Safet Sušić - Pape

Maestro
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Maestro » 01 apr 2013, 18:42

gringonja i bolje da odstupis sa ove teme. prvi smo u grupi tako da nemas sta kritikovati.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

TH14
Kontakt:

Post Postao/la TH14 » 01 apr 2013, 18:43

Henderson je napisao/la:Vidi vidi pojedinaca što su skupili snage i ponovo došli na forum, a pogotovo na ovu temu. Welcome back odbjegli sinovi Safeta Sušića poznatijeg kao najbolji selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u njenoj historiji.
Kako vam se sviđa njegov stajling, njegov privatni život, vokabular, mjesto prebivališta, aneks 7. Dejtonskog sporazuma o povratku svih na svoje ... ? Jer znam da o taktici, rezultatima ... ne možete naći mahane Papetu. Ili je možda najbolji u grupi, najbolji po fair playu, najbolji na listi strijelaca, najbolji ranking od igranja državnog tima, možda nedovoljno od Papeta za vas?
Baš si pametan i smiješan. :lol: Izgleda da voliš biti u centru pažnje. Takve kao što si ti treba trajno banovati s foruma. Idi navijaj za Brazil ili Španiju. To je za tebe.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 01 apr 2013, 19:02

Za raju sa ove teme:
[youtube][/youtube]
Živjeli! :lol: :lol:

Pozdravlja vas najbolji selektor BiH u našoj cijeloj historiji:
slika

Malo prije mi se javio. Evo ga u Sarajevu, zaboravio šuškavac poslije kar.anja Grčke. Sutra ide put Pariza.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 01 apr 2013, 19:16

slika

gringonja imas mahanje od sefa! sutra ide put ka parizu spremati taktiku za plasman. :lol:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 apr 2013, 20:32

Kakvih sve pacenika ovdje ima majko mila.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 01 apr 2013, 21:17

Haloooo jeste li normalni???????????Safet kriv za ovo,Safet kriv za ono,što ne igra onaj,što igra ovaj,što gleda ovu tekmu a ne onu.......... :?: Majke mi kakvih ljudi ima pa dobro je i da imamo repku,a kamoli da ovako igramo.Safet je prvi trenutno u grupi, i može biti kriv samo ako nedaj bože ne odemo u Brazil a ostalo pa ima još ljudi u i oko repke ne vodi to Safet sam, nije to njegova privatna firma.bože sačuvaj šta sve čovjk vidi na ovom forumu!!!!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 01 apr 2013, 21:28

bhsport je napisao/la:@denzimare, gringo jeste jedna krajnjost ali imas likova koji su druga krajnost i koji vec 3 godine terorisu ovaj forum bez ikakvih sankcija. gringo je vec jednom trajno banovan koliko se sjecam, prijasnji nik je bio za raju ili tako nesto.

Sto se tice gringa, ima drugacije misljenje i to nije zlocin, ne treba teziti ka jednoumlju vec ka boljem, a mnogi kako je sad to popularno reci 'papetoljupci' i 'papetomrsci' nece da priznaju da Pape kao i svako ima i dobre i lose stvari.

Jedni isticu samo dobre, a drugi samo lose. Ovi 'papetomrsci' ce prije priznati da je uradio nesto dobro, dok ovi drugi nece nikad baciti opravdanu kritiku.

To natezanje traje vec godinama i nikako da prestane.
Slazem se.Ali gringo nema misljenje,vec je naporan u trolanju na ovoj temi godinu.Misljenje je kad jednom kazes ,,Pape je los trener ,mislim da ima boljih,uradio je ovo lose ,,itd Ne,njegovi su postovi ovakvi ,,pravda za Papeta, Pape propast bh fudbala,teleci pogled,vidi mu suskavca i jos epiteta koje necu ni da ponovim.Ako je to ono sto on misli,a misli, sad bi ja to trebao postovati,pokekerim se na demokratiju i pravo govora i nadam se da sam ga bar malo zabrinuo.

Naravno da svi imaju razlicito misljenje,i tvoje se razlikuje od mog ali normalno napises i normalno diskutujes.Ovaj zapeo ko da mu je nekog ubio. Ni ja ne mislim da je Pape najbolji trener na svijetu,ali zasad ima rezultat,posten odnos,imamo nikad bolju igru i dok ga Svabo Osim podrzava to je meni dovoljno.Kad ne bude rezultata dovidjenja,ali nikad necu napisati teleci pogled ni za jednu nasu legendu.

