FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Bekriću se fakat nikad nije skandiralo koliko se ja sjecam,a jedan je od glavnih igraca i to vec godinama.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
Ibrahim Šehić je najbolji golman u BiH(Još jedan koji neće dočekati fan stranicu)
Devedesetih je godina bio najbolji golman u BiH, u tadašnjoj Prvoj ligi. Branio je za mladu potom i za A reprezentaciju. Za mlade je branio kada je selektor bio Nermin Hadžiahmetović, a u toj generaciji bili su još: Alen i Enes Mešanović, Joldić, Biščević, Granov, Rahimić, Hošić, Salihamidžić, Muratović, Kavazović, Cocalić, Avdić, Topić, Uščuplić, Smajlagić, Ćenan, Hadžiahmetović, Pelić... U najboljoj bh selekciji branio je kod Miše Smajlovića i Faruka Hadžibegića, boreći se sa Kenanom Bećirevićem, Almirom Toljom, Amelom Mujčinovićem, Tomislavom Piplicom za mjesto na golu.
Upoznao turski i grčki Kipar
Zapaženu, ali ne impresivnu, kako se nagovještavalo, karijeru gradio je u Želji, malo u Rusiji, potvrdio se u Rumuniji, a na Kipru je stigao tek upoznati kako izgleda grčki i turski dio grada. Zbog povrede se vratio kući. O Adnanu Guši je riječ, treneru u stručnom štabu Željezničara.
Šta može Željo u proljetnom dijelu?
- Odrađujemo utakmicu po utakmicu, a naš je cilj Evropa. Svejedno, hoće li to biti kroz kup ili ligu, mada možemo na oba kolosjeka. Ne opterećujemo se, najvažnije da su navijači zadovoljni, da je Grbavica sve punija. Trener Amar Osim znalački gradi atmosferu u timu i oko kluba.
Ko je Vaš najveći rival u pohodu za pozicije koje vode u Evropu?
- Široki, Borac, Velež, Zrinjski... Dobro, tu je i Sarajevo, ali su Široki i Borac opasniji.
Ne cijenite bordo tim previše?
- Najviše cijenim svoj tim, ali mora se reći da je Široki organizovaniji klub.
Safet Sušić ima dva vrsna golmana: Hasagića i Begovića. Kada bi ste trebali predložiti kandidata za reprezentaciju, koga bi predložili?
- Bez ustručavanja Ibru Šehića.
Prije nego «strance» Supića i Grahovca?
- Apsolutno. Supić ne brani u Rumuniji. To sam i pretpostavio jer u Temišvaru brani Pantelimon, koji brani za rumunsku reprezentaciju. Aduti su mu golmanski kvaliteti i njegova 22 ljeta. Grahovac brani, dok je Baotić na klupi. Šehića najbolje poznajem.
Koje su mu najače kvalitete?
- Golmanski je dobro školovan kod Ese Ibrahimovića, prošao je sve selekcije, mlad je, a ima dosta utakmica. Prošle je godine branio povrijeđen, sada se oporavio i najavio je da će biti najbolji golman u BiH. U što i ja vjerujem. Kapiten je Želje, mlade reprezentacije i ako Sušić treba nekog zvati, Šehić je najlogičnije rješenje.
Muzurović je bio najbolji!
Bojite li se ako bi morali na gol, s obzirom da ste treći golman u Želji?
- Prvo, ne vjerujem da ćemo doći u tu situaciju, jer su Šehić i Radošević odlično pripremljeni i sjajni golmani. Ako bi se desilo da stanem na gol, navijači ne trebaju brinuti. Branio sam u pripremnom periodu, mogao sam i ovdje u nekom klubu braniti, ali sam procjenio da je bolje opredjeliti se za trenerski posao.
Imate A licencu, hoćete li uskoro polagati za Profi?
- Nema potrebe, kao treneru golmana dovoljna mi je A licenca. Kada bude specijalizacija za golmane na UEFA programu, vjerovatno ću skoknuti do Rumunije, gdje sam proveo nekoliko sezona.
