Treba samo da navijaci izadu sa jasnim stavom po pitanju toga. Jbg, na sjever i zapad se ne moze uticati, ali na JUG iskreno moze, jer to je navijacka tribima i tu ljudi daju podrsku svom klubu.jug-onostalgicar je napisao/la:zovi prijatelja redovnije na tekme xDSarajlijaTM je napisao/la:Jedno je psovati i negodovati,ko sto dzole rece,a skroz druga stvar je hronicno pljuvanje i nabrajanje 90minuta,koje je itekako prisutno kod nas na sjeveru i jugoistoku.
primjer: borac,zadnja utakmica polusezone,svi na sjeveru,ja ko budala na onom djelu sjeverozapada,psuju,pljuju,hebu majke,a bezveze,zivota mi.nebitno,prijatelju pukne film i okrene se pita jednog,sto psujes? ovaj drsko odgovori i dobi po labrnji,sreca pa nije gora prosao,a mogao je,od tog trenutka su svi na tom djelu bili bas ko kod kuce,kao da im zena sjedi pored. pici,ci,sta drugo,svi sute ko zaliveni.
treba ovo praktikovati cesce
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ma kakav A sektor , ja jednom otiso tamo i nikad vise
konstantno psuju igracima 

I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
- SarajlijaTM
Re: Odg: FK Željezničar
Tu smo mi, svaku tekmu na jugujug-onostalgicar je napisao/la:
zovi prijatelja redovnije na tekme xD

Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk
Veliku gresku je Djurbuzovic napravio jucer kada je stavio Zolotica da igra od samog pocetka...
Kao prvo siguran sam da isti i dalje ima ti psihicku barijeru i da ga je strah duela, a kao drugo igrao je protiv ekipe ciji mu je igrac slomio nogu.
Razumjem ja da smo imali povrijedjenih igraca, ali...Nadam se samo da ce mu ova utakmica za ubuduce biti jedna opomena kada je formacija u pitanju.
PS: Zna li neko kada je tacno derbi ? Neki jucer na stadionu pricaju da ce isti biti odigran od 15 h. Nece valjda to uraditi. Pa znaju li oni da je radni dan.
Kao prvo siguran sam da isti i dalje ima ti psihicku barijeru i da ga je strah duela, a kao drugo igrao je protiv ekipe ciji mu je igrac slomio nogu.
Razumjem ja da smo imali povrijedjenih igraca, ali...Nadam se samo da ce mu ova utakmica za ubuduce biti jedna opomena kada je formacija u pitanju.
PS: Zna li neko kada je tacno derbi ? Neki jucer na stadionu pricaju da ce isti biti odigran od 15 h. Nece valjda to uraditi. Pa znaju li oni da je radni dan.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Nije greška, čak ovo što je Dino uradio je odlično za Zolu. Da razbije tu psihičku barijeru i taj strah upravo protiv Zrinjskog. Griješio je u predaji lopte često, ali u narednim utakmicama će i strah postepeno nestajati i Zola će biti samo bolji i bolji.
DRUG NEBI TI PUNCA
Naravno da je Zola grijesio kao i svi ostali, a najveci razlog mnogobrojnih gresaka je teren.
Dok god budemo igrali na onakvoj ledini nemoguce je vidjeti lijepe akcije, tj svaki prizemni pas je nemoguce iskontrolisati i putanja lopte je nepredvidiva.
Najveci prioritet bi trebao biti sredjivanje terena i on je najveci uzrok nepovezane igre kao i povreda.
Dok god budemo igrali na onakvoj ledini nemoguce je vidjeti lijepe akcije, tj svaki prizemni pas je nemoguce iskontrolisati i putanja lopte je nepredvidiva.
Najveci prioritet bi trebao biti sredjivanje terena i on je najveci uzrok nepovezane igre kao i povreda.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Mozda bi se to moglo uraditi sa onim parama od uefe sto su davali svakom klubu.propuh je napisao/la:Naravno da je Zola grijesio kao i svi ostali, a najveci razlog mnogobrojnih gresaka je teren.
-
- Kontakt:
Prije svega, nisam bas sve uspio procitati, neke postove jesam, naravno do onih koji su me zanimali. Tako da mozda ne napisem nista novo. Posjeta me je iznenadila jucer, negativno, stvarno sam ocekivao vise ljudi, poslije pauze prva tekma kuci, fine cijene karata, mozda je vrijeme bilo malo losije, ali eto kako je bilo do sada tesko je biti toliko nezadovoljan. Atmosfera na momente bas prava i onakva kakva treba uvijek da bude, nekako smo se svi uspavali.
Bas sam prije utakmice vodio raspravu s prijateljem dok smo isli prema stadionu o golmanima. Govorio sam mu da je Loncaric pravi golman za nas, i stvarno to vjerujem, a na kraju kad smo se vracali kuci prijatelj mi je rekao da sam bio u pravu. Izvadio nas je strasno kod 0-0 i sigurno odveo utakmicu u drugom pravcu. Ne znam zasto, ali kada je on na golu ja se ne plasim neke greske i stvarno vjerujem u njega. Izgleda da mu i igraci vjeruju i eto podatak da nismo izgubili s njim na golu dovoljno govori. Naravno, Marijan mi je jako drag, ali sam za opciju da Filip ostane na golu.
Stoperski dvojac fantastican, lijepo su to odradili. Bogdanovic lijepo igra, koristi svoje prednosti, u zraku je perfektan, a skriva svoje mane, kada je lopta na zemlji gleda da je sto prije nabije. Lijepo je kada neko zna koliko moze i koliko ne moze. Zeljkovic jos bolji, jednostavno covjek zna gdje je dosao i sta radi tu. Uvijek da svoj maksimum i gine na terenu. Svaka cast Mladene! Ono sto nije stimalo su bekovi i tu su nam bili svi problemi, naravno jer i nemamo bekove. Svaka cast Seji i pogotovo Stanicu koji su se lavovski borili, trcali i grizli, ali to nisu njihove pozicije. Kada se Kerla vrati Mladen moze na desnog beka i bolje ce to izgledati, posebno kada pocne igrati Dedic. Odbrana ce biti jako dobra.
Imamo najvise igraca u veznom redu, i tu se jedino ne krpimo, ali to nam je jucer bio najlosi dio tima. Ocajno! Eldar i Zola su jako lose stajali na terenu u prvom poluvremenu, a nije se mnogo promjenilo ni u drugom. Od Jamaka nikakve pomoci nisu imali, a mi smo ostajali bez lopte cim bi je dobili, jedina opcija je bila nabijanje. Jako lose. Ne sjecam se da sam negdje gledao losjiji vezni red od onog naseg jucer. Utjeha je da ce biti bolje, jer gore i ne moze. Svi problemi koje smo imali su potekli od veznog reda, losi naprijed, losi nazad. Odbrana je ostajala na cisitini, napad nije imao kvalitetnih lopti, sreca pa se dobro zavrsilo po nas.
Selimovic kao i uvijek, nit ko zna sta on treba da radi, nit on zna sta radi po terenu, ali eto dodje mu neka lopta i on je iskoristi na najbolji moguci nacin. Mislim da je jedini takav igrac na svijetu. Sta god da uradi, kako god da odigra ja se ne ljutim na njega, jer znam da ce nesto uraditi s nekom glupom loptom koju dobije, ili mu se nekako odbije ili je on nabije bas tamo gdje treba. Svraka onako, moze on bolje, ali ja vise to od njega ne ocekujem. Slicno kao Vernes, nadam se nekom njegovom golu iz nicega, nekom ubacivanju iz drugog plana ili slicno. Tesko je od njega ocekivati da napravi nesto na krilu, da stvori neku sansu, da ubaci, da podvali Ari.
Jamak je morao mnogo bolje, jednostavno neko mu mora objasniti da on zna igrati lopte, da je potreban ovoj ekipi, da preuzme odovornost i poveze ono sto nam je jucer bilo ne povezano. On je taj koji mora djeliti lopte na krila, podvaliti Ari nesto, ali toga je bilo jako malo jucer. Nisam vidio ni jednom da je pomogao Tomicu, Zoloticu, Hasanovicu... nije dolazio po te lopte i slao ih tamo gdje su potrebne, zato je bilo toliko gresaka u predaji.