KODRO
Kontakt:

Post Postao/la KODRO » 01 apr 2013, 21:32

pape dao otkaz

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 apr 2013, 21:50

Samo likovima kao sto su @gringo, @nichudin i slicni ne daji te povoda za diskusiju i sve ce bti OK. Jer su to takvi likovi. takvi mentalni sklopovi koji bi kamenu nasli manu, rekli bi sto nisi tecan, nego cvrst.

Kad oni toliki otpor pruzaju vlastitoj reprezentaciji sta imas vise diskutovat. To je ne moguce da od nas na ovoj temi reprezentacija/selektor od nas "cc 50 aktivnih" njih 2-3 samo kontriraju, samo da ne bude uredu pa cak iako ide na stetu nase reprezentacije.

Cijeli tim reprezentacije, pocevis od igraca, selektora i ostalih uposlenika nikad bolje nije funkcijonirao, veci nas u tome uživa a onda se nađe jedan "kontraš" koji pronađe dlaku u jajetu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 apr 2013, 23:28

Ma treba skontati ove kruticare.Iz utakmice u utakmicu sve manje i manje materijala za ne kritiku vec preseravanja o Papetu.Kad neko spominje los rezultat protiv Albanije,Rumunije losu igru i rezultat protiv Francuske,visok poraz protiv portugala onda je samo Safet kriv ako se rekordi u pobjedama,bodovima u kvalifikacijama,prvo mjesto po prvi put uzastopno pet kola onda su igraci za to zasluzni i ko zna ko drugi.To mogu samo kurajberi koji su u biti niko i nista puni neke mrznje i plus cinicni do boga.Kad avatar drzi a gazi po rjecima i djelima te doticne osobe,jer bas ta osoba je bila i rukama i nogama za produzenje ugovora Papetu.A sad pun euforije i zadovoljstva samo sto ne kaze,nisam ga djabe podrzavao.
Ponekad mi bude zao ove sitne ribe koji osjedise,cekajuci na koji debakl BIH repke da mogu oplesti.
Yebiga nije nam se dalo mace nase malo.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 01 apr 2013, 23:37, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 01 apr 2013, 23:35

harishp je napisao/la:Ma treba skontati ove kruticare.Iz utakmice u utakmicu sve manje i manje materijala za ne kritiku vec preseravanja o Papetu.Kad neko spominje los rezultat protiv Albanije,Rumunije losu igru i rezultat protiv Francuske,visok poraz protiv portugala onda je samo Safet kriv ako se rekordi u pobjedama,bodovima u kvalifikacijama,prvo mjesto po prvi put uzastopno pet kola onda su igraci za to zasluzni i ko zna ko drugi.To mogu samo kurajberi koji su u biti niko i nista puni neke mrznje i plus cinicni do boga.Kad avatar drzi a gazi po rjecima i djelima te doticne osobe.
Ponekad mi bude zao ove sitne ribe koji osjedise,cekajuci na koji debakl BIH repke da mogu oplesti.
Yebiga nije nam se dalo mace nase malo.
Evo nek se raduju gubari

" onclick="window.open(this.href);return false;

A politicarima yebem od-do
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 apr 2013, 23:47

Maestro će odmoriti (barem) 7 dana.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 apr 2013, 01:56

gringobih je napisao/la: Badava pricati...
Neka se zapitaju sta cemo kad zavrse ove kvale ko ce nam igrati???
Ne vide oni da sajo ne gleda dalje od ovih kvalifikacija...Sta kad ode Spaha?????????
Gdje nam je treci napadac?
Slazem se sa tim. Ovo sa trecim napadacem je stvarno problem. Nepotrebno smo izgubili Seferovica. I svako ko je desavanja o njemu detaljno pratio, zna da je bilo nepotrebno. Pozivanja sa strane novinara na proslave ne vaze, novinari nisu selektori, iako je potez bio dobar. Nadam se da se isto nece desiti sa Kolasincem.

Ne slazem se sa Svabom, kako bi bilo nefer, da Kolasinac dodje, a neko zbog njega bude morao ici na klupu. Mozda ima boljih stvari za timski duh, ali i konkurencija jaca selekciju. Uvjek moraju igrati najbolji i uvjek je selekcija ispred svakog igraca.
harishp je napisao/la:Ma treba skontati ove kruticare.Iz utakmice u utakmicu sve manje i manje materijala za ne kritiku vec preseravanja o Papetu. Kad neko spominje los rezultat protiv Albanije,Rumunije losu igru i rezultat protiv Francuske,visok poraz protiv portugala onda je samo Safet kriv ako se rekordi u pobjedama,bodovima u kvalifikacijama,prvo mjesto po prvi put uzastopno pet kola onda su igraci za to zasluzni i ko zna ko drugi.
Slazem se sa ovim, mislim da je Safet i kao selektor napredovao, sa njim i reprezentacija, tako da je prostor za kritiku definitivno manji, sto je super. Safet je kao i igraci kriv za dogadjaje u Albaniji, protiv Francuske kuci, potop protiv Portugala, isto tako i za pobjede, nemoze se jedno od drugog razdvajati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 02 apr 2013, 02:57