Mnogi smatraju da je Ćiro Blažević, od svih selektora napravio najviše, neki misle da je Baka Slišković ostvario veće domete, a koga Vi izdvajate od selektora?
- Fuad Muzurović je bio najbolji selektor i čovjek. Da nije bilo bojkota reprezentacije i vas novinara koji niste sa istim žarom pratili Muzurovića kao Ćiru, vjerovatno bi postigli više. Uostalom, Muzurović je preuzeo reprezentaciju kada je sve bilo izgubljeno, a držali smo Tursku u « šahu» do posljednje sekunde. Nedostajalo nam je malo sreće u Grčkoj, da ostvarimo senzaciju. Za mene je Fuko bio nabolji - izjavio je za «San» Adnan Gušo, koji je u golmanskoj karijeri branio za selekciju Svijeta na oproštaju Rumuna Popeskua, ali i protiv selekcije Svijeta na Koševu u maju 2000. godine.
S. Sinanović
Zmaj i Koševo
Vaša najbolja i najgora utakmica?
- Najdraža pobjeda i utakmica je bila 1998. godine protiv Sarajeva na Koševu. Bila je to neponovoljiva generacija sa; Hurićem, Žerićem, Zubanovićem, Biščevićem, Kurtom, Vazdom, Gredićem, Kunićem, Fatićem, Mulaosmanovićem, Pehlićem, Šopovićem, Muharemovićem... Najslabija je protiv Travnika kada smo fasovali četiri komada. Sve što je išlo prema golu, završilo je u mojoj mreži. Po dobrom ne pamtim ni utakmicu sa Zmajom na Grbavici. Igrana je pod čudnim okolnostima. Ja sam dobro branio, ali sam opet primio, mislim četiri gola. Čak sam i jedanaesterac odbranio Muratoviću - prisjeća se Gušo.
Devedesetih je godina bio najbolji golman u BiH, u tadašnjoj Prvoj ligi. Branio je za mladu potom i za A reprezentaciju. Za mlade je branio kada je selektor bio Nermin Hadžiahmetović, a u toj generaciji bili su još: Alen i Enes Mešanović, Joldić, Biščević, Granov, Rahimić, Hošić, Salihamidžić, Muratović, Kavazović, Cocalić, Avdić, Topić, Uščuplić, Smajlagić, Ćenan, Hadžiahmetović, Pelić... U najboljoj bh selekciji branio je kod Miše Smajlovića i Faruka Hadžibegića, boreći se sa Kenanom Bećirevićem, Almirom Toljom, Amelom Mujčinovićem, Tomislavom Piplicom za mjesto na golu.
Upoznao turski i grčki Kipar
Zapaženu, ali ne impresivnu, kako se nagovještavalo, karijeru gradio je u Želji, malo u Rusiji, potvrdio se u Rumuniji, a na Kipru je stigao tek upoznati kako izgleda grčki i turski dio grada. Zbog povrede se vratio kući. O Adnanu Guši je riječ, treneru u stručnom štabu Željezničara.
Šta može Željo u proljetnom dijelu?
- Odrađujemo utakmicu po utakmicu, a naš je cilj Evropa. Svejedno, hoće li to biti kroz kup ili ligu, mada možemo na oba kolosjeka. Ne opterećujemo se, najvažnije da su navijači zadovoljni, da je Grbavica sve punija. Trener Amar Osim znalački gradi atmosferu u timu i oko kluba.
Ko je Vaš najveći rival u pohodu za pozicije koje vode u Evropu?
- Široki, Borac, Velež, Zrinjski... Dobro, tu je i Sarajevo, ali su Široki i Borac opasniji.
Ne cijenite bordo tim previše?
- Najviše cijenim svoj tim, ali mora se reći da je Široki organizovaniji klub.
Safet Sušić ima dva vrsna golmana: Hasagića i Begovića. Kada bi ste trebali predložiti kandidata za reprezentaciju, koga bi predložili?
