FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

husrefbeg
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la husrefbeg » 23 avg 2022, 19:37

Ova povreda Hrkaca nam govori da smo trebali još kojeg stopera. Znam da Damir može igrati tu poziciju, možda za nuždu i Huso. Jer samo sa Čelikom i Sukilovicem nije dovoljno.
Sve mi se čini da Eleuota neće biti neke nafake.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 23 avg 2022, 19:41

tuzlac je napisao/la:
23 avg 2022, 17:39
husrefbeg je napisao/la:
23 avg 2022, 16:44
tuzlac je napisao/la:
23 avg 2022, 14:38
Husić neće da se zamjeri Beusu.Ovo je diplomatska odluka.Pošto Bošnjaci ove godine uzimaju titulu ,Tuzla City mora ove moćnike niz dlaku.Neka ,Sarajevo i Željezničar su godinama bili s njima u koaliciji.Nama se sada otvara put ka tituli i trebamo i mi u koaliciju.Ivan Beus drži sudijsku organizaciju.Žao mi je da nismo iskoristili priliku da sutra odigramo utakmicu protiv Igmana.
Nikakvu mi nećemo imati privilegiju ali da nismo dali suglasnost imali bi dodatnih problema od velikog broja hercegovackih sudija i tog lobija odozdo. Nema veze Zrinjskom će biti najteže.
Ja sam upratio da je poslije tri titule Zrinjskog, dvije titule osvojilo Sarajevo.Onda je Borac osvojio ligu, a onda opet Zrinjski.Dakle,sada je na redu bošnjački klub.
Smaraš vise sa ovim nacionalnim ključem. Pa nije vijeće ministara kralju.

Zrinjski
Borac
Sarajevo
Sarajevo
Zrinjski
Zrinjski
Zrinjski
Sarajevo
Zrinjski
Željo
Željo
Borac
....

Kakav je to nacionalni kljuc ako Zrinjski uzme tri godine za redom?
Borac ili klub iz RS uzeo dva puta u 15 godina. Zar ne bi trebali barem 5 puta?
Postajes smiješan sa ovim, a što je najgore i naporan.
Ako budemo najbolja i najstabilnija ekipa bićemo prvaci, ako ne daj da barem uhvatimo Evropu i taman za ovu sezonu.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 23 avg 2022, 19:44

Dvije su strane medalje prolaska Zrinjskog dalje.

Ako prođu uzeće dobru lovu i jos vise pobjeći sa uslovima i dolaskom boljih i kvalitetnijih igraca.
Druga strana ako prođu nema šanse da izdrze evropski ritam i plus našu ligu uz ovoliko zaostalih. Biće umora, povreda sto će ih sigurno udaljiti od prvog mjesta, a vjerovatno i od puta u Evropu.
Nema šanse da izdrže na toliko frontova.

Eh sad. Sta je manje zlo?

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 23 avg 2022, 19:44

tuzlac je napisao/la:
23 avg 2022, 14:38
Husić neće da se zamjeri Beusu.Ovo je diplomatska odluka.Pošto Bošnjaci ove godine uzimaju titulu ,Tuzla City mora ove moćnike niz dlaku.Neka ,Sarajevo i Željezničar su godinama bili s njima u koaliciji.Nama se sada otvara put ka tituli i trebamo i mi u koaliciju.Ivan Beus drži sudijsku organizaciju.Žao mi je da nismo iskoristili priliku da sutra odigramo utakmicu protiv Igmana.
Preuranjeno je i možda nepotrebno stavljati pritisak na ovu ekipu o osvajanju titule. Ima tu dosta neuigranosti i oscilacije u igri. Igramo toplo hladno. Za titulu treba kontinuitet pobjeda a ne da nas slabasni Zeljo otrese. Uostalom trener je izjavio u naredne tri godine. Moramo priznati da je Zrinjski koplje iznad svih jedino ako ode u KL tu se treba tražit sansa u suprotnom oni će biti ponovo prvaci kad krenu u niz i pomoć ili neodmaganje sudija.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 23 avg 2022, 19:48

husrefbeg je napisao/la:
23 avg 2022, 19:37
Ova povreda Hrkaca nam govori da smo trebali još kojeg stopera. Znam da Damir može igrati tu poziciju, možda za nuždu i Huso. Jer samo sa Čelikom i Sukilovicem nije dovoljno.
Sve mi se čini da Eleuota neće biti neke nafake.
Dobar nece na klupu, à Hrkac je tu za 20 dana..
S ovim Eleue,mozda jos malo pricekat ali sumnjam da ce ista bit od njega,pred nama je pa cemo vidjet.