Stvarno ne znam kakva je priča bila o Seferoviću, al' mnogi moraju da shvate kako selektoru, u našem primjeru Papetu, nije u opisu posla da igrače nagovara da igraju za reprezentaciju, sa njima pregovara ili bilo šta slično.

Zar sama pomisao da Safet treba da radi takvo što nije apsurdna?

Odredjeni organ iz NS bi trebao takve zadatke obavljati: sredjivanje papira, vodjenje evidencije o našim igračima vani (odnosno bez papira) i tako dalje...

Selektor bi jedino mogao dati sugestiju da je neko talentovan i da bi se možda moglo i požurit. A i to on ne treba. On je zadužen za da izabere najbolje medju ponudjenim, da vodi o njima računa i da daje rezultate.
Principatus je napisao/la:Ne slazem se sa Svabom, kako bi bilo nefer, da Kolasinac dodje, a neko zbog njega bude morao ici na klupu. Mozda ima boljih stvari za timski duh, ali i konkurencija jaca selekciju. Uvjek moraju igrati najbolji i uvjek je selekcija ispred svakog igraca.
Ivica je prije desetak godina rek'o kako mi gledamo nakaradno fudbal. Prvo gledamo igrača, šta on može dati, pa onda ekipu. Živimo od tehnike, živimo od slobodnog udarca...Parafraziram da bi se lakše shvatila Švabina poenta.
I, nije istina da Pape ne misli na budućnost. Većina današnje generacije će biti u "adekvatnim godinama" da iznesu napore i za kvalifikacije EP 2016. Većina njih opet će biti i u "dobrom stanju" za SP 2018. Mi imamo samo 5 igrača starijih od 28 godina (ili tačno 28) uključujući Avdukića i Rahimića. 27-godišnjaci mogu još kakvih pet godina trajati (2013-2018).

A Pape je u ekipu uvrstio/afirmisao i Višću, Stevanovića, tu su i Bešić, Vranješ, Zahirović, Sesar. Sve momci mladji od 23 godine. Bio je pozvan i Kvesić, al' se nažalost ozlijedio. Pjanić ima samo 22 godine. Najbolja zamjena Misimoviću.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 02 apr 2013, 07:59

harishp je napisao/la:Ma treba skontati ove kruticare.Iz utakmice u utakmicu sve manje i manje materijala za ne kritiku vec preseravanja o Papetu.Kad neko spominje los rezultat protiv Albanije,Rumunije losu igru i rezultat protiv Francuske,visok poraz protiv portugala onda je samo Safet kriv ako se rekordi u pobjedama,bodovima u kvalifikacijama,prvo mjesto po prvi put uzastopno pet kola onda su igraci za to zasluzni i ko zna ko drugi.To mogu samo kurajberi koji su u biti niko i nista puni neke mrznje i plus cinicni do boga.Kad avatar drzi a gazi po rjecima i djelima te doticne osobe,jer bas ta osoba je bila i rukama i nogama za produzenje ugovora Papetu.A sad pun euforije i zadovoljstva samo sto ne kaze,nisam ga djabe podrzavao.
Ponekad mi bude zao ove sitne ribe koji osjedise,cekajuci na koji debakl BIH repke da mogu oplesti.Yebiga nije nam se dalo mace nase malo.
slika

Jel tebi jasno sad, da zbog ove recenice koju si napisao i slicnih gluposti koje su ostali strucnjaci poput tebe pisali, ja sam pozvao na kafu, da vidim s kim se ja natezem preko ovog foruma...

Kad napises ovakvu recenicu, ili imas ozbiljnih problema ili ti je 12 godina, drugog nema...
Pravda za Papeta!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 apr 2013, 08:26

Rockefeller je napisao/la:Stvarno ne znam kakva je priča bila o Seferoviću, al' mnogi moraju da shvate kako selektoru, u našem primjeru Papetu, nije u opisu posla da igrače nagovara da igraju za reprezentaciju, sa njima pregovara ili bilo šta slično.