- Bez ustručavanja Ibru Šehića.
Prije nego «strance» Supića i Grahovca?
- Apsolutno. Supić ne brani u Rumuniji. To sam i pretpostavio jer u Temišvaru brani Pantelimon, koji brani za rumunsku reprezentaciju. Aduti su mu golmanski kvaliteti i njegova 22 ljeta. Grahovac brani, dok je Baotić na klupi. Šehića najbolje poznajem.
Koje su mu najače kvalitete?
- Golmanski je dobro školovan kod Ese Ibrahimovića, prošao je sve selekcije, mlad je, a ima dosta utakmica. Prošle je godine branio povrijeđen, sada se oporavio i najavio je da će biti najbolji golman u BiH. U što i ja vjerujem. Kapiten je Želje, mlade reprezentacije i ako Sušić treba nekog zvati, Šehić je najlogičnije rješenje.
Muzurović je bio najbolji!
Bojite li se ako bi morali na gol, s obzirom da ste treći golman u Želji?
- Prvo, ne vjerujem da ćemo doći u tu situaciju, jer su Šehić i Radošević odlično pripremljeni i sjajni golmani. Ako bi se desilo da stanem na gol, navijači ne trebaju brinuti. Branio sam u pripremnom periodu, mogao sam i ovdje u nekom klubu braniti, ali sam procjenio da je bolje opredjeliti se za trenerski posao.
Imate A licencu, hoćete li uskoro polagati za Profi?
- Nema potrebe, kao treneru golmana dovoljna mi je A licenca. Kada bude specijalizacija za golmane na UEFA programu, vjerovatno ću skoknuti do Rumunije, gdje sam proveo nekoliko sezona.
Mnogi smatraju da je Ćiro Blažević, od svih selektora napravio najviše, neki misle da je Baka Slišković ostvario veće domete, a koga Vi izdvajate od selektora?
- Fuad Muzurović je bio najbolji selektor i čovjek. Da nije bilo bojkota reprezentacije i vas novinara koji niste sa istim žarom pratili Muzurovića kao Ćiru, vjerovatno bi postigli više. Uostalom, Muzurović je preuzeo reprezentaciju kada je sve bilo izgubljeno, a držali smo Tursku u « šahu» do posljednje sekunde. Nedostajalo nam je malo sreće u Grčkoj, da ostvarimo senzaciju. Za mene je Fuko bio nabolji - izjavio je za «San» Adnan Gušo, koji je u golmanskoj karijeri branio za selekciju Svijeta na oproštaju Rumuna Popeskua, ali i protiv selekcije Svijeta na Koševu u maju 2000. godine.
S. Sinanović
Zmaj i Koševo
Vaša najbolja i najgora utakmica?
- Najdraža pobjeda i utakmica je bila 1998. godine protiv Sarajeva na Koševu. Bila je to neponovoljiva generacija sa; Hurićem, Žerićem, Zubanovićem, Biščevićem, Kurtom, Vazdom, Gredićem, Kunićem, Fatićem, Mulaosmanovićem, Pehlićem, Šopovićem, Muharemovićem... Najslabija je protiv Travnika kada smo fasovali četiri komada. Sve što je išlo prema golu, završilo je u mojoj mreži. Po dobrom ne pamtim ni utakmicu sa Zmajom na Grbavici. Igrana je pod čudnim okolnostima. Ja sam dobro branio, ali sam opet primio, mislim četiri gola. Čak sam i jedanaesterac odbranio Muratoviću - prisjeća se Gušo.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
ljudi moji, htio to neko priznat il ne, Mirsad Beslija je izmislio fudbal il ti nogomet za vecinu igraca u nasoj ligi!!! i zato svi oni koji nesto glume i zele da nesto isprovociraju nemaju veze... cinjenica je da nije fiz najspremniji al jbg ko zna zna... a Mirsad zna i o tome ne treba raspravljat...
