovog pristupa zivotu opcenito i sportskom nacinu zivota.
Poredite dijete sa Stilicem, Hajdarom i Mekicem za koje se nijedan klub ne bi posramio da ih ima u svom sastavu.
Zec i Veselinovic u svom peeku karijere su bili jedni od boljih igraca u ligi, sve se to zaboravlja. Naravno da snimci nisu relevantni, uostalom bolje je pruziti sansu da se dokaze na treningu pripremnoj nego ga baciti bez ikakvog pokusaja.
Problem naš u BiH u komplet sportu je taj što mi djecu od 19-20 godina smatramo nekim talentima ,a ne igraju. On ako je talenat mora igrat prije 19-20 godine regularno, pogledajte ekipe u okolici pa onda pričajte , Hajduk, Partizan ,Dinamo i svi ostali u svojoj ekipi imaju igrače koji su nosioci igre sa 18-19 godina i iste te naravno prodaju dalje za milionske iznose (Milan,City itd..) . Naše čekanje da igrač "nadođe" je veliki problem i dok se to ne skonta uvijek će nam igrači biti vječni talenti koji nikad ne uspiju,u vatru sa 18 godina pa se dokazuj majstore,ili jesi ili nisi nema tu pametovanja više .

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 20 jun 2022, 11:23

Ko ga pljuje?? Ali, isto tako, nemojte od njega praviti Amira kad nije ni blizu.
Isto tako, nije ni blizu Kocevicu koji je i mladji, kao ni Jaganjcu.
Kobasevic je vec druga pozicija, pa i nije relevantno.
Recimo, jedan Amar Drina je prije dvije godine, sa svojih 18 godina, imao sve predispozicije da bude stoper prvog tima. I bit ce ove godine sa 20 akBgda.
Ne pretjerujte sa klipovima, kada i drugi imaju oci.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 20 jun 2022, 11:24

Pa nisu svi isti da sazriju u isto vrijeme. Ja ovog Mucaja ne vidim da igra u Celziju nego kod nas za par godina.
Tako se isto za Hirosa govorilo pa bi danas mnogi na koljenima klecali da bi ga doveli.
Gojak nam nije valjao, armin hodzic, sadikovic itd itd

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 20 jun 2022, 11:25

palladino je napisao/la:
20 jun 2022, 10:54

Problem naš u BiH u komplet sportu je taj što mi djecu od 19-20 godina smatramo nekim talentima ,a ne igraju. On ako je talenat mora igrat prije 19-20 godine regularno, pogledajte ekipe u okolici pa onda pričajte , Hajduk, Partizan ,Dinamo i svi ostali u svojoj ekipi imaju igrače koji su nosioci igre sa 18-19 godina i iste te naravno prodaju dalje za milionske iznose (Milan,City itd..) . Naše čekanje da igrač "nadođe" je veliki problem i dok se to ne skonta uvijek će nam igrači biti vječni talenti koji nikad ne uspiju,u vatru sa 18 godina pa se dokazuj majstore,ili jesi ili nisi nema tu pametovanja više .
To je jednostavno i prosto. Kod nas nema nikakvih talenata trenutno. Ne možeš ti na silu gurati igrace,pa nije hljeb da nadodje. Ti kad znaš igrati lopte i imaš sve reference takvi se prodaju za pola godine. Kao da nemaš ljude s vana koji prate djecu po BIH.

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 20 jun 2022, 11:38

20 jun 2022, 11:24
Pa nisu svi isti da sazriju u isto vrijeme. Ja ovog Mucaja ne vidim da igra u Celziju nego kod nas za par godina.
Tako se isto za Hirosa govorilo pa bi danas mnogi na koljenima klecali da bi ga doveli.
Jesi ti njega ikad gledao uzivo?? Koje to on ima predispozicije da izadje na megdan jednom npr. Savicu iz zrinjskog koji je godinu stariji?
Mali je neka slabija i niza jos verzija Gasala, za one koji ga jos nisu gledali uzivo.
Zelim mu da postane novi Makelele, ali realnost je nesto drugo, sad za sad...
Zadnja izmjena: scorpion, dana/u 20 jun 2022, 11:39, ukupno mijenjano 1 put.

NAPADAJ
Kontakt:

Post Postao/la NAPADAJ » 20 jun 2022, 11:39

Po meni lose rezonujete stvari jer ne razlikujete talenat, skolu i fizicke predispozicije. Kad vec spominjete Mucaja mozda momak ima talenat za Arsenala ali nije skolovan igrac. Arsenal ga nece skolovati i uciti fudbalskim osnovama, kretanju, taktici u 22. godini. To su ga trebali nauciti nasi treneri u OP sa 15 godina. Druga stvar je fizika, nasa djeca ne ulazu novac na ove stvari niti u OP rade na osvjestavanju. Realno ko od njih radi dodatno na fizickoj spremi, ima ishranu sportiste i unosi neophodne suplemente?