Odredjeni organ iz NS bi trebao takve zadatke obavljati: sredjivanje papira, vodjenje evidencije o našim igračima vani (odnosno bez papira) i tako dalje...

Selektor bi jedino mogao dati sugestiju da je neko talentovan i da bi se možda moglo i požurit. A i to on ne treba. On je zadužen za da izabere najbolje medju ponudjenim, da vodi o njima računa i da daje rezultate.
Mislim da si ovdje pomjesao nekoliko razlicitih stvari u jednu smjesu.

Kazes na selektoru jedne reprezentacije NIJE da nagovara igrace i pregovara sa njim.
Da, za pregovore, lobiranje, sredjivanje papira itd. je savez tu i odredjeni ljudi. Uvjek mi je bilo smjesno, kada bi neki navodili, da Susic nece valjda ici sredjivati momcima papire. O tome nikada nije bila rijec, ali samo lagano diferenciranje pojedinih aspekata jedne diskusije ili teme, nekima pada izuzetno tesko.

Kazes on je zaduzen, da izabere najbolje medju ponudjenim, dakle ovim koje savez izabare i dovede. Ne, mislim da nije tako. To bi onda bilo kod nas tako, ali ne u drugim drzavama. Jer tu selektor i njegov savjetnik itekako prate licno svakog potencijalnog igraca, ne samo ove sto su tu, kontaktira ga, izrazi interes pa bar u medijima. Ide na utakmice licno, prica sa igracem. A ako ga ne prati ni preko TV, to nemoze biti za pohvalu. Znam nasli su se neki sa izjavama:"Pa gdje je problem ako je gledao Barcelnu umjesto Kolasinca!" Sama ta izjava sebe diskvalifikuje u takvoj jednoj mjeri, da nije potrebno nesto detaljnije na nju odgovarati, ali doticni to smatraju normalnim.

Kod nas uz to dolazi jedna izrazito specificna situacija: Imamo mnogo igraca nasih korijena u stranim reprezentacijama. Dakle vec to cini Safetovu poziciju drugacijom, nego naprimjer onu od Löwa (jer ih pojedini rado porede). Ovaj prvi mora shvatiti tu specificnu situaciju i za dobrobit naseg fudbala adekvatno na nju reagovati. Dakle ne: "Ja gledam Barcelonu." Ili: "Prirodno je da ce Seferovic zaigrati za Svicarsku." A isti nikad, dakle ama bas nikad nije bio kontaktiran sa strane selektora. Nemojte mi sad navoditi Hajrovice, govorim primarno o Seferovicu. Obecanje, da ce biti pozvan cim upise prve minute u prvom timu, to obecanje nije odrzano. Sa Seferovicem je cekano do zadnje sekunde, sve dok nije dobio oficijelni poziv Hitzfelda, koji je Safetu oteo dva igraca sa svojim angazmanom, a mogli smo ga kaparisati kad ikada, komotno i bez ikakvog stresa.

I molim isto one koji bukvalno shavataju rijec "pozvan" da zaobidju moj post, definisali smo vec kad ikada sta se time misli. Naravno da se neko sa stranim pasosom ne moze pozvati direkt da igra sljedecu utakmicu, ali mu se moze iskazati interes i uputiti poziv za repku uz to da mora srediti papire. Ali i oko ove definicije su pojedini imali zesce probleme da je shvate. Ovo sve iznad je ustvari esencija jednog velikog dijela kritike, no kada je neko ne shvaca ili ima probleme oko definicija, kaci se za svaku rijec, prevrce istu iako bi dobro trebao znati sta se time misli, onda takva diskusija postaje prazna, neinteresantna, samo jos usmjerena u pravac da se ostane u pravu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 02 apr 2013, 08:39

Principatus je napisao/la:
Rockefeller je napisao/la:Stvarno ne znam kakva je priča bila o Seferoviću, al' mnogi moraju da shvate kako selektoru, u našem primjeru Papetu, nije u opisu posla da igrače nagovara da igraju za reprezentaciju, sa njima pregovara ili bilo šta slično.

Mislim da si ovdje pomjesao nekoliko razlicitih stvari u jednu smjesu.

Kazes na selektoru jedne reprezentacije NIJE da nagovara igrace i pregovara sa njim.
Da, za pregovore, lobiranje, sredjivanje papira itd. je savez tu i odredjeni ljudi. Uvjek mi je bilo smjesno, kada bi neki navodili, da Susic nece valjda ici sredjivati momcima papire. O tome nikada nije bila rijec, ali samo lagano diferenciranje pojedinih aspekata jedne diskusije ili teme, nekima pada izuzetno tesko.