a sto se tice tribina... cinjenica je da jug kvari ona lijeva strana (kad se pogleda sa sjevera) jer bilo bi bilje naci modus da se prebace na sjever al...jbg sve ima svoje razloge... dosta navijaca recimo dolazi na sjever jer im se ne svidjaju vodje na jugu...pa i to treba uzeti u razmatranje... mogu raci u svoje ime da ne idem na jug od kako je Keno prestao voditi jug... cast svima al nekako to nije to... jbg sve se okrece pa ce i to doci na svoje... et pozz
a sto se tice tribina... cinjenica je da jug kvari ona lijeva strana (kad se pogleda sa sjevera) jer bilo bi bilje naci modus da se prebace na sjever al...jbg sve ima svoje razloge... dosta navijaca recimo dolazi na sjever jer im se ne svidjaju vodje na jugu...pa i to treba uzeti u razmatranje... mogu raci u svoje ime da ne idem na jug od kako je Keno prestao voditi jug... cast svima al nekako to nije to... jbg sve se okrece pa ce i to doci na svoje... et pozz
blueheart je napisao/la:ljudi moji, htio to neko priznat il ne, Mirsad Beslija je izmislio fudbal il ti nogomet za vecinu igraca u nasoj ligi!!! i zato svi oni koji nesto glume i zele da nesto isprovociraju nemaju veze... cinjenica je da nije fiz najspremniji al jbg ko zna zna... a Mirsad zna i o tome ne treba raspravljat...
Slazem se u potpunosti.
Mi bi se prošetali ligom i kupom da je Mirsad u formi k'o nekad. A što je najtužnije, nije ni u godinama.
Zna on nama biti koristan i ovako, i lično sam mu zahvalan što je uopšte prihvatio da u ono vrijeme dođe u ŽELJU, bez da ima ikakve naročite koristi od toga. Nema više one brzine u njemu, prodornosti. Skoro sve u mjestu radi.
I Alen se teško izvlači iz ofsajda, kad već govorim o fizičkoj spremi igrača.
Zna on nama biti koristan i ovako, i lično sam mu zahvalan što je uopšte prihvatio da u ono vrijeme dođe u ŽELJU, bez da ima ikakve naročite koristi od toga. Nema više one brzine u njemu, prodornosti. Skoro sve u mjestu radi.
I Alen se teško izvlači iz ofsajda, kad već govorim o fizičkoj spremi igrača.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Sta si se jarane ufatio Laze, momku su navijaci napravili fan club, a kad sam mu rekao za njega mislio je da ga neko loži. Posto ga znam, mogu ti reci da je extra momak i nenametljiv a pogotovo medijski iako sam cuo da je prije odlaska u Francusku imao ponude Partizana i Zvjezde na stolu al bilo mu je tako dobro(finansiski) u Čukaričkom da nije imao potrebe da ide. Isto je i za Radovanovicev fan club- zezancija , niko od njih ne glumi zvjezdu i svi su vise nego ocaani Željom i navijacima, Mirko nije ni gledao ugovor pri potpisivanju jer je zelio igrati za klub kojem doje 5000 gled.( Olimpik-pripremna) tako da braniti debila H.Besliju napadajuci druge igrace nije fino ili si navikao na tipove ala Rascic koji danas ljube željin grb a sutra njanjajvaŽeljovac je napisao/la:Dosta tih pljuvača ima averziju naročito prema našim mlađim igračima. Ne d'o dragi Bog da je neki naš junior igr'o k'o Lazo prošlu polusezonu. Izgubio bi volju za životom, a poprilično sam siguran da ne bi završio sa fan stranicom(Nemam ništa ni protiv Popoviće, ni te stranice). Ne cijene svoje i ubiše se da u ovom slučaju Srbijancima pokažu kako su dobri, kako im ništa ne zamijeraju isl. Svaka čast i Ćulumu, ali da je iz naše škole i da je hattrick dao na debiju, ne bi mu niko skandirao. Ovako mu je na prvoj prijateljskoj utakmici skandirano, što mnogi za godine igranja u ŽELJI i ostavljanja srca na terenu, nikad ne dožive!