Primjer. Jamak je prirodni talenat koji nema sportske navike, niti su ga u OP ucili kretanjima bez lopte, taktikama, postavkama i slicno. Dzeko je primjer talenta kojeg je neko prepoznao i na vrijeme ispravio stvari, ulozio u njega i dobio vrhunskog sportistu.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 20 jun 2022, 11:42

Hulahopka je napisao/la:
20 jun 2022, 11:25
palladino je napisao/la:

To je jednostavno i prosto. Kod nas nema nikakvih talenata trenutno. Ne možeš ti na silu gurati igrace,pa nije hljeb da nadodje. Ti kad znaš igrati lopte i imaš sve reference takvi se prodaju za pola godine. Kao da nemaš ljude s vana koji prate djecu po BIH.
I najveci umovi ti zavide sa ovim citatom

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 20 jun 2022, 11:47

NAPADAJ je napisao/la:
20 jun 2022, 11:39
Po meni lose rezonujete stvari jer ne razlikujete talenat, skolu i fizicke predispozicije. Kad vec spominjete Mucaja mozda momak ima talenat za Arsenala ali nije skolovan igrac. Arsenal ga nece skolovati i uciti fudbalskim osnovama, kretanju, taktici u 22. godini. To su ga trebali nauciti nasi treneri u OP sa 15 godina. Druga stvar je fizika, nasa djeca ne ulazu novac na ove stvari niti u OP rade na osvjestavanju. Realno ko od njih radi dodatno na fizickoj spremi, ima ishranu sportiste i unosi neophodne suplemente?

Primjer. Jamak je prirodni talenat koji nema sportske navike, niti su ga u OP ucili kretanjima bez lopte, taktikama, postavkama i slicno. Dzeko je primjer talenta kojeg je neko prepoznao i na vrijeme ispravio stvari, ulozio u njega i dobio vrhunskog sportistu.
Istog sam misljenja, ali eto nisam gledao Mucaja uzivo i necu vise pricati o njemu, samo kazem da ovi sto kod nas ne mogu na klupi sjediti kad negdje drugo odu prave nam ogromne probleme.
Vjerovatno onda ja grijesim ako svi kazete da je momak truba, ali bilo je i vecih truba koje su dobijale mjesto na pripremama tako da ne znam otkud toliko protivljenje.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 20 jun 2022, 11:57

Tristan10 je napisao/la:
20 jun 2022, 11:42
Hulahopka je napisao/la:
20 jun 2022, 11:25
palladino je napisao/la:

I najveci umovi ti zavide sa ovim citatom
Tebi je lako,ti imaš rodjaka u Zelji,pjetlic sve informacije imas

Manijakalnost99
Kontakt:

Post Postao/la Manijakalnost99 » 20 jun 2022, 12:11

Poz za braću čitam vas godinama, ali evo prvi put profil pravim.. Znal neko zašto mali Jaganjac ne dobije šansu gledao sam kup prijateljstava realno mali odskače i jede malu djecu podsjeća me malo na dzeku dok je bio mladji

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 20 jun 2022, 12:59

Manijakalnost99 je napisao/la:
20 jun 2022, 12:11
Poz za braću čitam vas godinama, ali evo prvi put profil pravim.. Znal neko zašto mali Jaganjac ne dobije šansu gledao sam kup prijateljstava realno mali odskače i jede malu djecu podsjeća me malo na dzeku dok je bio mladji
Mislim da je slomio ruku na tom turnirnu. Sad ne znam koliko bi oporavak trajao?

Hadersfild
Kontakt:

Post Postao/la Hadersfild » 20 jun 2022, 13:01

Mekic produzio :bih:
Kult glavnog grada.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 20 jun 2022, 13:05

Izvini @Ljoze moderatoru nas sto ja postavljam ovo prije tebe
Al mislim da je ovo nas najbolji igrac
I vrlo bitan pruduzetak saradnje sa istim

slika
Standardni prvotimac Željezničara, Nedim Mekić, potpisao je novi ugovor s FK Željezničar.

Nedim Mekić je u prošloj sezoni odigrao 32 utakmice i postigao četiri gola, te je bio jedan od najstandardnijih igrača Plavih u sezoni 2021/2022.

– Produžili smo ugovor na obostrano zadovoljstvo, nisam se dvoumio, kući sam i lijepo mi je, a novi ugovor i broj odigranih utakmica u prošloj sezoni pokazuje mi da je struka zadovoljna sa mnom. Znam da mogu još više, krenuli smo s jakim pripremama i nadam se da ću se ja, kao i cijela ekipa, dobro pripremiti i da ćemo našim navijačima donijeti više radosti, kazao je Mekić.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 20 jun 2022, 13:13

scorpion je napisao/la:
20 jun 2022, 11:38
20 jun 2022, 11:24
Jesi ti njega ikad gledao uzivo?? Koje to on ima predispozicije da izadje na megdan jednom npr. Savicu iz zrinjskog koji je godinu stariji?
Mali je neka slabija i niza jos verzija Gasala, za one koji ga jos nisu gledali uzivo.
Zelim mu da postane novi Makelele, ali realnost je nesto drugo, sad za sad...
Savic 2000, a Mucaj 2003 godiste, to su 3 godine razlike. Mucaja nisam imao priliku da gledam, ali 100% znam da su u njemu vidili potencijal Ivkovic i Marenzi proslog ljeta kad su preuzeli ekipu. Vjerovatno je tad sa 17 godina imao previse nedostataka da mu se pruzi prilika, ali mogu zamisliti da su ga imali u planu na nesto duze staze. To sto je nizak uopste nije argument za kvalitet ili perspektivu igraca, mozes viditi da su trenutno u svijetu jedni od najbolji igraca takve gradje, pogotovo ako se radi o igracima koji su potrebni da promjene ritam igre.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 66 gostiju.