I u pravu si za titulu,jos ne znamo sta moze ekipa..Nema kontinuiteta i sl..

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 23 avg 2022, 20:59

Pricalo se o nekom strasnom spicu,kao da su ga izolovali ,sta se desilo pa ni traga ni glasa o tipu...?

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 23 avg 2022, 21:05

Slažem se sa Husrefbegom. Staviti fokus na mjesta koja vode u Evropu a pokušati sačuvati ekipu na okupu što duže zajedno sa trenerom. Samo tako se može do cilja.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 23 avg 2022, 21:47

Pozitivanstav je napisao/la:
23 avg 2022, 20:59
Pricalo se o nekom strasnom spicu,kao da su ga izolovali ,sta se desilo pa ni traga ni glasa o tipu...?
Pričalo se i da je taj špic srčani bolesnik pa je možda preveliki rizik trošiti novac na čovjeka koji može da premine na terenu.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 23 avg 2022, 22:00

CityCity je napisao/la:
23 avg 2022, 21:47
23 avg 2022, 20:59
Pričalo se i da je taj špic srčani bolesnik pa je možda preveliki rizik trošiti novac na čovjeka koji može da premine na terenu.
Do zime nema potrebe dovoditi igrače sa ovim izgurati i vidjeti domete ako bude išlo u pozitivi ciljano dovest igrača dva i to što Jovic kaže iz Afrike jer dovoditi neke naše uslužne je bacanje para. Mada ni stranci nisu sigurnost. Na proljeće će aBd biti lijepih terena a do tada je dobar i Srebrenik.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 23 avg 2022, 22:05

Pored ove zarade od Evrope mislim da je vrijeme da prodajom nekog igrača zaradimo koji novac. Ali, treba iskustva i menadžmentu u forsiranju. Nažalost sređivati se pozivi Nukicu i Belminu u repki ali daj Bože da od njih bude nafake. Možda Čelik, Huso ili ovaj Kulibali mogu napravit transfer.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 23 avg 2022, 22:18

Staviti u fokus prvog narednog protivnika a to je Široki.Idemo takmicu po utakmicu.Sa Pantelićem je ekipa konačno kompletirana.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 23 avg 2022, 22:20

husrefbeg je napisao/la:
23 avg 2022, 22:05
Pored ove zarade od Evrope mislim da je vrijeme da prodajom nekog igrača zaradimo koji novac. Ali, treba iskustva i menadžmentu u forsiranju. Nažalost sređivati se pozivi Nukicu i Belminu u repki ali daj Bože da od njih bude nafake. Možda Čelik, Huso ili ovaj Kulibali mogu napravit transfer.
Huso je prvi na redu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 23 avg 2022, 23:15

1. Ivica Šurjak 34utakmice,2. Rizah Mešković 33utak.,3. Jurica Jerković 32utak,4. Luka Peruzović 31utak,5. Slaviša Žungul 30 utak,6. Dražen Mužinić 30utak,7. Vedran Rožić 29utak, 8.Branko Oblak 28 utak,9. Dragan Holcer 26 utak,10. Ivan Buljan 25utak, 11.Vilson Džoni 24utak,12. Željko Mijač 22utak,13. Mario Boljat 21utak,14. Mićun Jovanić 16,15. Ivica Matković 15, 16.Goran Jurišić 11,17. Berislav Poldrugovac 3, 18.Joško Gluić 3, 19.Ivan Katalinić 2,20. Nenad Šalov 2.
-Igrači poredani po broju utakmica.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
- Puno znači kad se standardizuje ekipa, odnosno 11 najboljih plus +3 rezerve i ostale rezerve.
U sezoni 1973/74 i 1974/75 Hajduk je bio prvak jake Jugoslovenske lige( 2 puta uzastopno) sa jedanestoricom igrača ( čuvena postava navedena niže teksta).Dva do tri igrača su ulazili ili mijenjali požutjele ili povrijeđene.Ostali su povremeno ulazili i nikada nisu bili starteri.Tada su vršene 2 izmjene.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------ Rizah Mešković

