FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

moustapha
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la moustapha » 08 mar 2014, 16:41

Nadao sam se i ocekivao da ce ostati 1:1, ali jbg nije se desilo.

Nisam gledao prvo poluvrijeme, a ovaj gol Hodzica je onako pravo mangupski. Ako bas moram traziti nesto pozitivno, onda je to Hodzic, za kojeg vjerujem da ce biti dobitak za bh reprezentaciju. Igraca poput njega fali nasem fudbalu.

S druge strane, Jarni i drustvo znaju koga treba zatvoriti u srijedu, a sto se tice prvenstva, ceracemo se jos. :D
#divovi

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 08 mar 2014, 16:42

Ma šuti ovo je k'o grom, ali se moramo popraviti u svim segmentima.
Nemamo fond igrača to nas najviše je.b.e
Kad su ušli Tomo I Dado puno smo bolje stajali. Zola ne može igrati ove jake utakmice.
Volio bih da griješim, ali od ovog Ramića da Bog da ikakvog hajra. Ima li ikakva alternativa?
Odbrana nam ispada jer nemamo nijednog pravog beka, zato nam Benjo fali pravo, a nadam se i tom Dediću.
Zeljković da nas odigrao odlično, ali ne može sam, valjda će Kerla biti bolji od ovog Bogdanovića.
Hasanović loš, Svraka onako, Stana dobar dok je mog'o. Jamak nema snage.
Ma eto sve se se može ovo popraviti, ali Ari nema ko pomoći kad bude gutavo. Nije ni ćudo što frajer sam igra.

Vrlo važna pobjeda. Čestitke svima. Sad se odmoriti malo i onda navaliti na pitare sa nadam se jačim sastavom.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 mar 2014, 16:50

Necu puno o negativnim stvarima jer su vecini dobro poznate cinjenice. Sudenje je po meni bilo za deset i tako treba da bude na svakom mecu premier lige. Ono sto me mozda najvise zabrinjava, jeste zapravo, pad u igri (moralno, mentalno i psihicki) od nekih 20 min, gdje je Zrinjski mogao tri gola postici u tom periodu. Jednostavo dode 20 min gdje igraci izgledaju kao da im se uopste ne igra.

Kada sve opet pogledamo, koliko smo grijesili ovo je ispalo mila majka... :mrgreen:

Sto se posjete tice, zaista solidna. Iskreno, ocekivao sam pun gornji dio juga, mada i ovo je super. Moja odokativna procjena, 5.000. Navijanje, nije bas bilo na nivou, vjerovatno se svi cuvali za derbi. :mrgreen:
Kad je Hodzic zabio drugi gol, napravila se prava navijacka uverentiva pred derbi... :)

Takoder, zaista sam zadovoljan Ficom. Opet se pokazao da je tip golmana koji nam upravu treba, tj, golman koji ce ekipu dici kada joj je najgore. TO je upravo danas Fico radio...

EDIT: Susicu, velika JE SRAMOTA STO LIVERPOOL-ovog IGRACA NE ZOVES U REPREZENTACIJU.
Hodzicu da sam na tvom mjestu, ja bi mu sada u inat otisao igrati za Hr, Mak, Cr ili Svedsku koja uvijek trazi talente.. Pa neka on onda gura svoje decke iz Hajduka...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 08 mar 2014, 16:58, ukupno mijenjano 1 put.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 mar 2014, 16:51

Velika pobijeda , ostvarena protiv vrlo dobrog protivnika i direktnog konkurenta za prvo mjesto . Maestralni Hodzic je rutinski rijesio prvu situaciju , kazem rutinski jer je nerijetko znao ovake situacije profulati . Kod drugog gola , genijalan prijem lopte i opet rutinska realizacija iz , ne bas tako savrsene pozicije . Od ostatka tima ne znam koga bih mogao izdvojiti , jer niko se nije previse isticao dobrom igrom . Da li je veliki znacaj utakmice stvorio toliki pritisak , koji je uticao na predaju lopte i samo pozicioniranje igraca , vidjecemo u narednim utakmicama . Sve u svemu , velika tri boda i pobijeda koja daje krila u borbi na dva fronta ...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 08 mar 2014, 16:52

Odbrana je katastrofa,svaka lopta duga je bila opasnost,militavi,smotani,ne znaju se medjusobno,ne znaju reci JA,idu dvojica na loptu sudaraju se,cirkus pravi ..

Hodzic me odusevio,koliko je spreman,jak,brz,odlican igrac stvarno.. Izgledamo malo i nespremni,ne znam ..

Pohvale za navijace :)
Zeljeznicar! 1921 !