Ara pokazao klasu, dobio je jednu poluupotrebljivu loptu i zabio, prvi gol je sam kreirao, odlicna kretnja bez lopte, jednostavno rodjeni talenat, dijamant kojeg ce nadam se pravi ljudi oblikovati u skladu s njegovim mogucnostima. Svjetska klasa. Protivnicke odbrane se plase takvog igraca, on nece odustati dok god osjeti neku sansu da uzme tu loptu i sjuri se ka golu, on moze pretrcati, predriblati, jednostavno moze sve, a jos je tako mlad. Vise od icega bih volio da je on jos nas igrac, ali eto mozda je ovako bolje za njega i njegovu karijeru. Svaka cast malom mongupu.
Na kraju, momci su se borili, srcem su nadoknadili nedostatke i izborili vaznu pobjedu. Apsolutno ni jednom nasem igracu ne zamjeram nista, jer znam da su dali sve od sebe, cak me ni poraz uz onakav pristup ne bi zabolio. Ne znam da li ste primjetili onaj potez Stanica na kraju utakmice, ono nisam nigdje vidio, pa onda reakcija Loncarica, toliko hladan i bezvoljan onda onako reaguje i svima dokazuje suprotno, da mu je zapravo jako stalo da pobjedi, da osvojimo te bodove i da je neko ko ce uvijek biti tu za ekipu i zadnja linija odbrane, neko kome se moze vjerovati. Hvala svima, igracima, strucnom stabu, upravi i posebno hvala navijacima za jos jedan lijep dan u nasoj dolini.
Bas sam prije utakmice vodio raspravu s prijateljem dok smo isli prema stadionu o golmanima. Govorio sam mu da je Loncaric pravi golman za nas, i stvarno to vjerujem, a na kraju kad smo se vracali kuci prijatelj mi je rekao da sam bio u pravu. Izvadio nas je strasno kod 0-0 i sigurno odveo utakmicu u drugom pravcu. Ne znam zasto, ali kada je on na golu ja se ne plasim neke greske i stvarno vjerujem u njega. Izgleda da mu i igraci vjeruju i eto podatak da nismo izgubili s njim na golu dovoljno govori. Naravno, Marijan mi je jako drag, ali sam za opciju da Filip ostane na golu.
Stoperski dvojac fantastican, lijepo su to odradili. Bogdanovic lijepo igra, koristi svoje prednosti, u zraku je perfektan, a skriva svoje mane, kada je lopta na zemlji gleda da je sto prije nabije. Lijepo je kada neko zna koliko moze i koliko ne moze. Zeljkovic jos bolji, jednostavno covjek zna gdje je dosao i sta radi tu. Uvijek da svoj maksimum i gine na terenu. Svaka cast Mladene! Ono sto nije stimalo su bekovi i tu su nam bili svi problemi, naravno jer i nemamo bekove. Svaka cast Seji i pogotovo Stanicu koji su se lavovski borili, trcali i grizli, ali to nisu njihove pozicije. Kada se Kerla vrati Mladen moze na desnog beka i bolje ce to izgledati, posebno kada pocne igrati Dedic. Odbrana ce biti jako dobra.
Imamo najvise igraca u veznom redu, i tu se jedino ne krpimo, ali to nam je jucer bio najlosi dio tima. Ocajno! Eldar i Zola su jako lose stajali na terenu u prvom poluvremenu, a nije se mnogo promjenilo ni u drugom. Od Jamaka nikakve pomoci nisu imali, a mi smo ostajali bez lopte cim bi je dobili, jedina opcija je bila nabijanje. Jako lose. Ne sjecam se da sam negdje gledao losjiji vezni red od onog naseg jucer. Utjeha je da ce biti bolje, jer gore i ne moze. Svi problemi koje smo imali su potekli od veznog reda, losi naprijed, losi nazad. Odbrana je ostajala na cisitini, napad nije imao kvalitetnih lopti, sreca pa se dobro zavrsilo po nas.
Selimovic kao i uvijek, nit ko zna sta on treba da radi, nit on zna sta radi po terenu, ali eto dodje mu neka lopta i on je iskoristi na najbolji moguci nacin. Mislim da je jedini takav igrac na svijetu. Sta god da uradi, kako god da odigra ja se ne ljutim na njega, jer znam da ce nesto uraditi s nekom glupom loptom koju dobije, ili mu se nekako odbije ili je on nabije bas tamo gdje treba. Svraka onako, moze on bolje, ali ja vise to od njega ne ocekujem. Slicno kao Vernes, nadam se nekom njegovom golu iz nicega, nekom ubacivanju iz drugog plana ili slicno. Tesko je od njega ocekivati da napravi nesto na krilu, da stvori neku sansu, da ubaci, da podvali Ari.
Jamak je morao mnogo bolje, jednostavno neko mu mora objasniti da on zna igrati lopte, da je potreban ovoj ekipi, da preuzme odovornost i poveze ono sto nam je jucer bilo ne povezano. On je taj koji mora djeliti lopte na krila, podvaliti Ari nesto, ali toga je bilo jako malo jucer. Nisam vidio ni jednom da je pomogao Tomicu, Zoloticu, Hasanovicu... nije dolazio po te lopte i slao ih tamo gdje su potrebne, zato je bilo toliko gresaka u predaji.
Ara pokazao klasu, dobio je jednu poluupotrebljivu loptu i zabio, prvi gol je sam kreirao, odlicna kretnja bez lopte, jednostavno rodjeni talenat, dijamant kojeg ce nadam se pravi ljudi oblikovati u skladu s njegovim mogucnostima. Svjetska klasa. Protivnicke odbrane se plase takvog igraca, on nece odustati dok god osjeti neku sansu da uzme tu loptu i sjuri se ka golu, on moze pretrcati, predriblati, jednostavno moze sve, a jos je tako mlad. Vise od icega bih volio da je on jos nas igrac, ali eto mozda je ovako bolje za njega i njegovu karijeru. Svaka cast malom mongupu.
Na kraju, momci su se borili, srcem su nadoknadili nedostatke i izborili vaznu pobjedu. Apsolutno ni jednom nasem igracu ne zamjeram nista, jer znam da su dali sve od sebe, cak me ni poraz uz onakav pristup ne bi zabolio. Ne znam da li ste primjetili onaj potez Stanica na kraju utakmice, ono nisam nigdje vidio, pa onda reakcija Loncarica, toliko hladan i bezvoljan onda onako reaguje i svima dokazuje suprotno, da mu je zapravo jako stalo da pobjedi, da osvojimo te bodove i da je neko ko ce uvijek biti tu za ekipu i zadnja linija odbrane, neko kome se moze vjerovati. Hvala svima, igracima, strucnom stabu, upravi i posebno hvala navijacima za jos jedan lijep dan u nasoj dolini.
Zamolio bih sve da ako neko nadze sliku Staninog kung fu poteza sa kraja utakmice da podijeli sa nama,ono jednostavno mora ici za sliku profila na fb