Tako neki lik na jugu, na prvi dodir H. Bešlije s loptom govori "veze on nema" i tako hinjski huška ostale. Dođem na forum, i samo su za tog igrača komentari tipa "bilmez" i "ograjis'o". Nadam se samo da ne čita nikad forum.
S druge strane, kako god igr'o, "Lazo" ga s milinom može posjećivati.
Pogrešno si shvatio da imam nešto lično protiv Popovića. Njega sam samo uzeo za primjer igrača sa strane. Čak sam i napisao da nemam ništa protiv njega ni protiv njegove fan stranice! I ti opet nešto imaš da objašnjavaš i Harisa zoveš debilom! Zašto je debil? Jadan si ti kad ne možeš ništa bez vrijeđanja napisati, pa i kad nemaš razloga za to! Brukaš se!
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Ovo mu nije prvi put da se vraca na Grbavicu, vec ga neko gura iako kazu da na treninzima radi dobro , debilom ga smatram zbog nacina na koji je promasio onu priliku, sjecas li se njegovog nacina trcanja( kad je mahao rukama) prije 2-3 god. zbog takvih igraca kao on i onog nesretnika Sadikovica sto je igrao prosle god. ja koji sam u zadnjih 25god. gledao 90 posto Željinih tekmi na Grbavici, prestao bi da dolazim.Željovac je napisao/la:Pogrešno si shvatio da imam nešto lično protiv Popovića. Njega sam samo uzeo za primjer igrača sa strane. Čak sam i napisao da nemam ništa protiv njega ni protiv njegove fan stranice! I ti opet nešto imaš da objašnjavaš i Harisa zoveš debilom! Zašto je debil? Jadan si ti kad ne možeš ništa bez vrijeđanja napisati, pa i kad nemaš razloga za to! Brukaš se!
Hahahahaha. Debil je jer je promašio priliku
Nisam trebao ulaziti u raspravu s tobom. Upravu si, mračne sile tjeraju Amara da ga stavi u prvih 11. Ili Amar jednostavno nema pojma. Nešto od to dvoje je garant.
Ja lično više volim da se sjećam kako se Haris poigravao sa igračima Dinama i u Zagrebu i na Grbavici. Trener Dinama, Kuže bio opčinjen 18-godišnjakom i rekao da će ga pomno pratiti. Da nije imao tako teške povrede, davno bi igrao za neki profitabilniji, da ne kažem veći, klub. I sad je možda i najbrži igrač lige i nadam se da će uspjeti uprkos svima vama "nedebilima"
I naravno, nadam se da ćeš i prestati da dolaziš zbog Bešlije, kako kažeš.

Ja lično više volim da se sjećam kako se Haris poigravao sa igračima Dinama i u Zagrebu i na Grbavici. Trener Dinama, Kuže bio opčinjen 18-godišnjakom i rekao da će ga pomno pratiti. Da nije imao tako teške povrede, davno bi igrao za neki profitabilniji, da ne kažem veći, klub. I sad je možda i najbrži igrač lige i nadam se da će uspjeti uprkos svima vama "nedebilima"

Visca el Višća!
Visca el Višća!
@blueheart, slažem se to za Bešlija, igračina je to, kako god mislili neki i pljuvali ga, inače raduje me optimizam Osima, dali nam se to smiješe tri boda protiv Zrinjskog...
Kad imaš novac, svi te vole brate, svi žele s tobom život svoj da prate, kofol ti ime ne blate, a ima ih ko salate, jer fakat pare, pare svima drag si brate!