Vilson Džoni------------Ivan Buljan -------------- Dragan Holcer ------------Vedran Rožić

.------------------------------------------ Luka Peruzović

---Slaviša Žungul--------Dražen Mužinić -----------Jurica Jerković------------ Ivica Šurjak

slika
Stoje s lijeva:Trener Ivić,Holcer,Mešković,Buljan,Peruzović,Rožić,Džoni
Čuče s lijeva:Žungul,Mužinić,Oblak,Jerković i Šurjak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Volio bih da i Tuzla standardizuje ekipu i da se zna najbolja postava, potom prve 3-4 rezerve i ostali.
- Tako se dođe do ekipe koja pobjeđuje i koju ne treba mijenjati osim kad se mora.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 24 avg 2022, 07:40

tuzlac je napisao/la:
22 avg 2022, 18:35
HRKAČ NAJMANJE TRI SEDMICE AUT

22. Avgusta 2022. 27 Pregleda
Ante Hrkač neće biti na raspolaganju stručnom štabu najmanje tri sedmice, rezultati su prve kontrole koje je napravio defanzivac Tuzla Cityja!

– Radio sam magnetnu rezonancu. Bio sam upravo na terapiji kod mog ljekara koji mi je kazao da je uvjeren da mi nije napukao nijedan ligament. Koljeno mi je čvrsto. U pitanju je fraktura kosti i ako Bogda nakon 15 dana terapije očekujem da ću za tri sedmice početi s treninzima, kaže Hrkač.
Pa dobro, ako Bog da bice na raspolaganju nakon reprezentativne pauze.
4/5 utakmica se mozemo nekako pokrpit i bez njega, mada je cinjenica da imamo jako malo defanzivaca - i stopera i bekova.
Da je u pitanju duzi izostanak, na primjer do kraja jesenjeg dijela sezone, ja bih smatrao da moramo traziti novog stopera.

A sto se tice Zrinjskog i odlaganja, - pa hajde OK, bitno je da znamo na vrijeme da je to otkazano i da se mozemo maksimalno fokusirati na Siroki.

Prizeljkujem da nam ovu zasotalu utakmicu sa Igmanom zakazu za 14.9... Da i to zavrsimo do rep. pauze.I da onda ostane jos samo to sa Zrinjskim za nadoknadjivanje.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 24 avg 2022, 07:44

emir012 je napisao/la:
24 avg 2022, 07:40
tuzlac je napisao/la:
22 avg 2022, 18:35
HRKAČ NAJMANJE TRI SEDMICE AUT

22. Avgusta 2022. 27 Pregleda
Ante Hrkač neće biti na raspolaganju stručnom štabu najmanje tri sedmice, rezultati su prve kontrole koje je napravio defanzivac Tuzla Cityja!

– Radio sam magnetnu rezonancu. Bio sam upravo na terapiji kod mog ljekara koji mi je kazao da je uvjeren da mi nije napukao nijedan ligament. Koljeno mi je čvrsto. U pitanju je fraktura kosti i ako Bogda nakon 15 dana terapije očekujem da ću za tri sedmice početi s treninzima, kaže Hrkač.
Pa dobro, ako Bog da bice na raspolaganju nakon reprezentativne pauze.
4/5 utakmica se mozemo nekako pokrpit i bez njega, mada je cinjenica da imamo jako malo defanzivaca - i stopera i bekova.
Da je u pitanju duzi izostanak, na primjer do kraja jesenjeg dijela sezone, ja bih smatrao da moramo traziti novog stopera.

A sto se tice Zrinjskog i odlaganja, - pa hajde OK, bitno je da znamo na vrijeme da je to otkazano i da se mozemo maksimalno fokusirati na Siroki.