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 08 mar 2014, 16:52

U najboljem slučaju možemo imati +5, utakmica tu i tamo, dosta pogrešaka, ali pobjeda je najbitnija. Zola nije trebao od prve, jer po mome mišljenju njemu je igrač ove ekipe i slomio nogu. Igrao je sa strahom, imao je to u podsvjesti. Sviđa mi se Jamakova kreativnost, zna tačno gdje se Svraka u svakom momentu nalazi. Stana srcem. Bučan nekoliko greškica, Bogdanović solidan. Zeljković nekoliko greški kad je slao duge lopte prema Hodžiću i onaj nesporazum sa Selimovićem. Lončarić HLADNOKRVAN. Selimović solidan. Tomić dobar. Hasanović tu i tamo. Dado solidan, Ramić također. Ara je sam rekao sve. Gledali smo predobru utakmicu s obzirom na teren. Dosta grbavo, lopta odskače. I sve pohvale ekipi i ss Zrinjskog na fer i korektnoj igri :)
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 08 mar 2014, 16:55

Pod hitno popravit one greske na sredini.Zrinjski nije kaznio ali drugi hoce pogotovo Siroki.Ova pobjeda je zlatna vrjedna.Cestitke Zrinjskom na otvorenoj igri.

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 08 mar 2014, 16:58

Prvo poluvrijeme bez greske, u drugom smo se poceli raspadat i zato smo i primili gol.

Posjeta odlicna, navijanje je moglo biti i bolje i jako dobra poruka navijaca na onom transu.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 08 mar 2014, 17:00

Prezadovoljan sam sa tri boda. Al' da se ne lažemo, oni su proizvod individualne kvalitete Armina Hodžića inače bi zijanili ovu utakmicu. U srijedu se mora daleko borbenije i požrtvovanije odigrati, a ne samo da Tomić uklizava, dok ostali glume statiste.
Uglavnom, stara kliširana, bodove piši igru briši!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 mar 2014, 17:07

E konacno da otvorimo diskusiju pred DUSMANE!

Nego, da li je zvanicno derbi u 18.30h? Da li ce se prenositi?

Oni su apsolutni favoriti pred ovaj dvomec u kupu. Jaci su i tako se treba odnositi prema njima...

Nego, treba mi jedan odgovor:

Po nekim vremenskim prognozama, moguce je da padne manji snijeg u Srijedu. Da li to sada znaci, da postoji mogucnost da se juzna tribina zatvori ili ne? (Pitam iz razloga jer se prije zatvara kada je god bilo snijega. Medutim, derbi se igra, i to je sasvim druga sitvacija..)
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 08 mar 2014, 17:15, ukupno mijenjano 1 put.

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 08 mar 2014, 17:14

3 boda ko kuca! Sutra jos x komsija i kolo za 10 :)
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 mar 2014, 17:29

normalaba je napisao/la:3 boda ko kuca! Sutra jos x komsija i kolo za 10 :)
Ne zanimaju nas. Neka oni igraju kako znaju i umiju, a naša računica je jasna. Devet kola do kraja, minimalno tri boda prednosti, i puno i malo...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 08 mar 2014, 17:30

Virtu4l je napisao/la:
normalaba je napisao/la:3 boda ko kuca! Sutra jos x komsija i kolo za 10 :)
Ne zanimaju nas. Neka oni igraju kako znaju i umiju, a naša računica je jasna. Devet kola do kraja, minimalno tri boda prednosti, i puno i malo...
Sve to znam druze ali sa jednim x stvari bi bile bolje :-)
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 08 mar 2014, 17:37

Nokte sam pocupao sve,teska utakmica,mi losi,nespremni...u Zrinjskom stoperi grozni i kostali su ih pobjede.Filip nesiguran,ali nas je vadio,nasa dva stopera neuigrana i nesigurna,Stana i Sejo jedini spremni izgleda u ovoj ekipi uz jos dva maskimalno igraca.Zola ne moze igrati jos uvijek,Jamak ni sjena onog igraca,Eldar bolji Zole i Jamaka.Tomic je uz Aru nas najbolji igrac i njih dvojica su iznijeli ovu utakmicu,Selim i Dado solidni. Svraku sam ostavio zadnjeg jer je daleko najgori bio...sto se mene tice nek odigra derbi ovako i nek se oprosti od svetinje odmah,katastrofa ziva..prije je barem spreman bio i nesto pokusavao.

Izuzetno vazna pobjeda i to je samo bitno,raja je dosla u pristojnom broju i do kraja bodrila igrace,nema sta,a morat cemo biti puno bolji protiv komsija u srijedu.S merakom cu sutra gledati derbi na Kosevu,a i Siroki je kiksao :lol:

Armin Hodzic !
Naprijed Plavi!
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 08 mar 2014, 17:39

Ma pričajte šta hoćete al je Zolotić najbolji igrač na svijetu :D
Željezničar
Borussia Dortmund