vjeran samo Tebi i za sve Ti hvalaa
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Pismena zadaca: Moj dan na utakmici... dobar 3
P.S. Danas neki japanci snimali Grbavicu
P.S.1. Nema vise ulaziti na jug po danu, kapije zatvorene...
P.S. Danas neki japanci snimali Grbavicu

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
-
- Kontakt:
Nisam citao zna li neko kako je Hasanovic? Ko nece biti spreman za utakmicu protiv kona?
U srijedu ocekujem nikakvu utakmicu, klasika za zadnje derbije
Samo pun stadion, nadam se da ce i vrijeme posluzit.
FOOOOORZA ZEEELJOOO

U srijedu ocekujem nikakvu utakmicu, klasika za zadnje derbije

FOOOOORZA ZEEELJOOO

mora da je ovo procit'oInatSilanBosanski je napisao/la:Ara iskoristava svoje prilike na ovoj utakmiciChWilla je napisao/la:tip utakmice u kojem svraka ugurava neku frljoku za 1-0.

Je l' zna neko tačnu listu strijelaca cijele lige?
Bravo za jučer, samo naprijed.
Ara se pokazao boljim od nas, nije zaslužio one zvižduke kad je pokušao ubaciti loptu iz prve.
Bravo za jučer, samo naprijed.
Ara se pokazao boljim od nas, nije zaslužio one zvižduke kad je pokušao ubaciti loptu iz prve.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- corleone87
- Kontakt:
Kakvi Japanci?Je li bilo turisticko snimanje ili nesta ozbiljnije?Baja_Zvjerka je napisao/la:Pismena zadaca: Moj dan na utakmici... dobar 3
P.S. Danas neki japanci snimali Grbavicu![]()

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Sad znamo protiv čega se borimo u preostalih devet kola.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Znali smo mi al nadam se da ce i drugima da otvori oci.
Bravo Zeba, kopacke ti ljubim.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
I kad nije naš, igra za nasexbabilon je napisao/la:Bravo Zeba, kopacke ti ljubim.

Puno mu hvala
Samo da izdrže, Torpedo je najopasniji u ovim minutama...exbabilon je napisao/la:Bravo Zeba, kopacke ti ljubim.

Osim - drugo ime za Želju !
Gdje mi je drug Virtu4l
Rece on da ne treba gledati na komsije a ja da bi bio x idealan. 5+ raja 

Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001
Trenutno korisnika/ca: Hansestadt, Orvel i 54 gosta.