Prizeljkujem da nam ovu zasotalu utakmicu sa Igmanom zakazu za 14.9... Da i to zavrsimo do rep. pauze.I da onda ostane jos samo to sa Zrinjskim za nadoknadjivanje.
Ma ovo i nije lose obzirom da se igra protiv Sirokog u srijedu,dakle odmoris i napadas ekipu s vrha..
Mada i ta naknadna pritiv Zrinje ce sigurnk bit i gustom rasporedu..Sta je tu je

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 24 avg 2022, 10:44

Četiri beka treba da ima svaka ozbiljna ekipa kao i četiri stopera
Mi imamo jednog prihvatljivog beka i 3 stopera. Jedan je povrijeđen što znači povreda ili kartoni mogu nas dovesti u situaciju da igramo bez njih
Dario da je kvalitet bez problema bi izbacio Nukića koji je zaista slaba konkurencija bilo kome. Mehidić je proigrao kao nikad dosad. Nebi bilo loše da ima konkurenciju
Gore je jako dobro pogotovu kad bi Ajdin pravio konkurenciju krilima. Golmani ok

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 24 avg 2022, 11:43

Beledija je napisao/la:
24 avg 2022, 10:44
Mi imamo jednog prihvatljivog beka i 3 stopera. Jedan je povrijeđen što znači povreda ili kartoni mogu nas dovesti u situaciju da igramo bez njih
Dario da je kvalitet bez problema bi izbacio Nukića koji je zaista slaba konkurencija bilo kome. Mehidić je proigrao kao nikad dosad. Nebi bilo loše da ima konkurenciju
Gore je jako dobro pogotovu kad bi Ajdin pravio konkurenciju krilima. Golmani ok
Dario ima belaj s brzinom,dobro dodje kad ne treba srljat,defanzivno je top u odnosu na Nukica..

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 24 avg 2022, 18:43

24 avg 2022, 11:43
Beledija je napisao/la:
Dario ima belaj s brzinom,dobro dodje kad ne treba srljat,defanzivno je top u odnosu na Nukica..
To je to. Svaki igrač ima svoje loše i dobre strane. Nukic je naprijed bolji. Dario je skolovan igrač a Nuka je samouk što se vidi kada stopa loptu on nju ne zaustavlja već ga ona pogađa i obično se odbije od njega. Al oba su nam potrebna ovisno od taktike.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 avg 2022, 21:18

Beledija je napisao/la:
Protiv Leotara je Mendeš u 75' ušao na poziciju lijevog beka umjesto Mehidića.Treba njega ohrabriti da igra tu poziciju.Na njegovom mjestu u sredini su Karjašević,Gavrić i Karić.Čeliković ima 2 žuta i nek dobije treći Mehidić ide na štopera.Lijevog beka može igrati i Fereira ali dobro bi bilo Mendeša dokvalifikovati za tu poziciju.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 25 avg 2022, 11:54

tuzlac je napisao/la:
24 avg 2022, 21:18
Beledija je napisao/la:
Protiv Leotara je Mendeš u 75' ušao na poziciju lijevog beka umjesto Mehidića.Treba njega ohrabriti da igra tu poziciju.Na njegovom mjestu u sredini su Karjašević,Gavrić i Karić.Čeliković ima 2 žuta i nek dobije treći Mehidić ide na štopera.Lijevog beka može igrati i Fereira ali dobro bi bilo Mendeša dokvalifikovati za tu poziciju.
Poodavno sam napisao da deficitarne pozicije treba ako se nemože naći kvalitetan proizvod na strani jednostavno pokušati naći u svom dvorištu. Kad je E. Mehanović došao jasno je bilo da neće uspjeti kao napadač, a napadača njegovih gabarita vrlo lahko je prekvalifikovati na stopera. Takvih primjera je bilo u prošlosti s više ili manje uspjeha. Kod nas se dešava da je Nalić pokušao sa Nukićem na beku i evo ga još uvijek bek istina sa naj gorom mogućom reputavijom na toj poziciji. Zašto je to tako ja neznam.Dario je dobar igrač međutim on ima hendikep sa svojom visinom i kao takav je lak zalogaj za sve krilne napadače pogotovu one koji imaju podršku suđenjem( Zakarićna svakoj tekmi treba dobiti 2 žuta).Mendeš nikada neće biti bek, vjerovatno se boje novog promašaja mada bi bilo dobro da pokušaju i sa Mešinovićem jer nebi bio gori od Ajdina a i ovako od njega nema hajra.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.