Posto imas Beslijinu inteligenciju i ne trebamo da raspravljamo ali napisao sam nacin na koji je promasio priliku a i ja se nadam da cete vas dvojica naci neku svoju LEDINUŽeljovac je napisao/la:Hahahahaha. Debil je jer je promašio prilikuNisam trebao ulaziti u raspravu s tobom. Upravu si, mračne sile tjeraju Amara da ga stavi u prvih 11. Ili Amar jednostavno nema pojma. Nešto od to dvoje je garant.
ne kontam kako ti neko ko igra srce za tvoj voljeni klub moze biti debil... tako ste govorili i za joldica, baotica i jos bruku igraca... nevjerujem da iko na svijetu, osim balkanaca, moze reci za igraca iz vlastitog kluba, da je debil... a ja vama je i sehic debil, i mali mehic, beslija je star, culum slabo okretan, colic nevalja, bekric seljak, jedini igrac kojeg niko nije vrijedjao je mesanovic, ali uskoro ce i to...djale je napisao/la:Posto imas Beslijinu inteligenciju i ne trebamo da raspravljamo ali napisao sam nacin na koji je promasio priliku a i ja se nadam da cete vas dvojica naci neku svoju LEDINUŽeljovac je napisao/la:Hahahahaha. Debil je jer je promašio prilikuNisam trebao ulaziti u raspravu s tobom. Upravu si, mračne sile tjeraju Amara da ga stavi u prvih 11. Ili Amar jednostavno nema pojma. Nešto od to dvoje je garant.

BRAVE HEART 1979-2005
Očito da tvoja inteligencija nadilazi vrijeme i prostor. Hajde molim te reci Amaru da je Bešlija debil, pomozi ŽELJI, nemoj tako bistre zaključke ljubomorno čuvati samo za sebedjale je napisao/la:Posto imas Beslijinu inteligenciju i ne trebamo da raspravljamo ali napisao sam nacin na koji je promasio priliku a i ja se nadam da cete vas dvojica naci neku svoju LEDINUŽeljovac je napisao/la:Hahahahaha. Debil je jer je promašio prilikuNisam trebao ulaziti u raspravu s tobom. Upravu si, mračne sile tjeraju Amara da ga stavi u prvih 11. Ili Amar jednostavno nema pojma. Nešto od to dvoje je garant.

Visca el Višća!
Visca el Višća!
JARO OVDJE JE RJEC SAMO O H.BESLIJI, A O IGRACIMA KOJE SI STAVIO U KOŠ S NJIM JA LICNO IMAM VELIKO MISLJENJE.edotm87 je napisao/la:ne kontam kako ti neko ko igra srce za tvoj voljeni klub moze biti debil... tako ste govorili i za joldica, baotica i jos bruku igraca... nevjerujem da iko na svijetu, osim balkanaca, moze reci za igraca iz vlastitog kluba, da je debil... a ja vama je i sehic debil, i mali mehic, beslija je star, culum slabo okretan, colic nevalja, bekric seljak, jedini igrac kojeg niko nije vrijedjao je mesanovic, ali uskoro ce i to...djale je napisao/la:Posto imas Beslijinu inteligenciju i ne trebamo da raspravljamo ali napisao sam nacin na koji je promasio priliku a i ja se nadam da cete vas dvojica naci neku svoju LEDINUŽeljovac je napisao/la:Hahahahaha. Debil je jer je promašio prilikuNisam trebao ulaziti u raspravu s tobom. Upravu si, mračne sile tjeraju Amara da ga stavi u prvih 11. Ili Amar jednostavno nema pojma. Nešto od to dvoje je garant.
I naravno, nadam se da ćeš i prestati da dolaziš zbog Bešlije, kako kažeš.e neznam onda samo kako smo drugi na tabeli...
Ma bitno je da im je plata legla tako da im motiva pred sutrasnju utakmicu nece faliti a i Bucan se vraca pa Osim nece imati problema po desnoj strani 

zna li ko kolko je karta u utorak i moze li se sa godisnjom uci?
"Nikad neću, majko, bez Bosne živjeti,Bosnu ću služiti, za Bosnu umr'jeti.Neću nikad k'o vazal nikom služiti,Ja sam bosanski sin i njen ću ostati!
na kup tekme nemozes sa godisnjom, a karte ce vjerovatno biti kao uobicajeno.arapinho1 je napisao/la:zna li ko kolko je karta u utorak i moze li se sa godisnjom uci?