Kazes on je zaduzen, da izabere najbolje medju ponudjenim, dakle ovim koje savez izabare i dovede. Ne, mislim da nije tako. To bi onda bilo kod nas tako, ali ne u drugim drzavama. Jer tu selektor i njegov savjetnik itekako prate licno svakog potencijalnog igraca, ne samo ove sto su tu, kontaktira ga, izrazi interes pa bar u medijima. Ide na utakmice licno, prica sa igracem. A ako ga ne prati ni preko TV, to nemoze biti za pohvalu. Znam nasli su se neki sa izjavama:"Pa gdje je problem ako je gledao Barcelnu umjesto Kolasinca!" Sama ta izjava sebe diskvalifikuje u takvoj jednoj mjeri, da nije potrebno nesto detaljnije na nju odgovarati, ali doticni to smatraju normalnim.

Kod nas uz to dolazi jedna izrazito specificna situacija: Imamo mnogo igraca nasih korijena u stranim reprezentacijama. Dakle vec to cini Safetovu poziciju drugacijom, nego naprimjer onu od Löwa (jer ih pojedini rado porede). Ovaj prvi mora shvatiti tu specificnu situaciju i za dobrobit naseg fudbala adekvatno na nju reagovati. Dakle ne: "Ja gledam Barcelonu." Ili: "Prirodno je da ce Seferovic zaigrati za Svicarsku." A isti nikad, dakle ama bas nikad nije bio kontaktiran sa strane selektora. Nemojte mi sad navoditi Hajrovice, govorim primarno o Seferovicu. Obecanje, da ce biti pozvan cim upise prve minute u prvom timu, to obecanje nije odrzano. Sa Seferovicem je cekano do zadnje sekunde, sve dok nije dobio oficijelni poziv Hitzfelda, koji je Safetu oteo dva igraca sa svojim angazmanom, a mogli smo ga kaparisati kad ikada, komotno i bez ikakvog stresa.

I molim isto one koji bukvalno shavataju rijec "pozvan" da zaobidju moj post, definisali smo vec kad ikada sta se time misli. Naravno da se neko sa stranim pasosom ne moze pozvati direkt da igra sljedecu utakmicu, ali mu se moze iskazati interes i uputiti poziv za repku uz to da mora srediti papire. Ali i oko ove definicije su pojedini imali zesce probleme da je shvate. Ovo sve iznad je ustvari esencija jednog velikog dijela kritike, no kada je neko ne shvaca ili ima probleme oko definicija, kaci se za svaku rijec, prevrce istu iako bi dobro trebao znati sta se time misli, onda takva diskusija postaje prazna, neinteresantna, samo jos usmjerena u pravac da se ostane u pravu.
Ako je vjerovati nasem prijatelju forumasu TMovac, tehnicki gledano Seferovic jos uvijek nije 100% izgubljen za nas, odigrao je jednu oficijelnu utakmicu za Svicarsku, i dok ne odigra drugu zvanicnu utakmicu za njih ima pravo da promjeni reprezentaciju...Iako ne vjerujem da ce se to desiti, da se Haris predomisli, niti bi ovi nasi (pogotovo osokoljeni pobjedom protiv Grcke) voljni bili da krenu u akciju za Harisom... Hajrovic stariji definitivno nije izgubljen za nas...
Pravda za Papeta!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 02 apr 2013, 09:01

Seferovic je igrao na Kipru. Oficijalni mec. Izgubljen je za sva vremena.....Kad cete vise nauciti pravila, godinama se ovdje ljudima objasnjava??

Izvinjavam se unaprijed na neukusnom tonu ali brate svaki drugi dan jedno te isto?

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 02 apr 2013, 09:06

Batko je napisao/la:Seferovic je igrao na Kipru. Oficijalni mec. Izgubljen je za sva vremena.....Kad cete vise nauciti pravila, godinama se ovdje ljudima objasnjava??

Izvinjavam se unaprijed na neukusnom tonu ali brate svaki drugi dan jedno te isto?
Fino procitaj ono sto sam napisao...

1. Da nisam siguran ono sto sam naveo...
2. Da sam se pozvao na drugog forumasa, koji gore navedenu tvrdnju ponovio vise puta tj. ako grijesi on, grijesim i ja... ;)

Chill out...
Pravda za Papeta!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 02 apr 2013, 09:19

Nebitno jesi siguran i na koga se pozivas. Mali milion puta su diskutovana fifa pravila o promjeni drzavljanstva i vjerujem da ih ovdje mozes naci na 100 mjesta.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.