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 08 mar 2014, 17:52

raaymoon je napisao/la:Ma pričajte šta hoćete al je Zolotić najbolji igrač na svijetu :D
Po meni ni Bogdanovic nije los, pogotovo 1 poluvrijeme. Selimovic kriza, kao i Svraka, Sejo pogubljen, Zeljkovic solidan, pobjeda zlata vrijedna...
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 08 mar 2014, 17:56

dimitrijevic je napisao/la:Nokte sam pocupao sve,teska utakmica,mi losi,nespremni...u Zrinjskom stoperi grozni i kostali su ih pobjede.Filip nesiguran,ali nas je vadio,nasa dva stopera neuigrana i nesigurna,Stana i Sejo jedini spremni izgleda u ovoj ekipi uz jos dva maskimalno igraca.Zola ne moze igrati jos uvijek,Jamak ni sjena onog igraca,Eldar bolji Zole i Jamaka.Tomic je uz Aru nas najbolji igrac i njih dvojica su iznijeli ovu utakmicu,Selim i Dado solidni. Svraku sam ostavio zadnjeg jer je daleko najgori bio...sto se mene tice nek odigra derbi ovako i nek se oprosti od svetinje odmah,katastrofa ziva..prije je barem spreman bio i nesto pokusavao.

Izuzetno vazna pobjeda i to je samo bitno,raja je dosla u pristojnom broju i do kraja bodrila igrace,nema sta,a morat cemo biti puno bolji protiv komsija u srijedu.S merakom cu sutra gledati derbi na Kosevu,a i Siroki je kiksao :lol:

Armin Hodzic !
Naprijed Plavi!
ja i ti kao da nismo gledali istu utakmicu,stoperi najjaci dio naseg tima uz hodzica al evo moje procjene:
loncaric:jedno izlijetanje i par dobrih intervencija,po meni jedna od boljih njegovih utakmica
stanic:iskreno po meni bi protiv sarajeva trebao igrati lijevog bocnog jer je izgleda navikao na tu lijevu stranu :mrgreen:
bucan:simeunovic ga pravio budalom u prvom kao da ga nema al vidno se popravio u drugom
bogdanovic:momak odigrao za cistu 9-ku,imao je jedno lose dodavanje al u svakom slucaju jedan od boljih
zeljkovic:frajer nas danas najjaci igrac,srcem odigrao kao da je nase dijete(trebali bi se ovi nasi malo ugledati kako se bori)
hasanovic:iskreno danas nit smrdi nit mirise,djelovao je skroz nezainteresovano
zolotic:duga pauza i iskreno nije to onaj stari zola,vidno primjetan strah od duela,imao par losih dodavanja al iskreno moze on jos puno bolje
jamak:njegove lopte imaju oci,njemu treba tomo pored jer mu je puno lakse nego sa svrakom
svraka:po meni najgori danas,totalno nezainteresovan za igru naprijed i nazad da pomogne bucanu
selimovic:u onom trenutku kada je sa zeljkovicem usao u konflikt prosto sam pobudalio,pa covjece citavu utakmicu ,nema duela,nema otkrivanja, i onda me odusevi kod drugog gola sa prekrasnom loptom za hodzica,frajer konstantano nema ga i odjednom bljesne njegov gol ili asistencija,mislim da on treba zelji i ne treba ga napadati
hodzic:fenomenalan,uz zeljkovica cista 10,najjaci nas napadac u zadnjih 10 godina.....u srijedu nek ponovi ovo od danas.
ramic:frajer fakat zasluzuje da bude prvih 11 sa onih zadnjih petnaest minuta sto je bio pokazao je vise od svrake koji je bio 90 min
sadikovic:mali je jedan od boljih nasih mladjih igraca,treba samo bolji bit u duelu(srcaniji)al vrijeme je pred njim
po meni za derbi promjeniti stanu s bucanom,kerla stoper sa bogdanovicem,zeljkovic desno i gore umjesto svrake staviti hodzica i u spic ramica,i tu na zadnjeg veznog staviti svraku umjesto hasanovica
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 08 mar 2014, 17:57

Ovo je ekstra uz ovoliko povreda i sve znači extra hvala Bogu. Hvala i klubu i za ove jeftine karte i sve al sad znači karte od 5KM jugu i 8KM sjever klubu dobro nama dobro i realno treba urgirati protiv širokog da bude noćni termin biće još bolja posjeta 100% mada je i ovo danas bilo dobro.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 08 mar 2014, 17:57

Teška utakmica. Trkački smo bili poprilično loši. U defanzivi puno nesigurnosti. Da nebi Are obrukali bi se. Mali Dado po meni spremniji i u ovom trenutku bolji igrač od Jamaka. Najbitnije je da smo uzeli tri boda a nadati se da će se igra dići na viši nivo.
BUDI ŽELJO !!!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 08 mar 2014, 18:08

OGROMNA 3 boda, svak cast momcima iako je remi mozda bio najrealniji, genijalnost Are je presudila !

samo ću uz Aru dodati još jednog momka, to je SRĐAN STANIĆ, bravi plavi lavovi !

VTŽ
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul i 28 gostiju.