Redom su padali Laktaši, Leotar, Čelik, Široki Brijeg, Zvijezda... Pet pobjeda u nizu, 7 u 8 posljednjih utakmica (nesretni poraz od Sarajeva) uz gol razliku 16:6! Izgleda impresivno, a da li će Željezničar nastaviti pobjedonosni niz u Mostaru? Protivnik je sve osim lagan, ali vremena kada su se bodovi gubili pri ulasku igrača u autobus su stvar prošlosti.
Utakmica u Mostaru bit će od velike važnosti za obje ekipe. Sigurno je jedino da će i jedni i drugi ići na pobjedu, dok bi bod malo više zadovoljio apetite našeg tima. Zrinjski je sa dvije vezane pobjede ispravio kiks protiv Zvijezde (0:1) i nastoji se pobjedom probiti u sami vrh dok bi Željo sa 3 mogao i na prvo mjesto, poslije mnogo vremena.
Igrači i stručni štab Željezničara trenutno se nalaze u Međugorju, gdje se pripremaju za predsojeći meč, što je samo još jedna potvrda koliko se ozbiljno pristupa ovoj utakmici. U tim se vraćaju svi igrači osim Kerle (2 utakmice suspenzije zbog crvenog kartona u Širokom) a nastup Višće je pod znakom pitanja jer je tokom sedmice trenirao smanjenim intenzitetom zbog povrede. Domaćim će nedostajati vrlo važan igrač Žuržinov te Ivanković, tako da se može reći da će domaćin nastupiti znatno oslabljen.
Željo se iz Mostara vraćao sa dobrim rezultatima i sa dosta lošijim sastavom od današnjeg. Posebno se pamti visoka pobjeda od 5:1 zabilježena 2004. godine. Interesantno je da je u toj utakmici jedini gol za domaće postigao Luka Modrić, danas igrač Totenhema. U prvom meču na Grbavici Zrinjski se pokazao u dobrom izdanju i zasluženo odnio bod. Bilo je 1:1, s tim da su gosti možda bili i bliže pobjedi.
fkz.com
Utakmica u Mostaru bit će od velike važnosti za obje ekipe. Sigurno je jedino da će i jedni i drugi ići na pobjedu, dok bi bod malo više zadovoljio apetite našeg tima. Zrinjski je sa dvije vezane pobjede ispravio kiks protiv Zvijezde (0:1) i nastoji se pobjedom probiti u sami vrh dok bi Željo sa 3 mogao i na prvo mjesto, poslije mnogo vremena.
Igrači i stručni štab Željezničara trenutno se nalaze u Međugorju, gdje se pripremaju za predsojeći meč, što je samo još jedna potvrda koliko se ozbiljno pristupa ovoj utakmici. U tim se vraćaju svi igrači osim Kerle (2 utakmice suspenzije zbog crvenog kartona u Širokom) a nastup Višće je pod znakom pitanja jer je tokom sedmice trenirao smanjenim intenzitetom zbog povrede. Domaćim će nedostajati vrlo važan igrač Žuržinov te Ivanković, tako da se može reći da će domaćin nastupiti znatno oslabljen.
Željo se iz Mostara vraćao sa dobrim rezultatima i sa dosta lošijim sastavom od današnjeg. Posebno se pamti visoka pobjeda od 5:1 zabilježena 2004. godine. Interesantno je da je u toj utakmici jedini gol za domaće postigao Luka Modrić, danas igrač Totenhema. U prvom meču na Grbavici Zrinjski se pokazao u dobrom izdanju i zasluženo odnio bod. Bilo je 1:1, s tim da su gosti možda bili i bliže pobjedi.
fkz.com
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
0-0 borac - siroki mislim da je ovo rezultat koji nama odgovara, ostajemo 90% na 2 mjestu nakon ovog kola
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.